FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2012, 17:01

trxel je napisao/la:Ove sezone ima 4 kluba koja mogu uzeti LP a tu spada i Bayern...Nema tu diskusije,da Bayern moze bilo koga dobiti,isto tako i izgubiti...Bice zanimljivo gledati Bayern-Real,i koliko se sjecam za vrijeme Hitzfelda ste ih redovno derali...
To stoji 100 %.....Sva 4 koja ostanu, tu će svako svakog moći dobit, jer ove sezone definitivno ostaju oni najjači....Tako da...Sve si rekao... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 apr 2012, 17:08

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

nista nije prezvakano jer vidimo ovdje kako pojedini forumasi non stop stavljalju neke znakove jednakosti izmedju dva spanska kluba, kao spanci ovo ono, a raazlika je nebo i zemlja, a s obzirom da je taj real skoro i definitivno bayernov protivnik u polufinalu, prica o realu je aktuelna za podtemu bayern, a barca je pomenuta samo u kontekstu toga da se pokaze koliko je zapravo real jak, a ako vec pokusavas biti pametan procitaj koji post unazad i vidjet ces da gospon romariooo nije pisao o tome nicim izazvan, drugi su pokrenulu tu pricu i pricali puno vise nego romariooo, koji je samo iznio gole cinjenice i istine koje kazu da real nije nikakav apsolutni favorit u odnosu na bayern, a sto su pojedini strucnjaci pokusavali ovdje dokazati

Ti o Barci fakat nekad previše tušiš, zaslužuje Barca da se spominje i mnogo je hvale izrečeno na račun Barce i Messija i ostalih igrača te ekipe koji to zaslužuju i to će ljudi činiti dok Barca to bude zasluživala. Ali jednostavno ti i kada Barca kiksa u prvenstvu to opravdavaš umorom i nezaintersovanošću....
Nemam ja ovde šta branit ni Real, ja sam svoje o Barci i Realu rekao na temama na kojima sam trebao reći i rekao sam da je individualna kvaliteta ta 2 kluba približna i to svaki pravi fudbalski ekspert zna.

Ali previše si opsjednut Realom da čak preko ove teme vodiš rat s navijačima Reala. Imaju teme tamo gdje ima prostora za raspravljat.
A sad mi smiješno koliko se stavljaš na stranu Bayerna u duelu protiv Reala. To je jako zanimljivo vidjet, samo je smaranje da neko preko ove teme ratuje s navijačima Reala. Ispade da ćeš ti više ratovat s njima za vrijeme ovog duela u polufinalu nego što ćemo mi sami ovde....

A et vidiš da se čuveni kobasičari ne opterečuju ni jednom ekipom, jer nas interesuje Bayern i znamo da svakog možemo dobit. Ali i svakog protivnika poštujemo i logično da će biti žestoki dueli protiv Reala, ali niti Barce, niti Reala se nikad nismo bojali. Nije Bayernov omjer ni s Barcom loš i tu je pozitivan.

I ovaj izraz kobasičari mi je ovako zanimljiv često, kad ga se sad dotakoh, jer mnogi i ne znaju zašto taj izraz, a i to je izraz pojedinaca koji imaju kompleks prema ovom klubu i koji pojma, barem ne kako treba, nemaju o tradiciji ovog velikog kluba. ;)

ma kakav rat protiv navijaca reala, samo mi je smijesno koliko neki ljudi velicaju nesto sto uopste nije dokazana velicna, a smijesno su mi i tvrdnje da bayern nema sansi protiv toga reala, samo se o tome radi, niti mi je cilj omalovaziti real, niti se stavljam na stranu bayerna nesto posebno, jednostavno samo govorim istine neke i reagujem na smijesne price koje ovdje iznose pojedinci. sad ako je neko shvatio to kao velicanje barcelone, omalovazavanje reala, ili da sam sad nesto previse zaljubljen u bayern, to je problem tih koji to tako razumijevaju, ako kazem da real nije imao nekih jakih utakmica osim barce i da je to gubio uglavnom, to nije omalovazavanje reala nego jednostavna empirijska cinjenica vec vidjena i dokazana i ne znam sta je sad tu problem niti sta ja to ovdje velicam barcelonu, pomenem je samo kad moram spomenuti, da igra bayern sa celzijem recimo ne bi pominjao barcu jer nije to ista liga, a sto je najzanimljivije nikad i ne pominjem barcu prvi niti sam uopste ja taj koji pokrece te price, jednostavno vidim sta su drugi napisali i nadovezem se

