Bianconeri1988 je napisao/la:Čitam i slušam ove izjave Contea, nije normalno koliko meni to drag čovjek, konačno pravi nasljednik Trapattonija za čije vrijeme je naš klub doživio najveće uspjehe, ako Conte ostvare približne rezultate kao Trapattoni trebamo biti prezadovoljni.
Čovjek ne da na sebe ni na klub, treba mu ponuditi doživotni ugovor. Pažnju medija je privukao na sebe svojim izjavama, tako da ekipa može u miru raditi i mediji uopšte više ne pridodaju toliku pažnju timu igračima koliko Conteovim izjavama. Na današnjoj press konferenciji, čini mi se, da se samo jedno pitanje odnosilo na sutrašnju utakmicu.
Još ako se uzme u obzir da večina ovih naših igrača izuzev Gigija, Pirla i Buffona nije osvojila skoro ništa u klupskoj karijeri ta mirnoća je itekako potrebna našoj ekipi jer zahvaljujući katastrofalnim prošlim sezonama mi nismo uopšte navikli na taj neki pobjednički mentalitet zato je što manji pritisak na ekipu u ovim situacijama neophodan.
Sljedećih sezona nakon što se oni naviku na uspjehe i pobjede sve će to izgledati mnogo bolje.
upravo tako! Svi moraju biti prezadovoljni rezultatima Juventusa, uzevsi u obzir par losih godina koje su iz nas i pritisak medija koju su uglavnom negativno nastrojeni protiv Juventusa. Conte je juventino od glave do pete, ne kao luzeri koji nisu znali velicinu Juventusa...
Svi se bolje masinerije koja polahko i sigurno zauzima mjesto koje neprijatelje baca u trans. Prvenstveni mislim na smecare iz Milana...
Skudeto ako Juve izgubi bice greska pojedinaca a ne kvalitetom klubova koji cine konkurenciju. Apslutno je ova ekipa zasluzil da bude prva do kraja, jer je najbolja u svim segmentima. Jos, aBd, kada bude vise srece scudeto je ralnost
Forza Juve, idemo sutra na pobjedu i borbu za scudeto!!