Nešto slično napisah na temi Zvijezde. Par debila punih usta pišu kako je suđenje bilo perfidno u korist Želje i kako smo ih "opljačkali"BlueBoy1921 je napisao/la:
Hvala dragi prijatelju na lijepim željama, ali vjeruj mi ja se bojim da je to opet kratki bljesak, jer evo vidis i sam po divnom bosanskom mentalitetu već nam svi hebu mater, hebu Osima i Osimovog oca. Mislim da mi nikad pameti doći nećemo jer umjesto da su ponosni na Želju i na uspjehe svi zavide i podmeću klipove kako stignu. Nema nama nikada napretka jer naš mentalitet je odvratan do bola i to će nam doći glave samo je pitanje kada.
**** te Tito, nemoguće koja je to psiha. Njima Barselona da dođe oni bi se bunili na suđenje. Inače, kada fasuješ sudije kao opravdanje postaju sasvim legitiman argument.
Naime, lakše je objasniti sebi da te je sudija pokrao nego da je neko bolji od tebe. Mi zaista imamo neki je.ben mentalitet, zavist, malograđanstvo ( cijeloj BiH, uključujući i Sarajevo ) koji ti ne dozvoljava uspjeh. Čim si nešto uradio, kvaran si, nepošten. Osim toga svi kontaju da su u rangu s tobom i da bi oni to mogli uraditi ali eto, ne daju im, a tebi daju, pa zato si u stanju nešto da uradiš a oni nisu. I ne vole te, lažu sebe i druge nebi li ti umanjili uspjeh.
Ovo se odnosni na sve sfere života kod nas a ne samo na fudbal i zaista je tako. Ne pretjerujem, niti preuveličavam stvari.
Par fudbalskih primjera. Igramo sa Zrinjskim u Mostaru, navijači Zrinjskog se bune jer im sudija nije dosudio penal nad Džeksonom. S druge strane su zaboravili da spomenu kako je sudija držeći se tog kriterija morao da dosudi penal nad Nijemom u prvom poluvremenu. Da se razumijemo, za mene, nijedan od startova nije bio penal. Na kraju ispade da smo ih pokrali. Onda se nađe budala koja citira navijače Zrinjskog i hop, to postane istina u vrlo kratkom periodu.
Primjer drugi, prije utakmice sa OlimpiCom Gracić laže kako su oštećeni više puta u susteu sa Željom, svirano 5-6 penala, kaže on. 7 utakmica, tri penala od toga dva dosuđena pri Željinom vodstvu u haman sudijskom vremenu. Nijedna trener olimpiCa se nije bunio na suđenje poslije utakmica, Gracić se buni pred utakmicu. Na toj istoj utakmici je sudija mogao da dosudi barem jedna penal za Želju, povlačenje Selimovića pa onda Adilovića ako me sjećanje ne vara. Utakmica završi 0:0, mi uopšte ne spominjemo te situacije jer je OlimpiC odigrao solidnu tekmu a nisu ni bili neki aman-zaman penali, ja ih ne bih sudio. Nakon utakmice je iznenada zaboravljeno svo Gracićevo sranje prije utakmice. Ne treba ni spominjati kako je masa ljudi govorila pustiće vas OlimpiC. Da smo ih dobili onda bi bila priča, eto, jesmo vam rekli.
Utakmica sa Borcem, suđenje, nema, krađa. utakmica bila u živom prijenosu. Čist faul ko suza iz kojeg je Zeba zabio gol Utakmica prekinuta, nema, krađa. Opet se nađe neki debil koji će reći, eto, kradete. Ko kaže, pa kažu navijači Zrinjskog i Borca + Gracić priča po novinama. Ispadosmo kradljivci a kategorije.
Najnoviji primjer, utakmica u Gradačcu o kojoj sam pisao na početku posta. Jedan nepostojeći aut + faul na sredini terena je dokaz krađe. Živi prijenos, jok to. Znamo mi, vjerujte našim riječima a ne vašim očima.
Suma na kraju, mi obaramo rekorde, ne sviraju nam neke aman-zaman penale, ne dajemo golove iz sumnjivih situacija ( samo par situacija u kompletnom prvenstvu ), ofsajda, ne isključuju protivničke igrače pri egal rezultatu, bušimo u gostima ekipe koje ne gube tako lako kod kuće sa više golova razlike al džaba, krademo. Ko kaže, kažu navijači Zrinjskog, Borca, Zvijezde i Gracić. I tako dalje i tako dalje itd.......
Jesam li ja poludio il ovi nisu normalni sekunde ? Jel do mentaliteta ili ih sve treba poslati u pizdu materinu zavidnu i iskompleksiranu ?