FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 16 mar 2012, 23:19

LBJ MVP je napisao/la:Ma priznaću vam da bi Bayern bio favorit protiv Reala u tom duelu samo zbog dosad boljeg međusobnog omjera,ali porediti Neuera sa Ikerom :roll:
Iker je trenutno najbolji golman na svijetu ,što je Messi u odnosu na ostale fudbalere to je Iker u odnosu na ostale golmane.Vjerovatno najveći golman svih vremena.Neuer spada među najbolje ostale golmane s De Geom,Buffonom(kad je zdrav)i još par njih.
Jel to veći od Kahna??? :)

Casilas od Neuera ima veće iskustvo, sad bi se dalo diskutovat, nema potrebe dalje diskutovat, oba su veliki golmani i Casillasa jako cijenim. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 mar 2012, 23:22

LBJ MVP je napisao/la:Ma priznaću vam da bi Bayern bio favorit protiv Reala u tom duelu samo zbog dosad boljeg međusobnog omjera,ali porediti Neuera sa Ikerom :roll:
Iker je trenutno najbolji golman na svijetu ,što je Messi u odnosu na ostale fudbalere to je Iker u odnosu na ostale golmane.Vjerovatno najveći golman svih vremena.Neuer spada među najbolje ostale golmane s De Geom,Buffonom(kad je zdrav)i još par njih.
Ja svoj optimizam u osvajanje lige prvaka i prolaz protiv Bayerna vidim u tome što je ovo najjači Real ikad nakon Di Stefanovog.Da,jači je i od Reala 2002.,2000. i 1998. ;) Današnji Bayern je slabiji nego onaj s početka milenija no opet ih ne treba otpisat,svakako su nam najnezgodniji protivnik čak protiv njih može biti teže nego protiv Barce.
Naravno da je relavantniji.Čovjek je dvije godine bio najbolji golman na svijetu
Iker zadnjih 10.
Informiši se!Od kako je Kahn objesio kopačke o klin CAsillas se progurao na prvo mjesto.ZAdnje 4 godine , a ne zadnjih deset.Ali da ne idemo previše van teme ovo je pitanje ukusa.ZA mene je lično KAhn najbolji svih vremena no misljenja se razlikuju.Do utakmice sa Realom ako do nje dođe ovo su nagađanja i papirnate procjene kvaliteta.Samo pojedinci pretjeruju sa podcjenjivanjem Bayerna.

U pravu vrijedi pravilo :"Jedan ko nijedan" (misli se na svjedoka).

Buffon: Neuer je najbolji golman na svijetu

Gianluigi Buffon, golman torinskog Juventusa i reprezentacije Italije, jedan od najboljih golmana svih vremena, pohvalio je njemačkog golmana Manuela Neuera, za kojeg kaže da je trenutno najbolji golman na svijetu:
" Ciao Manuel! Ti si najbolji golman na svijetu. Nadam se da ćemo se sresti u finalu Eura." rekao je Buffon za Sky Sports, neposredno uoči žrijeba za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, dodavši:

"Molim te nemoj shvatiti lično, ali ja moram pobijediti. Ja sam na kraju karijere, a ti imaš toliko toga ispred sebe. Radujem se našem duelu" rekao je kroz smijeh Buffon.

Ova dvojica ne znaju nista , a mi smo pametnice.Ako Buffon i Schmeichel nisu autoriteti onda ne znam ko je.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 mar 2012, 23:57

slika
8-) 8-)

La Bestia Negra, naziv koji je Bayern dobio a vjerovatno i svi Njemacki klubovi od strane Spanaca a koji je razlog, pa znamo svi, unistavanje protivnika i zadavanje historijske glavobolje. :D

Rekao sam da necu nista pisati prije medjusobnog duela, ali nisam mogao ostati suzdrzan jer vidim da se nemilice pise i u dobroj mjeri podcjenjuje Bavarska zvijer.
Baciti pogled na sliku iznad, prvo i osnovno pravilo a onda pisati o mentalitetu, historiji, karini, malini...

Bayern zna kako se suprotstaviti Kraljevima i znace zauvijek, jer ko ih jednom posalje na vjecna lovista, slace ih opet.

AUF GEHTS DIE BAYERN!!!

