voltron30 je napisao/la:To je današnja omladina (a ima i starijih mudonja) koji su naučili poslije rata gledati lige petice i onda ljudi očekuju preslikanu igru ovdje kod nas u BiH, nema veze, što se u tamo vrte milijarde eura, što su im uslovi svemirski spram naših..Bitno je doći i kakiti kako su ovdje kod nas ''pašnjaci'', kako igrači nemaju pojma..Ja više volim svog Želju neka igra najgore u Evropi, ali znam da je to moj klub, klub sa kojim se mogu identificirati, klub gdje igraju ljudi koje znam, klub iz moje zemlje...a ko uživa da prati Bayern, Barcelonu, Real slobodno (i sam gledam utakmice lige petice) ali da sada kada spominjem Bayer kažem ''MI'', ''Joj šta smo uradili Realu'' ispao bih sam sebi smiješan.
Svaka čast druže. Već dugo hoću da napišem ovako nešto i nikako. Sve ima nešto preče. Baš neku noć komentarišem sa rajom koja prati naš fudbal kako je Gomez umjesto da šutira iz prve krenuo da dribla i izgubio loptu. Pa ovdje kod nas bi ga objesili na Marin Dvoru a čovjek milione zarađuje. Jest da je on na većem nivou ali ovdje pljuju Adilovića za manje greške a pratite kakve greške Gomez pravi, kakve Džeko pravi greške. Kako se njima oduzima lopta kako pogrešno dodaju itd itd.Svi neki kritičari upoređuju lige petice, umjestzo da se ugledaju na Engleze u drugim stvarima. Što ne prate koliko su posjećene njihove utakmice u nižim ligama u petoj, šestoj. Raja gleda svoj lokalni klub, svoju raju, svoju djecu. Griješe sudije svuda, štima se svuda ali raja samo nas kritikuje. Joj fuj smo mi narod. Pa prije rata se gledala liga regije Sarajevo, a neki su imali čak i svoje navijače a ne Željo sad ovakav kakav jeste. Joj volio bi da uđemo u grupu lige Evrope makar samo da ovi dušebrižnici, stručnjaci, inžinjeri i slični crknu od zavisti. Da se pojedu svi ovi što pljuju Ivicu i sl. Eto ne moramo ni zaraditi.