Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

inacefindecko
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la inacefindecko » 19 mar 2012, 18:33

Cautinho je napisao/la: Evo jedan video,Cityeva televizija snima ko "Inside City",pokazuje stvari kad nije dan utakmice,unutrasnjost kluba itd. Dzeko je od 3:51 do 5:22

SRETAN ROĐENDAN,DIJAMANTU!!!
zavodi pičoke što rade u Citiju :lol: :lol:
e što se zajeeebah večeras, uhvatio završavat obaveze, rekoh garant večeras igra City-Chelsea, kad ja vamo kad 23.-eg..

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 19 mar 2012, 18:35

Omerbavarac je napisao/la: Dzeko ce na ljeto promijeniti sredinu, bez obzira koliko pricao da je zadovljan u Cityu.
Naravno da će promijeniti !
Pa ne cijene ga ništa tamo, svako gura svoje ... Kako god da Džeko igra, nikad neće dobiti priliku pored "zvijezda" Aguero, Balloteli ...
Milan bi za njega bio san-snova, a ni s Bayernom ne bi ništa izgubio !
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 20 mar 2012, 06:53

Unsettled Edin Dzeko may quit Man City as Real Madrid hover

http://www.7msport.com/news/newsdata/20 ... 0621.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

znam da je ovaj clanak supljak, ali imam neki osjecaj da ce Dzeko zavrsiti u Realu zbog Mourinha
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2012, 07:55

bordo_Sarajevo je napisao/la:Unsettled Edin Dzeko may quit Man City as Real Madrid hover

http://www.7msport.com/news/newsdata/20 ... 0621.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

znam da je ovaj clanak supljak, ali imam neki osjecaj da ce Dzeko zavrsiti u Realu zbog Mourinha
E tek onda nece igrat :D...kakav ba Real,to su govorili onda kad je dosao,da ce odmah na ljeto u Real,ali nije od tog nista bilo.Đe će on pored jednog Benza i Higsa?
Keep walking.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2012, 09:08

Cautinho je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:Unsettled Edin Dzeko may quit Man City as Real Madrid hover

E tek onda nece igrat :D...kakav ba Real,to su govorili onda kad je dosao,da ce odmah na ljeto u Real,ali nije od tog nista bilo.Đe će on pored jednog Benza i Higsa?
Pa nije svako blesav k'o Mancini,pogotovo ne Mourinho.
Uostalom ne citas pazljivo Dzeku i zele sto ce Higs vjerovatno da se hvata noge.
A Benzo nije nedodirljiv ni upola on golova nebi imao da je na Dzekinom mjestu i sa njegovom minutazom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2012, 09:16

harishp je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:

Pa nije svako blesav k'o Mancini,pogotovo ne Mourinho.
Uostalom ne citas pazljivo Dzeku i zele sto ce Higs vjerovatno da se hvata noge.
A Benzo nije nedodirljiv ni upola on golova nebi imao da je na Dzekinom mjestu i sa njegovom minutazom.
Ah,ipak su Benz i Higs tu stalni,navikli se na igru,imaju vise iskustva u Španskoj ligi,razumiju Realovu igru i mislim da nema smisla kupovati Dzeku.Jer Real uvijek igra sa jednim špicom i to je uglavnom Benz,a u zamjeni je Higs.Što se tuče toga da će Higuain otići,to je malo li-la ali eto.Uostalom,kako ce biti Dzeki kad dođe u Španiju.Promijenio je 3 razlicite zemlje,lige,kluba.Ako mu Mourinho vjeruje kao pravi trener,mislim da bi se snasao,ali ako bude kao kod Mancinija,moze ga doslovno unistiti.Ako dođe :mrgreen:
Keep walking.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2012, 09:23

U Ceskoj je proglasen za najboljeg stranca,u Njemackoj najbolji strelac i jos dosta klupskih rekorda,U Engleskoj isto tako na osnovu minutaze procent golova i ostalog mu je vise nego odlican.U Spaniji fakticki dva kluba igraju,sa onakvim saigracima bi se opet sigurno nadavao golova.Ne unistava se tek tako igrac koji kosta 30 miliona a nema problema sa povredama ili nije tutkun kao Tevez.
Tako da dobro skontaj sta hoces da kazes za Dzeku.
Mourinhu ne treba crtati kako Dzeku maksimalno iskoristiti ako bi ga doveo
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2012, 09:32