P.S. Na slici nema rezultata onih utakmica kada je Bayern postigao najbrzi gol u LP-a. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 17 mar 2012, 01:56

LBJ MVP je napisao/la:Vjerovatno najveći golman svih vremena.Neuer spada među najbolje ostale golmane s De Geom,Buffonom(kad je zdrav)i još par njih.
Pa dobro svima vama je smijesno porediti Neuera sa Casillasom, ali tebi ipak nije smijesno staviti u istu klasu zdravog Buffona sa De Geom. :o
Pa druze, svakakvih sam ja gluposti citao ovdje, ali najrealnije vecu od ove nisam.
Buffon je klasa jednog Kahna i po meni su njih dvojica najbolji svih vremena. Treci je Iker. Zato pisati da je Casillas najbolji zadnjih 10 godina mislim da nema smisla.
Pa gdje je taj Gigi bio svih tih godina, majku mu. :mrgreen:

Ja, Schmeichel, Buffon i jos par forumasa mislimo tako, a vi se ne slazete. Al' dobro. ;)
Sjetimo se i izjave Fergusona da je partija koju je Neuer pruzio protiv Manche u dresu Schalkea najbolja od svih golmana protiv kojih je igrala njegova ekipa. Valjda rijeci ovog lisca nesto znace u svijetu fusbala. :)

Ali dobro, to nije tema. Ja samo kazem da su mi trenutno Iker i Neuer blizu po partijama koje pruzaju. Iker je veci golman bez sumnje, jer brani puno duzi niz godina na visokom nivou. ;)

@Valencia
Sto se tice Gomeza i Realovih napadaca, slazem se da je pitanje ukusa.
Mario i Karim jesu razlicit tip napadaca, ali Mario i Gonzalo mislim da su dosta slicni. Dobro, naravno da ti mozes naci dosta razlika, ali u sustini su to gol igraci.
Po svemu dosad prikazanom, mislim da je Gomez bolji od obojice. ;)

Ono sto Gustavo trenutno igra, po meni je odlicno. Khediru nikad nisam previse cijenio i mislim da nije bolji od Brazilca. Mada se slazem da je tu stvar ukusa, jer ne bi mi imali sta ovdje pisati da razmisljamo isto, kaj ne? :mrgreen:

Slazem se da je Ozil trenutno bolji od Kroosa i Mullera. Od Kroosa je uvijek bio, ali Muller kada je u formi ne zaostaje za Mesutom. Uostalom, dovoljno je pogledati kad igraju u istoj ekipi (reprezentacija). Zna se ko je dominirao Svjetskim prvenstvom. :)
Znas i sam da Kaka nije odigrao postenu utakmicu od devdese'druge. :mrgreen:
Znam da je mnogima glupo porediti velikog Kaku sa jednim Mullercicem, ali zadnjih sezona je ocigledno Tomica bolji. ;)
Valencia je napisao/la: Sve u svemu, 80% - 20% u korist Reala.
E ovdje si ga pretjer'o da yebe rak raka. :D
Favoriti jesu, ali toliki bas i nisu. Pa reako bih da ni Barca nije toliki favorit protiv Baye, a mislim (tacnije siguran sam :mrgreen: ) da su nezgodniji protivnik nego Real.
Real sigurno ima dosta jacu klupu. Ja sve ovo govorim u slucaju da obje ekipe igraju u najjacim sastavima. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2012, 02:20

Vasa objektivnost je pokazala pravo lice onog trenutka kada ste stavili Casillasa i Neuera u istu recenicu i pokusali ih izjednaciti.

Casillas je najboji golman sto je ikada branio !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 17 mar 2012, 02:22

Čuj Casillas bolji od Buffona!?

[youtube][/youtube]

Casillas nikad neće biti na nivou Buffona iz 2006. Nikad. Buffona mnogi stručnjaci smatraju jednim od najboljih golmana svih vremena, a Casillasa nema ni u užem izboru tu. Pa Preud'homme je Buffon za Casillasa.

