@tony
Na faxu sam,tačnije apsolvent,ali ne bavim se tim da pitam šta za njih predstavlja Juventus,generalno navijam zbog sebe i rijetko se upuštam u diskusije tog tipa privatno jer ljude je teško ubijediti u nešto,općenito jer ne znaju,nisu čitali,niti ih zanimaju pojedinosti,pogotovo o calcipoliu/farsopoliu.
Ako mi neko kaže Juventus je lopovski klub,mafija i drugi pridjevi,ja ima kažem da pročitaju malo,da vide i drugu stranu medalje,ali sam siguran da to neće uraditi,zašto?
Oni su vidjeli naslov :"Juventus izbačen u drugu ligu zbog namještanja" i to im je bilo dovoljno,ne zanima ih dalje,mediji su takvi bili,pogotovo te godine,ali i danas izgleda je samo senzacionalizam važan.
Ako neko počne priču da je Juventus kupovao utakmice,a ja im kažem da u presudi nema uopšte govora da je Juventus neku utakmicu kupio,oni

,dakle ne čitaju niti ih zanima.
Da ne idemo daleko,meni smeta ova situacija sada,slažem se da se ide u krajnost,vi kažete jedno,a onda Juventini pucaju kontru i nećemo nigdje tako.
Govorimo od početka da je suđenje slabo,ali i u ostalim ligama je nikada gore pa ne vidim da one kojima je suđenje spletom okolnosti pogodovalo da budu etiketirani sa lopovima,treba naći sredinu,nešto čega u Italiji baš nema,a i to se projicira na nas navijače,pa i na forum.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!