Postao/la velez_mostar » 07 sep 2009, 20:33
Proslu utakmicu sam gledao sa juga,medju robijasima,kupio sam kartu od gladnog zenicanina,i dao sam mu 160 maraka za 4 karte..no to nije bitno toliko,koliko je bitno da se narusava normalno navijanje,pogotovo iza gola,skupila se grupa navijaca ,domacinski i pravo provokativno se ponasaju,ne obaziru se ko je to ,koga ce gurnut,sta ce skandirat,odjednom u pola frke njih 20 ustaju,prave nered,ljudi koji nisu odatle zbunjeno gledaju sta se desava..navijaci imaju svog navijackog lidera, i ja to postujem,ali on nije osoba koja je kompetentna da dirigira kako ce se navijati,totalna ispadanja,cijelo vrijeme se 3 stvari ponavljale "bosna je sampion","nedaj se bosno",i "bosnom behar probeharao"...toliko jadno da ne moze biti jadnije...naime ,cega je Bosna sampion,nicega..zatim,nedaj se Bosno,pa nije 93 da se ne da,sta bola..i bosnom behar probeharao,boli me kur.ac za behar,zar smo toliko glupi da ne mozemo shvatiti koliko je to jadnicko navijanje.
Nadam se da ce u buducnosti utakmice se igrati na Kosevu,ili bilo gdje,samo ne u Zenici,jer su raja toliko nekulturna,i pravo ruzno se ponasaju prema ljudima koji dolaze iz ostalih gradova,ipak mislim da je Zenica kulturoloski nedorasla za takve evente!