Glavna prednost Reala u eventualnom polufinalu je ta što po mom mišljenju igra duplo brže od Bayerna. A i Bayernova odbrana je poprilično spora. Ako ćemo porediti igrače po pozicijama i tu je Real u blagoj prednosti, ali protiv Njemaca se nikad ne zna, Real je uvijek na papiru imao bolji tim od Bayerna pa ih je Bayern prolazio.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 17 mar 2012, 07:56

Bayern ima dva najbolja krila na svijetu i oni ako budu igrali na svom nivou Pepe ima da "zaradi tri crvena" na utakmici.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 17 mar 2012, 08:36

herr müller, sie gelten als der überflieger der saison 09/10 mit dem krönenden abschluss bei der wm. was verdanken sie dabei van gaal?
tomica: ich denke, dass ich ihn eigentlich alles zu verdanken hab.

ovo je vrlo interesantno: bei van gaal gibt´s keine traditionelle konditionsarbeit.seit er in münchen ist, waren wir nicht einmal im wald, nicht einmal einen tag nur laufen. bei ihm wird alles mit ball gemacht, sehr, sehr intensiv.
aber: am ende der ersten saison haben wir gezeigt, dass wir von allen teams die fitteste mannschaft waren.

nevjerovatno, zar ne?
za razliku od gaala, magatu je najvaznije trcanje. prednost gaalove filozofije je u tome sto igraci na njegovom treningu koriste veci broj misica, imaju daleko vise sprinteva, skakanja, a ujedno se uvjezbava taktika.
kratko receno, nj. trening je sve u jednom.

haben sie van gaal schon mal widersprochen? wenn ja, wie reagiert er dann?

tomica: jeder darf ihm widersprechen. aber: man muss ihm mit argumenten kommen. durch gute argumente lässt er sich überzeugen. die hört er sich an und sagt: ihre argumente sind gut, wir ändern das.

dakle, van gaal uopste nije tvrdoglav kako to nasa vrla uprava pokusava nametnuti.
jednostavno, covjek nije dao da mu se mijesaju u posao, a to je neoprostivi grijeh u minhenu.
svi znamo da su se uli i co. mijesali svakom treneru, dovodili mu igrace itd.
ali, kad izostane rezultat, onda je trener glavni krivac dok oni svoje skupocjene zicegu ostave po strani.

eto, toliko za pocetak. za nesto vise nemam ni vremena, a bome ni volje :lol:
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 mar 2012, 09:12

Johny je napisao/la:Vasa objektivnost je pokazala pravo lice onog trenutka kada ste stavili Casillasa i Neuera u istu recenicu i pokusali ih izjednaciti.

Casillas je najboji golman sto je ikada branio !

Vaša, Naša, Njihova itd. Casillas ako se gleda zadnjih 10 godina može samo iza Kahn-a i Buffon-a xD a on stavlja riječ "Ikada" :twisted: :twisted: :twisted:

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 09:38

Neuer bolji od Casillasa? :lol: :lol: :lol:
Samo čekam da netko napiše da je Boateng bolji od Vidića, a Rafinha tu negdje sa Dani Alvesom. :lol:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 mar 2012, 09:38

FRANK RIBERY je napisao/la:
Buffon: Neuer je najbolji golman na svijetu

Gianluigi Buffon, golman torinskog Juventusa i reprezentacije Italije, jedan od najboljih golmana svih vremena, pohvalio je njemačkog golmana Manuela Neuera, za kojeg kaže da je trenutno najbolji golman na svijetu:
" Ciao Manuel! Ti si najbolji golman na svijetu. Nadam se da ćemo se sresti u finalu Eura." rekao je Buffon za Sky Sports, neposredno uoči žrijeba za Euro 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, dodavši:

"Molim te nemoj shvatiti lično, ali ja moram pobijediti. Ja sam na kraju karijere, a ti imaš toliko toga ispred sebe. Radujem se našem duelu" rekao je kroz smijeh Buffon.

