Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Raul_64
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Raul_64 » 01 apr 2012, 20:24

LBJ MVP je napisao/la:Pa vjerovatno aprilili,ali ne bi bilo čudo.Angel je najbolje krilo na svijetu meni i naš najbolji igrač
Caljeon.

a dobro,afirmativno je kada covjek moze promjeniti misljenje.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 01 apr 2012, 21:08

anonymousHD je napisao/la:Nadam se da je ovo aprilska šala, ako nije flop si... ;)
Pod broj jedan ako ne znaš komunicirati na normalan način nemoj mi se obraćat više, molim te ;)..

Pod broj dva, ne, jako je nesebičan Ronaldo u Realu, toliko da je prošle godine u svim natjecanjima imao čak 12 asistencija :lol: ..
Doduše ove se godine popravio, samo u ligi ima 10 :mrgreen:

http://www.statbunker.com/football/ktg/ ... ype=assist" onclick="window.open(this.href);return false;

Pod rednim brojem 10 ;)
Zadnja izmjena: Toxicity, dana/u 01 apr 2012, 21:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 01 apr 2012, 21:11

Nebi se bas zakleo da je Di-Magia nas najbolji igrac :roll: al i nema potrebe da ih razdvajamo ..
Tim je uvijek bio iznad pojedinca ,zar ne

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 apr 2012, 21:14

U Unitedu je igrao cisto krilo,isto sto i u Realu prvu sezonu..
ali sa dolaskom Josea se pretvorio u maltene tu neku "lažnu" devetku,gdje dosta vremena provede kao najisturenije igrac dok Karim ordinira po strani..

i vise nema bespotrebnih bicikala i slicna sranja su dovedena na minimum,postaje savrsen igrac.
a ove sezone milion dokaza njegove nesebicnosti.

za ovaj prvi pasus,dobar video.

[youtube][/youtube]

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 01 apr 2012, 21:20

Raul_64 je napisao/la:U Unitedu je igrao cisto krilo,isto sto i u Realu prvu sezonu..
ali sa dolaskom Josea se pretvorio u maltene tu neku "lažnu" devetku,gdje dosta vremena provede kao najisturenije igrac dok Karim ordinira po strani..

i vise nema bespotrebnih bicikala i slicna sranja su dovedena na minimum,postaje savrsen igrac.
Ne govorim ja da je on onda bio bolji igrač, ali je po meni više koristio ekipi nego sad.. Onda si imao uz njega dobrog Rooneya, Teveza, Giggsa, nadolazećeg Nanija, nije se samo na Ronalda išlo kad zagusti. I kao krilo zadnju je sezonu utrpao hrpu golova i asistencija, Manchester osvojio ligu prvaka, ligu. Sigurno nije imao ovoliku slobodu kao danas ;)
Zadnja izmjena: Toxicity, dana/u 01 apr 2012, 21:21, ukupno mijenjano 2 puta.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 01 apr 2012, 21:20

Raul_64 je napisao/la:U Unitedu je igrao cisto krilo,isto sto i u Realu prvu sezonu..

za ovaj prvi pasus,dobar video.

[youtube][/youtube]

CUj savrsen igrac, a ne moze proci igraca ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 apr 2012, 21:31

Toxicity je napisao/la:Ne govorim ja da je on onda bio bolji igrač, ali je po meni više koristio ekipi nego sad.. Onda si imao uz njega dobrog Rooneya, Teveza, Giggsa, nadolazećeg Nanija, nije se samo na Ronalda išlo kad zagusti. I kao krilo zadnju je sezonu utrpao hrpu golova i asistencija, Manchester osvojio ligu prvaka, ligu. Sigurno nije imao ovoliku slobodu kao danas
pa to,poenta je da jest bolji..sad sto je on imao drugu ulogu u datom trenutku..
Pa nije da i mi bukvalno zavisimo od Ronalda,vise dodje kao zavrsni kotac na ovu masinu koja sve pripremi a treba jedan vrhunski realizator.
tyler durden je napisao/la:CUj savrsen igrac, a ne moze proci igraca
pomoglo bi kad imao recimo teziste od 170 cm :mrgreen:

Ne mora proci igraca za zivota,ako ce ovako racionalno koristiti lopte..
puca previse,helem nije dzaba valda..
protiv nekih protivnika to moguce da i Jose zahtjeva,ovisno o golmanu,odbrani u datom trenutku.
njegova igra bez lopte,utrcavanje iz drugog plana,i vidimo sve vise i vise kvalitetnih lopti s njegove strane u šesnesterac.
necemo govoriti o njegovim prednostima kroz fizikalije,brzinu koju ima na 186 cm.."slabiju" nogu itd. itd.

od dva zadnja klasika koja je odigrao perfektno,podredio se timu i bio maximalno efikasan prema naprijed..
znaci ova neka 4 mjeseca igra na istom nivou kao messi,statistike na kraju to pokazuje.
isto golova i asistencija sa dosta manje lopte u njegovim nogama..

i nije bas Ronaldo toliko slabiji haman od tog vanzemaljca s drugog svijeta.

a sad da ne zna preci igraca :D

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 01 apr 2012, 21:42

tyler durden je napisao/la: CUj savrsen igrac, a ne moze proci igraca ;)
Po ko zna koji put, lupas u prazno, al' to je tvoja sramota, yebiga. Kad napises sljedeci post argumentirano cu razbiti tu tvoju tvrdnju.
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 01 apr 2012, 21:44

Toxicity je napisao/la:Pod broj jedan ako ne znaš komunicirati na normalan način nemoj mi se obraćat više, molim te ;)..

Pod broj dva, ne, jako je nesebičan Ronaldo u Realu, toliko da je prošle godine u svim natjecanjima imao čak 12 asistencija :lol: ..
Doduše ove se godine popravio, samo u ligi ima 10 :mrgreen:

http://www.statbunker.com/football/ktg/ ... ype=assist" onclick="window.open(this.href);return false;

Pod rednim brojem 10 ;)
Pa čekaj, jesi ti svestan da je Ronaldo odigrao 2 pune sezone u Real Madrid i da trenutno igra treću? On je u Manutd proveo 6 sezona ako se ne varam, a upisao 46 asistencija, a Ronaldo za nepunih 3 sezone u Madridu ima oko 30tak asistencija ( otprilike )... Što znači da će za 6 sezona ( ako ostane toliko u Madridu ) imati oko 60 asistencija.. I ? Gde je više timski igrač ?

Samo da znaš ne branim Ronalda, pratio sam ga u Manutd, gotivio sam ga strava, ali brat bratu samo je driblao tamo, svaki put kad dobije loptu ide na 3-4 igrača da ih predribla, baš, baš je sebičan bio. Dok je u Realu to pokušao raditi u prvoj sezoni, u drugoj već malo manje, dok sada skroz malo dribla, samo se dodaje, pravi timski igrač postaje. Ono što bi se reklo postaje kompletan. I btw. asistencije ne mora da znače jel neko timski igrač i ne... Xabi Alonso nema baš puno asistencija, jel to znači da je on sebičan? :lol: :D

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 01 apr 2012, 21:47

@Raul_64

Ne bi tu nista pomoglo ,on je u UTd-u znao driblat i prelazit igrace, i ovo sto si postavio klipove su iz njegove prve sezone u Realu ;)
Totalno je otupio na to, i fokusiran je samo na golove, sto je ok dok igra Di Maria u Realu jer taj zna preci igraca ;)
Ronaldo danas zna samo povuci loptu 500m ispred sebe i pretrcat igraca, sto za mene predstavlja veliki minus u igri.

A da ne postavljam ja tebi klipove, realno nije tesko ukucat na YT Lionel Messi i vidjet kako se driblaju i prelaze igraci.

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 01 apr 2012, 22:03

Iskerno drug, ti nemas pojma. Idemo redom.
Ne bi tu nista pomoglo ,on je u UTd-u znao driblat i prelazit igrace, i ovo sto si postavio klipove su iz njegove prve sezone u Realu ;)
I sta ti to govori? Da je zaboravio driblat jel'? :lol: Pogledaj njegovog prvi mjesec pod Mouovom palicom i ostatak sezone. Mou nikada u svome timu nije imao "NFL" igrace koji zele/mogu preci 5 igraca, zapravo jeste Quaresmu, koji je znamo, Zlatna kanta. Sto nam dakle govori da je promijenio stil igre i podredio se Mourinhovim instrukacijama a ne zaboravio driblat'. Od 20 njegovih driblinga, desetak uspije, ali tih 20 driblinga napravi u intervalu od 4,5 utakmica za razliku od njegove prve sezone u Madridu kada je tih 20 driblinga pravio po utakmici.
Usput, nakon prvog njegovog driblinga, drugi ga odmah rusi.

[youtube][/youtube]

A da ne postavljam ja tebi klipove, realno nije tesko ukucat na YT Lionel Messi i vidjet kako se driblaju i prelaze igraci.
[youtube][/youtube]
Rekao bih da nema razlike izmedju tih Messijevih golova "kada sviju prodje" i tog gola.

Ej da, zaboravih napomenuti da Anonimusu i ovim olaksam raspravu. Otkad je u Madridu, ima sveukupno 45 asistencija.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 01 apr 2012, 22:13

Razlika postoji, Messi predribla odbranu protivnika, nadmudri ih sviju i zabije gol. To raja voli, radi toga se i uživa u fudbalu.
Ronaldu je Bog podario snagu i noge k'o u konja, i zahvaljujuci tim konjskim nogama ne mora driblati i sebe yebavati i izlagati nasrtajima stopera i eventuanim ozljedama, vec može sa 40 metara ispucavati projektile i bušiti mreže.

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 01 apr 2012, 22:22

tech je napisao/la:Razlika postoji, Messi predribla odbranu protivnika, nadmudri ih sviju i zabije gol. To raja voli, radi toga se i uživa u fudbalu.
Ronaldu je Bog podario snagu i noge k'o u konja, i zahvaljujuci tim konjskim nogama ne mora driblati i sebe yebavati i izlagati nasrtajima stopera i eventuanim ozljedama, vec može sa 40 metara ispucavati projektile i bušiti mreže.
Bravo.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 01 apr 2012, 22:31

slika

Gledaj noge jbt kralj :o :shock: ko armirani beton.

Kaže raje Begović je mogao braniti onaj projektil u tekmu Portugal- BiH :lol: :mrgreen: . Ma nije mogao ni podici ruke, vec je lopta bila u golu. I R.Carlos je imao ovako jake noge, zato ti igraci mogu pucati sa 40 metara - i to neodbranjivo.
Messi to ne može jer nema toliku snagu i moc u šutu i nogama, vec mora doci na 18-20 metara od gola (a tu ga cekaju 2-3 defanzivca) koja ne daju tek tako da prođe vec ga odmah startuju , a zapravo u velikoj vecini slucajeva, mora uci u 16- erca da bi zabio.
Zadnja izmjena: tech, dana/u 01 apr 2012, 22:32, ukupno mijenjano 1 put.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 01 apr 2012, 22:31

tyler durden je napisao/la:@Raul_64

Totalno je otupio na to, i fokusiran je samo na golove, sto je ok dok igra Di Maria u Realu jer taj zna preci igraca ;)
Ronaldo danas zna samo povuci loptu 500m ispred sebe i pretrcat igraca, sto za mene predstavlja veliki minus u igri.

auuuuf al se ti nakenja u relativno malom postu, brukica
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

madridist
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la madridist » 01 apr 2012, 22:40

dok god mazge pod navodnicima xavi i iniesta imaju dotle ce mesi blistat,nemojte poredit kruske i jabuke,ronaldo se dokazao u dvije najjace lige sam kao najbolji igrac u manutd a sad u madridu ,kad mesi napravi nesto izvan ekipe u kojoj je igrom slucaja trenutno 7-8 prvotimaca svjetskog prvaka onda cemo pricat,mani suplje o konjima i udarcima sa 50m.mesi ko sveta krava,ni slucajno da ko sta ruzno napise o njem odma pucaju cuvari barcina grba s krizom.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 01 apr 2012, 22:55

1000000000 puta prekucana tema i prica :arrow: messija najbolji na svijetu,ronaldina najkompletniji,imal sta novo :!:

tech
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la tech » 01 apr 2012, 22:57

madridist je napisao/la:dok god mazge pod navodnicima xavi i iniesta imaju dotle ce mesi blistat,nemojte poredit kruske i jabuke,ronaldo se dokazao u dvije najjace lige sam kao najbolji igrac u manutd a sad u madridu ,kad mesi napravi nesto izvan ekipe u kojoj je igrom slucaja trenutno 7-8 prvotimaca svjetskog prvaka onda cemo pricat,mani suplje o konjima i udarcima sa 50m.mesi ko sveta krava,ni slucajno da ko sta ruzno napise o njem odma pucaju cuvari barcina grba s krizom.
Messi tri puta zaredom Zlatna lopta FIFE, tri puta zaredom najbolji igrac na svijetu ;) ako to nije dovoljno, onda ne znam šta je...sjedi jedan i u augustu na popravni :mrgreen:
Šalim se, ali nemoj se više brukati sa tim najjacim ligama ;) Messi jest najjaci u najjacoj ligi i u najjacem klubu. I ne pada mu na pamet da se dokazuje negdje drugo, u nekim drugim ligama ,samo zato što se bi to željeli vidjeti nekakvi forumaši sa SS. ba foruma.

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 02 apr 2012, 00:09

CR,Benz i Pipita ove sezone u svim takmicenjima 99 golova 8-)

Nakon ove male krize,masina je vracena na pravi put i nastavljaju sa svojim uobicajenim partijama.
Hmm,,,forma tempirana u pravo vrijeme-slucajnost ili genijalnost???
Sretno zmajevi!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2012, 00:11

Sta se ovo prica o Benzemi? :roll:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.