ŠB.TRN je napisao/la:Ajd kad smo vec navalili na ovu temu da i ja nesto napisem.Široki trenutno najbolje odnose ima s Velezom,mislim na ljude iz klubova.Sutra ce veliki broj Širokobrijezana biti u Vrapčićima i nadam se da vas prolazimo jer onda mogu cijelu godinu zafrkavati prijatelje koji navijaju za Velez.Mi nismo smjeli koristiti ime Široki Brig ni za grad ni za klub al smo uvijek postojali i igrali ligu koju smo mogli i koju su financije dopustale,a poznat je bio odnos vlasti prema nasim krajevima.Što se tiče navijača iz Širokog koji su navijali za Velez njih je bilo al u puno manjoj mjeri nego onih sto su isli u Zagreb i navijali za Dinamo.Meni bi Velez danas bio drag da nema petokraku koja je ubijala u oba rata,I 45 i 95 bilo to nekome drago ili ne.Velez danas nema nista od starog Veleza,ni navijače,ni stadion ni nista.Prija je hercegovina navijala za njega a sada samo Bošnjaci.Na stadionu vjerske poruke,vjerske zastave,jel to vas Velez????Vama je ovo događaj,nama nije i zato cemo vas sutra lagano proci.Ako i ne prođemo,Boze moj Europa je skoro osigurana idemo dalje a ja cu vam prvi cestitati.Dosle su i vase 4 godine.Hering iz Širokog vam je sponzor,upitajmo se zasto???

Pozdrav!!!
Prvo, ne kaze se "prija" nego "prije". Prije bi bila mojoj mami majka moje zene. A prije je "ranije".
Drugo, 45 petokraka nije ubijala osim one koji su iskorijenili Jevreje i klali Srbe po Jasenovcu - i cak nisu ni te ubijali nego ih hapsili, a ubijali su one koji su pruzali oruzani otpor tokom hvatanja ratnih kriminalaca (i neka su).
Trece, 95te nije vas ubijo niko - nego obratno. Proslo 20 godina od rata - valjalo bi malo da naucis sta se desilo u stvarnosti.
Cetvrto, Velezova petokraka je bila simbol radnika i radnicke klase 2 decenije prije nego je postala simbol komunista Jugoslavije. To su 2 razlicita obiljezja - mada se Rodjeni ne stide svoje radnicke istorije i odnosa sa socijalistima i komunistima. Bolji su bili ljudi 1000 puta nego oni koji su punili Jasenovac.
Peto, nama nije utakmica sa Sirokim dogadjaj - nama je dogadjaj POBJEDA NAD FASIZMOM - sto u stvari i jeste ovo sto se desava nakon 15 godina pokusavanja gasenja Mostarske svetinje, nakon otimanja stadiona, nakon raznih seljackopolitickih smicalica - dozivljaj je pobjedit sve te fasiste i opet biti u zoni onih koji idu dalje.
Vi ste u svemu ovom zaista nebitni. Svak od nas bi radije igro sa Borcem pripremnu utakmicu nego s vama Ligu Sampiona.