Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 19:37

@Warrick

Normalno da sam vidio, još jednom sam se uvjerio u njegove nesposobnosti, dakle on izdribla igrača i zbog lažnjaka obori protivnika na zemlju i dopusti da mu protivnik sa zemlje izbije loptu, za takve stvari moraš baš biti fudbalski mag. :mrgreen:

Isto tako sam vidio da dobro zna poletiti po čevape kad ga je Marchisio poslao u sevdah. :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 feb 2012, 19:39

Bianconeri1988 je napisao/la:@Warrick

Normalno da sam vidio, još jednom sam se uvjerio u njegove nesposobnosti, dakle on izdribla igrača i zbog lažnjaka obori protivnika na zemlju i dopusti da mu protivnik sa zemlje izbije loptu, za takve stvari moraš baš biti fudbalski mag. :mrgreen:

Isto tako sam vidio da dobro zna poletiti po čevape kad ga je Marchisio poslao u sevdah. :lol:
pa kad je Bekenbauer rekao da je to jedan obicni igrac za cirkusa, ne treba ti Marchisio da ti to dokaze.Neki bolje znaju od Franza :?
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 27 feb 2012, 19:40

Bianconeri1988 je napisao/la:@Warrick

Ma dobro mislim malo se šprdao sa pojedincima iz vase ekipe al samo malo.......

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 19:45

Pa šta ima veze što se špradao, kada to špradnje na kraju nije imalo nikakvog efekta!?

Kakve mu fajde ako prođe jednog ili dvojicu igrača, a na kraju ne zabije gol ili barem opuca po golu!?

Glavni cilj u fudbalu je postići gol, a ne poniziti protivničkog igrača.
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 feb 2012, 19:47

@tony
Na faxu sam,tačnije apsolvent,ali ne bavim se tim da pitam šta za njih predstavlja Juventus,generalno navijam zbog sebe i rijetko se upuštam u diskusije tog tipa privatno jer ljude je teško ubijediti u nešto,općenito jer ne znaju,nisu čitali,niti ih zanimaju pojedinosti,pogotovo o calcipoliu/farsopoliu.
Ako mi neko kaže Juventus je lopovski klub,mafija i drugi pridjevi,ja ima kažem da pročitaju malo,da vide i drugu stranu medalje,ali sam siguran da to neće uraditi,zašto?
Oni su vidjeli naslov :"Juventus izbačen u drugu ligu zbog namještanja" i to im je bilo dovoljno,ne zanima ih dalje,mediji su takvi bili,pogotovo te godine,ali i danas izgleda je samo senzacionalizam važan.
Ako neko počne priču da je Juventus kupovao utakmice,a ja im kažem da u presudi nema uopšte govora da je Juventus neku utakmicu kupio,oni :shock:,dakle ne čitaju niti ih zanima.

Da ne idemo daleko,meni smeta ova situacija sada,slažem se da se ide u krajnost,vi kažete jedno,a onda Juventini pucaju kontru i nećemo nigdje tako.

Govorimo od početka da je suđenje slabo,ali i u ostalim ligama je nikada gore pa ne vidim da one kojima je suđenje spletom okolnosti pogodovalo da budu etiketirani sa lopovima,treba naći sredinu,nešto čega u Italiji baš nema,a i to se projicira na nas navijače,pa i na forum.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 feb 2012, 19:49

tony-mortale je napisao/la:ali ne dajem ja tu kvalifikaciju, pa ne živiš ti pod staklenim zvonom, ako ideš u školu uradi u razredu anketu pitaj raju koji je za njih najkriminalniji fudbalski klub pa vidi šta će ti reći (ni milan tu neće dobro proći, ali ponavljam ja ne opravdavam nikakav kriminal kao neki), ako radiš uradi to na poslu mešu kolegama, ako studiraš na fakultetu i sl. pa ćeš vidjeti da će većini juve biti na prvom mjestu,to nije nešto što se prišiva bez veze, pa nemogu milioni ljudi biti u zabludi.
Slažem se da će većina reći da je to Juventus, jer su im tako plasirali mediji, ali i zbog toga jer pitamo "djecu", koja gledaju fudbal u zadnji 10-tak godina, koji ne poznaju da je nekad davno jedan Milan izbacen iz lige zbog namještanja :roll: , zbog toga ti ta teorija pada u vodu, ne možeš reći za Juventus da je sinonim za namjestanje, ako je neki klub prije njega to postao, mozda je Juventus to samo usavrsio :mrgreen: , ali neki su to davno "izmislili" ;).

