RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Adin_BiH
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Adin_BiH » 14 mar 2012, 22:49

Jedna od onih utakmica koja mi vraca nadu da BH fudbal nije na razini termina koje moze igrati svaki amater .

Fer i korektna partija , dosta sansi , odlicno sudenje , iako smo mi propustili sanse koje nismo smjeli , ja sam licno jako sretan . Remi je bio najrealniji ishod , ali sta je tu je , u uzvratu treba krenuti polako , ne ici po gol po svaku cijenu , jer njihov gol bi ubio sve nase sanse .

Najbolja utakmica Veleza u posljednje vrijeme !
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 14 mar 2012, 23:20

joj tata, bice vrapcic arena prepuna protiv sirokog. :P

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 14 mar 2012, 23:20

Solidan broj na ispraćaju danas, ja doduše nisam bio (predavanja), al' drago mi je da se tradicija ispraćaja igrača nastavila i danas. :)

slika
slika
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 mar 2012, 23:36

MostaracVelezovac je napisao/la:Ovo nije povoljan rezultat i ovo nije dobro za nas.

Siroki ce Velezu dat gol u Vrapcicima i mi njima moramo 2.

Da li Velez sa ovim napadom moze dati 2 gola Sirokom? - to je pitanje. I mislim da svi znamo odgovor.
Prilika za prolaz je po meni propustena.
ako nam Siroki zabije gol u Vrapcicima tada im mi moramo dati, ne 2, nego 3 gola za prolaz :| .Ne treba srljati, igrati cvrsto i cekati sansu,a ona ce doci.
Dobra i otvorena igra Rodjenih danas,samo realizacija nula bodova,to moraju popraviti do revansa

FORZa VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 14 mar 2012, 23:49

Eagles_OldSchool je napisao/la:
Eagles_OldSchool je napisao/la:Zasto smo se odlucili na ovaj nacin:
najednostavniji, najbrzi i najsigurniji ... zasto paypal Nasa djeca: nosilac paypala je Davorka *******, zivi i radi u Londonu, pomaze Djeciji dom .... ovaj paypal ima humanitarni karakter i kao takav je registrovan, radi poreza (**** ga tako je na Zapadu) ...
razmilsjali smo da otvorimo nas paypal ali bi nam uzimali veliku proviziju (onda bolje da i tu proviziju damo za kupovinu autobusa) zato koristimo ovaj paypal (NE MORAMO PLACATI POREZ)

uskoro i u KLUBU NaVIJACA RED ARMY prodaja kupona (priznanica) ....

eto nadam se da je malo jasnije oko paypala ...dole ispod mozete naci nacin uplate ....

Za sve one koji svoje donacije zele uplatiti mogu to uciniti na paypal adresu:

[email protected]
sa naznakom Rodjenim za rodjendan

P.S.
S obzirom da je puno nejasnoca oko uplate preko paypala, ovim putem vas obavjestavamo sljedece:
Otvorite account, svoj account preko paypala, u zemlji u kojoj ste nalazite (ne znam je li moguce u Bosni i Hercegovni) i na jeziku zemlje u kojoj se nalazite .... Paypal je najbezbolnij (bez provizije) i najbrzi nacin uplate sredstava, pratite instrukcije i sackajte da vam paypal potvrdi vas account (mozda dan-dva) .... Sami cete napraviti svoj kode , kod uplate pratite instrukcije, sredstva se prebacuju ili kao partikulier ili poslovno (naravno vi ste partikulier) morate upissati iznos i e-mail koji smo vec stavili i ........ ne bi trebali biti problema.

Izvolite ko hoce ...
Anti Nakarada

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 15 mar 2012, 00:02

Odigrali dobro, zrelo.
Šanse za prolaz su nam sada 50:50, ja se iskreno nadam dobro popunjenim tribinama u Mostaru.
Ovo što je Varešanović složio ne izgleda loše , čak naprotiv!
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 15 mar 2012, 00:07

Još koja slika od danas :)

slika
slika
slika
slika
slika
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 15 mar 2012, 01:00

Kad znam da su dali sve od sebe i da nisu imali sreće, pa i ne moraju proći. Jbg, to je viša sila. Raduje ta igra i borba i nadam se da će ovako i nastaviti.
Who dares, wins !

