Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2012, 23:34

Eh zato ja i ne želim Džeku u Juventusu, preko glave mi je kvazi navijača. :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 feb 2012, 23:45

Bianconeri1988 je napisao/la:Eh zato ja i ne želim Džeku u Juventusu, preko glave mi je kvazi navijača. :D
cini ti se! 99% forumasa igre Dzeke komentarisu na njegovoj temi! eno pogledajte temu Mancester City,skoro prazna,svega 2-3 tu kadkad napise nesto...tako da ako bi Dzeko presao u Juventus niko od njegovih fanova ne bi ovdje nista pisao ,nego na njegovoj temi! ali sumnjam nesto da ce se on odreci silnih miliona u Cityu,i mislim da ce prije otici u Milan,Inter ili Bayern..ali po meni Juventus bi mu najbolje prijao i tu bi pokazao da je medju najboljim napadacima svijeta,kao sto realno i jeste... kad bi na ljeto Juventus doveo Sisoka iz Liona i Dzeku iz Mancestera mislim da bi tada imali top tim!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 12 feb 2012, 23:53

Kad bi Džekson došao, to bi bio extra potez.

Prodaja Bonuccia bi bio katastrofalan potez. :!:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2012, 23:57

Pa s obzirom kakve igre prikazuje Bonucci uopšte nije opravdao onih uloženih 15 miliona u njega, zato ukoliko dođe neka slična takva ponuda treba je prihvatiti.

@bosnas_

Ne mislim na ss.ba forum, već opčenito, svi bi odjednom počeli navijati za Juventus i počeli bi pametovati o Juventusu nama koji od kad znamo za sebe. Zato ja to govorim, oni bi odmah počeli pričati o Juventusu kao da čitav život navijaju za njega, a do eventulanog prelaska Džeke nisu znali za 3 igrača.

Neki dan dolazi jedan na našu temu i pita igra li Buffon još u Juventusu!? :mrgreen: :lol:

Sad ozbiljno, onako sam ja spomenuo Džekino ime, nisam ja za njegov dolazak, jer mislim da nam ne treba toliko taj centralni napadač koliko lijevi bek i krilo. To se pogotovo osjeti u utakmicama protiv slabijih ekipa. Mislim da bi uzalud potrošili 30 miliona ukoliko bi doveli centralnog napadača, a ne krilo. Lijevi bek svakako dolazi, samo je pitanje koji igrač to biti.
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 13 feb 2012, 00:00

Bonucci je još mlad, ima potencijala i njegove godine tek dolaze. Doveli smo ga za 15 mil. i ogromna glupost bi bila ga prodati za vjerovatno 5-6 mil. manjoj cijeni.

On će valjda još dosta napredovati uz Contea jer je njega Conte ''pronašao'' u Bariju ...

A to za Buffona :lol: :lol: :lol: :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 00:11

Pitanje je koliko je Bonucci spreman biti na klupi i imati rezervnu ulogu u najboljim fudbalskim godinama. Nisam ja napisao da želim njegov odlazak, već on možda sam odluči da ode s obzirom da neće puno igrati. Zenit je nudio za njega 12 miliona pa je to odbijeno, dakle ako ga Marotta bude prodavao sigurno nećemo na njemu ništa izgubiti. Sad recimo ako Conte ima u glavi nekog drugog štopera recimo Hummelsa, svaka para od Bonuccijeve prodaja bi dobro legla za taj transfer.

Puno je kombinacija, kao na svakom prelaznom roku, jedini igrači koji će sigurno biti tu i sljedeće sezone su Buffon, Storari, Chiellini, Barzagli, Lichsteiner, Caceres, Pirlo, Vidal, Marchisio, Vučinić i Matri. Dakle njih 11, a ostanak svih ostalih je upitan.
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 13 feb 2012, 00:16

Sjediti na klupi u Juventusu sa 4 zvjezdice na dresu, što da ne. :mrgreen:

Sjećate se kada su neki prigovarali Marotti zbog dolaska Bonnucia, a ne Ranocchie.. Eto sad kakav je Ranocchia, u onakvom interu grije klupu, Cordoba prije njega igra. :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 00:24

Bonucci je tehnički potkovaniji igrač od Ranocchije, dok je Ranocchija bolji u skoku zbog visine, mada im je u posljednje vrijeme obojici samopouzdanje na niskom nivou. Obojica oni imaju svoje prednosti i mane, po meni su isti, samo što Bonucci prolazi kroz bolji period u karijeri jer mu klub bolje kotira trenutno, dok seRanocchija utopio u sivilo intera.

