Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

L_blancos
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la L_blancos » 28 jan 2012, 10:35

Takodjer je nedavno jedan mladi igrac,Jonas Ramalho,usao u historiju Athletic Cluba kao prvi tamnoputi igrac koji je ikad nastupao ..
Inace jako perspektivan desni bek,93 godiste..

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 28 jan 2012, 11:25

L_blancos je napisao/la:
amadeus21 je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Zar nije Yupol zavrsio reprezentativnu karijeru ??
Ima tu dosta igraca koji bi vjerovatno igrali u prvih XI za sve druge repke,a vjerovatno ce biti izostavljeni sa ovog spiska..
Nego sto se mene tice najjaca konkurencija je u napadu : Soldado,Negredo,DelMoral,Torres,Villa,Llorente,Adrian,Rodrigo,Vasquez-u sjajnoj je formi jedan od najzasluznijih za ovogodisnje dobre partije Espanyola,Agirretexe..
sto se mene tice ovi mogu komotno gledat EURO od kuce...na kojeg Rodriga mislis?
Del Moral je prvi strijelac Sevilla, Rodriga iz Benfice..
Vasquez,Adrian i Rodrigo su buducnost Spanije sto se napada tice..
Amorebieta je Bask,samo sto ja mislim sa mamine strane ima nekih i venecuelanskih korijena..
rodrigo iz benfice je mashina...fkt buducnost spanije...al ispred svih njih ja bih zvao Callejona...vala, iskreno, ako on nije zasluzio da igra na EURU, onda nije niko....
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 10 feb 2012, 16:59

Španjolski strateg koji je i kao igrač i kao trener bio i ostao veliko nogometno ime, najavio je skoro umirovljenje. Radi se o izborniku španjolske nogometne reprezentacije, Vicenteu del Bosqueu, koji je najavio odlazak u mirovinu po završetku prvenstva Europe u Poljskoj i Ukrajini.

U razgovoru za Canal Plus, Vicente del Bosque najavio je kraj vrlo uspješne trenerske karijere. Premda su ga mediji povezivali s klupom Reala iz Madrida, momčadi koju je prije više od deset godina vodio do veličanstvenih rezultata, Del Bosque je odbacio sve spekulacije najavivši konačan odlazak iz nogometa.

"Neću preuzeti vođenje niti jednog kluba kada napustim klupu reprezentacije. Niti Real Madrid, niti bilo koji drugi klub. Nikada ne možete nešto reći sa stopostotnom sigurnošću, ali mislim da ću otići u mirovinu, nakon što mi istekne ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom. Ljudi koji su tvrdili da pregovaram sa savezom o novom ugovoru jer sam bio kandidat za Real Madrid, potpuno su u krivu", izjavio je Španjolac.

Del Bosque je jedan od najuspješnijih španjolskih trenera, a nedavno je spomenut kao mogući nasljednik Josea Mourinha u Kraljevskom klubu, no očito je da nije izgledan njegov povratak na Santiago Bernabeu. Osvojio je prvi i povijesni naslov svjetskog prvaka sa Španjolskom, koju je 2008. godine preuzeo od Luisa Aragonesa.

Ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom isteći će mu nakon završetka Europskog prvenstva na kojem njegova reprezentacija brani naslov prvaka, a u skupini igraju i s izabranicima Slavena Bilića. Španjolski, a i svjetski nogomet će tako vrlo vjerojatno ovog ljeta ostati bez jednog velikog imena.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

dulet
Kontakt:

Post Postao/la dulet » 17 feb 2012, 01:25

Predsednik Fudbalske federacije Španije Anhel Maria Viljar izabran je u četvrtak popodne po sedmi put za prvog čoveka zemlje svetskih i evropskih prvaka.Viljar je predsednik Federacije od 29.juna 1988, uprvo je završio šesti mandat a kad mu istekne sedmi biće na čelu ukupno 28 godina!
Viljar je na izbornoj skupštini održanoj u Madridu dobio 161 od 167 mogućih glasova. Nejaka opozicija prigovara da su “izbori bili nedemokratski”, ali od toga neće biti ništa.
Skupštini je, u znak podrške Viljaru koji je potpredsednik UEFA i FIFA, prisustvovao Mišel Platini, predsednik UEFA.
Trijumfi na EP 2008. i SP 2010. godine učvrtstili su Viljarovu poziciju. Španija se takođe plasirala i za olimpijski turnir u Londonu.
Viljar je 21. januara napunio 62 godine a svojevremeno je, zajedno sa Havierom Klementeom, igrao u Atletik Bilbau.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 feb 2012, 22:43

Bas me zanima hoce li brko pozvati Adriana. Sinoc jos jedna odlicna predstava ovog momka,nije to samo sinoc .
Adrian citavu sezonu igra na visokom nivou . Zabija golove,ima pun kuratz asistencija , mislim da je zreo za La roju . Pogotovo ako uzmemo u obzir, da je Villa tesko povrijedjen , Pedro je veoma los ,Torres( ? :roll: ) i Negredo, koji je u veoma losoj formi . Nepravda ce biti ako ovi navedeni igraci ,dobiju poziv prije Adriana .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 18 feb 2012, 00:51

juznjak> je napisao/la:Bas me zanima hoce li brko pozvati Adriana. Sinoc jos jedna odlicna predstava ovog momka,nije to samo sinoc .
Adrian citavu sezonu igra na visokom nivou . Zabija golove,ima pun kuratz asistencija , mislim da je zreo za La roju . Pogotovo ako uzmemo u obzir, da je Villa tesko povrijedjen , Pedro je veoma los ,Torres( ? :roll: ) i Negredo, koji je u veoma losoj formi . Nepravda ce biti ako ovi navedeni igraci ,dobiju poziv prije Adriana .
Mislim da je jos relativno mlad iako je fantastican vec sada.Tek je prosao selekciju U-21 tako da mislim da od toga nece biti nista.
Soldado je meni licno taj koji zasluzuje biti broj 1. uz Villu koji ce se definitivno vratiti do tada u punu fizicku spremu.
A svi znamo ko je i sta je David u Roji :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

delldell
Kontakt:

Post Postao/la delldell » 20 feb 2012, 21:52

[youtube][/youtube]

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 24 feb 2012, 14:08

Konacno Soldado dobio sansu ;) ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

amadeus21
Kontakt:

Post Postao/la amadeus21 » 24 feb 2012, 16:27

delldell je napisao/la:[youtube][/youtube]
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
AMUNT VALENCIA!
1Domenech 2Correia 3Lato 4Mangala 5Paulista 6Ferro 7Guedes 8Soler 9Gameiro 10Oliva 11Cutrone 12Diakhaby 13Cillessen 14Gaya 15Guillamon 16Blanco 17Cheryshev 18Wass 19Racic 20Lee 21Vallejo 22Maxi 23Jason 25Rivero 30Musah

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 25 feb 2012, 01:39

Spisak pozvanih za utakmicu protiv Venecuele:
Porteros: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool/ING), Víctor Valdés (Barcelona).

Defensas: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Jordi Alba (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Andoni Iraola (Athletic Club) y Javi Martínez (Athletic Club)

Centrocampistas: Thiago Alcántara (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Málaga), Xavi Hernández (Barcelona), Cesc Fábregas (Barcelona) y Andrés Iniesta (Barcelona).

Delanteros: David Silva (Manchester City/ING), Fernando Llorente (Athletic Club), Juan Mata (Chelsea/ING), Iker Muniain (Athletic Club), Jesús Navas (Sevilla), Álvaro Negredo (Sevilla) y Roberto Soldado (Valencia).