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 15 mar 2012, 01:09

Prema pisanju ss.ba vidim da ste bili ravnopravni cak i bolji, steta za poraz, siroki je dobra ekipa i mi smo se napatili na grbavici s njima tako da znajte da nece nista lakse biti u Mostaru...Puno srece u revansu i prizeljkujem nase finale
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 15 mar 2012, 03:04

I opet revnosni webmajstor video reportazu postavlja kada sav normalan svijet spava. Svaka cast za oficijalnu !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 mar 2012, 09:14

čestitke na partiji...
samo još da je Široki bio malo bolji bila bi predobra utakmica..

imali ste sve uvjete, 3 čiste prilike ali ste fulali..

nadam se da ćemo mi barem slično suđenje imat u Mostaru, a vama je bilo odlično..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 15 mar 2012, 11:04

Vi idete sa nama u finale akobogda pa da vam vratimo za ono Beogradsko finale.Zaista bi mi bilo drago da se plasirate i izborite Evropu jer bi jedna si jedina grmilo na oba stadiona.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 mar 2012, 12:48

čestitke na super igri, nisam se uopšte nadao da će odigrati ovako hrabro i srčano, majke mi, ali neka sam se prevario, tako mi i treba.... :lol: iskreno velim, stvarno su sjajno odigrali. nevjerovatno šta smo fulali, onaj OKIĆ nije normalan, pa šta se treba desiti da ubode u rupu. :lol: :lol:

ŠEVKO OKIĆ= FERNANDO TORRES :lol: :lol: :lol:

sada abd hrabro protiv SLAVIJE, samo nek nastave, bit ćemo jači za nedjelju..........

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 15 mar 2012, 13:09

Treba za Sevku posebne golove napravit

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 15 mar 2012, 17:17

Evo da prenesem ko nije imao priliku procitati jedan intervju sa oficijelne sa Mirzom koji jako pozitivno zvuci...

Varešanović: Žalim samo za šansama, ali u revanšu idemo u finale

Jutro poslije prve polufinalne utakmice „Rođeni“ su imali trening. Već u 10.00 sati na terenu Vrapčića igrači su nizali svoje prve krugove. Osjetilo se još „uzbuđenje u vazduhu“ zbog sinoćnje utakmice.

- Neznam više kako da objasnim sebi sve ono od sinoć. Mogli smo nokautirati protivnika i već sada razmišljati o finalu, počeo je svoje izlaganje šef struke „Rođenih“ Mirza Varešanović i nastavio:

- Odigrali smo odlično, imali tri kolosalne šanse i još tri koje su bile izgledne za postizanje pogodka. Nadigrali smo rivala, ali eto nismo postigli pogodak. Valjalo bi da smo postigli barem jedan. Bilo bi nam lakše u revanšu, kaže Varešanović.

Da li to znači da ste razočarani, da je finale sada mnogo teže dostići ?

- Ma ne nikako, ja sam samo razočaran jer smo imali priliku da na „Pecari“ trasiramo put za finale. Ovako je malo teže, ali nakon svega viđenog, nakon što možemo svi konstatovati da se ekipa „diže“ iz utakmice u utakmicu, sve sam uvjereniji da ne samo da možemo do finala, već idemo po trofej. Svjesni su toga i igrači. Vidim na njihovim licima da im je žao što su propustili prvu priliku. Zato uz pun stadion idemo 04. aprila trasirati put u finale, a onda po trofej. Ma ono je sinoć ne zaslužen poraz, ali postoje i takvi porazi u fudbalu. Neka se i nama vrati jednom. Imamo zato tri prilike do kraja. Kada u 1. kolu izbacite premierligaša, kada u 1/8 finala promarširate Bijelim Brijegom protiv gradskog rivala kao „kaznena ekspedicija“, onda dobijete i malo sreće pa u ¼ finalu izvučete trećeligaša. Vjerovao sam u finale od početka, a nakon što smo sinoć odigrali onakvu partiju sada još više vjerujem i u finale i u trofej. Mi moramo i mi ćemo biti pravi u toj utakmici, a vratit će nam se, mora nam se vratiti, tako je to u fudbalu, samo pošteno da odigramo da budemo kao što smo bili i u Zenici i na „Pecari“, ističe Varešanović.

Ovakve riječi samo dodatno ulijevaju optimizam među brojne Veležovce koji su sinoć naprosto blokirali internet gledajući prenos sa „Pecare“, a po broju pregleda snimka utakmice na našoj službenoj stranici evidentno je da i danas ne prestaje interes. Uostalom bilo je navijača i na „Pecari“ sinoć. Čini se da se Mostar budi i usmjerava se prema 04 aprilu ?

- Drago mi je, jer vidim i čujem koliko ovom gradu znači Veležovo finale. Ne želim stvarati euforiju, jer siguran sam da će stadion biti pun u revanšu. Želim samo da poručim da ćemo i u narednim utakmicama igrati borbeno i angažovano, igrati do zadnje minute da ostvarimo dobar rezultat. Da li ćemo ostvariti pobjedu neznam, jer vidjeli ste sinoć, nedostajao je taj gram sreće ili koncentracije.

Uz sve dobro u igri što su donijele posljednje dvije utakmice, nekako je promakao jedan detalj, a koji pokazuje da je Velež iz mjeseca u mjesec po svakom segmentu sve stabilniji klub. Posljednje dvije utakmice počela su čak četvorica igrača koji mogu konkurisati za U-21 reprezentaciju.

- Upravo tako, ne želimo nikakav instant rezultat. To je stav svih ljudi u klubu. Posljednje dvije utakmice počeli su Amer Mahinić, Anel Hebibović, Denis Zvonić, Danijal Brković. Sinoć je u igru ušao Dino Hajdarović. Svi oni su kandidati za U-21 selekciju. Uz njih ravnopravno konkurišu i Armin Jazvin, Mirza Ćemalović, Haris Handžić, Adi Mehremić, a nažalost povrijeđen je i Eldar Hasanović. Malo je ekipa u ligi koje imaju toliki broj mladih igrača koji su kandiati za U-21 selekciju, a koji zaista konkurišu za sastav svoje ekipe. Mnogi su možda sa sumnjom gledali da li može igrač koji je prošlu polusezonu nastupao za Lokomotivu kao Mahinić ili za Igman kao Hebibović odigrati dobro u Zenici ili na „Pecari“, ali vidjeli ste sve u zadnje dvije utakmice. Naravno, mlad jgrač je sklon da oscilira, ali ima dovoljno igrača da „istrpimo“ i ta razdoblja. Ovo je budućnost kluba i temelj uz ove nešto starije, a među kojima je opet i dosta onih između 22 i 27 godina, da Veležova „priča“ tek počinje. Jedino što bi svi mi željeli odmah sada do trofeja i igrama ćemo pokazati da zaslužujemo taj trofej.

Vratimo se još jednom na sinoćnju utakmicu ? Zaista smo odigrali odlično i samo su nedostajali pogodci. Da li treba nekoga posebno izdvajati ?

- Nema potrebe nikoga izdvajati. I eventualne greške ostavimo za razgovore u svlačionici. Svi momci su odigrali hrabro i požrtvovano. Ako i neko zaslužuje da ga se izdvoji onda je to golman Dejan Bandović koji je ustvari imao i najteži posao i pritisak, jer je branio protiv kluba za kojeg je igrao dugo godina. Međutim Dejo je odličan golman i karakter i sinoć je bio „komadant“ naše odbrane. Ne zaboravite da i on ima odličnu konkurenciju u Bobiću koji je veoma dobro branio u pripremnim utakmicama. Imaju dobrog „učitelja“ u treneru Dizdareviću. Opet kažem samo oni koji pružaju svoj maksimum kandidati su za sastav i raduje me kada vidim kao sinoć kada igrač koji izlazi iz igre trčeći to čini i ohrabruje kolegu koji ulazi umjesto njega u teren. To je kolektiv, naglašava Varešanović.

FORZA VELEZ

SIR
Kontakt:

Post Postao/la SIR » 15 mar 2012, 17:21

Ja vjerujem u vasu igru, i u revansu ce te proci u finale nesto sam siguran u to.Sretnoooo! :P

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 15 mar 2012, 19:53

Neznam. Ja sam vec odavno optimista po pitanju situacije u klubu jer vidim da sve ide na bolje, ali ja stvarno ne kontam sto se toliko neka raja raduje toliko u vezi ovog rezultata sa Sirokim.

Ljudi, mi smo izgubili utakmicu - ne dobili.

Znam da su mnogi pretjerano bili pesimisticni i ocekivali razvaljotku ali ni ovaj rezultat nije pogodan nama. Siroki Velezu hoce uvalit gol, bar jedan a mozda i dva. A Velez Sirokom mora uvalit 2 ili 3 da bi mi prosli.

Postoji li sansa za tim? Postoji. Ali ona uopste nije velika.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 15 mar 2012, 20:26

Šta je reći pa si ti toliko pesmističan ?

Mislim, (don't get me wrong), ja se najiskrenije ne nadam prolazu, također mislim da smo promašenim zicerima uništili šanse za finale, al' opet, ko zna . . .
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

stampy

Post Postao/la stampy » 15 mar 2012, 22:13

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 15 mar 2012, 23:07

kup nam je stvarno potreban za napredak. Moramo do finala preko sirokog. :P

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.