Samo da pozdravim @BigBena i @Montera, nema mi ih nigdje čitav dan. Mora da im je @ramiral neke gare sredio. :P :mrgreen: :lol:
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 13 feb 2012, 00:27

I ja vidim nema nam @montera sa svojim izvještajima. :mrgreen:

Ja se nadam da će Bonucci biti neka verzija Chiellinija, sa boljom kontrolom lopte. :mrgreen:

Juventus tjera Grossa? - :lol: :lol: :lol:

Evo jedna za @ramirala, nije gara al ne'a veze. :mrgreen:

slika

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 13 feb 2012, 01:26

Juve na kraju sezone treba da reši status četvorice pozajmljenih igrača. Čini se da neće svi ostati.
Najsigurniji da će njegov ugovor biti otkupljen je Kaseres koji je tek stigao. Ne samo golovi protiv Milana već činjenica da može da igra na više pozicija sigurno će mu doneti ostanak u Torinu.

Slično važi i za Đakerinija koji je eksplodirao pod Konteom i predstavlja otkrovenje. Ako ovako bude nastavio moguće je da će biti pozvan u reprezentaciju.

Za Paragvajca Estigaribiju klub mora da isplati 5 miliona evra njegovom klubu Maldonadu, ovaj fudbaler dobija šansu, ali nije sigurno da će se Juventus odlučiti na ovu investiciju.

I na kraju Borijelo, za njega se procenjuje da će teško ostati. Naime, klub će dovesti jednog napadača i to, kako tvrdi Marota svetske klase, pa je jasno da će Matri imati prednost, a da bi Borijelo bio višak.

-Nadam se da ce taj napadac biti Dzeko,ukoliko ga puste iz Citya,sve je moguce,jer ce i Juve biti mamac za mnoge poznate igrace,ipak igraju LP sigurno,imaju sjajnu historiji itd,sponzori dolaze lagano i vjerujem da ce Juventus smoci snage na ljeto dovesti bar 2 zvucna pojacanja,napadac je prioritet svih prioriteta kao i lijevi bek naravno! od LP ce se zaraditi veliki novac i to treba investirati u ekipu! Trenutno Juvetus u svojoj ekipi nema svjetski poznatih igraca i to je veliki minus za njih,pogotovo ako se zna da taj klub mora biti rame uz rame svjetskim velikanima,Barci,Realu,Bayernu,Mancesteru...na pravom su putu da se vrate na staze stare slave i vjerujem da cemo na ljeto gledati jos jaci Juventus koji ce biti pravo osvjezenje u evropskom fudbalu!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 13 feb 2012, 01:30

k_c je napisao/la:Trenutno Juvetus u svojoj ekipi nema svjetski poznatih igraca
Buffon, Chiellini, Pirlo, Del Piero, Vučinić, Marchisio ... itd. ima ih još ..

Pretpostavljam da si htio reći da nemamo mnogo igrača svjetske klase ..

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 feb 2012, 01:33

Imam osjećaj da je @montero u Banovićima zbog onih silnih izvještaja,a i moguće zbog onih prepucavanja sa merdistima.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 13 feb 2012, 01:38

harebianconero je napisao/la:

ma nema brate! nemoj mi sad spominjati igrace koji su za penzije! mislim Buffon,Pirlo,Del Piero su igraci u godinama i njihovo lagano prolazi... a Vucinic i Marchiso nisu svjetske zvijezde! svjesta zvijezda je igrac koji je iza sebe nesto osvojio,titulu sa klubom,bio najbolji strijelac lige,napravio prije Juventusa neki veliki transfer itd,cast i Vucinicu i Marchisu,ne kazem da su slabi igraci,ali...

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 13 feb 2012, 01:52

k_c je napisao/la:
harebianconero je napisao/la:

ma nema brate! nemoj mi sad spominjati igrace koji su za penzije! mislim Buffon,Pirlo,Del Piero su igraci u godinama i njihovo lagano prolazi... a Vucinic i Marchiso nisu svjetske zvijezde! svjesta zvijezda je igrac koji je iza sebe nesto osvojio,titulu sa klubom,bio najbolji strijelac lige,napravio prije Juventusa neki veliki transfer itd,cast i Vucinicu i Marchisu,ne kazem da su slabi igraci,ali...
Ti si pomenuo da nemamo svjetski poznatih, a ne svjetske zvijezde.

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 13 feb 2012, 02:00

Pozdrav svima..vidim da sam vam nedostajao :D :D ma ucim,nisam htio da palim kompjuter,rekoh sebi uzece ti to i previse vremena :) ali nisam Bog zna sto propustio. zao mi je sto milan dobi jucer,da su izgubili mislim da bih bili vrlo blizu tituli. opet su se provukli.nedostatak samopouzdanja igraca udinesea je toliko ocigledan u vaznim utakmicama,sjetite se arsenala,pa i protiv nas,a i jucer,mogli su u prvom pol matirati milan. Tuttojuve tvrdi kako je moguće da igrač u narednom periodu pređe u jedan od klubova kao slobodan igrač jer bi Juventus mogao da raskine ugovor sa ovim fudbalerom (Za Fabia Grossa)-kakav god da je kod nas bio,ja mu ne mogu zaboraviti WC 2006,koliko mi je radosti donio.

Slazem se donekle sa ovim, iako bih ja Estija ostavio, ali sve to zavisi jos od Giovinca. Nije mi jasno sa ovim 50-50 ugovorima,nakon koliko god se odlucuje ko gdje ide,meni na manageru nakon dvije se mora odluciti ko ce gdje,licitacija kao neka bude,ko vise ponudi tajno...bas je ovo glupost sa ovim ugovorima
Zadnja izmjena: paolomontero, dana/u 13 feb 2012, 02:05, ukupno mijenjano 1 put.
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 13 feb 2012, 02:02

Oxygen je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la: Conte zna da su za nešto više potrebni i bolji igrači, zato ćemo se na kraju sezone vjerovatno i riješiti nekih igrača sistemom "nothing personal, it's just a bussines." :mrgreen:
Apsolutno će se riješiti nekih,ali ko se smije kladiti da će Giack ili Pepe otići,niko,obojica će ostati jer su potrebni ovom Juventusu kao back up i kao igrači na koje se možemo osloniti što je dobro.
Evo,da tipujem ko po meni ide sigurno na kraju sezone iz Juventusa,još je rano za prognoze,ali da se naslutiti:
Krasić,bez sumnje ide.
Elia,ide ako se nešto drastično ne promijeni.
Boriello,ima minimalne šanse da bude otkupljen.
Manninger,ostavlja prostora mlađim,vrlo vjerovatno Lealiu ako se taj transfer realizuje.
Alex,ako ostanu stvari onakve kakve su po najavama.
Quagliarella,po meni 50/50,Conteu nije miljenik,tu je baš bara-bara.
Padoin - i dalje mislim da će biti iskorišten za neku trampu jer on po meni nema kvalitet približan ni Pepeu/Giacku.

Sve sa ovim slazem,samo Quagliarella mora ostati,pa taj ima mjesta u svakom talijanskom klubu. Neka Boriello ide.probati Libertazzi nekome na posudbu poslati, ja bih iskreno volio da vidim mela opet u nasem dresu.jucer opet dade gol

od ovih napadaca je bih najradije Cavanija, pa Lavezzija, pa Higuaina, Podolskog, Adebayora (nece ostati u toten) a Dzeko bi najbolje sjeo,ali tesko cemo do njega
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 13 feb 2012, 02:08

evo jedan izvjestaj,vidim da vam fali :D :D

Kolarov trenutno brani boje Mančester Sitija, gde je stigao iz Lacija, a ’stara dama’ je još tada pokušavala da ga privoli u Torino.

Srpski fudbaler je prethodnih meseci više puta isticao da želi da se jednog dana vrati u Seriju A, ali da mu to u ovom trenutku nije u mislima.

Kolarov u poslednje vreme igra dobro za Siti, ali ne dobija redovno priliku, a da li će ga to naterati da razmisli o ponudi torinskog kluba znaće se u narednih nekoliko meseci. Ipak, ono što bi moglo da predstavlja problem za Juventus nije visina transfera koju će Siti tražiti, već plata reprezentativca Srbije, koja iznosi oko devet miliona godišnje.
Ti seguiremo anche noi

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 feb 2012, 03:01

pa ne vidim gdje bi Djovinko igrao ako dodje , osim da bude rotacija Vucinicu. Desno Djovniko nikad nije igrao, a da ce Mirko na klupu nesto sumnjam...ako Mirko ode desno ostajemo previse ranjivi u odbrani mozda, kako god treba nam desno krilo osim ako nam Pepe i Djakerini nece biti prvi izbor ( a kako se ne prica o tom desnom krilu, mislim da je Pepe zacementiran).
Krasic ide, Elia ide , Gariba ne bi otkupio. Bolje tih 5 miliona dati za platu Kolarova ako ona bude problem. Dakle, treba nam jedno desno krilo i fkt ne znam ko bi to mogao biti.
Ja se sve nadam nekom paketu Kolarov i Dzeko, ili bar Adebajoru ili Higuainu ...ovo je jos jedan razlog zasto ne otkupiti Gariba, uzeo bi mjesto jednog stranca, a mislim da imamo pravo na dva, jedan ce nadam se biti Kolarov a drugi neki napadac, a svaki napadac koji se spominje u kontekstu s nama je "stranac"