harishp je napisao/la:U Ceskoj je proglasen za najboljeg stranca,u Njemackoj najbolji strelac i jos dosta klupskih rekorda,U Engleskoj isto tako na osnovu minutaze procent golova i ostalog mu je vise nego odlican.U Spaniji fakticki dva kluba igraju,sa onakvim saigracima bi se opet sigurno nadavao golova.Ne unistava se tek tako igrac koji kosta 30 miliona a nema problema sa povredama ili nije tutkun kao Tevez.
Tako da dobro skontaj sta hoces da kazes za Dzeku.
Ma znam to sve,ali opet je promjena sredine.Kako ti znas da ako on dođe da neće da bude kao Torres? Mozda je mu Premiera bas bude stetila,mozda se nebude nikako naviknio na nju,kao npr: na eng,nje ili ces.?Kontam ja dobro sta ja zelim reci za Dzeku,iznosim osnovne stvari,na koje treba obratiti paznju oko promjene sredine.Uostalom,meni je Dzeko idol i najdraza javna osoba na svijetu.Ali ja mislim objektivno i realno,ne gledam Dzeku kao najdrazeg igraca i nisam slijep sto se tice drugih konkurenata.Kad Dzeko igra,meni je oko srca toplo,što bi trebalo biti i svakom Bosancu i Hercegovcu,ali sto se tice ovoga,prelaska u Real,na to gledam objektivno i gledam na to kako bi njemu MOŽDA bilo u novoj sredini.
Keep walking.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 mar 2012, 09:37

Magath je rekao vec davno.Dzeko je kao atomska bomba sa kojom treba znati rukovati.Ako je iskoristis kako treba unisti ce svakog protivnika a ako ne unistices sam sebe zajedno sa njim.Znaci Svabo rece,nista Bosanac.
Mancini je ocit primjer da mu ne treba ni kasikaru u ruke dati opasan je samo za sebe,nikako za protivnike :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 mar 2012, 09:42

U slucaju "Tevez" smo mogli primijetiti koliko su vlasnici Cityja tvrdoglavi. Da se razumijemo, odnosi se na njegovu prodaju. Dakle, znaju koliko su ulozili i nisu ga zeljeli prodati za manje od neke zacrtane sume. Nebitno sto on kod Mancinija nije odigrao 2 minute u proteklih 5 mjeseci. Principi su principi (barem kada su pare u pitanju, ako nista drugo). :mrgreen:

Kakve veze ovo ima sa Dzekom? Pa sigurno da ne bi ni igraca od 30+ miliona prodali za (samo) 20. A, budimo realni, tesko ce Jose dati vise od te cifre za dovodjenje Edina. Uostalom, vidjeli smo i po Adebayoru. Uzeli su ga na posudbu (koristio im je, mora se priznati), ali kada su Gradjani trazili vise novca za konacan transfer, iz Madrida je dosla negativna vijest. Ljudi jednostavno nisu za zajebanciju. :mrgreen:

Mislim da bismo nakon sezone mogli iskristalizirati sliku o Cityju. Da li ce (ukoliko ne osvoje ligu) promijeniti trenera? Da li ce na njegovo mjesto doci neko ko ce vjerovati Edinu? Da li ce doci osoba koja ce preokrenuti stvari i od Cityja napraviti pravi tim?

Znamo svi da je sad na redu EP, te ce sigurno biti jos nekih velikih transfera. A, uvijek su ofanzivniji igraci "blize izlogu", te se ne bih iznenadio da Gradjani dovedu jos barem jednog napadaca koji se pokaze na prvenstvu. :mrgreen:

Na Edinu je da radi ono za sta je placen i da posteno koristi minute koje dobija. Uostalom, sami smo mogli vidjeti koliko je "grizao" u posljednjoj utakmici kontra Sportinga (usao s klupe), a koliko na prvom mecu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 20 mar 2012, 10:10

Dzeko quit fear

Exclusive By PAT SHEEHAN

EDIN DZEKO is considering quitting Manchester City in the summer.

The Bosnia striker has not requested a transfer but Etihad bosses are aware of his unhappiness over his lack of first-team opportunities.

And now Dzeko, 26, could be set for a swap deal with Real Madrid's Argy striker Gonzalo Higuain as boss Jose Mourinho is a long-term admirer.

Higuain, 24, is in his sixth season at the Bernabeu and has hinted he will be looking to leave.

City boss Roberto Mancini is keen to partner him with his Argentina team-mate Sergio Aguero.

Dzeko's people have alerted Europe's top clubs about his availability, including Bayern Munich, who were not interested.

He joined City for £27million from Wolfsburg in January 2011 and has 13 league goals, despite starting just 14 games.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... hover.html

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 mar 2012, 10:33

Uh, kako bi se uklopio u Murinjovu igru. Vjerovatno bi imao ulogu Drogbe iz ere Specijalnog . Hugian ipak nije to, to..
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2012, 10:49

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... hover.html" onclick="window.open(this.href);return false; Ovdje stvarno ima necega,kuha se svasta,doslo je i do TheSuna.Onaj prije je nesto rekao da bi Higuain mogao otici iz Reala,ali ni slutio nisam nekakvu zamjenu.Sad je na njima,pratit cemo situaciju,i viditi gdje to sve ide.
Keep walking.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 20 mar 2012, 10:55

Nece otici u Real ,prije da ce u Juve ;)

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2012, 10:58

tyler durden je napisao/la:Nece otici u Real ,prije da ce u Juve ;)
I ja bi to radje volio,ali realno? Teško,teško,sudeći po razvoju situacije :mrgreen:
Keep walking.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 20 mar 2012, 11:07

Cautinho je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:Nece otici u Real ,prije da ce u Juve ;)
I ja bi to radje volio,ali realno? Teško,teško,sudeći po razvoju situacije :mrgreen:
Realno u Real nece preci ;) a gdje ce otici drugo, vidicemo :)

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 20 mar 2012, 11:24

Ovo su sve price na kojima tabloidi zaradjuju..
Sve zavisi od toga hoce li Mancini ostati na ljeto ili nece i hoce li City pristati da Edina proda za manju cijenu nego sto su ga kupili... Ako u ono vrijeme kad je bio u top formi niko nije htio dati 40 miliona eura za njega ne vjerujem da ce i sada iko dati vise od 30.. Ako ode, ja mislim da ce to biti cifra od nekih 25 miliona eura s tim da bi Edin morao pristati na dosta manju platu. Mada i posudba ne bi bila losa. Onaj Adebayor se naigrao i u Realu i Spursima a pare se slazu na racun... A kako znam, ima vecu platu od Edina

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 20 mar 2012, 11:47

Idemo dijagnosticirati situaciju:

- Džeko je odličan igrač i golgeter ali se ne uklapa u viziju igre kakvu ima Mančini (nazovi vizijom)
- Džeko je skupo plaćen i City je zapravo jedini tim koji je za njega bio spreman izdvojiti tu sumu
- Mančini više vjeruje igračima koji su skloni solo akcijama od onih koji teže ka timskoj igri

Više je pravaca kako se ovo može dalje razvijati:

- Da Mančini dobije otkaz i da na njegovo mjesto dođe pravi trener koji bi gradio tim i gdje bi Edin sigurno imao mjesta
- Da Mančini izgubi strpljenje sa Balotelijem i da postavi stvari na pravo mjesto, gdje bi Edin konačno dobio pravu priliku
- Da ostane sve ovako kako je trenutno. U toj varijanti Edin ide 99% a prodati ga sigurno neće obzirom da niko nije spreman platiti cifru koju će tražiti City, tako da jedino dolazi u obzir razmjena igrača. Da li je to Real (Higuain), Chelsea (Torres), Arsenal (RvP) ili neka peta opcija, ostaje da se vidi. Mene ne bi ništa iznenadilo kada je u pitanju City, čak me ne bi iznenadilo ni da dođe do razmjene Džeko - Ibrahimović.
- Ono što nikako ne bih volio a i vrlo je malo vjerovatno, jeste da Edina kupi neki klub iza koga stoji neki tajkun, tipa PSG, Anži i slično. Ali, kako smo mnogo puta vidjeli, sve je moguće, pa ne treba tvrditi da se i ovo neće desiti.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 mar 2012, 11:58

Trenutno stanje Edinu najmanje odgovara, ako se gledaju minuti provedeni na terenu, njegov doprinos ekipi i stanje forme.
Što se tiče šoldi dobro je... al' jbo repa kad igraš i zabijaš golove redovno...
Za njega, reprezentaciju i nas najbolje je da redovno igra i trpa mreže. Ako se nastavi politika Pokušaja od trenera vjerovatno ćemo vidjeti Edina negdje na posudbi najprije...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 20 mar 2012, 12:01

Bitno je da ide iz city-a, u klub gjde ce imati sansu da se bori za pocetnih 11. U city-u nema sansu, jer ne bitno je koliko on dobro igrao odnosno golova dao, on ce uvjek biti iza Balotelija i Aguera i mogu reci Teveza, i ta cinjenica ga ubija. Sjetimo se kada je dosao tek u Wolfsburg on nije bio u prvih 11, a kasnije je cak prestighao i Grafitea.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 37 gostiju.