Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- bordo_Sarajevo
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Unsettled Edin Dzeko may quit Man City as Real Madrid hover
http://www.7msport.com/news/newsdata/20 ... 0621.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
znam da je ovaj clanak supljak, ali imam neki osjecaj da ce Dzeko zavrsiti u Realu zbog Mourinha
http://www.7msport.com/news/newsdata/20 ... 0621.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
znam da je ovaj clanak supljak, ali imam neki osjecaj da ce Dzeko zavrsiti u Realu zbog Mourinha
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!
nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..
Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!
- Cautinho
- Kontakt:
E tek onda nece igratbordo_Sarajevo je napisao/la:Unsettled Edin Dzeko may quit Man City as Real Madrid hover
Keep walking.
Pa nije svako blesav k'o Mancini,pogotovo ne Mourinho.Cautinho je napisao/la:E tek onda nece igratbordo_Sarajevo je napisao/la:Unsettled Edin Dzeko may quit Man City as Real Madrid hover
znam da je ovaj clanak supljak, ali imam neki osjecaj da ce Dzeko zavrsiti u Realu zbog Mourinha...kakav ba Real,to su govorili onda kad je dosao,da ce odmah na ljeto u Real,ali nije od tog nista bilo.Đe će on pored jednog Benza i Higsa?
Uostalom ne citas pazljivo Dzeku i zele sto ce Higs vjerovatno da se hvata noge.
A Benzo nije nedodirljiv ni upola on golova nebi imao da je na Dzekinom mjestu i sa njegovom minutazom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Cautinho
- Kontakt:
Ah,ipak su Benz i Higs tu stalni,navikli se na igru,imaju vise iskustva u Španskoj ligi,razumiju Realovu igru i mislim da nema smisla kupovati Dzeku.Jer Real uvijek igra sa jednim špicom i to je uglavnom Benz,a u zamjeni je Higs.Što se tuče toga da će Higuain otići,to je malo li-la ali eto.Uostalom,kako ce biti Dzeki kad dođe u Španiju.Promijenio je 3 razlicite zemlje,lige,kluba.Ako mu Mourinho vjeruje kao pravi trener,mislim da bi se snasao,ali ako bude kao kod Mancinija,moze ga doslovno unistiti.Ako dođeharishp je napisao/la:Pa nije svako blesav k'o Mancini,pogotovo ne Mourinho.Cautinho je napisao/la:E tek onda nece igratbordo_Sarajevo je napisao/la:Unsettled Edin Dzeko may quit Man City as Real Madrid hover
znam da je ovaj clanak supljak, ali imam neki osjecaj da ce Dzeko zavrsiti u Realu zbog Mourinha...kakav ba Real,to su govorili onda kad je dosao,da ce odmah na ljeto u Real,ali nije od tog nista bilo.Đe će on pored jednog Benza i Higsa?
Uostalom ne citas pazljivo Dzeku i zele sto ce Higs vjerovatno da se hvata noge.
A Benzo nije nedodirljiv ni upola on golova nebi imao da je na Dzekinom mjestu i sa njegovom minutazom.
Keep walking.
U Ceskoj je proglasen za najboljeg stranca,u Njemackoj najbolji strelac i jos dosta klupskih rekorda,U Engleskoj isto tako na osnovu minutaze procent golova i ostalog mu je vise nego odlican.U Spaniji fakticki dva kluba igraju,sa onakvim saigracima bi se opet sigurno nadavao golova.Ne unistava se tek tako igrac koji kosta 30 miliona a nema problema sa povredama ili nije tutkun kao Tevez.
Tako da dobro skontaj sta hoces da kazes za Dzeku.
