Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
17
32%
4) St.Pauli
10
19%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 53

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 apr 2012, 20:24

Monolog je napisao/la:Meni je bila kvota nerealna, pa sam igr'o dvojku na nekom sistemu. Nadam se da će Hertha ispasti, jer mi je to ubjedljivo najmrži klub u Njemačkoj. 8-)
Pa pobogu mona zar nije Bayern :?: Ili se samo pretvaras dok potajno skupljas "Crvene" dresove :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 apr 2012, 09:38

Ma to u vezi Bayerna je @Effeov (pogrešan) zaključak, a valjda ja znam koji mi je najmrži klub u Njemačkoj. :mrgreen:
Herthu ne mogu smisliti zbog toga što smatram da su mi dužni nekoliko hiljada maraka zbog konstantnog padanja na kladionici. :mrgreen: Kad izmire taj dug, onda ćemo Bayern postaviti na prvo mjesto liste najomraženijih klubova u Njemačkoj. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 22 apr 2012, 15:45

Danas Dusseldorf i St.Pauli dobili, Paderborn izgubio.. Borba za treće mjesto:
3. Dusseldorf 60
4. St. Pauli 59
5. Paderborn 58

Iduće kolo Fortuna i Pauli gostuju Furthu, odnosno Dynamu, a Paderborn ima nešto lakši posao kući protiv FSV Frankfurta.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 apr 2012, 00:15

K'lautern i Hertha zasluženo u cvajti, što se tiče trećeg putnika volio bih da to bude Augsburg a da gledamo jarčeve i naredne sezone čisto zbog kapaciteta stadiona da se ne kvari prosjek posjećenosti Buli. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 23 apr 2012, 00:22

Saurman je napisao/la:K'lautern i Hertha zasluženo u cvajti, što se tiče trećeg putnika volio bih da to bude Augsburg a da gledamo jarčeve i naredne sezone čisto zbog kapaciteta stadiona da se ne kvari prosjek posjećenosti Buli. :)
Ma vjerujem da Koln moze osigurati opstanak kroz play off tako da bi bolje bilo da se Augsburg osigura ranije :D Treba nam ovih "Bavarskih" derbija. ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 apr 2012, 01:29

jel fakat istina da ce shalke zamrznuti dres sa brojem 7 u cast raula :roll:

meni pravo beze, zesce nepostovanje prema legendama kluba koji su godinama igrali u šalkeu i nosili broj 7, a raul pred kraj karijere doshao i nikakav trofej nije donio da mu se baš na taj nacin moraju zahvaliti ili odati priznanje kak se vec tumaci :roll:
nema potpisa

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 apr 2012, 01:38

Admir_Sa je napisao/la:jel fakat istina da ce shalke zamrznuti dres sa brojem 7 u cast raula :roll:

meni pravo beze, zesce nepostovanje prema legendama kluba koji su godinama igrali u šalkeu i nosili broj 7, a raul pred kraj karijere doshao i nikakav trofej nije donio da mu se baš na taj nacin moraju zahvaliti ili odati priznanje kak se vec tumaci :roll:
Ta opcija je spomenuta, ali vidjet ćemo još....
Pa osvojio je Kup sa Schalkeom i igrao polufinale Lige prvaka, nije mala stvar, ali sad da se baš učini ovaj potez, to je malo diskutabilno. Mogu mu i na druge načine odat priznanje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2012, 01:39

Admir_Sa je napisao/la:jel fakat istina da ce shalke zamrznuti dres sa brojem 7 u cast raula :roll:

Iz Schalke-a su rekli da ce na neodredjeno vrijeme povuci broj 7 iz upotrebe i tako Raulu odati priznanje. Ja licno mislim da samo naredne sezone taj broj nece biti u upotrebi.
Uostalom da bi tu odluku donio konacno prvo je mora usvojiti skupstina kluba (koju cine navijaci).

Eintracht bi se danasnjom pobjedom na gostovanju kod Aachena pridruzio Fürthu u drustvu najboljih naredne sezone.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bertrand
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Bertrand » 23 apr 2012, 10:06

1:1 na gostovanju u Kolnu. Šteta, s obzirom na poraz G'ladbacha. Da su pobjedili, to bi bila 4 boda razlike dva kola prije kraja. Mada sljedeće kolo gostuju Bayernu tako da...

Inače, predstavljeni su novi dresovi Švaba za narednu sezonu. Tu je i novi sponzor i to je konačno Mercedes-Benz Banka. Potpisali su ugovor po kojem će Stuttgart dobijati 6 miliona eura po sezoni, a moguće i 8, zavisno od uspjeha. Sjajan potez za bolju budućnost kluba. A i sami dresovi izgledaju vrlo dobro.

slika

slika
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 apr 2012, 16:57

Rangnick je potvrdio da je stupio u kontakt s Herthom i da je spreman ovaj klub preuzeti čak i u slučaju ispadanja u drugu ligu. Inače mislim da bi ovo bila dobra stvar za berlinski klub, jer bi došao trener koji bi konačno donio sa sobom pravu filozofiju i koju bi jako dobro mogao provesti u Herthi, jer u ovom timu ima potencijala, posebno uzevši u obzir da je tu par jako talentovanih mladih igrača: Lasogga, Ramos, Kraft.....

Hertha je inače strašno umanjila šanse za opstanak, nakon subote. Naime kada pogledamo bodove rekli bi smo sve je i dalje moguće, ali kada izgubite od K'lauterna i ne pokažete dovoljno borbe, onda je veliko pitanje da li se tu navijači mogu mnogo nadat.

Međutim, situacija bi mogla biti jako zanimljiva u borbi za opstanak. Najcrnji scenario je svakako po Herthu taj da već u narednom kolu ispadne. Npr. Hertha izgubi od Schalkea, a Koeln pobijedi Freiburga u Freiburgu. I onda je Koeln spašen, a Hertha geht runter. Međutim, vrlo je moguće da Hertha remizira u Gelsenkirchenu. Tome u prilog bi išle dobre gostujuče partije Berlinaca u gostima. Naime u samo zadnja 2 kola, na 2 teška gostovanja su osvojili 2 boda (remi u Gladbachu i remi u Leverkusenu). Druga stvar je što je Schalke strašno pao u formi, tako da malo nade za bod za Herthu tu postoji (a da ne govorimo o pobjedi).
Moguće je naravno da i Hertha i Koeln izgube i onda bi gledali infarkt finale, thriler finale u zadnjem kolu. Tada Hertha dočekuje Hoffenheim (gle ironije s Babbelom), a Koeln dočekuje Bayern. Da li će Babbel poslat tada Herthu u drugu ligu, ili ipak Bayern Koelna sa svojim bivšim igračem Podolskim. Brisant :)

Jedno moram isto reći i uputit kritiku na račun oba ova kluba. Niti Herthu, niti Koelna, niti jednog trenutka na početku sezone nisam vidio na dnu tabele. Očekivao sam da će tu biti negdje u zlatnoj sredini, ili malo niže od sredine. Po meni oba tima za tako nešto imaju potencijala. Ali pojedinci koji vode te klubove, dobro su ih unesrećili i pravo sredili, da se sad bore za goli život. Kadar ova 2 kluba je sigurno jači od Freiburga, Augsburga. A zato Freiburg i Augsburg ginu na terenu, pa čak oduševe i dobrim fudbalom, a Hertha i Koeln jedni drugima prebacuju lopticu zvanu : ispadanje. Kad ih čovjek ponekad pogleda , u nekim utakmicama, jer obje ekipe su imale i dobrih utakmica, onda prosto pomisli da se bore ko će prije ispast, a ne opstat. ;)
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 23 apr 2012, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 apr 2012, 17:50

effe, nije Hertha dobila u Gladbachu, bilo je 0:0 ;)
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 apr 2012, 18:20