a sto se tice poredjenja Ranokije i Bonucija, paznju mi privukose dvije stvari :D prvo da Bonuci ima bolju tehniku od Ranokije, onda ne smijem ni zamisliti kakvu tehniku ima Ranokija, za njeg je onda grijeh rec da ima ikakvu tehniku :mrgreen: , a sa druge strane da je Ranokija bolji od Bonucija u skoku, pa ja nisam vidio da je iko nadskocio Bonucija ove sezone, lik razvaljuje u skoku, kakav je tek onda Ranokija :D ..
sad malo ozbljnije, sto se tice Bonucija njegov najveci kvalitet je bas ta snaga, fizicka snaga, snaga u skok igri, lik je fantasticno spreman, ne boji se kontakt igre i ne gubi "fizicke" duele...najvece mane su nedostatak tehnike koji nije toliko ocit koliko nedostatak koncentracije i samopouzdanja. Odigra fantasticnu utakmicu i onda pogrijesi do te mjere da uprska sve to, i to se desava iz utakmice u utakmicu. Svaki put bar jedna kardinalna greska. Podsjeca me na Demikelisa u Bajernu nekad, igrac fantasticnih mogucnosti ali limitiran u samopouzdanju i koncentraciji.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 13 feb 2012, 03:04

ultrasstyle_tz je napisao/la:pa ne vidim gdje bi Djovinko igrao ako dodje , osim da bude rotacija Vucinicu. Desno Djovniko nikad nije igrao, a da ce Mirko na klupu nesto sumnjam...ako Mirko ode desno ostajemo previse ranjivi u odbrani mozda, kako god treba nam desno krilo osim ako nam Pepe i Djakerini nece biti prvi izbor ( a kako se ne prica o tom desnom krilu, mislim da je Pepe zacementiran).
Krasic ide, Elia ide , Gariba ne bi otkupio. Bolje tih 5 miliona dati za platu Kolarova ako ona bude problem. Dakle, treba nam jedno desno krilo i fkt ne znam ko bi to mogao biti.
Ja se sve nadam nekom paketu Kolarov i Dzeko, ili bar Adebajoru ili Higuainu ...ovo je jos jedan razlog zasto ne otkupiti Gariba, uzeo bi mjesto jednog stranca, a mislim da imamo pravo na dva, jedan ce nadam se biti Kolarov a drugi neki napadac, a svaki napadac koji se spominje u kontekstu s nama je "stranac"

a sto se tice poredjenja Ranokije i Bonucija, paznju mi privukose dvije stvari :D prvo da Bonuci ima bolju tehniku od Ranokije, onda ne smijem ni zamisliti kakvu tehniku ima Ranokija, za njeg je onda grijeh rec da ima ikakvu tehniku :mrgreen: , a sa druge strane da je Ranokija bolji od Bonucija u skoku, pa ja nisam vidio da je iko nadskocio Bonucija ove sezone, lik razvaljuje u skoku, kakav je tek onda Ranokija :D ..
sad malo ozbljnije, sto se tice Bonucija njegov najveci kvalitet je bas ta snaga, fizicka snaga, snaga u skok igri, lik je fantasticno spreman, ne boji se kontakt igre i ne gubi "fizicke" duele...najvece mane su nedostatak tehnike koji nije toliko ocit koliko nedostatak koncentracije i samopouzdanja. Odigra fantasticnu utakmicu i onda pogrijesi do te mjere da uprska sve to, i to se desava iz utakmice u utakmicu. Svaki put bar jedna kardinalna greska. Podsjeca me na Demikelisa u Bajernu nekad, igrac fantasticnih mogucnosti ali limitiran u samopouzdanju i koncentraciji.

zasto ne 4-2-3-1

marchisio-pirlo (vidal)
pepe-giovinco-vucinin
matri

pirla stizu i godine...ako bi ovako igrali treba nam krilo. Mislim da je Barza i za bonuciju i ranokiju prof.dr.fudbala :)
Ti seguiremo anche noi

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 feb 2012, 08:42

@hare raskućiti ćeš me sa ovom slikom... ;) :mrgreen:

Kolarov na posudbu i Džekson, kakva bi to investicija dobra bila...ufff...
Pirla stižu godine, neumitno, ima tu još dosta potencijala, igrač kao što je on ne može zaboraviti igrati lopte, majstor ostaje majstor, neko spomenu ovdje Sebu kao alternativu... :? ... da li bi on mogao odigrati registu... :?:

Sjećam se da je Ancelotti, kad bi Zidane fasovao suspenziju, njegovu poziciju krpio Del Pierom.

Buffon

Licht Barzagli Bonucci Chiellini

Vidal Giovinco

Pepe Marchisio Vučinić

Matri

Previše ofanzivno i rizično, Vidal i Marchisio bi morali biti korektori Sebi i Vučiniću, sa Chiellinijem ofanzivnijim kao osiguračem i Lichtom
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.