I još ovo vidim u prošlom postu si napisao da su u Juventusu ljudi koji se bave sumnjivim radnjama, uredu ako ih je bilo valjda su očišćeni 2006 godine :?: A ja znam da u Milanu ti isti koji su učestvovali u sumnjivim radnjama i danas žare i pale po svlačionicama San Sira :o .

I slažem se da je Milan oštećen da je mogla utakmica otići u drugom smjeru, ali da je Juventus tu imao nešto ( da je bio umješan, kako neki ovdje žele prestaviti), onda bi onaj go Matria bio priznat i Juventus bi lagano dobio, a ovako možemo pričati o sudijskoj greški, koji je bilo i previše na zadnjoj utakmici (čak i više protiv Juventusa, ali ja neću reći da je Juventus više oštećen, nego da su i jedni i drugi oštećeni)
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 27 feb 2012, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 feb 2012, 19:50

Bianconeri1988 je napisao/la:Pa šta ima veze što se špradao, kada to špradnje na kraju nije imalo nikakvog efekta!?

Kakve mu fajde ako prođe jednog ili dvojicu igrača, a na kraju ne zabije gol ili barem opuca po golu!?

Glavni cilj u fudbalu je postići gol, a ne poniziti protivničkog igrača.
sta sve Lennon u Tottenhemu predje za jednu utakmicu, lik cesto slalome pravi i na kraju uspije sta ? nista? zato i jeste "WORLD CLASS" :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 19:53

Rečeno rječnikom milanista on je fudbalski mag. :mrgreen:
Ž '21!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 27 feb 2012, 20:00

ok suđenje je u globalu loše, ali kad bi neko čitao samo ovaj pdf, pogotovo prije ovog kola stekao bi dojam da je ubjedljivo najviše oštećen juventus, a svi ostali klubovi pogurani za barem 10-15 bodova, takvi REALISTI ovdje pišu, a argument im je zamislite NJIHOVO mišljenje i neki VLASTITI osjećaj, i onda čovjek ode na calcomercato/juve i pogleda tabelu bez sudijski grešaka i vidi da je milan zakinut za 4 (slovima ČETIRI boda), a juve za 1, a do prije par kola čak je imao i višak bod,
kao i obično ne dajem samo svoje mišljenje već i nešto materijalno, nešto opipljivo :lol: , lako provjerljivo i dokazivo, zato ide tabela
CLASSIFICA VIRTUALE (Squadra - Punti virtuali - Punti reali - Saldo):
Milan 55 51 (-4)
Juventus 51 50 (-1)
Napoli 44 40 (-4)
Udinese 43 45 (+2)
Lazio 41 45 (+4)
Roma 39 38 (-1)
Palermo 37 34 (-3)
Inter 35 36 (+1)
Cagliari 34 31 (-3)
Chievo 34 33 (-1)
Bologna 31 28 (-3)
Catania 30 33 (+3)
Parma 29 29 (0)
Genoa 29 31 (+2)
Atalanta* 28 31 (+3)
Fiorentina 26 28 (+2)
Siena 24 26 (+2)
Lecce 21 24 (+3)
Novara 19 17 (0)
Cesena 16 16 (0).

i za nevjerne tome koji bi mogli reći da sam je ja napisao ide i link http://www.calciomercato.com/juventus/m ... ali-489430" onclick="window.open(this.href);return false;
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 20:06

Sredinom pretprošle sedmice Juventus je oštečen za dva penala protiv Parme, a ti penali nisu uračunati u ovu tabelu tako da ovo ne pije vode.

Prije te utkamice Juventus je bio na 0, a nakon što se ne svira penal dodaju se 2 poena, Juve je nakon te utakmice trebao biti na -2, dakle u konačnici na -3, s obzirom da Juve ima utakmicu manje ne bi me čudilo da Juve nakon utakmice protiv Bologne bude na -5.
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 27 feb 2012, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 feb 2012, 20:06

Juve zakinut za 1 bod :lol:
samo protv Siene i Parme usljed ne dosudjena dva penala izgubio je 4 boda.Jaka tabela, jel to Berlusconieva kcer pravila kao seminarski iz statistike ne Ekonomskom Fakultetu koji tata posjeduje.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 feb 2012, 20:09

Ok, tabela je tu,a i izvor,tabelu su krojili novinari,a ne neka sudijska komisija i to treba da je na umu.
Neću o drugim klubovima,smiješno mi je da je Juve zakinut za 1 bod,a mi smo objektivno i dokumentovali klipovima i slikama brojne situacije u kojima smo zakinuti.
Uzmimo primjer Siene i čistog penala za nas,dakle to su već 2 boda zakinuta,da ne govorim o ostalim situacijama tako da za mene ova tabela nije tačna,ne ulazim kakva je situacija sa ostalim ekipama.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 27 feb 2012, 20:11

Ajde @sarajlija89 pojavi se vise :D
-RIVALDO-

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 20:12

Ova tabele se kreira svakog ponedjeljka, a Juve je igrao u srijedu protiv Parme i izgleda da su im ti nesvirani penali za Juve negdje "promakli."
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 feb 2012, 20:13

Bianconeri1988 je napisao/la:Ova tabele se kreira svakog ponedjeljka, a Juve je igrao u srijedu protiv Parme i izgleda da su im ti nesvirani penali za Juve negdje "promakli."
Ma promaklo im je mnogo toga,čuj 1 bod zakinuti,uostalom,ko kroji tabelu,šta sada,ovo treba uzeti kao fakt ili šta,sjećam se ja ove tabele u vrijeme ranierija kod nas ,zakidani smo po njoj i za 10-12 bodova pa ko koga pita za to.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 27 feb 2012, 20:15

Oxygen je napisao/la:Ok, tabela je tu,a i izvor,tabelu su krojili novinari,a ne neka sudijska komisija i to treba da je na umu.
Neću o drugim klubovima,smiješno mi je da je Juve zakinut za 1 bod,a mi smo objektivno i dokumentovali klipovima i slikama brojne situacije u kojima smo zakinuti.
Uzmimo primjer Siene i čistog penala za nas,dakle to su već 2 boda zakinuta,da ne govorim o ostalim situacijama tako da za mene ova tabela nije tačna,ne ulazim kakva je situacija sa ostalim ekipama.
e jbg sad, ja sam se potrudio i našao ovu tabelu, da sam našao još deset i da je na svakoj milan pokuran za 105 bodova opet bi je stavio, ali nisam našao nijednu osim ove, ti ako nađeš ko ti brani da staviš, ali svakom prosječnom poznavaocu fudbala će više značiti ova tabela nego neko LIČNO mišljenje i OSJEĆAJ, a vi svi do sada samo taj argument imate.
sve i da nije 100% tačna tabela pokazuje tendenciju a ta je da se milan itekako krade, a ovdje se forsira priča kako se gura :lol:
e to je to licemjerje o kojem pričam.
vidim i ti nabrajaš neke situacije u kojima je juve oštećen, a nigdje nije profitirao izgleda, a do par kola je na ovoj tabeli ima plus, sad kako to zašto to, kaži kaži.
očekujem da budete malo ozbiljniji i ponudite ikakav drugi dokaz osim ovih dosad u stilu moj je tata jači od tvog tate, kakav god da sam, taman da sam od govana barem se trudim staviti i kakav takav objektivan dokaz, ostali slabo kad, a kad je trolanje i spamanje u pitanju tu su uvijek spremni

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 feb 2012, 20:17

Roberto Romagnoli-pomocni sudija u mecu Milan-Juventus (onaj sto nije vidio gol Muntarija), zvanicno je zavrsio karijeru.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 27 feb 2012, 20:18

Ne znam kako se uopšte kreira ova tabela, očigledno nije uračunato simuliranje u 16, jer da je tako Milan bi bio u plusu, a ne u minusu kako je ovdje prikazano. Mislim jedan penal nosi 2 boda, dakle 5 simuliranih penala daje 10 bodova, -4+10=6, prosta matematika. :mrgreen:
Ž '21!

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 27 feb 2012, 20:19

meho-medo je napisao/la:Roberto Romagnoli-pomocni sudija u mecu Milan-Juventus (onaj sto nije vidio gol Muntarija), zvanicno je zavrsio karijeru.
uradio je već svoje, uzeo 4 čista boda milanu, 2 u firenzi kad je onakvu golčinu sedorfu poništio i jedan ne tako lijep muntariju ali jednako tako čist, sram ihbilo te milaniste kako samo kradu i varaju a ostali poštenjačine i nevinašca :cry:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 27 feb 2012, 20:21

meho-medo je napisao/la:Roberto Romagnoli-pomocni sudija u mecu Milan-Juventus (onaj sto nije vidio gol Muntarija), zvanicno je zavrsio karijeru.
nek je vala, kad nije vidio i ona udaranja po cijelom terenu od strane Milanovih igraca.A pomocni i za to sluze.Samo jos onog mafijasa Colinu da skinu

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []