Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sapce
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Sapce » 27 mar 2012, 15:18

marseille7 je napisao/la:
ZOI84 je napisao/la:
ek0 je napisao/la:Ovo za Real je suplja, doduse treba uvijek ostaviti prostora i za istinu. Misljenja sam da Dzeko nema sta traziti u Realu vec mu je bolje da ide kao sto je vec receno u Njemacku ili Italiju. Pisao sam ja prije nego sto ce otici iz Wolfsburga da bi bilo dobro da dodje u Real i naveo razloge, ali ipak nakon igranja u Engleskoj se vide limitiranosti u pojedinim segmentima. A i pritisak u City-u je 0 naspram onoga u Realu tako da bi Dzeko bio samljeven.
Ne možes o Džeki suditi na osnovu trenutne forme, pogotovo što je u Engleskoj odigrao nekoliko savrsenih partija, a svi znamo u prošlosti kakve je igre pružao, pa da smo sudili o Benzemi kao igracu kad je tek došao u Real onda smo ga tada trebali odmh odbaciti i reci ovaj je limitiran do bola.
Iskreno mozes suditi, ako vec hoces. I taj dio je dio cjele slike.
Slazem se sto ek0 govori, Dzeko stvarno nema sta traziti u Real-u, niti ce dobiti neke vece pare a niti ima vecu mogucnost da igra. Jos kad uzmes u obzir da Real iskljucivo igra sa jednim napadacem i da igra iza tog napadaca je jos komplikovanija i brza nego sto Silva cini Cityijevu, mora se priznati da bi bio visak.

Benzema je i brzi i spretnji od Dzeke, to je cinjenica, pa se zato uspiva snaći u njihovom napadu.
mislim da je dzeko igro super, dok je city igro lijepo i brzo. trenutno city igra ko pocetkom prosle godine. pokusavaju da imaju veci posjed lopte, s tim sto se ne dodaju toliko, nego silva, aguero itd. sami driblaju. okupiraju sesnaesterac i onda probaju kroz sredinu. ta igra dzeki definitivno ne odgovara.. centarsutevi sa strana, nula bodova.. po neku kolarov nabaci i to je to..
ne znam kako bi se snasao u realu, al definitivno realovi veznjaci nisu ni upola toliko sebicni ko city-jevi

ma da mislim da treba sacekat ljeto.. ne vjerujem da ce mancini ostati, ako ne osvoje ligu.. a ako ode, onda se moze svasta desiti, pa i da dzekson ostane..

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 27 mar 2012, 15:24

sto se para tice, u spaniji su porezi puno nizi, cca. 20-25%, a u engleskoj oko 50%..
tako da ne vjerujem, da bi manje zaradjivo... neto naravno

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 27 mar 2012, 15:54

@Sapce mislim da grijesis tu, City je pocetkom sezone nadigro protivinike zato sto su imali predobru pripremu i bili u odlicnom fizickom stanju. Kad su se poceli povredjivati posebno Kompany, poceli su redati i one remije i gubili od sunderlanda. Sad Silva vuce povredu i tako dalje...Ja idalje nerazumijem zasto englezi ne uvedu neku januarsku pauzu, jer ocigledno pri kraju sezone se redaju igraci sa povredama i sl. Npr. to je jedan od mnogih razloga zasto i onih malo dobrih engleski fubalera odigra ko k**** na evru ili s. prvenstvu.

Da te naspomenem, igro je City i dvije utakmice sa Napolijem, u obje utakmice Dzeko je bio ravan Torresu u proslih 10 mjeseci, tad je City kako se sjecam harao Tottenham i slicne.

Opet pogresno, mozda i ne, ali koliko godina bi trebalo da se navikne na takvu igru ko sto Real igra. Nisu sebicni? Ma lol :lol: TRonaldo, Đi Marija, Higuan srz sebicnosti. A i Dzeko je cesto sebican. Medjuostalom, samo tempo koji ti realovi veznjaci igraju Dzeko nebi mogo pratiti, a kamoli da ucini nesto sam.

