Ovo mi nije palo na pamet. Ja sam dobru igru pripisao Kelovom iskustvu i hemiji koja mozda postoji izmedju ova dva igraca. A mozda se Gundogan jednostavno probudio. Ko ce znati..Hare_BvB je napisao/la:Gundo je lose izgledao s Benderom kao parnjakom na 6-icama, jer ga se gura na lijevu stranu. Njegove blistave partije su vezane uz Kehla i igranje "desne sestice". Protiv Mainza ce mu biti jako nezgodno iz razloga sto je Tuchelov vezni red zgusnut, kompakatan i veoma agresivan. Ako se "zaigra" i jednu sekundu, bice belaja. Zbog uske formacije, on ce stalno biti usmjeravan na lijevu stranu i slabiju nogu, sto imponuje manji manevarski prostor. Vidjecemo na koliki je rizik spreman Klopp glede ovog problema, i da li ce mu dopustati "spustanje" i organizaciju igre iz dubine. Cisto sumjnam. Protiv Mainza je najbolje igrati na duge dijagonale i krila, te im na taj nacin malo razvuci linije.
Al' vrlo vjerovatno da je tacno i ovo sto si ti pomenuo. Vidjet cemo protiv Majnca.
Moze Klop staviti Bendera na poziciju lijeve sestice. Ipak je lakse eksperimentisat sa 'uhodanim' igracem.