HZ_ilidzaa je napisao/la:nick je napisao/la:
et sam si sebi odgovorio, pored zebe i bekrica ako ostane mozda bi dobio par minuta u kupu
Zeba i Bekric igraju DMF ?

Zeba koliko znam igra po strani , za Bekrica ne znam ...Zeba i Bekric su klasicni ofanzivci , dok je ovaj dobar i u odbrani i u napadu.
Husić je dobar igrač, i tonema diskusije, ali je Bekrić dosta bolji. Jedin razlika je što Bekrić igra malo više naprijed, a Husić malo više nazad, ali obojica su u biti centralni vezni igrači. Najbliži Husiću po vokaciji je Svraka, i Husić je bio bolji igrač nego je sada Svrale (ne znam kakv je sada Husić). Nyema je klasični defanzivac. Međutim Husić trenutno ima nekoliko nedostataka.
1) Nije igrao skoro pola godine - znači treba mu bar još pola da uđe u takmičarsku formu, tako da bi teško igrao prije Svrake
2) Nije uigran sa ekipom- nači treba mu bar 6-7 prvenstvenih utakmica da se uigra
3) potpisao je ugovor sa Sarajevom na pola godine, uz mogućnost eventalnog produženja za još jednu godinu, što sumnjam da bi Osim pristao
4) pored Nyeme i Svrake na ovoj poziciji igra i Zoletić, koji je superperspektivan junior, i koji će vjerovatno više dobivati šansu ove sezone
Mislim da su ovo glavni razlozi zašto Željo nije pokušao da potpiše Husića.