Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

zeljocity
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la zeljocity » 14 feb 2012, 22:16

Razlika je ove sezone velika kada je ofanzivnost u pitanju Evertona i Tottenhema tako da me i ne cudi.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 15 feb 2012, 18:39

Jagielka se uskoro oporavlja i moći će konkurisati za prvi sastava. Zadnjih nekoliko utakmica, odbrana na veoma dobrom nivou a s njegovim povratkom će taj segment još bolje izgledati.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 15 feb 2012, 22:41

Ma mani me se odbrane vise daj da se zabija 2-3 redovno. Koliko god jaku odbranu da imas prije ili kansije primis go rijetko da sacuvas mrezu.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 15 feb 2012, 23:42

zeljocity je napisao/la:Ma mani me se odbrane vise daj da se zabija 2-3 redovno. Koliko god jaku odbranu da imas prije ili kansije primis go rijetko da sacuvas mrezu.
Šta se sekiraš, kad Nikica proradi minimum dva gola će biti u mreži protivnika po utakmici. ;)
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 feb 2012, 00:08

" onclick="window.open(this.href);return false;
( ako neradi koji direktni link a ti ga na YTubu otvori-pod "EFC vs. MCFC 1:0" jer to je to!) ;)
...i kako obečah-neki par videa koji sam uspio snimiti prije "havarije" ( i nakon -kad ugurah baterije na mjesto :lol: ) sa Goodisona.
imama i fotki ali brateee, sam "teletina" za to-pitao i moderatore -i rekoše "exportiraj kao csv!" puuh, :shock: ja zinu u poruku... maaa uglaviču na neku stranicu za heklanje i kukučanje -staviti link pa ...gledite.
a ako hočete-napisaču i traktat na temu #Kako sam se sproveo na putu,na stadiJonu te i oko njega# :lol: :lol:
*****Maaa neka moj ,zeljocity i dobre obrane-paa zar nije dobar osječaj da smo sačuvali "clean sheet" i protiv Chelsea i protiv MuCity-a ...oni su nama dali 0 (nula) golova a mi njima "heleknusmo" jedan-dva ( za po putu). A brate ,kad se Jelavić zakuha i Pinaar samo nastavi ovako-maaa milina gledati. Paaa zar ne?
COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 16 feb 2012, 09:44, ukupno mijenjano 1 put.
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 16 feb 2012, 00:19

obi-punk-kenobi je napisao/la: ...i kako obečah-neki par videa koji sam uspio snimiti prije "havarije" ( i nakon -kad ugurah baterije na mjesto :lol: ) sa Goodisona.
imama i fotki ali brateee, sam "teletina" za to-pitao i moderatore -i rekoše "exportiraj kao csv!" puuh, :shock: ja zinu u poruku... maaa uglaviču na neku stranicu za heklanje i kukučanje -staviti link pa ...gledite.
a ako hočete-napisaču i traktat na temu #Kako sam se sproveo na putu,na stadiJonu te i oko njega# :lol: :lol:
*****Maaa neka moj ,zeljocity i dobre obrane-paa zar nije dobar osječaj da smo sačuvali "clean sheet" i protiv Chelsea i protiv MuCity-a ...oni su nama dali 0 (nula) golova a mi njima "heleknusmo" jedan-dva ( za po putu). A brate ,kad se Jelavić zakuha i Pinaar samo nastavi ovako-maaa milina gledati. Paaa zar ne?
COYB
Koliko te je para sve izašlo ako nije tajna ? Otprilike ono ?

Ne mislim to što si ženu gotivio. :mrgreen: Nego putovanje, noćenje, karte za utakmicu i tako te stvari.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 feb 2012, 09:36

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Evo i fotkicaaa....(Veliko HVALA Monologu-stara "svraka"-na pomoći-kapa dolje majstore,jer ja sam kako i reče-na VI sa ovim svim :? )
idem da vidim šta nevalja s videom.... :roll:
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 feb 2012, 10:45