Dakle, novi na listi su Soldado i Muniain (on ce zabit gol). Samo ne kontam, zasto ponovo protiv Venecuele, prosle godine tamo negdje u 6 mjesecu su takodjer odigrali prijateljsku utakmicu, pero bueno :mrgreen: Takodjer, mislim da je trebao pozvati Torresa, u redu, nije u formi, ali kao sto rece Di Stefano, on je jedan od najvecih Spanjolaca ikada, zasluzio je zbog stare slave ako nista drugo.
[youtube][/youtube]
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 25 feb 2012, 01:57

Ako ga nije sad pozvao,neznaci da nece i za eP :D inace Muniain,strasan decak,imam osjecaj da ce decko biti neko i nesto narednih 5-10 godine,ako ne i nosilaac igre Roje :D

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 29 feb 2012, 18:03

Engleski pacijent:
"Boli me što moram izostaviti Torresa", rekao je španjolski izbornik Del Bosque objašnjavajući odluku da nakon dugo vremena ne pozove nekoć uspješnog napadača. Kako sada stvari stoje mogao je između "me" i "što" dodati još jednu riječ i u potpunosti oslikati raspoloženje koje struka i navijači gaje prema čovjeku koji je nekada zabijao, a danas ga sve češće uspoređuju s ribom.

Jer jedino riba i Torres toliko strahuju od mreže.

:lol: :lol: :lol:
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 29 feb 2012, 18:57

JavierPortillo je napisao/la:Spisak pozvanih za utakmicu protiv Venecuele:
Porteros: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool/ING), Víctor Valdés (Barcelona).

Defensas: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Jordi Alba (Valencia), Carles Puyol (Barcelona), Andoni Iraola (Athletic Club) y Javi Martínez (Athletic Club)

Centrocampistas: Thiago Alcántara (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Málaga), Xavi Hernández (Barcelona), Cesc Fábregas (Barcelona) y Andrés Iniesta (Barcelona).

Delanteros: David Silva (Manchester City/ING), Fernando Llorente (Athletic Club), Juan Mata (Chelsea/ING), Iker Muniain (Athletic Club), Jesús Navas (Sevilla), Álvaro Negredo (Sevilla) y Roberto Soldado (Valencia).

Dakle, novi na listi su Soldado i Muniain (on ce zabit gol). Samo ne kontam, zasto ponovo protiv Venecuele, prosle godine tamo negdje u 6 mjesecu su takodjer odigrali prijateljsku utakmicu, pero bueno :mrgreen: Takodjer, mislim da je trebao pozvati Torresa, u redu, nije u formi, ali kao sto rece Di Stefano, on je jedan od najvecih Spanjolaca ikada, zasluzio je zbog stare slave ako nista drugo.
[youtube][/youtube]
Pa kad nije Raula zvao, onda sigurno ne trebaq ni njega. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 feb 2012, 21:29

Dani , Quijada, Vizcarrondo, Amorebieta, Rosales; Vitali, Rincón, Arango, Julio Álvarez; Rondón y Miku

Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Jordi Alba, Busquets, Alonso, Iniesta Cesc, Silva y Llorente

Odlicna je Venezuela ,meni licno jedna od najdrazih repki . Kod njih treba izdvojiti Aranga,lika koji igra u velikoj formi za Mehinu Borussiu ,zatim tu je Rondon ,jedan od najboljih napadaca u Primeri ,tu su jos Amorebieta koji igra za Athletic ,i Miku koji igra za Getafe . Ima prijenos na TVE 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 29 feb 2012, 21:45

Jbt,kad vidim kakvu ekipu ima spanija :o
Inace dresovi su odlicni ! 8-)
Visca el Barça ! Mes que un club !

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 29 feb 2012, 22:20

Odlicno 1 poluvrijeme.Venezuela bez prave prilike.
Llorente nije se bas nesta pokazao,pa je moguce da soldado dobije priliku onda na pocetku 2 poluvremena

EDIT: Soldado 3:0
Kako je lijepo gledati ove akcija

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 29 feb 2012, 22:52

2 gola Soldada, Torres ce izgleda stvarno morati cuda raditi u Chelseau da ponovo zavrijedi poziv.
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 29 feb 2012, 22:55

JavierPortillo je napisao/la:2 gola Soldada, Torres ce izgleda stvarno morati cuda raditi u Chelseau da ponovo zavrijedi poziv.
+ penal nad Soldadom

Fuli penal Soldado :cry:

Edit: Hattrick Soldada slika

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 mar 2012, 01:23

slika
Sta reci?Ponosan sam sto Soldado nosi dres Valencije,kao i Jordi Alba koji je asistirao dva puta Goldadu :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.