FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

L-Train
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la L-Train » 29 mar 2012, 23:34

don_burza je napisao/la:Nafaka film drugi dio

pizda im materina sretna dabogda meteor pao i zbriso cijelu baskiju

pado 400 km na klandzi zbog njih
u jbt,imas pravo da im jbs sve po spisku :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 29 mar 2012, 23:55

Hoenes je kralj i sve više ga gotivim.Čovjek je upravu, pa Merkelica daje pare Španiji da nebi propala, a njihovi klubovi imaju igrače od desetina miliona eura.Njemački nogomet mi tačno nije jasan.Bayern isto jede ****, od one generacije Kahna,Elbera i ostalih zvijezda nisu napravili gigantsku ekipu, eto danas imaju 2-3 giganta ali mislim da to nije ono što su prije imali.Ostalo da ne spominjem svaka čast i BVB i S 04 i ostalima ali su truba kada dođe LP. Evo sada S 04 umjesto da podere ove debile koji imaju srce ali i sreće samo tako.Dajte ljudi pokažite to više da ste glavni u Europi i **** sve po Europi...
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 mar 2012, 23:58

Poslije meca sa Bakijcima nemas potrebe da pricas o Hoenesu,Merkelici,parama i Spaniji ;) to ti ostavi kad budu igrali Bayo i Real :D
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 mar 2012, 01:16

Ljudi im zabiju 4 gola na strani i oni pricaju o nekoj sreci :lol:
Prije toga Bilbao pregazi United , a prije toga grupnu fazu i opet sreca :lol:
Da nije dr.pr Raula u onom Schalkeu ono bi bila cirkus ekipa.Ovako i lice na nesta.

Sto se tice uzvrata , na San Mamesu siguran sam da Schalke mora primiti 3 komada ;)
Bielsa FTW
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 mar 2012, 01:26

Džaba kad imaš najboljeg napadača na dunjaluku :mrgreen: al magarca na golu :x :x :lol:

Šteta za ovaj visoki poraz, trebalo je bar neriješeno završiti ;)
Primili su četiri gola, dva je golman morao braniti, jedan je mogao :x
Nakon 2:1 je Schalke dominirao, stvarao šanse i da nisu primili onaj glupi gol nakon ubačaja iz kornera, Lorente pored trojice + golmana udara loptu na prvoj stativi, vjerovatno bi pobjedili, taj gol ih je skroz uništio ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 mar 2012, 01:31

Johny je napisao/la:Ljudi im zabiju 4 gola na strani i oni pricaju o nekoj sreci :lol:
Htio ti priznati ili ne, ali je cinjenica da u odlucujucim trenuticma Bilbao ima srece kada su sudije u pitanju. Protiv Uniteda drugi gol na OT postizu iz nedozvoljene pozicije, veceras opet sudije ne vidi ocigledan prekrsaj nad Matipom kod drugog gola. Jednostavno ljudi imaju vise srece nego pameti kada je EL u pitanju.

Schalke-u prolaz visio u vazduhu zbog mutavog Skota, ali na svu srecu tu je bio KJH.

Tesko ce Schalke u Bilbao-u pobjediti sa tri gola razlike, ali opet je sve moguce ipak su to Nijemci.
Stvarno je velika steta za ovaj poraz Schalke-a jer su imali porlazom otovren put do finala. U kupu su vec ispali, u Bundesligi vec obezbjedili LP naredne sezone i LE je bila jedinstevena prilika no sta je tu je.