Ova dvojica ne znaju nista , a mi smo pametnice.Ako Buffon i Schmeichel nisu autoriteti onda ne znam ko je.
Kao prvo, Buffon je ubjedljivo bolji od Neura trenutno, tako da je ovo samo još jedna "šuplja priča" ... A i Iker je bolji od Neura, a to sto neki od vas nisu realni, to je nešto drugo
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 10:32

Neuer je najbolji golman svih vremena. Nakon njegovog penzionisanja, nagrada za najboljeg golmana ce se preimenovati u "Manuel Neuer nagradu". :mrgreen:

Stvarno je pretjerivanje reci da je Neuer najbolji, al' eto zbog toga sto postujete (mislim da je ovo @Effe napisao) Casillasa, reci cete da je na istom nivou. :mrgreen:

Onda neko uleti sa pricom da je De Gea u rangu zdravog Buffona, pa da je Gomez najbolji napadac, pa da je Gustavo bolji od Khedire, a Muller od Ozila, pa ovo, pa ono. :mrgreen:

Lijepo, moram priznati. Dvije pobjede su bile dovoljne da se navijaci Bayerna osokole i svoje pulene zakuju u zvijezde. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 11:26

@Monolog: Ti ode sad u ironiju....Eto sad neko rekao Neuer najbolji svih vremena.....Teško će nekad Neuer postat najbolji svih vremena, kad je Kahn najbolji svih vremena, ono što je Kahn branio su čuda nad čudima.....Al vidim neko će osporiti to Kahnu, al to se možda može osporit samo od strane quasi stručnjaka, nigdje drugo u svijetu....
Kad se ovde već osporavaju i Bayernove pobjede, onda me ne čudilo ni ovo gore, ali ako do te tačke dođemo onda se moramo zapitat o ozbiljnosti foruma i da li će opšte ozbiljni ljudi i ljudi koji se razumiju ovde pisat.....

Trebao si zapazit i ovo gore u postovima o mentalitetu njemačkom i slično, pa i tu je bilo par smijurija, ali promakne tebi to....

Za Neuera kažu mnogi stručnjaci da je najbolji....Ako nije najbolji, jedan je od najboljih, momak je dosta puta potencijal pokazao, Casillas je veliki golman , možda jedini za kojeg bi se moglo govorit da je bolji od Neuera, ali meni su njih dvojica od prilike tu negdje.....
Monolože mene ne čudi što je tebi ovo bilo smiješno, jer tebi je i De Gea bio bolji od Neuera, bila je ovde jednom i takva tvoja konstatacija....Isti taj De Gea je samo u utakmici protiv Liverpoola napravio 3 kardinalne greške u istoj utakmici, a jedno vrijeme nije bila skoro ni jedna utakmica ManU-a da bar ne napravi jednu grešku...

Podcjenjuje se i Muller, gle čuda najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, koji je razbuzao i Argentinu i Englesku, čovjek koji kad je u top formi je fantastičan fudbaler....

Ovo poređenje Gustavo-Khedira, tu je prednost po meni za nijansu svakako na strani Khedire....Gustavo ima ogroman potencijal za napredovanje, ali jednostavno Khedira je više pokazao gledajući kroz duži period i igrajući na visokom nivou....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 mar 2012, 11:32

Ovdje se vec o polufinalu pise? :mrgreen:

Istina, veliki ste favoriti protiv Marseillea, ali Bayern je dosta cudna ekipa. U naletu mogu svakoga pobijediti, ali previse i osciliraju. Mozda se bas tad desi neki pad...

Favoriti su protiv Francuza i vjerovatno će proći. U polufinalu je Real, sa historijskog aspekta dosta dobar protivnik. Uvijek je Bayern igrao dobro protiv Reala, ali realno, Barcelona i Real su klasa iznad sviju. Bila bi to dobra prilika i za finale na Alianz Areni, ali tesko.

Kako rekoh, za mene će veliko iznenađenje biti ako ne bude špansko finale.

Ovo oko golmana, svako svoga konja hvali, jel? :mrgreen:

Buffon i Casillas su ove sezone daleko ispred ostalih i nema tu mnogo price. Neuer je strasan golman, sa dobrim predispozicijiama i ono najbolje od njega tek dolazi.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 17 mar 2012, 11:34

effe_sa je napisao/la: Za Neuera kažu mnogi stručnjaci da je najbolji....Ako nije najbolji, jedan je od najboljih, momak je dosta puta potencijal pokazao, Casillas je veliki golman , možda jedini za kojeg bi se moglo govorit da je bolji od Neuera, ali meni su njih dvojica od prilike tu negdje.....

Podcjenjuje se i Muller, gle čuda najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, koji je razbuzao i Argentinu i Englesku, čovjek koji kad je u top formi je fantastičan fudbaler....

Ovo poređenje Gustavo-Khedira, tu je prednost po meni za nijansu svakako na strani Khedire....Gustavo ima ogroman potencijal za napredovanje, ali jednostavno Khedira je više pokazao gledajući kroz duži period i igrajući na visokom nivou....
Ovu temu obilazim redovno i čitam tvoje postove koji su većinom dosta realni, a primjeti se i da poznaješ dosta Bayern i Bundesligu, ali si ga sad malo pretjerao ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 11:37

Effe,

Jedan od najboljih i najbolji nisu sinonimi. Onda bismo mogli reci da je Ronaldo (Portugalac) najbolji igrac na svijetu posljednjih par godina. Da li je najbolji ili jedan od najboljih?
Ista stvar je i sa Neuerom. U top 3-5 (kako ko gleda) golmana spada, al' to ne znaci da je najbolji. Casillas je klasa za svakog golmana u ovom trenutku. Svakog. Kahn i "stari" Buffon su takodjer bili klase. Licno, meni je Kahn najbolji kojeg sam gledao i to cu uvijek reci. Al' odlaskom Kahna, neki drugi momci su preuzeli vrh - prvo Gigi, pa sad Casillas. S obzirom na to kako Iker brani, onda nema smisla stavljati Neuera u njegov kos. Pa yebem mu, znas i sam (vjerujem da to znas kad malo objektivnosti ubacis) da je pred Neuerom jos dosta dokazivanja da bismo ga stavili rame uz rame sa Ikerom.

Onda govoris kako je SAF izjavio kako je Manuel najbolje branio kontra Utd-a. Ok, to stoji. Al' sta to govori? Nista. Jer, u tom slucaju bismo mogli reci da je Supic najbolji golman, jer je, gle cuda, jedan od onih koji su unistili Tursku. Kakav Neuer, kakvi bakraci?!

Gustavo od dolaska u Bayern nije napravio nista. Odigrao nekoliko dobrih utakmica i to je to. Kako cemo onda njega staviti u Khedirin rang, koji u Realu igra standardno (izuzmemo li period kada je povrijedjen)? Ima li to logike? Ikakve logike?

Eh, kad smo dosli do Mullera (licno meni najdrazeg igraca Bayerna), de mi reci koliko je on dobrih utakmica odradio nakon SP-a? Budi iskren. Mozelimo ih nabrojati na prste jedne ruke, zar ne? Ovaj Muller nije ni sjena tog Mullera koji je bio udarna snaga Bayerna i Njemacke. A ovaj Ozil je i dalje jedan od najboljih ofanzivnih veznjaka. Dakle, Ozil>Muller.

O njemackoj sposobnosti da se vrate sa ruba ponora su napisane knjige. Nema potrebe da i ja izmisljam toplu vodu govoreci o tome. Al' treba spustiti loptu na zemlju i pogledati realno situaciju. Bayern nije igracki, ni trenerski bolji od Reala. Nije.

Lahm, zdravi Robben i Schweinsteiger bi mogli igrati u Realu. Na ostalim pozicijama je Real jaci. Dakle, ako cemo gledati taj individualni kvalitet (iako se rijetko pozivam na ovako "poredjenje" igraca vadeci ih iz cjeline koja se naziva tim), onda tu Bayern nema sta traziti. Pa onda bacimo pogled na trenerska imena i jos vise dolazi do izrazaja prednost Reala.

Mislim, stvarno nema smisla.

Btw, nisam ja nikad napisao da je De Gea bolji od Neuera, al' jesam izdvojio ove golmane: Casillasa, Buffona, Harta i Llorisa. Stoga bih te zamolio da ne pises neistine, jer ja i dalje stojim iza rijeci da je Neuer iza gore navedenih golmana. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 17 mar 2012, 12:05

Monolog je napisao/la:Neuer je najbolji golman svih vremena. Nakon njegovog penzionisanja, nagrada za najboljeg golmana ce se preimenovati u "Manuel Neuer nagradu". :mrgreen:

Stvarno je pretjerivanje reci da je Neuer najbolji, al' eto zbog toga sto postujete (mislim da je ovo @Effe napisao) Casillasa, reci cete da je na istom nivou. :mrgreen:

