Rekonstrukcija stadiona u BiH

BlueTiger
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la BlueTiger » 29 apr 2012, 00:55

badblueboylivno je napisao/la:Očito samo Kinezi mogu ući i graditi stadione i slične projekte, nitko više. Pogledajte samo koliko su stadiona kineske firme izgradile u Africi, Mozambik, Kenija, Namibija... A kako su sada najavili ogromna ulaganja u ovaj dio Europe, možda bi se kod njih moglo zatražiti novac za izgradnju stadiona u Sarajevu.
To je upravo bit svega. :D Pogodio si, "JackPott" je ispravno rekao,a to je da sam trebao obrazloziti zasto sam postavio upravo projekat CZ. Jbg, mislio sam da nece izazvati ovoliko hajku, a umjesto dobre skole za buducnost neki se vracaju u proslos, ali hajde sada, gotovo je sa tim. Treba pratiti taj njihov projekat i treba se malo i ukljucivati. Ja sam uvijek govorio da je kod nas balkanu bitno samo da neko pocne sa necim nesto, a onda mi svi nadolazimo, jer znamo svi kakvi smo po pitanju (sto on da ima, a ja da nemam), pa makar ne imao sta za jesti!

U Sarajevo je dosta strani investitora doslo, samo nekako su mi svi zaobilazili nogomenta, pa bolje receno sportska borilista. Navodno, je ova drzava kocnica po pitanju privatizacije, ali otom potom.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 apr 2012, 14:10

sonik24 je napisao/la:
BlueTiger je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:stadion u Banja Luci bit ce odlican, nego zna li neko sto se jos neradi Igmanov stadion na Ilidži?
A kome da se gradi moj prijatelju? Prosjek jedne nase tekme u premier ligi je 2.000. Ovo u BL ce biti super, mada sam ja misljenja da se ovaj stadion samo treba napucati do bola, i ono najvaznije natkriti istok. Ne vidim svrhu prosirenja kada nemamo gledalaca za to. Logicnije mi je srediti do da je sve za 10, po UEFA standardima a ne graditi, pa da se kasnije nema za odrzavanja.
U potpunosti se slazem jarane, bolje stadion napucati da bude bas ono evropski, pa nek prima 10-ak hiljada, nego praviti da prima 25-30 hiljada, a prosjek zalostan. Kad smo vec kod off topica, to jest priuce o Crvenoj Zvezdi, zalosno je da za jedan Beograd dodje na tekmu nekih 5 milja, a onoliki grad, jos sad prave stadion onakav, na kojem ce biti ta smijesna cifra, osim kad je derbi ili repka.
Zvezda ima prosjek preko 20 000 ove sezone.ubjedljivo najvise na ex-yu prostorima..

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 apr 2012, 16:30

Ma i da je 5 milja (što naravno nije, vidi se koliko pojedinci prate regionalni nogomet - tkogod prati, morao je negdje uloviti da je Zvezda punila stadion kontra Smedereva i sličnih klubića sa 40-ak tisuća ljudi, po radnom danu); hoću reći, novi, multifunkcionalni objekt, sa urednim sjedalicama, krovom nad glavom, ugostiteljskim objektima, bi bio strašan boost posjeti, samo pogledajte Poljsku i kakav je tamo bum napravljen, tamo neki Slask imao 5k prosjek, mali stadion s jednom pravom tribinom i jednom montažnom, a dolaskom novog stadiona eto po 30k+ gledatelja na utakmicu...
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 30 apr 2012, 00:38

Krov u Foci

slika

slika

Sad kad vidim cijelu kontrukciju krova uvijeren sam da ce sa novim stolicama ova tribina izgledat premocno. Nadam se da ce ovu kucicu na kraju tribine srusit i sagradit zid kao i na ostatku tribine. Jos bi bilo super kad bi na 2-3 mjesta srusili ovaj zid i napravili ulaze negdje na sredini.

Pogled sa sjever u BL

slika

Lijepo izgleda, nema nekih zapreka, samo bode oci ovaj prostor koji je tu radi atletske staze. Nadam se da ce to malo usminkat i stavit neki tepih tu gdje nema tartana, nesto kao na Maksimiru, samo druge boje naravno. Puno bi ljepse bilo.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 30 apr 2012, 13:17

Svi nesto rade, samo mi u Sarajevu nista. Koja bruka jbt
NO PYRO NO PARTY

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 apr 2012, 13:33

evo da malo priupitam ako neko zna ,ovi reflektori u foci dali zadovoljavaju uslove za utakmice premijer lige ili mozda cak uefine posto vidim sutjeska igra nocne redovno na svom stadionu.pitam zato jer ovi reflektori izgledaju dosta manji od npr onih u modrici pa samim tim u vjerovatno i jeftiniji...u modrici su kostali oko 300 000 eura ovi mi nesto sirotinjski spram onih. :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 30 apr 2012, 16:11

astra1922 je napisao/la:evo da malo priupitam ako neko zna ,ovi reflektori u foci dali zadovoljavaju uslove za utakmice premijer lige ili mozda cak uefine posto vidim sutjeska igra nocne redovno na svom stadionu.pitam zato jer ovi reflektori izgledaju dosta manji od npr onih u modrici pa samim tim u vjerovatno i jeftiniji...u modrici su kostali oko 300 000 eura ovi mi nesto sirotinjski spram onih. :)
Mogu oni bit i povrsine 100 kvadrata, odnosno 10x10 metara, al ako nisu jaki onda uzalud. A mogu bi i ovako mali, a jaci od onih recimo u Modrici kao sto navodis. Neki dan smo na skyscrapercityu raspravljali oko Barcinih reflektora, cini se da onako mal broj sijalica nije u mogucnosti proizvest toliko svjetlosti. Reflektori u Foci su kostali 250 000 KM, pa sad kontaj. Dajem primjer reflektora u Novom Sadu koji su kostali 245 000 eura + 68 000 eura postavljanje. Ti reflektori u NS zadovoljavaju UEFA standarde i jacine su 1400 luxa, a ja sam misljenja da ovi u Foci zadovoljavaju za igranje PL BiH, al cisto sumnjam da zadovoljavaju UEFA standarde.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 apr 2012, 17:16

Nema sanse da u Foci zadovoljavaju UEFA standarde,mislim da im je jacina tu negde oko 1000 luksa,dok je po UEFA standardima minimalno 1300 luksa.

p.s
Sinoc gledam pregled Borac-Zvijezda sa gradskog.Da li je ono do snimka ili im je smanjena jacina bila za ovaj mec ? :? :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

old

Post Postao/la old » 30 apr 2012, 19:26

Devil je napisao/la:Nema sanse da u Foci zadovoljavaju UEFA standarde,mislim da im je jacina tu negde oko 1000 luksa,dok je po UEFA standardima minimalno 1300 luksa.

p.s
Sinoc gledam pregled Borac-Zvijezda sa gradskog.Da li je ono do snimka ili im je smanjena jacina bila za ovaj mec ? :? :roll:
Наравно $ је $ преноса. ? ТВ " пут $ преносе са $ ", ? су се ?, ? је ? ? ?, па се зато " ? $ је ? /...

Успут, & " ¥. - пренос, " ? ' $ & " " '-твоја ТВ, "*" ", & ?...
& ¥ за ?.
& &-¥ & СФРЈ 1988., " " 2011., $ & 2010.
& &-(" ? ") - " Европе 1976., $ & " 1991., 7 пута " СФРЈ, 10 пута ¥ & СФРЈ, 2пута ¥ & "
& &-" " 2000.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 apr 2012, 22:05

Čija je to kuća? Je li samo na području RS-a ili kako, prvi put čujem.
Hayley <3

old

Post Postao/la old » 01 maj 2012, 00:08

? ?.
? прате $ " " $...

" је $ " зову " "& ТВ", % $ " " &, & & , а ето $ & " " преносе $ ?...

Ево % " & о "
Program TV Bel kanal emituje zemaljskim kanalima sa dvije predajničke lokacije – Šibovi Banjaluka, na 37. kanalu i sa lokacije Jelića Brdo (Laktaši) na 49. kanalu. Prenosi nas i mreža kablovskih operatera Elta kabel i Aneks. Putem mreže zemaljskih i kablovskih kanala, gledani smo na području Banjalučke regije, tj. od Novog Grada, preko Prijedora, Gradiške, Laktaša, do Čelinca, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada.
& &-¥ & СФРЈ 1988., " " 2011., $ & 2010.
& &-(" ? ") - " Европе 1976., $ & " 1991., 7 пута " СФРЈ, 10 пута ¥ & СФРЈ, 2пута ¥ & "
& &-" " 2000.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 01 maj 2012, 00:27

Aha. Hvala. ;)
Hayley <3

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 02 maj 2012, 22:31

old je napisao/la:? ?.
? прате $ " " $...

" је $ " зову " "& ТВ", % $ " " &, & & , а ето $ & " " преносе $ ?...

Ево % " & о "
Program TV Bel kanal emituje zemaljskim kanalima sa dvije predajničke lokacije – Šibovi Banjaluka, na 37. kanalu i sa lokacije Jelića Brdo (Laktaši) na 49. kanalu. Prenosi nas i mreža kablovskih operatera Elta kabel i Aneks. Putem mreže zemaljskih i kablovskih kanala, gledani smo na području Banjalučke regije, tj. od Novog Grada, preko Prijedora, Gradiške, Laktaša, do Čelinca, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada.
prvi put cujem da je neko zove tv borac xD :D od milja je svi zovu ''zvoncic'' xD xD xD aj boraac :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 03 maj 2012, 21:13

Nisam znao skim da podijelim , pa rekoh da napisem ovdje! koliko sam razocaran i tuzan, nemogu da shvatim da jedno od vecih "sela" (mjesni zajednica) u Bosni nakon 4 godine i dalje nema stadion! vlasnik tog stadiona je Opcina Bihac koja ga je uzrovala, oprala novac na njemu i nakon nekoliko dana, prekinuli radovi! i tako taj stadion stoji vec 4 godine skoro 60 djece trenutno "pika" loptu na jednoj oranici! Napravili smo plan od svojih para i trazili smo od Opstine samo toliko da se opet naspe zemlja i ogradi da bih djeca mogla trenirati. I da mi nogometni klub mogao igrati na svom stadionu a ne placati domace tekme 300 km da bi koristili stadion jednog drugog kluba! Evo odgovora:http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5856_n.jpg
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

IstocnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la IstocnaArmija » 03 maj 2012, 23:45

Još malo završeno postavljanje betonskih panela na stadionu

slika
slika
" "!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 maj 2012, 13:09

Na današnji dan prije dvadeset godina su fašisti zapalili fudbalski hram Grbavicu. Da je imalo poštenja u ovoj državi, sad bi oni koji vladaju u jednom dijelu države, a nikada nisu osudili taj zločin urbicida, trebali obnoviti taj hram i bar iskazati mrvicu ljudskosti i gradnjom stadiona se izviniti za primitivizam koji su počinili.
http://www.****/vijesti/5-ap ... rano-ljuta" onclick="window.open(this.href);return false;
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Милош Обилић
Kontakt:

Post Postao/la Милош Обилић » 04 maj 2012, 13:47

То - " & / ', зато се у ? ? % сјеверна ", а $ & тога " југ. " то $ $ " $ у ". $ $ " ' " $, ? не " $ о '. Све у своје ". ;)
? & ?, & $ " ње...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 04 maj 2012, 16:27

[youtube][/youtube]

Ovaj stadion treba rekonstruirati.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 04 maj 2012, 18:06

? ? je napisao/la:То - " & / ', зато се у ? ? % сјеверна ", а $ & тога " југ. " то $ $ " $ у ". $ $ " ' " $, ? не " $ о '. Све у своје ". ;)
Koje ime bi nosio? Neke bivse legende kluba? Sponzora? Nadam se da nece politicara, pogotovo onih koji nemaju veze s klubom. Mislim da bi sponzorsko ime bilo ono od najvise koristi. Stadion nosi ime Gradski, tako da sumnjam da ce se navijaci bunit ako se stadion bude zvao 'm:tel arena' il tako nesto.

" " на $ $ у "
04 ' 2012

" на $ $ $ $ у " у & су $ на " ", " 2.500 '. ? % $ " " $ ' ?, уређење " за " " " ?.
? је $ се ? $ % $ $ $ " у $ „? $“, " - се ове $ $ & јуна '. " " " ? уређење на $ $ " се " & " ¥. " " је - $ јер $ $ $ " неце " $ " ?.

slika

IstocnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la IstocnaArmija » 04 maj 2012, 19:04

Sjeverna tribina u Banja Luci:

04.05.2012.

slika

Ovo će definitivno biti najbolji i najmoderniji stadion u ligi. A oko imena ima ko se brine. Kad dođe do toga saznaćete.
" "!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: haklamas i 2 gosta.