Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Huska
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Huska » 05 mar 2012, 17:56

Ako vec stavljate, onda i prevedite :D Sta pise na te dvije slike :D

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 05 mar 2012, 18:05

Na ovoj di je Filippo pise nesto u smislu "U zivotu moras nauciti kako gubit, ja sam tu lekciju naucio a vi ste zaboravili.

Glava me zabolila od prevođenja :lol: Ucio sam tal. 4 godine i nisam briljira :D prva godina se isla i na popravni :lol: :lol:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 mar 2012, 09:09

Na ovom prvom navijačica Rome Alessia piše: "Ako tebe Filipo, koji si sve osvojio, zezaju, šta bi tek meni trebali reći."

Na drugom Filipo kaže: "U životu treba znati gubiti. Ja sam lekciju naučio, a vi...zaboravite je! Hvala Filipo."
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 11:17

[youtube][/youtube]

:lol:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2012, 14:17

Zvanični sajt UEFE je potvrdio, a italijanski list "Gazzeta dello Sport" preneo informaciju, da će se finale Lige Šampione u sezoni 2015/16 igrati, na trenutno zajedničkom stadionu Milana i Intera, čuvenom "San Siru".

Sedmostruki šampion "starog kontinenta" Milan, i šampion iz 2007-e, imaće priliku da na svom stadionu osvoji novi trofej elitnog takmičenja, a da li osmi ili neki drugi, to ostaje da se vidi.

A sezonu prije te finale Lige Šampiona takođe će se igrati na "Apeninima", tačnije na Juventusovom novom stadionu "Juventus Arena".
Da podsetimo finale ovogodišnjeg izdanja Lige Šampiona igra se u Minhenu, na Bajernovoj "Allianz Areni".
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 06 mar 2012, 14:30

Macheda bodrio svoj klub na dreby-ju :D

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 14:47

ovako:

stadion je Giuseppe Meazza i nalazi se u kvartu koji se zove San Siro 8-)

a drugo ne igra se finale Lige Sampiona na Juventusovom stadionu nego finale Europske Lige i to sezona 2013-2014 a ne 2014-2015 :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 mar 2012, 15:07

IlPrincipe je napisao/la:Zvanični sajt UEFE je potvrdio, a italijanski list "Gazzeta dello Sport" preneo informaciju, da će se finale Lige Šampione u sezoni 2015/16 igrati, na trenutno zajedničkom stadionu Milana i Intera, čuvenom "San Siru".

Sedmostruki šampion "starog kontinenta" Milan, i šampion iz 2007-e, imaće priliku da na svom stadionu osvoji novi trofej elitnog takmičenja, a da li osmi ili neki drugi, to ostaje da se vidi.

A sezonu prije te finale Lige Šampiona takođe će se igrati na "Apeninima", tačnije na Juventusovom novom stadionu "Juventus Arena".
Da podsetimo finale ovogodišnjeg izdanja Lige Šampiona igra se u Minhenu, na Bajernovoj "Allianz Areni".
Haj Tita ti daj neki link za tu vijest, ja to ne nađoh ni na gazzetta.it ni na uefa.com. Nešto mi prerano da odlučuju toliko unaprijed o domaćinstvu finala LP, obično idu jednu ili dvije godine unaprijed.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 mar 2012, 15:33

@jose ja sam to kopiro s jednog Milanovog bloga/sajta http://www.acmilan-sebia.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Stadion se zove San Siro :mrgreen: za nas će se uvijek tako zvat ... ko zna mozda se i nekad bude zvao Silvio Berlusconi, ipak je on najtrofejniji predsjednik nekog kluba svih vremena nakon Bernabeua
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 06 mar 2012, 15:35

trofejniji je predsjednik berlusconi od bernabuea. 5 CL, 8 scudetta, 2 ili više interkontinentalna kupa između ostalog.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 15:46

pa kad se bude zvao Berlusconi,zvace ga narod Berlusconi,kad se bude zvao cigla zvace ga cigla itd,,sad se zove Meazza i jbg ;) a nesto ne znam da li se moze zvati bilo sta po nekom ako taj neko nije mrtav? :? a sto se tice finala LP i EL je istina:2016 finale LP na Meazzi ;) i finale EL je 2014 na Juventus Stadium,,

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 06 mar 2012, 15:48

baresi#6 je napisao/la:trofejniji je predsjednik berlusconi od bernabuea. 5 CL, 8 scudetta, 2 ili više interkontinentalna kupa između ostalog.
Pa kako je to trofejnije od 6 CL, 16 ligaških trofeja i 5 kupova ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 mar 2012, 15:51

IlPrincipe je napisao/la:@jose ja sam to kopiro s jednog Milanovog bloga/sajta http://www.acmilan-sebia.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Stadion se zove San Siro :mrgreen: za nas će se uvijek tako zvat ... ko zna mozda se i nekad bude zvao Silvio Berlusconi, ipak je on najtrofejniji predsjednik nekog kluba svih vremena nakon Bernabeua
E nije ti baš neki izvor. :mrgreen:
Znam da ce finale ove godine biti na Allianz Areni u Minhenu, a naredne godine opet na Wembleyu (zbog proslavljanja 150 godina FA). A za dalja finala još nije odabran domaćin.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 15:57

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 mar 2012, 16:32

hehe, pa sam sebi si sad kontradiktoran, nisam bio lijen i otvorio oba linke i gle čuda meazza se ne spominje ni na jednom kao ime stadiona, kako majku mu :o

sa prvog linka
Champions League 2016 si giocherà a Milano, alla Scala del calcio di San Siro
a i sa drugog
ufficializzare che nel 2016 l'ultimo atto della massima competizione europea si giocherà a 'San Siro'.
naravno može ga ko želi zvati i meaza ali očito da to čine samo rijetki, inače od dana izgradnje tog stadiona prije 90-ak godina se zove san siro (po kvartu gdje se nalazi) i do dan danas se to ustalilo
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 06 mar 2012, 17:42

Meazza je kad igra na njemu Inter, a San Siro kad Milan igra. Jer je Meazza igrao ja mislim duze u Interu pa ga ovi vise gotivem dok je u Milanu nesto malo ja mislim.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 06 mar 2012, 21:31

pa ne kaze da se stadion zove tako,nego se igra na san siru odnosno na naski u san siru jer je kako sam ti vec govorio mjesto na kojem je Meazza nazvano san siro,kontas? :? znaci da pojasnim jos jednom Meazza na San Siru(kvart se tako zove)

http://it.wikipedia.org/wiki/Stadio_Giuseppe_Meazza

http://bs.wikipedia.org/wiki/San_Siro

http://hr.wikipedia.org/wiki/Stadio_Giuseppe_Meazza

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 mar 2012, 22:43

a bili su se dobro ponadali, ovako im je jos gore :mrgreen:
nema potpisa

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 mar 2012, 01:48

oficijelno ime stadiona je g. meazza a ne san siro, mislio sam da to svako zna. i naravno kako ado kaže san siro je kvart.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 07 mar 2012, 10:46

PROBABLE FORMATION

Bologna vs Juventus
BOLOGNA: Gillet; Rays, Portanova, Antonsson, Pulzetti, Perez, Mudingayi, Rubin, Ramirez, Diamonds, Di Vaio. Herds Pioli.
JUVENTUS: Buffon; Lichtsteiner, Caceres, Bonucci, De Ceglie, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe, Borriello, Vucinic. Coach Conte.

Catania-Cesena
Cesena: Antonioli; Rodriguez, Moras, Rossi, Ceccarelli, Santana, Guana, Parolo, Pudil, Iaquinta, Mutu. Coach Beretta.
CATANIA: Carrizo; Motta, Legrottaglie, Spolli, Marquis Izco, Lodi, Almiron; Gomez, Bergessio, Barrientos. Coach Montella.

Parma and Fiorentina
PARMA: Mirante; Zaccardo, Paletta, Santacroce Biabiany, Morrone, Mariga, Galloppa, Modesto; Okaka, Giovinco. Coach Donadoni.
FIORENTINA: Boruc; Camporese, Natali, Felipe, Cassani, Behrami, Montolivo, Pasqual, Lazzari, Vargas, Amauri. Coach Rossi.
-RIVALDO-

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []