Edo_77 je napisao/la:Zabijao je redovno! 3 tekme od pocetka zaredom 3 gola, pa 2 tekem na klupi bez ulazka, pa dviej tekme sa klupe 2 gola, pa opet klupa, i onda 4 meca bez gola gdje je samo jednu od pocetka igrao!
U biti 5 tekmi zaredom je zabio i opet na klupu ga posadio! Mislim da je Dzeko gotov, mislim da se psihicki pomirio sa sudbinom i da zeli ici dalje, naravno on to nikada nece izjaviti novinarima, al poznajem dovoljno Dzeku da znam kako mu je!
Koliko unazad ti gledas sa tim golovima? ja, po statistici soccernet-a, vidim 3 gola u zadnja 3 mjeseca. Isto tako vidim dosta utakmica gdje je ulazio sa klupe. Ja probam reci da jedini nacin kako bi mogao natjerat Mancinija da redovno Edin igra je da zabija u svakoj utakmici, nebitno usao na poluvremenu ili u zadnjoj minuti. Ovako ce ga samo ignorisat. I naravno se slazem sa tobom oko Edinovog transfera na ljeto.
Na pocetku sezone ga je Mancini totalno izradio jer je u sred sjajne forme bio prikovan za klupu. Donekle krivica tome je broj kvalitetnih igraca/napadaca u ekipi i broj utakmica. Mancini je mislio da malo Edina odmori i da on bude svjez, a ustvari je to imalo kontra efekat, jer svi znamo da Edin mora redovno igrat da odrzi formu. To ocigledno Mancini nerazumije, i mislim da ga to licno i neinteresuje jer ima veliki broj dobrih igraca a i veliki pritisak od uprave kluba i navijaca da osvoji titulu.
Dzeko je sjajan napadac, al' njemu nije mjesto u ekipi sa velikom konkurencijom na poziciji napadaca, jer to odmah je znak da ce biti rotacije, a to je, ponavljam ponovo, za Edina kobno. Njemu treba situacija kao sto je bila u Wolfsburgu, gdje ima jos jedan izuzetno dobar napadac pored njega i gdje ce Edin stalno igrat i sam sebe kroz nastupe izvlacit iz krize. A ne kao sto je sada situacija gdje se on mora izvlacit iz krize ulaskom sa klupe i tako samo se veci pritisak stvar jer zna ako ne pogodi za tih 5 minuta sto provede na terenu da u sljedecem kolu mu nema ni zagrijavanja.