Onda neko uleti sa pricom da je De Gea u rangu zdravog Buffona, pa da je Gomez najbolji napadac, pa da je Gustavo bolji od Khedire, a Muller od Ozila, pa ovo, pa ono. :mrgreen:

Lijepo, moram priznati. Dvije pobjede su bile dovoljne da se navijaci Bayerna osokole i svoje pulene zakuju u zvijezde. :lol:
Ko je rekao da je Gomez najbolji napadač.Napadač sa najboljom formom čitaj malo bolje.I ovdje smo citirali dvojicu golmana koji dijele isto mišljenje.Niko ovdje nije rekao da je Neuer klasa iznad ostalih , ali od jednog HArta ili Llorisa sigurno jeste.Smak svijeta bi bio kad bi ti napisao jedan realan post.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 mar 2012, 12:09

Monolog je napisao/la:Btw, nisam ja nikad napisao da je De Gea bolji od Neuera, al' jesam izdvojio ove golmane: Casillasa, Buffona, Harta i Llorisa. Stoga bih te zamolio da ne pises neistine, jer ja i dalje stojim iza rijeci da je Neuer iza gore navedenih golmana. ;)
Apsolutno. Trebao si dodati i Ceha koji od dolaska u Celzi brani manje - vise perfektno. Hart u ovoj sezoni brani cudesno, skoro bez ijedne greske, sa nevjerovatnim odbranama. Siti je mnogo puta izvukao, a nikada zajebao. Mozda ovu sezonu brani najbolje od svih golmana, al' mi opet ne pada na pamet da ga stavljam ispred Ikera koji je stepenica ispred svih ostalih. Golmanski Mesi :mrgreen: .

Zanimljivo je da niko osim simpatizera Bajerna nije stavio u isti rang Ikera i Manuela :mrgreen: .

Don_Burza je lijepo rekao. Zamislite kako bi reagovali da je neko u eri Kana navodio Barteza kao najboljeg golmana svijeta (a sigurno je bilo i takvih). Bartez je u svakom slucaju veliki golman, al' je sasvim sigurno stepenica ispod Kana. Jer kako ga staviti u rang sa Kanom kada je senzacionalne odbrane cesto znao uprljati katastrofalnim greskama!? Kako? Bartez je mogao odbraniti sve sto i Kan, al' nikada nije bio tako konstantan i siguran. Poredjenje Kana i Barteza je idealno za poredjenje Kasiljasa i Nojera. Valjda je sad nekim jasnije, ako im zaljubljenost u Nojera uopste dopusta realno rezonovanje.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 17 mar 2012, 12:18

Do sada sam smatrao da se ovdje vode najzrelije rasprave i da se moze dosta toga finog procitati ,ali nakon ovih izjava malo sam promjenio misljenje..
Samo poredjenje Ikera i Neuera je uvreda, Iker je najveci svih vremena..Ajde sad da poredimo i Alexa Fernandesa sa Bastianom ili Daniela Carvajala sa Lahmom..
Fino postove sam procitao od Secera ,Monologa i Valencie..Ostali su neozbiljni ..
Vjerovatno blancosi ocekuju Maccu da ostavi stagod pametno :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 12:20

@Frank Ribery,

Ne znam kako se usudjujes pozivati na objektivnost kada napises da nijanse odlucuju izmedju Casillasa i Neuera. :mrgreen: Eto, nijanse odlucuju izmedju Younga i Riberyja. Jelde. :mrgreen:

Eto, greska u komunikacijskom kanalu, Gomez nije najbolji na svijetu, al' je u najboljoj formi. Sta cemo sa RVP-om i Ibrahimovicem? :? Pa Robinu je malo nedostajalo da prestigne jednog od najboljih centarfora u posljednjih x godina (Shearera), a Ibrahimovic sam nosi igru Milana (Gomez, pak, najvise zavisi od Riberyja i Robbena sto mozemo primijetiti samo gledanjem Bayinih utakmica). ;) Il' su 2 utakmice (Hoffenheim i Basel) odlucile da kazes kako je Gomez u najboljoj formi na svijetu. RVP zabija na svakoj utakmici (mislim da je u najvise 2 uzastopne utakmice ostao bez postignutog gola u cijeloj sezoni - racunajuci i kupove i ligu), al' eto Gomezu cemo dati tu "titulu". :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []