aleksandar_veliki je napisao/la:boccaccio, slazem se sa tobom. Nije opravdao ono sto se ocekivalo, peh je po dolasku u Zelju i to pravi. Kako sam ga shvatio, teren je bio grbav bas **** grbav i nije bilo nikakvog duela, tako je nastradao, mada mi kaze da nema otoka, bar ga nije bilo. Vidjecemo u ponedjeljak, ipak je godina neigranja ostavila traga, tako je to u sportu. Deset godina si zvijer, godinu ne igras, kao da nikad nisi nista radio.
Velika je godina pauze za vrhunskog sportistu.Svi se oni ipak vrate,ali to skoro nikad ne bude vise to.Nadao sam se stvarno da ce ove pripreme biti kljucne za njegov stvarni povratak na teren,ocekivao sam da bi mogao pruziti bar 30-40% vise nego u prvom dijelu sezone,a to bi bio ogroman napredak za nasu igru.Steta,stvarno steta i zao mi je tog igraca.
Pretpostavljam da ce se mali otok ipak pojaviti,obicno bude tako kod setanja koljena.Problem je zapravo kod takve vrste povrede,sto kada se desi prvi put,gotovo je stopostotan ucinak vracanja i obnavljanja iste u nekom doglednom vremenu.Ligamenti kada se razvuku u toj elastici vise nikada ne postignu original,da se tako izrazim.
Rijetke su bas te vrste problema sa koljenom kod sportista.Gotovo da se i ne pojavljuju kao takve.Setanje koljena se desava cesto kod rekreativaca,kojima se to desava usljed nespremnosti ili gojaznosti,gdje je pritisak na ligamente koljena veliki,ogroman.Na grbav teren,koji je vjerovatno uzrok povrede Smajica,njegovo koljeno je moralo izdrzati,da je maksimalno spreman,to ce reci svaki doktor,to je apsolutan odgovor.To je ocigledna situacija onda,da ni ove pripreme nije odradio u punom obimu i da mu je falilo jos mnogo za ovakve maksimalne napore.Koljeno ipak ne seta tek tako,ligamenti koljena su strasno jaki i podnose nevjerovatan pritisak,pogotovo kod spremnog sportiste,a Smajic je lagan igrac,nema masu,zato je zacudjujuce jos vise ovo sto mu se desilo.
No dobro,sta je tu je,nadam se da ce u ponedjeljak imati dobre vijesti i za njega i za nas i da ce pokusati opet da nekim sportskim inatom progura i da ponovo bude spreman.Da ce sam sebi da dokaze da itekako moze da se vrati,mada je trnovit put.Da dokaze nama da je pojacanje.On je relativno mlad igrac,ali shvatam kako ubije u pojam kada se nekome tako neda,kao sto je on u problemu.Nasu podrsku ce sasvim sigurno imati,a on mora biti svjestan da mora duplo vise raditi od ostalih,da bi uopste dostigao njihov nivo za neko vrijeme.
Steta fakat.Zelim mu sve najbolje!