A sad da tebi NTBoLa care odgovorim-čini mi se da sam u nekim prijašnjim postovima nešto napisao ali ,ali...ideemo ovako:
-pošto sam putovao iz Trsta (najbliži jeftini aerodrom-Ryanair) onda sam i morao malo "naokolo" iči, ono, London prvo pa onda dan kasnije za Liverpool (i tako nazad!) i tu te sve to "izuje " za nekih 50 funti (dva nočenja,hrana ,cuga...) ali tako ili nikako u tom momentu. Kad malo to skontam -došlo me je (ono bez gotivljenja i poklona ženici :lol: ) pa nekih 300-350 funti -SVE (put,spavanje,hrana,cuga,karta za tekmu,šal-dva :roll: ...) ali ima i jeftinija verzija,naravno-a to ti zavisi od perioda putovanja(sad nije bilo jeftinih aviona baš masu-ali kad zatopli,onda je druga priča-jer več u aprilu/maju imaš i iz Splita,Zadra i,za tebe-pošto predpostavljam da si Mostarac-i iz Dubrovnika masa jeftinih letova za Englesku) Samo onda gledaj da si bliže što Liverpoolu ,ili leti tamo direkt ako ima-iz Trsta ima za Birmingham več u aprilu (onda samo vozom -a košta malo stvarno-sa "LondonMidlands" povratna London-Liverpool-London 22 funte i vozovi topli i udobni-cool) a onda tamo u nekom hostelu ili "bed&breakfast" iznajmiš dva tri dana(od nekih 8-12 funti s doručkom pa nadalje) ***kartu za tekmu kupi preko interneta-obavezno i pokupiš je 3 sata prije početka tekme**** hraniš se u "Tesco"(supermarket ali ima i toploga,a'la pitice ,p'o pileta :lol: ...) ili u nekim malim radničkim uličnim zalogajnicama ,pivo je "fourpack" od 3,80-do 4,20 funte(Guinness), a u pubovima pint je od 1,90-do 2,40 funte (pio sam prije tekme u "The Brick" -legendarni Everton-only pub :lol: ;) :lol: ),i karta cijelodnevna "SaveAwayTickets" za sve prevoze (toplo preporučam ti!) je 3,50 funte...maa ima toga masa ,uvjek ti funte polagano iz đepa cure-ali imam i ja fora/finti kako doskočiti tome ili bar ublažiti-samo ima jedna hebada ali ono kapitalna i nažalost masi nepremostiva-ulazak u Englesku iliti u Ujedninjeno Kraljevstvo ,kontaš!? Ono vize,pečati,onda kad sletiš imaš osječaj da si pred zidom Babilonskim :x :? :o (u redu-ja sam prošao bez beda-imam EU pasoš ali kad sam vidio da je iz mog aviona pola raje na drugu stranu u neki tor otišlo,pa olovke u ruke, pa papire na pregled,kud češ,šta češ, koliko funtača imaš u đepu, bla bla -fuck-poslje mi je jedan Hrvat pričao kako je i dvoje mladih Amera također u taj red poslalo iz ovoga EU Citizens-ovi popizditis-kontali mi smo Ameri, a za Britance su samo izgubljena kolonija,još! :lol: :lol: ;) )
tako...ako imaš/imate nekih još pitanja-slobodno.
a u subotu Blackpool-dobiti ih moramo/trebamo pa onda četvrtfinale a tamo-tamo želim da dobijemo nekog iz utakmica
Millwall vs. Bolton
Norwich City vs. Leicester
i
Crawley Town vs. Stoke City
:mrgreen: ...nekako izgleda lakše :roll:
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 16 feb 2012, 11:17

Mislio sam da je skuplje. A postoji eto i jeftinija verzija. Još samo da pare skucam. :mrgreen:

Gledat ću da na derbi odem nekad. Ako ništa ne bude do kraja ove polusezone, nakon ljeta idem sto posto. Malo manje trošiti nego ljeti inače i eto Goodisona. :)

Hvala na izvještaju. :)
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 feb 2012, 12:13

Ništa ništa...i drugi put ako mogu šta pomoči ili neki savjet dati. Maa kad skontaš i nije puno-samo može i jeftinije ali ne previše jeftinije...ovaj put ovako ispalo.Ali zato doživljaj-neprocijenjiv ;) i još se i "apetit" otvori...i tako krene.
živio.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 16 feb 2012, 13:10

Ma neko zlatno pravilo ti dodze "koliko karta (tamo-vamo) kosta imaj jos minimum duplo toliko u dzepu". Jesi prico sa rajom u pubovima i na tekmi sta oni kazu?
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 16 feb 2012, 18:57

Baš sam danas s dva prijatelja pričao i voljni su da mi se pridruže. Malo sam im prenio tvoje utiske s utakmice i cifre koje si spominjao ovdje i zaključak je bio da se isplati ići. Nisu navijači Evertona ali ko ne bi volio posjetiti koju utakmicu Premiershipa. Mislim da će nam trojici i lakše biti ipak smo mladi, zeleni i željni avanture pa i ne mora nam biti sve potaman. Imamo cijelo ljeto ispred sebe, radno će biti i onda lagano na Otok. Gledat ćemo da za derby odemo i zdušno navijati za plave ( oni to zbog mene samo :) ). 8-)

Ima ti i te zeljocity, ipak je to druga zemlja, ljudi sve. Mora se imati više ali se ne mora potrošiti. :)
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 16 feb 2012, 21:43

Ko nebi volio otici pogledati derbi medzutim mislim da se za kartu treba dobro potrudit. Trazit mozda neki aranzman??
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 feb 2012, 22:42

Pozdravljeni.
Maa ima to sve svoje,nego kako ti i rekoh-sve,ali baš SVE možeš laganini srediti od kuče-kontaš,ono preko interneta si ubodeš i kartu avionsku, i za tekmu,, smještaj i sve ...ako sam ja ovakav đuturum stari mogao-ti kji si mlađi, kontaš sve ove prednosti ,fore i karafeke savremenog komuniciranja i tehnologije ;) :P , pa to bi bilo mačiji kašalj.
Nego, sad isto par tipsova :
-da bi mogao kupovati preko neta -trebaš imati ili Master ili VisaCard-onda si PayPal napraviš i nofrks.
-onda se na oficijalnu stranicu od Evertona prijaviš-tamo si profil na "Tickets" napraviš-nađeš si mjesto negdje na Goodisonu ljepome,kupiš iz udobnosti svoje sobe i na dan utakmice i najkasnije 3 sata prije tekme podigneš (samo nekupuj, NIKADA, dok nemaš VIZU za Englesku "u džepu"-propade ti za bezveze karta-karata za "Merseyside derby" slabo ili nikako nemožeš nači u slobodnoj prodaji iliti "preko šaltera"-kontaš!?)
Maa to su samo neki savjeti -aBd, kad budeš išao-samo pitaj ,pa ako znam šta ,rado pomažem ti.
I naravno da zeljocity ima pravo-uvjek moraš imati bar 50 funtača ono za" neznam ni da ih imam??"!!!
A ti aranžmani su ti skupi ko suho zlato-evo npr. "ThomasCookSport"http://www.thomascooksport.com/Football ... adium-Info (največi sportski tour operater u Britaniji i nadležan je i za Everton) za susret sa Arsenalom traže 130 funti (nočenje u nekom fancy hotelu i karta za tekmu) a za meč sa WBA 100 funti....eee, za tu lovu preko neta ubodeš si kartu "među rajom" (ParkEnd ili Gwladys St. Stand-tu sam i ja bio na "C" :lol: ) onda za ostatak ti i tvoja dva havera možete 2 noči -ali sva trojica-nočiti. Pa ti vidi!! Znači -ja sam striktno protiv aranžmana-ali brat-bratu kad ubodem 100 milja na kladuši-možda i u VIP loži budem guzicu posadio :lol: )
Nego, ja sad samo o sutrašnjem susretu kontam-volio bih da ga nekako ono "k'o po loju"/bez bedova/ prođemo-zahvalimo Blackpoolu za još jedno ljepo iskustvo što smo im 5 uvalili i čekamo izvalčenje za četvrtfinale ;) :)
Ali kad vidiš da ni Donovan, Jelavić,Duffy, povrede-Pinaar nemože igrati za nas kup utakmice ...ali ali ,imamo zato 2 sedmice odmora do QPR ,03.marta.
toliko-uhh opet sam se raspisao-e sorry :?
COYB

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 feb 2012, 15:58

FA Cup 5th round

Goodison Park, Liverpool

slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 feb 2012, 16:42

dobra partija evertona, i zasluzeno vodstvo golovima drenthe-a i stratovariusa :mrgreen: (Stacqualursi) :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 feb 2012, 21:43

2:0 tekma rijesena u prvih 10min. E ovo volim :mrgreen:
Who is your čampion??

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 19 feb 2012, 01:29

Baš mi je žao prvi put u sezoni nisam uspio da pogledam ni minutu meča, inače se nerviram tokom cijele tekme, a sad bi izgleda uživo 80 minuta bez neizvjesnosti, baš mi se neda :), uglavnom važno je da je škvadra ufatila formu i uz ova dobra pojačanja u Januaru se nadam nekom iznenađenju po pitanju Evrope kroz ligu...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 20 feb 2012, 12:09

Moj Mux nepogledah je ni ja ali sam je pratio na kompu na poslu. Ono, stavio na stranicu live score i taman da vidim dali su počeli-.... 1:0 ?? Drenthe-woow...super. Provrtim se malo i nakon 10 minuta da vidim stoji li rez kad ono 2:0 -eee ono, osmjeh od uha do uha i kontam "Fakat če pasti i ta petica-pa što neosta kuči da gledam!" :D
Ok, drago mi je da guramo u FA cupu-sad su "Crne Mace" na redu-hmm, sad neznam dal da kontam da je Arsenal loš ili Sunderland dobar-ali čini mi se da ovo drugo (na moju žalost i za strepnju) je u pitanju-Odkad im je O'Nill na klupi,prosto gaze sve pred sobom.Tekma je 17.03 ,dotad se i mi čemo uigrati, posložiti i laganini ka 7-8 mjestu na tabeli i na drugoj fronti ka tekmi na Wembliju ;)
COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 04 mar 2012, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 feb 2012, 14:11

Na stranu što je i Arsenal loš, ali Sunderland je odličan i to će biti super okršaj 17. marta. Iako do tada mogu formu promijeniti i jedni i drugi..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.