uostalom effe fino pogledaj rezultate reala zadnjih godina i reci mi fino jesam li u pravu ja ili ovi sto su opijeni realom i njegovim imenima i kvaziimenima, isto kao sto su opijeni i zadnjih nekoliko godina, bez ikakvih palamudjenja, pogledas fino konkretne pokazatelje i reci dal sam u pravu, a mozes i prebrojati ako ti nije mrsko koliko puta sam ovdje pomenuo barcu i fino da mi pokazes kad sam pomenuo to a da neko prije o tome vec nije pricao ili da sam o tome pricao nicim izazvan

samo dakle crno na bijelo, pa da vidimo ko je u pravu i ko prodaje ovdje ublahe a ko uvijek prica samo realne i konkretne stvari
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 03 apr 2012, 17:17

Iskreno ja bih volio da izade najjaca postava i da odigraju,onako muski kao da smo tamo izgubili pa sad moramo gonjati,bilo bi fenomenalno kada bi postigli gol u prvih 20 ak minuta,vjerovatno bi onda nastupio totalni raspad Marseilla,bilo bi lijepo kada bi jos jedna petica legla :D
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 03 apr 2012, 18:47

bavaraccccc je napisao/la:Iskreno ja bih volio da izade najjaca postava i da odigraju,onako muski kao da smo tamo izgubili pa sad moramo gonjati,bilo bi fenomenalno kada bi postigli gol u prvih 20 ak minuta,vjerovatno bi onda nastupio totalni raspad Marseilla,bilo bi lijepo kada bi jos jedna petica legla :D
jarane moram priznat da djelimo isto misljenje. Volio bi da bas ono bude demonstracija sile, a ne sad ono lijevi sastav rutine radi :? mrzim to, ako je fudbal, daj da se igra kako treba, mada svakako vjerujem u pobjedu veceras, ma koliko golova bilo, barem njoj se negleda u zube :twisted:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 apr 2012, 18:47

Eto bavaraccccc ja ću se složiti sa tobom da je Real favorit, ali brate nemoj ići iznad 65-35 jer to ti je ono što najviše možeš za Real nategnuti i ne više od toga. 25% dati šanse bayernu je ipak presmiješno. Ovih 35 % možda isto nekima zvuči premalo no imamo mi previše boljka u ekipi koje nam u postotcima ne daju veće šanse..

Kad bumo već igrali protiv reala onda mogu ići u detalje, sad ne jer današnja tekma još uvijek nije odigrana...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2012, 19:03

slika
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 03 apr 2012, 19:11

kad smo vec kod Reala, evo jedna fina slika, doduse birvaktile, al jaka ;)

slika

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 03 apr 2012, 19:12

Eto daju se postotci veci na Real,mada ja to ne mogu da potvrdim,ali mozda je to i dobro da se Real stavlja u ulogu favorita,prosle godine i mi smo u neku ruku bili favoriti protiv Intera koji je tada jako lose igrao pa nas na kraju ljudi ukopase i izbacise iz LP,sve je otvoreno,iskreni i pravi navijaci Reala ne daju nikakvu prednost naspram Bayerna,cak jako ozbiljno i sa velikim respektom gledaju na Bayern,ja cu reci sanse su 50:50 onaj koga sreca pomiluje ide u finale i to je to.
VOLIM BAYERN

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 apr 2012, 19:37

ima li prenos na sat1 ili negjde???neki regionalni tv?
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2012, 19:39

proFCB je napisao/la:ima li prenos na sat1 ili negjde???neki regionalni tv?
Ima na Sat1...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2012, 19:39

proFCB je napisao/la:ima li prenos na sat1 ili negjde???neki regionalni tv?
Ima na Sat1.

Brz Effe na tipkama. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 apr 2012, 19:44

@Saurman @ effe_sa hvala!!!

isakovich je napisao/la:Eto daju se postotci veci na Real,mada ja to ne mogu da potvrdim,ali mozda je to i dobro da se Real stavlja u ulogu favorita,prosle godine i mi smo u neku ruku bili favoriti protiv Intera koji je tada jako lose igrao pa nas na kraju ljudi ukopase i izbacise iz LP,sve je otvoreno,iskreni i pravi navijaci Reala ne daju nikakvu prednost naspram Bayerna,cak jako ozbiljno i sa velikim respektom gledaju na Bayern,ja cu reci sanse su 50:50 onaj koga sreca pomiluje ide u finale i to je to.
vidi jednu stvar po igracima i po treneru je Real malo kvalitetniji, te prvu utakmicu igraju u gostima i to im daje malu prednost u odnosu na nas!
Za mene su sanse 60-40 u korist Real-a,a to sto ce njih Bayern proci to je druga prica!!!
Pa u svakom matchu je Real bio favorit,a mislim da mi vodimo u medjusobnim susretima 10-6 ili tako nesto???
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2012, 20:10

Aufstellung:
Neuer -
Lahm ,
Boateng ,
Badstuber ,
Alaba -
Tymoshchuk ,
Luiz Gustavo -
T. Müller ,
Kroos ,
Ribery -
Olic

Ovo je sastav za večeras....Gomez i Robben na klupi....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 apr 2012, 20:14

bavaraccccc je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:
bavaraccccc je napisao/la:Paa saurmane zato sto je spanska liga 2 puta jaca od njemacke,real je prvi u toj ligi,dere sve redom,jednostavno ne mozes naci manu te ekipe,postizu nevjerovatno puno golova,cak i nakon sto prime 1 ili 2 oni uglavnom pobjeduju,imaju sirinu na klupi,kvalitetniji kadar,prakticki 3-4 igraca iz baye su jednaki sa realovcima ili eventualno bolji,u nas puse u obrani vise nego iz ventilatora,znate kakav je ritam u reala.znate sta bi oni uradili nurnebrgu,rastovarili bi ih na proste faktore,mozes li se sjetiti barem jednom ove sezone da je Real podbacio da je odigrao onako kako smo mi odigrali protiv freiburga,nurnberga i mnogih drugih klubova,jednostavno real trenutno predstavlja masineriju,auto tipa ferrari,a mi smo nesto kao golf 2 trenutno u odnosu na njih,nama je zamjena za bilala pranjic a njima je za ronalda di maria,granero,benzema,higuain pa zar ti treba ista vise od ovoga majstore??
Spanska liga 2 puta jaca od Njemacke :?: :lol: :lol: U toj ligi jedino sto iole valja su Real.M i Barcelona i jedini koji im uveliko nabijaju koeficijent su upravo ta 2 kluba. Razlika izmedju ostalih klubova i pomenuta 2 je svemirska, ako mislis da su neke Granade,Sociedadi,Rayo Vallecana kvalitetniji klubovi od primjerice Nurnberga,Hamburga koji je takodjer u losoj formi , Freiburga itd onda se ostavi fudbala. Real je uvijek imao "kvalitetniji" barem po imenima sastav od Bayerna i uvijek je pusio. Bayern ima sistem kakav Real nema, vidjeli smo kako Real djeluje protiv razgradjenog sistema tipa Barcelone, djeluju kao muhe bez glave.Bayern sigurno ima slabu klupu , medjutim Bayern takodjer ima vanserijske igrace tipa Ribery,Robben, Schweinsteiger, Lahm etc..
Ti me uveliko podsjecas na forumasa ciji nick je isao FCBAYERN , uvijek je gurao neki pesimizam, a sto je najgore pesimizam nepotkrijepljen dokazima i argumentima. Ako igraci i rukovodstvo Bayerna vjeruju u prolaz protiv Reala ne znam zasto ti ne mozes vjerovati, Bayern je ogroman klub i sigurno nije "GOLF 2" u odnosu na Real.M.
Na kraju da ti kazem vjeruj u svoj klub, nema predaje prije nego li je utakmica uopste pocela, a to povjerenje ce igraci na terenu sigurno nagraditi.
aha real i barca,upravu si velika je razlika izmedu njih i ostalih klubova,sta onda reci da bilbao,za atl madrid.za valenciu,vidis vi imate jedan problem ne zelite priznati realnost,stvarnu situaciju onakva kakva jeste,nego ste se zalozili nakon par velikih pobjeda baye i smatrate da smo odmah u konkurenciji reala i barce iako je skrta politika kluba ostala ista,ako se dobro sjecam slicna situacija je bila prije par godina kada je klinsmann vodio bayern i kada smo razvalili spoerting ukupnim rezulttaom 12-1 i izvukli smo barcu u cetvrt finalu i onda su svi govorili kako ce to biti veliki okrsaj kako su sanse izjednacene i onda se desilo ono sto je bilo realno,barca nas je sasula,ponizila nas kao rijetko ko do tada i sada me zezaju ljudi radi toga :oops: jos jednom brate ovo nije pesimizam,nego realnost treba razlikovati ta 2 pojma,samo da napomenem uprava je isto vjerovala da mozemo proci barcu prije par godina,slicna je situacija bila,ja nisam rekao da baya nije ogroman klub,jasta je nego ogroman,velikan medu 5 najvecih klubova ali jednostavno izgubio se u prijevedu,u svim tim milionima koje drugi trose i dovode velika pojacanja kao sto to radi real,dont get me wrong ja to ne opravdavam i ne gotivim ali tako je kako je,vjerujem ja u svoj klub vjeruj mi vise nego ti i ne predajem se samo govorim kako stavri stoje,uparvu si za to da realu ne lezi baya ali bojim se da ce nam trebati dosta vise od tradicije da pobjedimo i prodemo dalje,by the way neki dan je bilbao tim iz spanske lige poderao manchestera prvaka engleska aktualnog a cini se i buduceg,taj isti bilbao tim iz sredine tabele spanske lige je poderao schalke 3 tim bundeslige,atl. madrid je isto uradio hannoveru ne trebas biti genijalac da skontas u cemu je stvar
Spanska liga kao liga za mene uopce nije jaca od Bundeslige i ja pri svom stavu ostajem. Navodis par klubova iz spanske lige kao sto su : Bilbao,Atl.Madrid,Valencia i kujes ih u zvijezde dobro ovi klubovi sigurno svojim igrama ove godine su zasluzili svaki respekt, ali daleko od toga da su oni neki bauk spram Bundesligasa. Kazes Bilbao unistio velikog Manchester Utda, a nisi mozda pomislio da taj isti klub , s obzirom na svoju velicinu ne zeli da se zamara Evropa Ligom , vec je sve svoje snage okrenuo ka EPL-u koji je daleko snaznije takmicenje. Kazes unistio Schalkea , ne bih se uopste slozio s ovom tvrdnjom, jer bilo ko, ko je bio u situaciji da prati tu utakmicu je svjedok toga kako je Schalke pobijedio sam sebe , svojim mnogobrojnim greskama i propustenim prilikama. Kazes ATL. Madrid je unistio Hannovera, 2:1 nije rezultat koji oslikava neku nadmoc, a da ne govorim o tome kako ima i taj revans na Hannoverovom stadionu, gdje sam ubijedjen da ce Hannover slaviti.Zatim Valencia, je li to strasna Valencia koja je u Grupi s Leverkusenom ispala u Evropa ligu :D? Istu tu Valenciu je Leverkusen pobijedio i ne samo Leverkusen, Schalke je takodjer pobjedjivao protiv Valencie i to nedavno. Naveo sam samo primjere klubova koje si ti spomenuo, nema potrebe da se navode drugi klubovi , jer i pticama na grani je valjda jasno da Sociedad,Granada,Mallorca i mnogi drugi klubovi nisu u rangu s Bundesligasima , stavise dosta su slabiji. Dovoljno je pogledati par utakmica Bundeslige i Primere i moci ces se uvjeriti koliko je tempo ustvari brzi i zahtjevniji u Bundeski za razliku od Primere. Sto se tice Bayerna od prije nekoliko godina , taj klub i ovaj danasnji nema smisla uporedjivati jer ovaj je ogromna klasa u odnosu na taj tim. Isto tako ne znam zasto se Real.M dize toliko u nebesa jer do prije 2 godine nisu bili u stanju da prodju osminu finala Lige Prvaka, dobro ajde razumijem sada posjeduju mnogo veci kvalitet i u stanju su da pobijede bilo koga medjutim i Bayern je klub koji je u stanju da pobijedi bilo koga i ima i vise nego dovoljno iskustva i kvaliteta da se ravnopravno nosi s bilo kojim klubom na svijetu. Uspijeh ponekad nije u trosenju miliona i miliona na igrace , vec skolovati sopstvene igrace koji ce srcem igrati za klub i mozda nekada u buducnosti i postati ikone kluba. Razumijem ja da je Bayernova klupa daleko od dobre, medjutim isto tako sam siguran da ce se to vec iduce sezone uveliko promijeniti. I na kraju da kazem javi se ovdje nakon dvomeca s Realom. ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 apr 2012, 20:18

Mario Gomez sa ostalim saigracima poslao video poruku Gentneru gdje mu se zahvaljuju za remi protiv BvB-ea!
Stern des Südens

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 apr 2012, 20:22

Zamjeram Heynckesu zbog toga sto nije stavio Gomeza u prvi sastav, misljenja sam da nije previse umoran i da bi zabio par golova Marseilleu i tako pretekao Messia na liderskoj poziciji, kada su u pitanju najbolji strijelci Lige Prvaka. :evil:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2012, 20:34

Bundesliga je napisao/la:Zamjeram Heynckesu zbog toga sto nije stavio Gomeza u prvi sastav, misljenja sam da nije previse umoran i da bi zabio par golova Marseilleu i tako pretekao Messia na liderskoj poziciji, kada su u pitanju najbolji strijelci Lige Prvaka. :evil:
Možda još uđe Mario u drugom poluvremenu, ali imat će prilike zabijat u polufinalu, pa nadajmo se i dalje :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 apr 2012, 20:37

effe_sa je napisao/la:Možda još uđe Mario u drugom poluvremenu, ali imat će prilike zabijat u polufinalu, pa nadajmo se i dalje
Ma naravno , ima priliku da udje u drugom poluvremenu , medjutim misljenja sam da je Gomez mogao startati u ovoj utakmici a da odmara protiv Augsburga , jer u 2 poluvremenu se moze ocekivati i izlazak nekih kljucnih igraca , a samim time i njegove sanse da zabije pogodak/ke ce biti umanjene. u polufinalu i finalu ce biti dosta teze zabijati golove, medjutim naravno da i tu postoje prilike. Zao mi je sto Gomez vec veceras mozda nece imati sansu da postane prvi igrac u Historiji Lige Prvaka koji ce zabiti preko 12 golova u jednoj sezoni LP-a.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2012, 21:35

Sigurna igra i realizacija Olića na asistencije Riberya i Alabe, mislim da bi Jupp trebao ubaciti i Gomeza da koji uvalja. :)
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 03 apr 2012, 21:37, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 apr 2012, 21:35

Gledam Barcelonu i ne vjerujem kakve penale svira,pa ovo je sramota ljudi dragi. Dok Olic sebi izgleda produzuje ugovor i dovodi Bayern u polufinale LP!!!
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.