BiH - Turska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Johnyx95
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la Johnyx95 » 07 sep 2009, 20:17

ZEno.T. je napisao/la:Zlatan Muslimovic (Bosnia & Herzegovina)

Text sa Goal.com,Muslimovic u najboljem timu kvalifikacija u subotu.

The PAOK forward continued his phenomenal international goalscoring form in Bosnia & Herzegovina's vital away win in Armenia. The Zlatni Ljiljani face Turkey on Wednesday in a do-or-die contest that is shaping up to be one of the ties of the round. They will need Muslimovic to again be at his best.
To,Zlaja,legendo!!!
Meni licno najdrazi napadac BiH.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 sep 2009, 20:18

ZEno.T. je napisao/la:Zlatan Muslimovic (Bosnia & Herzegovina)

Text sa Goal.com,Muslimovic u najboljem timu kvalifikacija u subotu.

The PAOK forward continued his phenomenal international goalscoring form in Bosnia & Herzegovina's vital away win in Armenia. The Zlatni Ljiljani face Turkey on Wednesday in a do-or-die contest that is shaping up to be one of the ties of the round. They will need Muslimovic to again be at his best.
Za 25 minuta posla. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 07 sep 2009, 20:22

rob do bagro je napisao/la:
revan je napisao/la:
fk zeljeznicar je napisao/la: hahaha jesu mi ovi robijaši mrski, jedini oni dolaze na tekmu rep.bih sa šalovima i zastavama čelika, al mi nije jasno godinama su zviždali igračima sarajeva i želje, pa što sad ne zvižde rođenom sarajliji džeki, a i kad bi sad zviždali ne bi ni bilo navijanja, valja izviždati jahića, hasagića, vladavića, štilića, džeku, muratovića, nadarevića, berberovića...
Meni neki ljudi ovdje nikako nisu jasni. Čovječe repka igra. Kakve to veze ima jel ko Robijaš, Manijak, Hordaš, Fukara, peti, deseti? Svi isto volimo BiH i svi od srca navijamo za repku. Zenica je u BiH isto kao i Sarajevo, a spomenuti igrači brane boje BiH, a ne Sarajeva, Zenice ili nekog drugog grada. Eto zato će svaki Zeničanin svoja pluća dati za Džeku "Željovca" ili bilo kojeg drugog igrača. Ako je neki kontingent Željinih navijača obolio od sindroma grčkih gradova-država, to onda ne znači da su svi u ovoj zemlji takvi.
Teško tebi ako su ti Robijaši mrski zato što navijaju za klub iz svog grada. Jel to trebaju biti prilivode pa navijati za Želju? Žalim, ali Zenica nije Hrasnica, Tarčin ili Ilijaš, da nema svojih sportskih kolektiva, pa da njeni građani moraju navijati za klub iz "velikog grada".
Ohladi malo od tog sektaštva više. Prvo ti smetaju ljudi iz dijaspore, pa su ti sada Robijaši mrski, šta će biti slijedeće? Ne valjaju one Sarajlije koje ne navijaju za Želju, možda? Nalazimo se pred historijskom šansom, a ti sve što znaš je tražiti drugima mane i blatiti svakoga ko svijet ne gleda kroz tvoju prizmu. Zagledaj se malo u ogledalo.
Igra naša Domovina i svi treba da budemo k'o jedan, jer ova zemlja je od Save do mora, a ne od Baščaršije do Marindvora!
Potpisujem ;)
nisi me skonto, ko ba priča da zeničani navijaju za želju, ja samo kažem da nije uredu da robijaši na utakmicu rep.bih dolaze sa šalovima čelika, isto ko što nije uredu da manijaci i horde dolaze na tekmu rep.bih sa šalovima sarajeva i želje, samo je razlika u tome što robijaši su godinama zviždali igračima koji dolaze iz sarajeva, a to na koševu zeničani nikad nisu doživili i nikad neće, i nemoj me opet pogrešno shvatitit, ali samo se na bilinom polju dešava da se navijači prepucavaju tj.robijaši ili sa bhf ili sa nekim drugim, ali da znaš meni je drago što se igra na bp, jer to odgovara našim igračima i puno je bolja atmosfera na bp, nego na koševu iako manje prima

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 sep 2009, 20:23

Tri vjere jedna nacija jedna reprezentacija

Naprijed bosno do pobjedeee
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 sep 2009, 20:25

de hajmo malo o utakmici :D

koliko god nasi igraci bili rutinirani ili ne u svojim klubovima, imam osjecaj da ce nam u prvih 20 minuta biti drvene noge... najbitnije je da na pocetku ne primimo go i da dodjemo do daha i svoje igre (ukoliko se opet ne budemo branili)

mislim da ce za razliku od proslih utakmica repka igrati bolje kako vrijeme bude odmicalo... mi smo neiskusna reprezentacija i nemamo taj stav i aroganciju, tu rutinu.. pritisak koliki god da je na turskoj, oni su nekad nesto osvojili, negdje bili itd. nama je ovo najveca sansa poslije utakmice sa danskom i budite sigurni da je toga svaki igrac svjestan i uzbudjen... nadam se da se nece usrati na pocetku i popiti neki rani go...

ako toga ne bude, remi nam je ja mislim zagarantovan...

edit: ko hoce da se "raduje" u svakom slucaju nek odigra dvicu na tursku :D
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 07 sep 2009, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 07 sep 2009, 20:26

Sta vi Manijaci i svi drugi koji nas mrzite hocete od Robijasa?Ti manijak kao ne dodjes sa Zeljinim salom kad repka igra u Sarajevo ti kao samo sal repke doneses?!A u vezi Dzeke,nemojte se furat na to da je on vas njeg ste nazvali "klocem" i otjerali iz kluba,jestel se ljutili na vodstvo kluba zbog toga?Jeste mozda kad je zasjao u Wolfsburgu,a za svercere,oni su svi iz Zenice jel?Gdje to pise?
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 07 sep 2009, 20:28

fazlaaaa
Kontakt:

Post Postao/la fazlaaaa » 07 sep 2009, 20:29

oo evo kako goal(tacka) com vidi nasu grupu u temi Road To Africa objasnjava svaku grupu posebno tj ko bi mogao proci :

Group 5

Spain's seven consecutive wins, amazingly enough, haven't yet seen them qualify directly. They are guaranteed second, to be sure, but with six points between them and second-placed Bosnia-Herzegovina, there's a bit more work to do. If they beat Estonia and BiH drop points to Turkey, it's all over. But Bosnia are the real surprise package here, leaving Belgium and Turkey in their wake. The midweek meeting with the Turks, of whom they are four points clear, is simply massive.

Watch out for...

Bosnia-Herzegovina

The midweek match againt Turkey is the biggest game in this team's short tournament. Victory, and a spot in the playoffs, would indicate massive progress. Second place is theirs if they win - and first isn't even impossible...

ma nema bgm zivim za Srijedu da pobijedimo Tuke i da pokazemo svima ko je Bosna i Hercegovina...prije su nas sudije ukopavale,a poslije ako odemo n makar jedno veliko takmicenje vise nema prepreka ,svi ce nas shvatati ozbiljno :)
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une

Jedna i jedina.....

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 07 sep 2009, 20:32

el-fighter je napisao/la:Kako se bliži susret sve više sam uvjeren u našu pobjedu. Neznam kako, ali i pred utakmicu sa Belgijom sam imao ovakav osjećaj i svi znamo kako smo te utakmice odigrali. Nadam se da ćemo i ovu utakmicu odigrati kao one protiv Belgije i na kraju slaviti.

IGRAJ BOSNO NEDAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBE, ALE ALE ALE
jarane i ja imam neki ludzacki osjecaj oko te pobjede.nesto mi govori da ce mo turke ne pobjedit vec potopit pravo.
a ako Bog da i hocemo i onda preko baraza do afrike
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 07 sep 2009, 20:33

Proslu utakmicu sam gledao sa juga,medju robijasima,kupio sam kartu od gladnog zenicanina,i dao sam mu 160 maraka za 4 karte..no to nije bitno toliko,koliko je bitno da se narusava normalno navijanje,pogotovo iza gola,skupila se grupa navijaca ,domacinski i pravo provokativno se ponasaju,ne obaziru se ko je to ,koga ce gurnut,sta ce skandirat,odjednom u pola frke njih 20 ustaju,prave nered,ljudi koji nisu odatle zbunjeno gledaju sta se desava..navijaci imaju svog navijackog lidera, i ja to postujem,ali on nije osoba koja je kompetentna da dirigira kako ce se navijati,totalna ispadanja,cijelo vrijeme se 3 stvari ponavljale "bosna je sampion","nedaj se bosno",i "bosnom behar probeharao"...toliko jadno da ne moze biti jadnije...naime ,cega je Bosna sampion,nicega..zatim,nedaj se Bosno,pa nije 93 da se ne da,sta bola..i bosnom behar probeharao,boli me kur.ac za behar,zar smo toliko glupi da ne mozemo shvatiti koliko je to jadnicko navijanje.
Nadam se da ce u buducnosti utakmice se igrati na Kosevu,ili bilo gdje,samo ne u Zenici,jer su raja toliko nekulturna,i pravo ruzno se ponasaju prema ljudima koji dolaze iz ostalih gradova,ipak mislim da je Zenica kulturoloski nedorasla za takve evente!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 07 sep 2009, 20:37

velez_mostar je napisao/la:Proslu utakmicu sam gledao sa juga,medju robijasima,kupio sam kartu od gladnog zenicanina,i dao sam mu 160 maraka za 4 karte..no to nije bitno toliko,koliko je bitno da se narusava normalno navijanje,pogotovo iza gola,skupila se grupa navijaca ,domacinski i pravo provokativno se ponasaju,ne obaziru se ko je to ,koga ce gurnut,sta ce skandirat,odjednom u pola frke njih 20 ustaju,prave nered,ljudi koji nisu odatle zbunjeno gledaju sta se desava..navijaci imaju svog navijackog lidera, i ja to postujem,ali on nije osoba koja je kompetentna da dirigira kako ce se navijati,totalna ispadanja,cijelo vrijeme se 3 stvari ponavljale "bosna je sampion","nedaj se bosno",i "bosnom behar probeharao"...toliko jadno da ne moze biti jadnije...naime ,cega je Bosna sampion,nicega..zatim,nedaj se Bosno,pa nije 93 da se ne da,sta bola..i bosnom behar probeharao,boli me kur.ac za behar,zar smo toliko glupi da ne mozemo shvatiti koliko je to jadnicko navijanje.
Nadam se da ce u buducnosti utakmice se igrati na Kosevu,ili bilo gdje,samo ne u Zenici,jer su raja toliko nekulturna,i pravo ruzno se ponasaju prema ljudima koji dolaze iz ostalih gradova,ipak mislim da je Zenica kulturoloski nedorasla za takve evente!
ako tako kazes nek se igra u Mostaru...U Vrapcicima :D
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 sep 2009, 20:38

hahahaha
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 07 sep 2009, 20:38

Robijas007 je napisao/la:Sta vi Manijaci i svi drugi koji nas mrzite hocete od Robijasa?Ti manijak kao ne dodjes sa Zeljinim salom kad repka igra u Sarajevo ti kao samo sal repke doneses?!A u vezi Dzeke,nemojte se furat na to da je on vas njeg ste nazvali "klocem" i otjerali iz kluba,jestel se ljutili na vodstvo kluba zbog toga?Jeste mozda kad je zasjao u Wolfsburgu,a za svercere,oni su svi iz Zenice jel?Gdje to pise?
ja lično ponesem zastavu bih sa ljiljanima, a neki koji nose šalove želje na tekmu bih to mogu i skontati jer sliće šalu rep.bih i vrlo ih je malo, ali vi se čak i na tribinam grupišete, zamisli da kad na koševu igra rep.bih manijaci idu na jug, horde na sjever, bhf na istok i svako pjeva svoje, pa na šta bi to ličilo, a što se tiče džeke ti što su ga nazivali klocem su penzioneri sa sjevera i on to dobro zna, uostalom on je obećao da će se vratiti u želju i hiljadu puta je reko da srcem može igrati samo za bih i želju, a donekle i milan, a vidio si mu emocije protiv širokog kad mu je čitav stadion skaandiro

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 07 sep 2009, 20:39

eh da mi je znati koja to zemlja ima navijacke pjesme itd itd(nisam iz zenice)
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 07 sep 2009, 20:40

I samo jos jedna stvar pa da zavrsim s ovom apsurdnom raspravom,tek kad Robijasi izdaju saopcenje da ce nekoga "degenjacit" onda se o tome moze pricat,a to je neko derle reklo da ce Robijasi napasti BHF i odmah se pravi bauk,a osim toga kome je u Zenici ruzno ima prijenos na TV-u pa izvolite..."Iz Zenice dolazimo..." IGRAJ BOSNO NE DAJ SE,IGRAJ SVI SMO U TEBE,ALE ALE ALE
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 07 sep 2009, 20:52

komax je napisao/la:Dodik i utakmica

http://www.monitor.ba/index.php?option= ... 8&Itemid=2
Da Bog da mu dijeca na nas licila :D
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 sep 2009, 20:53

velez_mostar je napisao/la:Proslu utakmicu sam gledao sa juga,medju robijasima,kupio sam kartu od gladnog zenicanina,i dao sam mu 160 maraka za 4 karte..no to nije bitno toliko,koliko je bitno da se narusava normalno navijanje,pogotovo iza gola,skupila se grupa navijaca ,domacinski i pravo provokativno se ponasaju,ne obaziru se ko je to ,koga ce gurnut,sta ce skandirat,odjednom u pola frke njih 20 ustaju,prave nered,ljudi koji nisu odatle zbunjeno gledaju sta se desava..navijaci imaju svog navijackog lidera, i ja to postujem,ali on nije osoba koja je kompetentna da dirigira kako ce se navijati,totalna ispadanja,cijelo vrijeme se 3 stvari ponavljale "bosna je sampion","nedaj se bosno",i "bosnom behar probeharao"...toliko jadno da ne moze biti jadnije...naime ,cega je Bosna sampion,nicega..zatim,nedaj se Bosno,pa nije 93 da se ne da,sta bola..i bosnom behar probeharao,boli me kur.ac za behar,zar smo toliko glupi da ne mozemo shvatiti koliko je to jadnicko navijanje.
:lol: :mrgreen: :D Oplakah.Nakon ovoga ja se vise ,,rod-J-eni,, nebi ni javljao :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

south_boys
Kontakt:

Post Postao/la south_boys » 07 sep 2009, 20:59

harishp je napisao/la:
:lol: :mrgreen: :D Oplakah.Nakon ovoga ja se vise ,,rod-J-eni,, nebi ni javljao :lol:
Pa uputite molbu Savezu da igra repka u Vrapčićima, jer ti da imaš pojma o navijanju znao bi da kada su tekme repke nema se 20-ak navijačkih pjesama koje u svom textu sadrže i bodre našu repku..Pa valjda znaš zašto igrači i rukovodstvo repke insistira na odigravanju tekmi u Zenici,...vjerovatno što smo gladni Zeničani....zatupljeni mamlaze...

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 07 sep 2009, 21:00

De vi sinko prvo pozorište(koliko znam imate dva, oba prokišnjavaju i predstave izvode na truhlim daskama), stadion i kino napravite, pa onda o kulturi pričajte. Svaka utakmica BiH ili Hrvatske u Mostaru je treći svjetski rat. Toliko o vašoj kulturi.
Stvarno je naš mentalitet toliko pogan. Umjesto da ovaj topic bude veseo, da brujimo o rezultatima repke i mogućnostima koje su pred nama, ovdje se natječemo ko je glasniji horoz. Samo nek sunarodnjacima crkne krava, to u Bosanaca i Hercegovaca izaziva najveći gušt.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 07 sep 2009, 21:07

ne znam šta ste napali na velez_mostar čovjek je reko istinu i to je to, nego nemojte se više svađati, prvo pogledajte šta o nama misle ovi iz naše bosne=jedna si jedina, a mi se još između sebe svađamo
komax je napisao/la:Dodik i utakmica

http://www.monitor.ba/index.php?option= ... 8&Itemid=2

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.