Ne znam, to je valjda do mene.
Nekako, Koscielny ima odlične predispozicije i kao pojedinac je odličan igrač, al' njemu fali puno (a mislim na malo) timske igre, kvaliteta da igra za tim. Vjerovatno mu i jezik predstavlja pomalo barijeru. Čuo sam ga kako priča, recimo da je
Mancini iz Francuske.
U postavljanju i čitanju igre je strašan (medju 5 najboljih u EPL, odgovorno tvrdim), skok igra mu je slaba (Istina, nizak je. Al' to ipak treba jedan štoper da ima), protiv svakog
pivota ima ogromno problema, a ipak je u Premiershipu i previše pivota (krenuvši od Drogbe, N'goga, Zamore,Croucha itd., iako istina ima i onih tehničara, brzi napadača, al' svejedno dokle god postoje klubovi sa pivotima, trebaćemo igrače ,koji mogu igrati
na njima).
Vermaelen po drugoj strani ima sve to ,+ofanzivna rola mu je daleko bolja i puno je bolji kada je upitanju razvijanje igre. U poredjenju sa Loranom, mislim da Tomas nema nekih pretjeranih nedostataka. Istina, bilo je par utakmica gdje je kiks'o (kao i Loran uostalom), al' on se po pravilu oduživ'o golovima (čak i unutar 90 minuta).
Zato bih volio Vertonghena. Idealno bi bilo da Djurou i Squillaci napuste ekipu, a dodju M'biwa i Jan, al' mislim da od toga nema ništa.