Mourinhu ne treba crtati kako Dzeku maksimalno iskoristiti ako bi ga doveo
Mourinhu ne treba crtati kako Dzeku maksimalno iskoristiti ako bi ga doveo
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Cautinho
- Kontakt:
Ma znam to sve,ali opet je promjena sredine.Kako ti znas da ako on dođe da neće da bude kao Torres? Mozda je mu Premiera bas bude stetila,mozda se nebude nikako naviknio na nju,kao npr: na eng,nje ili ces.?Kontam ja dobro sta ja zelim reci za Dzeku,iznosim osnovne stvari,na koje treba obratiti paznju oko promjene sredine.Uostalom,meni je Dzeko idol i najdraza javna osoba na svijetu.Ali ja mislim objektivno i realno,ne gledam Dzeku kao najdrazeg igraca i nisam slijep sto se tice drugih konkurenata.Kad Dzeko igra,meni je oko srca toplo,što bi trebalo biti i svakom Bosancu i Hercegovcu,ali sto se tice ovoga,prelaska u Real,na to gledam objektivno i gledam na to kako bi njemu MOŽDA bilo u novoj sredini.harishp je napisao/la:U Ceskoj je proglasen za najboljeg stranca,u Njemackoj najbolji strelac i jos dosta klupskih rekorda,U Engleskoj isto tako na osnovu minutaze procent golova i ostalog mu je vise nego odlican.U Spaniji fakticki dva kluba igraju,sa onakvim saigracima bi se opet sigurno nadavao golova.Ne unistava se tek tako igrac koji kosta 30 miliona a nema problema sa povredama ili nije tutkun kao Tevez.
Keep walking.
Magath je rekao vec davno.Dzeko je kao atomska bomba sa kojom treba znati rukovati.Ako je iskoristis kako treba unisti ce svakog protivnika a ako ne unistices sam sebe zajedno sa njim.Znaci Svabo rece,nista Bosanac.
Mancini je ocit primjer da mu ne treba ni kasikaru u ruke dati opasan je samo za sebe,nikako za protivnike
Mancini je ocit primjer da mu ne treba ni kasikaru u ruke dati opasan je samo za sebe,nikako za protivnike
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
U slucaju "Tevez" smo mogli primijetiti koliko su vlasnici Cityja tvrdoglavi. Da se razumijemo, odnosi se na njegovu prodaju. Dakle, znaju koliko su ulozili i nisu ga zeljeli prodati za manje od neke zacrtane sume. Nebitno sto on kod Mancinija nije odigrao 2 minute u proteklih 5 mjeseci. Principi su principi (barem kada su pare u pitanju, ako nista drugo).
Kakve veze ovo ima sa Dzekom? Pa sigurno da ne bi ni igraca od 30+ miliona prodali za (samo) 20. A, budimo realni, tesko ce Jose dati vise od te cifre za dovodjenje Edina. Uostalom, vidjeli smo i po Adebayoru. Uzeli su ga na posudbu (koristio im je, mora se priznati), ali kada su Gradjani trazili vise novca za konacan transfer, iz Madrida je dosla negativna vijest. Ljudi jednostavno nisu za zajebanciju.
Mislim da bismo nakon sezone mogli iskristalizirati sliku o Cityju. Da li ce (ukoliko ne osvoje ligu) promijeniti trenera? Da li ce na njegovo mjesto doci neko ko ce vjerovati Edinu? Da li ce doci osoba koja ce preokrenuti stvari i od Cityja napraviti pravi tim?
Znamo svi da je sad na redu EP, te ce sigurno biti jos nekih velikih transfera. A, uvijek su ofanzivniji igraci "blize izlogu", te se ne bih iznenadio da Gradjani dovedu jos barem jednog napadaca koji se pokaze na prvenstvu.
Na Edinu je da radi ono za sta je placen i da posteno koristi minute koje dobija. Uostalom, sami smo mogli vidjeti koliko je "grizao" u posljednjoj utakmici kontra Sportinga (usao s klupe), a koliko na prvom mecu.
Kakve veze ovo ima sa Dzekom? Pa sigurno da ne bi ni igraca od 30+ miliona prodali za (samo) 20. A, budimo realni, tesko ce Jose dati vise od te cifre za dovodjenje Edina. Uostalom, vidjeli smo i po Adebayoru. Uzeli su ga na posudbu (koristio im je, mora se priznati), ali kada su Gradjani trazili vise novca za konacan transfer, iz Madrida je dosla negativna vijest. Ljudi jednostavno nisu za zajebanciju.
Mislim da bismo nakon sezone mogli iskristalizirati sliku o Cityju. Da li ce (ukoliko ne osvoje ligu) promijeniti trenera? Da li ce na njegovo mjesto doci neko ko ce vjerovati Edinu? Da li ce doci osoba koja ce preokrenuti stvari i od Cityja napraviti pravi tim?
Znamo svi da je sad na redu EP, te ce sigurno biti jos nekih velikih transfera. A, uvijek su ofanzivniji igraci "blize izlogu", te se ne bih iznenadio da Gradjani dovedu jos barem jednog napadaca koji se pokaze na prvenstvu.
Na Edinu je da radi ono za sta je placen i da posteno koristi minute koje dobija. Uostalom, sami smo mogli vidjeti koliko je "grizao" u posljednjoj utakmici kontra Sportinga (usao s klupe), a koliko na prvom mecu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... hover.htmlDzeko quit fear
Exclusive By PAT SHEEHAN
EDIN DZEKO is considering quitting Manchester City in the summer.
The Bosnia striker has not requested a transfer but Etihad bosses are aware of his unhappiness over his lack of first-team opportunities.
And now Dzeko, 26, could be set for a swap deal with Real Madrid's Argy striker Gonzalo Higuain as boss Jose Mourinho is a long-term admirer.
Higuain, 24, is in his sixth season at the Bernabeu and has hinted he will be looking to leave.
City boss Roberto Mancini is keen to partner him with his Argentina team-mate Sergio Aguero.
Dzeko's people have alerted Europe's top clubs about his availability, including Bayern Munich, who were not interested.
He joined City for £27million from Wolfsburg in January 2011 and has 13 league goals, despite starting just 14 games.
Uh, kako bi se uklopio u Murinjovu igru. Vjerovatno bi imao ulogu Drogbe iz ere Specijalnog . Hugian ipak nije to, to..
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- Cautinho
- Kontakt:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... hover.html" onclick="window.open(this.href);return false; Ovdje stvarno ima necega,kuha se svasta,doslo je i do TheSuna.Onaj prije je nesto rekao da bi Higuain mogao otici iz Reala,ali ni slutio nisam nekakvu zamjenu.Sad je na njima,pratit cemo situaciju,i viditi gdje to sve ide.
Keep walking.
- tyler durden
- Kontakt:
Nece otici u Real ,prije da ce u Juve 
- Cautinho
- Kontakt:
I ja bi to radje volio,ali realno? Teško,teško,sudeći po razvoju situacijetyler durden je napisao/la:Nece otici u Real ,prije da ce u Juve
Keep walking.
- tyler durden
- Kontakt:
Realno u Real nece preciCautinho je napisao/la:I ja bi to radje volio,ali realno? Teško,teško,sudeći po razvoju situacijetyler durden je napisao/la:Nece otici u Real ,prije da ce u Juve
Ovo su sve price na kojima tabloidi zaradjuju..
Sve zavisi od toga hoce li Mancini ostati na ljeto ili nece i hoce li City pristati da Edina proda za manju cijenu nego sto su ga kupili... Ako u ono vrijeme kad je bio u top formi niko nije htio dati 40 miliona eura za njega ne vjerujem da ce i sada iko dati vise od 30.. Ako ode, ja mislim da ce to biti cifra od nekih 25 miliona eura s tim da bi Edin morao pristati na dosta manju platu. Mada i posudba ne bi bila losa. Onaj Adebayor se naigrao i u Realu i Spursima a pare se slazu na racun... A kako znam, ima vecu platu od Edina
Sve zavisi od toga hoce li Mancini ostati na ljeto ili nece i hoce li City pristati da Edina proda za manju cijenu nego sto su ga kupili... Ako u ono vrijeme kad je bio u top formi niko nije htio dati 40 miliona eura za njega ne vjerujem da ce i sada iko dati vise od 30.. Ako ode, ja mislim da ce to biti cifra od nekih 25 miliona eura s tim da bi Edin morao pristati na dosta manju platu. Mada i posudba ne bi bila losa. Onaj Adebayor se naigrao i u Realu i Spursima a pare se slazu na racun... A kako znam, ima vecu platu od Edina
- NoName
- Kontakt:
Idemo dijagnosticirati situaciju:
- Džeko je odličan igrač i golgeter ali se ne uklapa u viziju igre kakvu ima Mančini (nazovi vizijom)
- Džeko je skupo plaćen i City je zapravo jedini tim koji je za njega bio spreman izdvojiti tu sumu
- Mančini više vjeruje igračima koji su skloni solo akcijama od onih koji teže ka timskoj igri
Više je pravaca kako se ovo može dalje razvijati:
- Da Mančini dobije otkaz i da na njegovo mjesto dođe pravi trener koji bi gradio tim i gdje bi Edin sigurno imao mjesta
- Da Mančini izgubi strpljenje sa Balotelijem i da postavi stvari na pravo mjesto, gdje bi Edin konačno dobio pravu priliku
- Da ostane sve ovako kako je trenutno. U toj varijanti Edin ide 99% a prodati ga sigurno neće obzirom da niko nije spreman platiti cifru koju će tražiti City, tako da jedino dolazi u obzir razmjena igrača. Da li je to Real (Higuain), Chelsea (Torres), Arsenal (RvP) ili neka peta opcija, ostaje da se vidi. Mene ne bi ništa iznenadilo kada je u pitanju City, čak me ne bi iznenadilo ni da dođe do razmjene Džeko - Ibrahimović.
- Ono što nikako ne bih volio a i vrlo je malo vjerovatno, jeste da Edina kupi neki klub iza koga stoji neki tajkun, tipa PSG, Anži i slično. Ali, kako smo mnogo puta vidjeli, sve je moguće, pa ne treba tvrditi da se i ovo neće desiti.
- Džeko je odličan igrač i golgeter ali se ne uklapa u viziju igre kakvu ima Mančini (nazovi vizijom)
- Džeko je skupo plaćen i City je zapravo jedini tim koji je za njega bio spreman izdvojiti tu sumu
- Mančini više vjeruje igračima koji su skloni solo akcijama od onih koji teže ka timskoj igri
Više je pravaca kako se ovo može dalje razvijati:
- Da Mančini dobije otkaz i da na njegovo mjesto dođe pravi trener koji bi gradio tim i gdje bi Edin sigurno imao mjesta
- Da Mančini izgubi strpljenje sa Balotelijem i da postavi stvari na pravo mjesto, gdje bi Edin konačno dobio pravu priliku
- Da ostane sve ovako kako je trenutno. U toj varijanti Edin ide 99% a prodati ga sigurno neće obzirom da niko nije spreman platiti cifru koju će tražiti City, tako da jedino dolazi u obzir razmjena igrača. Da li je to Real (Higuain), Chelsea (Torres), Arsenal (RvP) ili neka peta opcija, ostaje da se vidi. Mene ne bi ništa iznenadilo kada je u pitanju City, čak me ne bi iznenadilo ni da dođe do razmjene Džeko - Ibrahimović.
- Ono što nikako ne bih volio a i vrlo je malo vjerovatno, jeste da Edina kupi neki klub iza koga stoji neki tajkun, tipa PSG, Anži i slično. Ali, kako smo mnogo puta vidjeli, sve je moguće, pa ne treba tvrditi da se i ovo neće desiti.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Trenutno stanje Edinu najmanje odgovara, ako se gledaju minuti provedeni na terenu, njegov doprinos ekipi i stanje forme.
Što se tiče šoldi dobro je... al' jbo repa kad igraš i zabijaš golove redovno...
Za njega, reprezentaciju i nas najbolje je da redovno igra i trpa mreže. Ako se nastavi politika Pokušaja od trenera vjerovatno ćemo vidjeti Edina negdje na posudbi najprije...
Što se tiče šoldi dobro je... al' jbo repa kad igraš i zabijaš golove redovno...
Za njega, reprezentaciju i nas najbolje je da redovno igra i trpa mreže. Ako se nastavi politika Pokušaja od trenera vjerovatno ćemo vidjeti Edina negdje na posudbi najprije...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Bitno je da ide iz city-a, u klub gjde ce imati sansu da se bori za pocetnih 11. U city-u nema sansu, jer ne bitno je koliko on dobro igrao odnosno golova dao, on ce uvjek biti iza Balotelija i Aguera i mogu reci Teveza, i ta cinjenica ga ubija. Sjetimo se kada je dosao tek u Wolfsburg on nije bio u prvih 11, a kasnije je cak prestighao i Grafitea.
ja se potpuno slazem, po mom misljenju, Manchester United je najbolja opcija za Edina, nemaju neke napadace, al bi sa Rooney-em bio najbolji tandem u engleskoj.. taj transfer onako na prvi pogled jest nemoguc, al ako united da dovoljno novca, ovi ce sigurno prihvatiti .. i sigurno da bi igrao i zabijao golove u Unitedu.. Real nije dobra opcija..sanji je napisao/la:Bitno je da ide iz city-a, u klub gjde ce imati sansu da se bori za pocetnih 11. U city-u nema sansu, jer ne bitno je koliko on dobro igrao odnosno golova dao, on ce uvjek biti iza Balotelija i Aguera i mogu reci Teveza, i ta cinjenica ga ubija. Sjetimo se kada je dosao tek u Wolfsburg on nije bio u prvih 11, a kasnije je cak prestighao i Grafitea.
11.07.1995. Oprostiti necemo, zaboraviti ne mozemo !
Nema nista od prelaza u Manchester United.
Kao prvo, to bi bila velika fudbalska ''izdaja'', a Dzeko nebi to uradio navijacima City-a.
Kao drugo, Ferguson je navodno rekao da je Dzeko ''prespor'' i nije zainteresovan za njega.
Kao trece, Rooney, Hernandez, Wellbeck su vec tu, i imaju ogromnu prednost kod Fergusona.
Dzeko treba da predje u klub gdje ce biti glavni napadac ili barem drugi napadac, i gdje trener ima povjerenje u njega na duzi period, a ne kao Mancini koji je to imao, prve Dzekine 4 utakmice za City prje godinu dana, pa izgubio povjerenje skroz u njega.
Mada mnogi zaboravljaju da je City bio katastrofa u tom periodu, a Dzeko kao najnoviji igrac je najmanje bio kriv za to, al su ga mnogi drugi optuzili kao najveceg krivca.
Ako Mourinho vjeruje u Dzeku i moze ga vidjeti tu zajedno sa Karimom Benzema, onda je i to realna opcija.
Kao prvo, to bi bila velika fudbalska ''izdaja'', a Dzeko nebi to uradio navijacima City-a.
Kao drugo, Ferguson je navodno rekao da je Dzeko ''prespor'' i nije zainteresovan za njega.
Kao trece, Rooney, Hernandez, Wellbeck su vec tu, i imaju ogromnu prednost kod Fergusona.
Dzeko treba da predje u klub gdje ce biti glavni napadac ili barem drugi napadac, i gdje trener ima povjerenje u njega na duzi period, a ne kao Mancini koji je to imao, prve Dzekine 4 utakmice za City prje godinu dana, pa izgubio povjerenje skroz u njega.
Mada mnogi zaboravljaju da je City bio katastrofa u tom periodu, a Dzeko kao najnoviji igrac je najmanje bio kriv za to, al su ga mnogi drugi optuzili kao najveceg krivca.
Ako Mourinho vjeruje u Dzeku i moze ga vidjeti tu zajedno sa Karimom Benzema, onda je i to realna opcija.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------