Dobro porez, ma nisam ni rekao da Dzeki nebi bilo interesanto, samo mislim da je ovo suplja prica oko Real-a. Jedino sto Daily Mail naznacuje jest da Mourinho njegov fan pa uliva neku mogucnost u transfer, a Mourinho je mozda fan od 300 igraca a mozda uopste nije fan, mozda ga ba boli k.... mozda samo covjek htio da bude kulturan kad je davao te izjave.

Hajde neka neko izcupa te komentare Mourinha o Dzeki.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 27 mar 2012, 16:14

@marseille7 , ti si stvarno smijesan pa nije dzaba najzahtjevnija i najbolja liga na svijetu ( ono prvo sigurno jeste ) cuj to da uvedu pauzu . Nikad nisam cuo da se neko pozalio da je izgubio titulu radi toga sto nema pauze u januaru kao svugdje , to sto oni igraju lose bez kompanija i sta ja znam je smijesno kad pogledas da je u unitedu carrick znao odigrat stopera pa su pobjedjivali no to je manje bitno , ono sto zelim rec je to da ekipu ne cine samo igraci nego i trener i kompletan strucni stab te ekipe. To sto si napiso da je dzeko i sam sebican samo mi 1 primjer njegove sebicnosti navedi i da je ta ista sprijecila razvoj nekog igraca bilo gdje i bilo kad ( i sto je meni jos bitnije da je ta ista sebicnost kostala njegov klub ili nasu reprezentaciju loseg rezultata ) ? Te spekulacije o realu me ne zanimaju pretjerano a vidim da dovodis u pitanje brzinu i spremnost Edina mislim ako se Adebayor mogao snaci ( pri tome ne uzimam ga kao primjer nekog loseg igraca po meni je vanserijski igrac ali imaju slicne fizicke predispozicije ) zasto ne bi i dzeko imao bi dosta kvalitetnih lopti koje bi sigurno znao iskorstiti sem toga da zabijo 22 gola kao sto zabija higuain ja bi bio vise nego zadovljan :D

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 27 mar 2012, 16:15

mozda
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 27 mar 2012, 16:15

marseille7 je napisao/la:@Sapce mislim da grijesis tu, City je pocetkom sezone nadigro protivinike zato sto su imali predobru pripremu i bili u odlicnom fizickom stanju. Kad su se poceli povredjivati posebno Kompany, poceli su redati i one remije i gubili od sunderlanda. Sad Silva vuce povredu i tako dalje...Ja idalje nerazumijem zasto englezi ne uvedu neku januarsku pauzu, jer ocigledno pri kraju sezone se redaju igraci sa povredama i sl. Npr. to je jedan od mnogih razloga zasto i onih malo dobrih engleski fubalera odigra ko k**** na evru ili s. prvenstvu.

Da te naspomenem, igro je City i dvije utakmice sa Napolijem, u obje utakmice Dzeko je bio ravan Torresu u proslih 10 mjeseci, tad je City kako se sjecam harao Tottenham i slicne.

Opet pogresno, mozda i ne, ali koliko godina bi trebalo da se navikne na takvu igru ko sto Real igra. Nisu sebicni? Ma lol :lol: TRonaldo, Đi Marija, Higuan srz sebicnosti. A i Dzeko je cesto sebican. Medjuostalom, samo tempo koji ti realovi veznjaci igraju Dzeko nebi mogo pratiti, a kamoli da ucini nesto sam.

Dobro porez, ma nisam ni rekao da Dzeki nebi bilo interesanto, samo mislim da je ovo suplja prica oko Real-a. Jedino sto Daily Mail naznacuje jest da Mourinho njegov fan pa uliva neku mogucnost u transfer, a Mourinho je mozda fan od 300 igraca a mozda uopste nije fan, mozda ga ba boli k.... mozda samo covjek htio da bude kulturan kad je davao te izjave.

Hajde neka neko izcupa te komentare Mourinha o Dzeki.
svejedno city ima u odnosu na druge ekipe pravo dugu klupu i hipter dobrih igraca.. znaci ne bi im se smjelo desiti, da ba sada posustaju.. pogotov kad ih usporedis sa recimo unitedom, koji su vratili scholes-a i gdje je vidic dugo povrijedjen i sta ti ja znam..
u pravu si da englezi jednostavno igraju previse utakmica i da se to osjeti, kada dodje EP ili SP. slicno je bilo prije i sa spancima.. godinama su dominirali kvalifikacije, a na prvenstvima nisu nikad napravili nista.. 38 kola plus kup, plus po 3 ekipe u polufinalu LP itd. njemci su tu najpametniji.. 34 kola, kup po jednu utakmicu i jedino bayern jak u LP.

stoji to da i ovi gledaju na sebe, al je fazon u tome sto njih vodi mourinho, kojeg ko covjeka nimalo ne volim, al definitivno zna poso i ima autoritet.. hebe se njemu jesi li zvijezda ili nisi, ako ne igras kako on zamisli, klupa.. zato mislim da ne vezano za to, da li dzeko dovoljno dobar za real, da bi njemu trener poput josea pravo lego.. jer ima autoritet i kod kojeg za sve vaze ista pravila, sto kod mancinija ocito nije tako.. jer ne bi sebi dopustio da vrati teveza, i da se posere na sve sto je prije 3 mjeseca reko..

svejedno, najvise ovisi o tome, sta ce biti s mancinijem..
ja licno ne bi volio da dzeko predje u real, ali niti u italiju..

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 27 mar 2012, 16:20

@grgr
Jao jesi se navaljo gluposti u pm, de procitaj o cemu se prica. I Adebayor se snasao u Realu? Sigurno...i ja smijesan.

@Sapce
Ditto.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 27 mar 2012, 16:35

kako je glupo čim se bavite ugovorima ,parama :roll: ....najbitnije je da igra ,da je forma ok,zadovoljan...sve ove priče sretan ,sve super, su maske i naravno 'šminkanje 'prikrivanje prave istine....o klubovima on zna najbolje i ponude ali ne bi me nakon svega čudilo da je naslov sutra u medijima igra za Milan ili Barcelonu ili Real?!!!! ;) Spustite loptu nije baš tako kao se sve uzdiže .Prvenstveno mora igrati,puno raditi na sebi jer mislim da su ga neke stavari u Engleskoj dotukle i on zna najbolje kako je, a pritisak medija i našeg naroda o dijamantu je tolika euforija zavladana do ludila, a ipak je on samo čovjek od krvi i mesa ne shvaćam zato idete toliko daleko.
Čekat ćemo novosti,samo mu zdravlja i puno golova želim,novi povratak i buđenje, a koji klub= neki koji će on zadovoljiti i činiti ga sretnim i uspješnijim.!!!!
A da se treba pomakniti iz ovog kluba,okoline i trenera definitivno odavno je to trebalo bit END story!!!!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 27 mar 2012, 16:44

Dzeko i Balotelli u AC Milan, a Ibrahimovic i Pato u Manchester City.

Dzekin san je da igra za AC Milan a istu zelju ima i Balotelli.

Ibrahimovic je sve postigao sto moze u Italiji sa Juventusom, Interom, i AC Milanom, a City i Mancini su ga htjeli i prije par godina, ali Zlatan nije zelio jer je City ''bio projekat'' po njegovom misljenju tada, ali danas je City dosta bolji i neka Ibra povede Pata u Manchester. :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 27 mar 2012, 16:45

bambina je napisao/la:kako je glupo čim se bavite ugovorima ,parama :roll: ....najbitnije je da igra ,da je forma ok,zadovoljan...sve ove priče sretan ,sve super, su maske i naravno 'šminkanje 'prikrivanje prave istine....o klubovima on zna najbolje i ponude ali ne bi me nakon svega čudilo da je naslov sutra u medijima igra za Milan ili Barcelonu ili Real?!!!! ;) Spustite loptu nije baš tako kao se sve uzdiže .Prvenstveno mora igrati,puno raditi na sebi jer mislim da su ga neke stavari u Engleskoj dotukle i on zna najbolje kako je, a pritisak medija i našeg naroda o dijamantu je tolika euforija zavladana do ludila, a ipak je on samo čovjek od krvi i mesa ne shvaćam zato idete toliko daleko.
Čekat ćemo novosti,samo mu zdravlja i puno golova želim,novi povratak i buđenje, a koji klub= neki koji će on zadovoljiti i činiti ga sretnim i uspješnijim.!!!!
A da se treba pomakniti iz ovog kluba,okoline i trenera definitivno odavno je to trebalo bit END story!!!!
Ovdje svega ima, jel te neko neprestalno udara po glavi dok pises?
Citaj FORUM, gdje se diskutuje i izgleda razmatraju se opcije i poneka korisna se procita, ako ti ne odgovara idi gledaj televizor.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 27 mar 2012, 16:47

nisam te ništa pitala pozz ugodan dan ;) :P

@Pauk dobra ideja ;) malo ima tu Gay populacije jedan veliki talijanski gospodin voli Ballotelia moglo bi to i bit često je u Milanu na relaciji ;)

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 27 mar 2012, 18:14

"Modrić je izvanredan igrač, jedan od najboljih u engleskom prvenstvu, ali nije ga jednostavno kupiti jer igra u vrhunskom klubu. I mi u našem klubu imamo jednog od najboljih, Edina Džeku", dodao je Mancini.

--

Joj sto i ovaj zna sra.. :roll:
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 mar 2012, 18:18

Cincinnatus je napisao/la:"Modrić je izvanredan igrač, jedan od najboljih u engleskom prvenstvu, ali nije ga jednostavno kupiti jer igra u vrhunskom klubu. I mi u našem klubu imamo jednog od najboljih, Edina Džeku", dodao je Mancini.

--

Slazem se, Dzeko od augusta nije ni blizu najboljih.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 27 mar 2012, 18:20

Cartman je napisao/la:
Cincinnatus je napisao/la:"Modrić je izvanredan igrač, jedan od najboljih u engleskom prvenstvu, ali nije ga jednostavno kupiti jer igra u vrhunskom klubu. I mi u našem klubu imamo jednog od najboljih, Edina Džeku", dodao je Mancini.

--

Vidi Hrvatićića što ga ispitivaju za Luku Modrića i za Hrvatsku reprezentaciju... A što im ga Mancini šuknu sa Džekom :D :lol:
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 mar 2012, 18:21

kokakolas je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

--

Vidi Hrvatića što ga ispitivaju za Luku Modrića i za Hrvatsku reprezentaciju... A što im ga Mancini šuknu za Džekom :D :lol:
Dobro pa ga nisu pitali je li zainteresovan za Kovacica ili Vrsaljka. Sjecam se kad su Sharbinia uvaljivali u United. :lol:

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 27 mar 2012, 18:22

Hahahaha ali ono "fudbal je cudna stvar" nije mogao izostaviti

"sometimes football is strange"

[youtube][/youtube]

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 27 mar 2012, 18:22

:lol:
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 27 mar 2012, 18:24

marseille7 je napisao/la:Hahahaha ali ono "fudbal je cudna stvar" nije mogao izostaviti

[youtube][/youtube]
Uh kako me iritira ovo njego "Dis izzz fudbol". Evo mi ostali mislili da gledamo kosarku.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 27 mar 2012, 20:46

Kakvko je to saopstenje citya da prodaju Dzeku,kao obavijestili Real,Arsenal i ostale zainteresovane.To sam cuo maloprije na vijestima.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 mar 2012, 21:18

marseille7 je napisao/la:Hahahaha ali ono "fudbal je cudna stvar" nije mogao izostaviti

[youtube][/youtube]
Ma ovaj se ubio za Godfathera sedmi dio ali da glumi kumu.
I gospane po Medjugorju poceo ganjati,puko skroz.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, budzak, General505, Google Adsense [Bot] i 38 gostiju.