Pale_Companion je napisao/la:effe, nije Hertha dobila u Gladbachu, bilo je 0:0 ;)
Upravu si.... :) Moram fulit kad sam u brzini iz glave ovo pucao sve :lol: A prenijelo me na ono što ste od Hoffenheima izgubili 1-2.
A ti sad u subotu navijaš za Herthu :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 apr 2012, 19:12

effe_sa je napisao/la:Jedno moram isto reći i uputit kritiku na račun oba ova kluba. Niti Herthu, niti Koelna, niti jednog trenutka na početku sezone nisam vidio na dnu tabele. Očekivao sam da će tu biti negdje u zlatnoj sredini, ili malo niže od sredine. Po meni oba tima za tako nešto imaju potencijala. Ali pojedinci koji vode te klubove, dobro su ih unesrećili i pravo sredili, da se sad bore za goli život.

Jel i sad u Kelnu onaj Michael Meier, onaj sto je BVB-a doveo na milimetar od bankrota? Ako ga do sad nisu otpustili i ako im je on i sad neki direktor ili nesto odlucuje, jadna im onda majka...

Kad bih mogao birati ko da ide u play out, nesto bih volio da to ne bude Keln. Dragi su mi nesto, valjda zato sto na njima BVB popravlja gol razliku 8-)

A herta i kaizer u drugu ligu - ljepota ;) . Ne znam zasto, ali su mi ta dva kluba nesto pravo sugava...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 apr 2012, 20:05

kraljttbvb je napisao/la:
Jel i sad u Kelnu onaj Michael Meier, onaj sto je BVB-a doveo na milimetar od bankrota? Ako ga do sad nisu otpustili i ako im je on i sad neki direktor ili nesto odlucuje, jadna im onda majka...
Ma ja vi Dortmundovci dobro upamtili starog dobrog Meiera. :) :) Nije on više u Koelnu, ima već neko vrijeme. Bio je nakon njega Finke sportski direktor, pa i njega otpustili, sad im je kao glavni poslovođa Horstman, a inače vlada im dodatni haos oko izbora predsjednika kluba. Ma Koln je klub bogate tradicije, a u zadnje vrijeme sve više drugo ime za pravi haos.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 apr 2012, 21:30

Elf des 32. Spieltags

slika

Tor des 32. Spieltags ;)

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2012, 22:08

Adleri pobjedom kod Aachena (3:0) ovjerili ulazak u Bundesligu zajedno sa ekipom Fürtha koja je ulazak obezbjedila prosli Ponedeljak. Cestitke Eintrachtu !

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 23 apr 2012, 22:15

Dobra stvar za BL sto se Frankfurt vratio

od ovih ostalih drugoligasa volio bi kad bi uskoro Drezden ili 1860 upali da gledam gradski derbi nisam odavno
Thomas Müller - Fußballgott

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2012, 22:33

Igraci HSV-a tvrde da im je sudija Peter Gagelmann prije pocetka utakmice protiv Nürnberga rekao da ce istu izgubiti.
Takodjer iz ekipe Nürnberga tvrde - golman Schäfer - da je prema njemu rekao da je ovo jedna prljava utakmica i da ne zna zasto je mora da sudi.

Sutra ce obje ekipe raspravljati o tome hoceli podnijeti tuzbu DFB-u.

Ovo nista ne bi bilo cudno da nije bilo skandala oko Heuzera i da Gagelmann nije odredjen kao sudija koji ce suditi finale kupa Njemacke u kojem se sastaju Borussia Dortmund i Bayern.

Po meni ovdje se postavlja pitanje koji je pokemon odlucio da sudija iz Bremena sudi utakmicu HSV-a. DFB podhitno mora uraditi nesta kada je sudijska organizacija u pitanju.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 apr 2012, 01:45

Frankfury je zadrzao najbolje igraca bar vecinu tako da.. Alex maier je glavni kao I uvijek tu je jos I rode I schwegler sve u svemu jako solidna ekipa koja bi mogla napast europa ligu sljedece godine.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 apr 2012, 21:09

slika 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.