Merkelova umjesto sto daje milijarde da se sapase neka Grcka, Spanija, Portugal i neke PM bolje da te novce ulozi u sport i u klubove koji igraju Evropska takmicenja.
Svabo crnci cijelu godinu da bi placao dug Grcke i onda se nadje neki njihov pokemon koji Merkel jos zeli narediti kako da vrati dug.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 30 mar 2012, 06:20

pa kakvi su ono golovi cabo i boze...3 gola su pala preko nase lijeve strane 3 gola je golman morao da odbrani....onakvi pacerski golovi,samo jedan kad se primi u 10 tekmi previse je a kamoli 3put u jednoj tekmi...ovdje nas nije pobjedio bilbao nego mi sami sebe...i dokle cu morat onog jonesa trpit jbt zivot...cuj schober na golu,jaoooo pa on nije tekme 5 godina odigrao....koji smo mi peh u pm...znali ko kad se vraca unerstall ili fahrmann? neko gore spomenu nasu u19 ekipu...momci su u zadnjoj tekmi pobjedili bonn sa 2 0...ima tu jedno 5-6 momaka koji bi trebali upast u prvi tim sljedece godine ...to su:
sejad kolasinac 6ca 8ca i stoper
phillip max(14 golova u 18 tekmi),centarfor i krilo
kaan ayhan(vec potpisao profi ugovor) deffensive allrounder
merlin baus(vec potpisao profi ugovor) 6ca i 8ca
phillip hoffman (bio dobar za u23 tim neznam zasto su ga vratili u u19 ali zabio je 2 gola u 2 tekme),napadac
noah korzowski(odbrana)
nils zander(defensive allrounder)

i ima jos jedan decko sa turskim prezimenom zaboravio sam mu ime...

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 30 mar 2012, 07:52

nakon vodstva od 2:1 trebali su dati bar jos 1 gol :evil: :evil:
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 30 mar 2012, 10:28

Johny je napisao/la:Ljudi im zabiju 4 gola na strani i oni pricaju o nekoj sreci :lol:
Da nije dr.pr Raula u onom Schalkeu ono bi bila cirkus ekipa.Ovako i lice na nesta.

Sto se tice uzvrata , na San Mamesu siguran sam da Schalke mora primiti 3 komada ;)
Bielsa FTW
Naravno da ću pričati o sreći. Pri rezultatu 2:1 Athletic je bio pogubljen totalno, samo ih je SREĆA spasila što nisu treći primili.Njihov gol za 2:2 postignut je iz kornera i upravo u momentima prije tog gola oni su bili totalno rastrojeni.Trebam li navesti Fuchsov topovski udar i odbranu Athleticovog golmana,Huntelarovu stativu,Raulove 2 100% prilike.Dali su 3 gola meni nije jasno kako i sam komentator je rekao da igra Athletica protiv Uniteda i S 04 je nebo i zemlja, Athletic je najviše zaslužio 2:2, kažem NAJVIŠE.Ova pobjeda od 2:4 je nerealna i iznenađujuća ali ovo je nogomet i zato ga široke mase i gotive.Iskreno ako S 04 bude imao sreće kao što nije imao sinoć i uz dobru pruženu partiju kao što je sinošnja mogu proći dalje.Htio bi se složiti isto tako sa grueziem i amerosm,ali opet tokom dugo godina praćenja nogometa skonto sam da sreća igra preveliku ulogu(pi* joj materina). :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 mar 2012, 10:39

amerosm je napisao/la:Merkelova umjesto sto daje milijarde da se sapase neka Grcka, Spanija, Portugal i neke PM bolje da te novce ulozi u sport i u klubove koji igraju Evropska takmicenja.
Svabo crnci cijelu godinu da bi placao dug Grcke i onda se nadje neki njihov pokemon koji Merkel jos zeli narediti kako da vrati dug.
Zar su klubovi u vlasnistvu drzave? Da li se klubovi u GER uopste finasiraju iz drzavnog, pokrajinskog ili opstinskog budzeta?

Sve i da mogu davati novac, to nije prepoznato kao vitalni nacionalni interes. Cilj je u potpunosti zagospodariti starim kontinentom. Fudbal ocito nije bitna karika u ostvarivanju tog cilja.

A to da Svabo iz dobrocinstva 'poklanja' ojre nesretnim Grcima & co. je prica za malu djecu. Oni to rade da bi spasili vlasatitu g.u.z.i.c.u. Evropska unija se skoro moze nazvati 'Njemacka unija'. Siroka je to tema, ne bih dalje zalazio u politiku.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 30 mar 2012, 11:39

Jedan od dokaza o kakvom baksuz-klubu se radi:

Mathias Schober (golman u drugom poluvremenu)

While playing with Hamburg, Schober was involved in the climax of the 2000–01 season, in the final match of the campaign, against FC Bayern Munich. The Bavarians needed at least a point to win the title over Schalke, his first team. Hamburg took the lead in the 90th minute through Sergej Barbarez, only for Schober to immediately pick up a back pass from his teammate Tomáš Ujfaluši, thus giving Bayern an indirect free kick in his penalty area. Patrik Andersson duly smashed the kick home to win Bayern the title in dramatic fashion.

:o

Mogao ispucat loptu kako je htio, on je uhvatio! Koji panj!

A kakav bi tek status Barbarez imao medju navijacima Schalkea! :D
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 30 mar 2012, 12:02

amerosm je napisao/la:
Htio ti priznati ili ne, ali je cinjenica da u odlucujucim trenuticma Bilbao ima srece kada su sudije u pitanju. Protiv Uniteda drugi gol na OT postizu iz nedozvoljene pozicije, veceras opet sudije ne vidi ocigledan prekrsaj nad Matipom kod drugog gola. Jednostavno ljudi imaju vise srece nego pameti kada je EL u pitanju.

Schalke-u prolaz visio u vazduhu zbog mutavog Skota, ali na svu srecu tu je bio KJH.

Tesko ce Schalke u Bilbao-u pobjediti sa tri gola razlike, ali opet je sve moguce ipak su to Nijemci.
Stvarno je velika steta za ovaj poraz Schalke-a jer su imali porlazom otovren put do finala. U kupu su vec ispali, u Bundesligi vec obezbjedili LP naredne sezone i LE je bila jedinstevena prilika no sta je tu je.

Merkelova umjesto sto daje milijarde da se sapase neka Grcka, Spanija, Portugal i neke PM bolje da te novce ulozi u sport i u klubove koji igraju Evropska takmicenja.
Vidim sve si obrazlozio a nisi napisao da je kod 0:0 na OT ne dosudjen penal za Bilbao.Potom u 90+ minuti dosudjen penal za United koji je bio van 16 ;)Kad vec pokusavas biti realan budi do kraja.
Schalke je meni obicni cirkus od ekipe.Bilbao je 3 puta bolje organizovana ekipa.Takticki su ih unistili sinoc.Dati 4 gola na gostovanju nije ni malo lahko.Golove mozemo pripisivati kome god hoces ali isto tako mozemo i Schalkeove.Pa oba gola doktora Raula su plod nevjerovatne konfuzije u odbrani.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 mar 2012, 14:44

Johny je napisao/la:
Schalke je meni obicni cirkus od ekipe.Bilbao je 3 puta bolje organizovana ekipa.Takticki su ih unistili sinoc.Dati 4 gola na gostovanju nije ni malo lahko.Golove mozemo pripisivati kome god hoces ali isto tako mozemo i Schalkeove.Pa oba gola doktora Raula su plod nevjerovatne konfuzije u odbrani.
Bilbao jeste sinoć zasluženo pobijedio, taktički bio bolje postavljen, o tome sam već nešto napisao na temi Bundeslige.. I Bilbao je još iskoristio svoje prilike, pobjeda njihova nije nezaslužena, ali da je drugačije bilo ne bi bilo nezasluženo jer jedno vrijeme je Schalke dominirao.

A ne možeš baš reći da je Schalke cirkus od ekipe, sinoć nisu bili organizovani, imali su grešaka, a imali su i pechova, ali skoro svake godine dobro igraju u Evropi. Evo u 4-5 godina ljudi su 3 puta došli do četvrtfinala evro takmičenja, a od toga su 2 bila četvrtfinala LP i još prošle godine otišli i korak dalje i stigli do polufinala.
Bilbao je odigrao pametno, ali je individualno Schalke jača ekipa, ali to nije uvijek presudno, na kraju se piše pobjeda Bilbao i to je to.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 30 mar 2012, 15:26

Kao sto bi Mancini rekao:"This is football" :mrgreen:

Sinoc sam gledao zaista nevjerovatnu utakmicu. Salke je dominirao vecim dijelom, ali nisu uspjeli da realizuju sve svoje prilike. Sa druge strane Bilbao ponovo pokazao da nije slucajnost sto su izbacili United. Na terenu djeluju kao 1, a fascinirala me njihova fizicka spremnost. Zadnjih 10 minuta su odigrali maestralno i na fizickom i na psihickom planu i to su krunisali pobjedom. Salkeova odbrana je sinoc dosta grijesila i to je razlog zasto je Salke vec sada udaljen od prolaska dalje. Tesko je ocekivati da nadoknade ovaj minus u uzvratu, ali kao sto kaze Sasa Vugdalic:"Nijemce nemojte otpisivati ni kada poslije utakmice sjednu u autobus"
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 mar 2012, 17:17

sinoc maestralna utakmca, odavno bolju nisam gledao, milina gledati kad obje ekipe znaju i hoce da se posteno nadigravaju

salke je mozda i nesretno izgubio, a i bilbao je pokazao koliko je kvalitetan taman da se pokaze onim mozgovima, uglavnom engleskim, koji laprdaju da u spaniji postoje samo dvije prave ekipe, ili da njemacki fudbal ne vrijedi

salke i bilbao su jako kvalitetne ekipe koje bi imale ste reci i u engleskoj, a ako imaju neke slabe tacke to je sto se ne odaju na krkanluk, nego igraju lijep i posten fudbal

iako je rezltat uveliko na strani bilbao-a, i iako igraju revans u svojoj tvrdjavi gdje je svakome tesko gostovati, ne treba jos uvijek otpisati ni salke koji moze odigrati dobru utakmicu i uz neku srecu barem zakomplikovati stvari
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 mar 2012, 18:40

Raulu kapa dolje, po ko zna koji put je pokazao da je neprevaziđeni majstor u svom poslu, no on sam nije mogao promijeniti stvari kada cijeli tim nije bio na većem nivou. Da, igrao je Schalke veoma dobro, preokrenuli su rezultat sa 0:1 na 2:1, nastavili pritiskati Baskijce, no Bilbao je zaredao nekoliko kontranapada i, najviše preko Llorentea, stekao kapitalnu zalihu za revanš i praktično otpisivanje ekipe iz Gelzenkirchena. Ipak, ja još uvijek ne bih odbacivao mogućnost da 04 zakomplikuje život Atleticu.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 31 mar 2012, 00:07

Dođoh ovdje da napišem šta o Raulu,al stvarno ne znam šta.Riječi i slova nisu dovoljne,jedan od 5 najvećih igrača koje sam gledao(i pored svega ne mogu ljude poput Giggsa,Seedorfa,Zidanea ili Del Piera izostavit iz toga)ali sigurno meni najdraži.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 31 mar 2012, 15:16

Sutra je jako bitna utakmica protiv Hoffe. Nadam se barem bodu ali teško nam se piše sa Schoberom između stativa.
Možda će biti i neki povoljan rezultat pod uslovom da je Schober ofalio koju kilu tokom ovih dana. :lol:

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 01 apr 2012, 11:04

danas mislim najobjektivnije 0:2 protiv hoffenheim-a :D :D
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 apr 2012, 13:29

danas bih volio i vrlo lako bi se moglo desiti da kiksate :D ... Nek vam Firminho i Salihović uvale po kojega 8-)
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []