BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 01 mar 2012, 22:38

Hare_BvB je napisao/la:Gundo je lose izgledao s Benderom kao parnjakom na 6-icama, jer ga se gura na lijevu stranu. Njegove blistave partije su vezane uz Kehla i igranje "desne sestice". Protiv Mainza ce mu biti jako nezgodno iz razloga sto je Tuchelov vezni red zgusnut, kompakatan i veoma agresivan. Ako se "zaigra" i jednu sekundu, bice belaja. Zbog uske formacije, on ce stalno biti usmjeravan na lijevu stranu i slabiju nogu, sto imponuje manji manevarski prostor. Vidjecemo na koliki je rizik spreman Klopp glede ovog problema, i da li ce mu dopustati "spustanje" i organizaciju igre iz dubine. Cisto sumjnam. Protiv Mainza je najbolje igrati na duge dijagonale i krila, te im na taj nacin malo razvuci linije.
Ovo mi nije palo na pamet. Ja sam dobru igru pripisao Kelovom iskustvu i hemiji koja mozda postoji izmedju ova dva igraca. A mozda se Gundogan jednostavno probudio. Ko ce znati..

Al' vrlo vjerovatno da je tacno i ovo sto si ti pomenuo. Vidjet cemo protiv Majnca.

Moze Klop staviti Bendera na poziciju lijeve sestice. Ipak je lakse eksperimentisat sa 'uhodanim' igracem.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 02 mar 2012, 09:43

Dosta dobra partija Borussie jučer. Osvojena 3 boda iz jučerašnje utakmice su vam jako važna jer sad trenutno Bayernu bježite sa 4 boda više, što je zaista impresivno.

Sada samo polako riješavati predstojeće utakmice i sve će biti ok :D
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 02 mar 2012, 10:29

Ambiciozna uprava PSG-a pokušaće da ovoga ljeta da u svoje redove dovede defanzivca Borussije iz Dortmund Nevena Subotića. Za usluge srbijanskog reprezentativca tim sa Parka Prinčeva spremio je 17 miliona eura.

"Sveci" su na dobrom putu da osvoje prvu titulu još od 1994. godine, a trener Carlo Ancelotti želio bi u redovima svoga tima vidjeti štopera aktuelnih njemačkih prvaka koji ti zajedno sa još jedinim Srbinom Milanom Biševcem činio centralni odbrambeni par.

Ipak, popularni "milioneri" već su u nekoliko navrata odbili veoma ozbiljne ponude za Subotića kojeg ugovor sa klubom sa Signal Iduna Parka veže do 2014. godine. Pored PSG-a interesovanje za srbijanskog igrača, inače rođenog u BiH, pokazao je i bivši klub Carla Ancelottija – londonski Chelsea.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 mar 2012, 15:29

Valencia je napisao/la: Moze Klop staviti Bendera na poziciju lijeve sestice. Ipak je lakse eksperimentisat sa 'uhodanim' igracem.

To jest logicna opcija iako ja ne vidim tu problem...mislim da je Gundo dosta napredovao i da ce to pokazati i sutra u paru sa Benderom...ako ne onda je ipak Hare u pravu :D
Hare_BvB je napisao/la: Poljski selektor - Smuda :lol: je postedio Lewata. Masina ce biti 100% spremna za Mainz. :mrgreen:

Vidim ja nije dao gol...kontam u cemu je problem :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 mar 2012, 19:57

Rekordi, rekordi, rekordi. To je najbolji opis forme Borussije Dortmund. Čak 17 utakmica bez poraza, sedam pobjeda u nizu, jedna nedostaje do klupskog rekorda i to mogu ostvariti protiv Mainza koji dolazi na Signal Idunu Park. Bit će to zanimljiv duel. Jürgen Klopp stvorio je trenersko ime baš u Mainzu, ali posljednje utakmice protiv svog bivšeg kluba bile su vrlo žestoke, na rubu incidenta. A da zanimljivost bude veća pobrinut će se Mohamed Zidan. Još prije mjesec dana bio je u crno-žutoj svlačionici, a onda je otišao u Mainz i pogodio, u sve četiri utakmice koje je odigrao zabio je za goste koji su prošle sezone u posljednjim minutima izborili remi. :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 mar 2012, 18:57

mama mia kakav gol :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 mar 2012, 19:00

Ajmeeeee sto ih Gundogan dijeli ko rukom !!! 8-) Inace propali transfer po misljenju Antona :D :oops:

:o :o :o :o Kuba 8-)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 mar 2012, 19:27

vama treba jedan dobar izvođač slobodnjaka, nešto kao što je Arango kod nas, Subotić nije dorastao tom zadatku... ne znam od ovih što fale da li je ko dobar?
Agieren statt reagieren

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 mar 2012, 19:40

Lewandowski prupusta dvije prilike --rekli bi standardno !
Kagawa se zajebaje....ne treba nam to nikako !

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 mar 2012, 20:01

ZIDAN !!! oj sudbo kleta :)
Agieren statt reagieren

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 mar 2012, 20:05

2:1 odma Kagawa 8-)

Jeli se Zizu ,radovo kod gola ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 mar 2012, 20:06

Pale_Companion je napisao/la:ZIDAN !!! oj sudbo kleta :)
Taj go zidana nebi nista znacio da mi igramo malo pametnije...

NEMOJ MOLIM VAS DA SLUSAM KAKO JE LEWAT DOBAR , SJETIM TI MU SE MAME !!!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 03 mar 2012, 20:47

Odakle da počnem :?: :!: :D

Možda od:
- prednosti od 7 bodova u odnosu na pratioce :D
- možda od 18 utakmica bez poraza :D
- ili od 8 pobjeda u nizu čime smo oborili klupski rekord :D

Gundogan 1.pol. fenomenalan. Razlog je jednostavan :arrow: igrao je desnu 6-icu. Svaka čast @Hare što si se sjetio ove solucije. Kao da Klopp čita ovaj forum pa te poslušao. :D
Nevjerovatan promašaja glupog Lewata mogao nas koštati pobjede. Sva sreća pa imamo Piszczeka i Kagawu. Ljudi trebal' nama Gotze uopte :?: Mogli smo ga unovčit na kraju sezone :?: :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 mar 2012, 21:53

Previse promasenih prilika...po ko zna koji put.Malo je falilo da se danas to i osveti...

Ne bi da zvucim nezadovoljno jer u sustini nema im se sta prigovoriti ali zbog takvih situacija smo i gubili meceve u ligi prvaka...posebno onu u Marseille-u.

Lewandowski me razocarao...posebno kod one prilike na 1-0 kad je poslije odlicne asistencije Kagawe izasao sam na golmana...onaj njegov sut je svojsten napadacima nase premijer lige :? Promasio je jos jedan zicer na 2-1 a i prije toga je imao dosta situacija da pogodi,ali svaki put nekako usporeno djeluje...

Gundogan odigrao odlicno,posebno prvo poluvrijeme...bilo ga je po citavom terenu.Mozda i najbolji mec u dresu
Borusije.

Pisczek veoma dobar,kao i Kagawa...Kuba je zabio odlican gol,kao i Zidan :D

7 bodova prednosti nad Bayern-om,11 nad Schalke-om...cekamo jos Nurneberg sutra :D

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 03 mar 2012, 21:55

Ma prvaci ste vi već, Bayern će se okrenuti LP a to je vaša velika šansa. Plus što dolazi kod vas
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 mar 2012, 21:58

SirAlexFerguson je napisao/la:Ma prvaci ste vi već, Bayern će se okrenuti LP a to je vaša velika šansa. Plus što dolazi kod vas
Nisam mogao da ne primjetim "Bayern ce se okrenuti LP to je vasa velika sansa" ....ajd zacas ispravi se ! :lol:
Kao da se Bayern sta pita... :lol: i da se okrene prvenstvu !

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 03 mar 2012, 21:59

Kao što sam i pisao s @Valenciom na početku sezone samo mislim da se i nismo baš složili oko toga.BvB ima jaču ekipu i širi kadar od bilo koga u Njemačkoj i relativno lako će do titule ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 mar 2012, 22:04

LBJ MVP je napisao/la:Kao što sam i pisao s @Valenciom na početku sezone samo mislim da se i nismo baš složili oko toga.BvB ima jaču ekipu i širi kadar od bilo koga u Njemačkoj i relativno lako će do titule ;)
Da BVB zaslužuje za sad prvo mjesto to stoji, da je blizu titule i to stoji. Dal će do nje 100 % doći to se još ne zna? Ali kažem šanse su se drastično povećale. A da Bvb ima jači kadar od Bayerna to nikako. Nego trenutno bolje funkcioniše kao tim, timski duh je na visokom nivou i to ih nosi. Ako proradi Bayern na strani onda će još biti uzbudljivo, a ako nastavimo prosipat bodove Bvb će slavit titulu i prije međusobnog duela. Ali da je sve gotovo to ne vjerujem ni kad isključim onu navijačku stranu, jer znamo kako završnice njemačkog prvenstva znaju biti lude , a i svi znaju da je potencijal Bayerna mnogo veći nego što trenutno pokazuje. Za takvo nešto i ne treba biti toliko poznavalac fudbala da bi se to znalo ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 03 mar 2012, 22:05

HzBvB je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la:Ma prvaci ste vi već, Bayern će se okrenuti LP a to je vaša velika šansa. Plus što dolazi kod vas
Nisam mogao da ne primjetim "Bayern ce se okrenuti LP to je vasa velika sansa" ....ajd zacas ispravi se ! :lol:
Kao da se Bayern sta pita... :lol: i da se okrene prvenstvu !
Ma vi ste mi najdraži u Njemačkoj, yebo Bayern nek sve do kraja izgubi
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 mar 2012, 22:12

adnan24 je napisao/la:Pisczek veoma dobar
On je jedan od najboljih bekova u Evropi. Ubjedjen sam da moze igrati u svakom klubu. Ovo kazem bez imalo pretjerivanja.

Subotica moraju zadrzati u ekipi. On i Humels su 'jedna dusa dva tijela'. Neka ide Santana ako vec zeli. Steta je izgubiti takvog igraca, ali sta se moze ako zeli igrati. Mogu za pare od njegovog transfera dovesti dobru zamjenu.

Blazikovski iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Ocigledno da mu je klupa ubila samopouzdanje. I njega treba ostaviti u ekipi, koristiti kao prvu zamjenu Geceu i Rojsu. On u tim uskace u slucaju izostanka Gecea, Rojsa i Kagave,.. Sigurno ce biti takvih izostanaka, kao i potrebe za rotiranjem/odmaranjem najboljih igraca. Neka ide Perisic.

Zao mi Bariosa. Momak nije imao pravu priliku da se vrati u formu nakon teske povrede. Pa ni Runi se ne moze vratiti u formu za jednu utakmicu u prvoj postavi. Al' jbg, ko moze prigovoriti Klopu kada gazi sve pred sobom :mrgreen: .

P.S. Jes nesto mirna Bajina tema. Tek poneki komentar simpatizera Bajerna. Tama se nadvila. Ako Dortmund nastavi sa ovakvim igrama, ova tema ce postati najposjecenija na podforumu Bundesliga :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.