Najbolji golman svih vremena

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Phill Jackson
Kontakt:

Re: Najbolji golman svih vremena

Post Postao/la Phill Jackson » 10 sep 2009, 23:14

@KK_Bosna

ne znam tu pricu..89 sam godiste al podosta znam o historiji Liverpoola..stari mi je isto vatreni navijac Liverpoola pa mi je spominjo Grobbelara i ostale legende kluba ;)
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 sep 2009, 03:12

kaže Buffon :''Odabij ba Villa!'' :lol:

★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 sep 2009, 13:46

Phill Jackson je napisao/la:@KK_Bosna

ne znam tu pricu..89 sam godiste al podosta znam o historiji Liverpoola..stari mi je isto vatreni navijac Liverpoola pa mi je spominjo Grobbelara i ostale legende kluba ;)
pa tamo negdje '96 ja mislim.... krizirao je james samo tako... razlog?

igrao je previse play stationa (keca naravno :)) i kada nastupa za liverpool kada mu neko sutira on pomisli na to kako bi on to uradio u igrici... i naravno primi gol :D

al eto, izlijecio se nekako :mrgreen:

P. S. evo nesto za tebe: grobbelaar pljesce schemichelu - 90% danasnjih golmana ovo ne bi moglo uraditi

http://www.youtube.com/watch?v=Oj3jqWWp ... re=related
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 sep 2009, 13:52

L'Avvocato je napisao/la:kaže Buffon :''Odabij ba Villa!'' :lol:

a sta ces reci na ovo?

http://www.youtube.com/watch?v=l4o1Blye ... re=related

da ti ne stavljam sluzbeno najbolju odbranu proslog vijeka, nema potrebe ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 11 sep 2009, 13:53

1 oliver kahn u tome nema diskusije !!
2 canizarez
3 casillas
4 bufon
5 molina
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 11 sep 2009, 14:07

KK_Bosna je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:kaže Buffon :''Odabij ba Villa!'' :lol:

a sta ces reci na ovo?

http://www.youtube.com/watch?v=l4o1Blye ... re=related

da ti ne stavljam sluzbeno najbolju odbranu proslog vijeka, nema potrebe ;)

je li to iz tvoje rezije saluzbeno najbolja odbrana?
ako jeste onda bi mozda mogao biti onaj potez smajhela kada zaustavlja zamorana ali ako nije bas bi volio pa da nadjemo jedno sto puta bolju i kvalitetniju odbranu Buffona!
U ime Gospodara...

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 11 sep 2009, 14:12

KK_Bosna je napisao/la:
LeBronJamesKing je napisao/la:jao katastrofe jesil jos na googlu mogo iscupati koje golmansko ime, pa ti doista ne znas sta pises.
Koliko je to po tebi boljih golmana od buffona i jesili ti vidio listu najboljih golmana svijeta?

i jos nesto ne mora biti niko stariji od 87god kada vide ljudi koliko ti visoko i koliko ispred Buffona ili recimo Kahna visoko kotira Smajhel , usput covjek nije znao loptu izbaciti kada mu se vrati, jasno se da zakljuciti prva recenica iz mog posta da si ih samo sa googla skino sve redom i to po starini, ili skoro po starini...
ti sto si 90+ godiste pa ti ova imena nista ne znace nije moj problem.

pitaj nekoga starijeg nek ti kaze kakav je bio zenga recimo i da li je bolji od buffona.

a smajhel je najzasluzniji za zlato '92 (mada sumnjam da znas o cemu govorim), a veliki je udio imao i u "the treble" man utda...

uostalom nije dzaba alex ferguson rekao jednom da mu je jedan od kljucnih poteza bio dovodjenje petera u klub...

prvo ja bih volio da sam to godiste koje ti govoris sada bi se mirno i bezbriznoi zabavljo sa djevojcicam po parkicima i slicno, drugo ako je Smajhel bio najzasluzni za euro 92 koje onda za SP 2006 i ne samop to a sto se tice Zenge svakako da je bio veliki golman i mozda cak u top 5 najboljih ali da je bio bolji od Buffona daj ba koncentrisi se?

e sada stvarno ozbiljno te pitam ko je po tebi bolji golman Smajhel bio ili Buffon sada ili recimo Kahn!!!!
U ime Gospodara...

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 11 sep 2009, 15:41

KK_Bosna je napisao/la:jel ovdje iko stariji od '87 godine?

majko mila sta sve necu procitati... gigi buffon najbolji svih vremena :roll:

istina, gigi je najbolji u posljednjih 10 godina (gigi, pa kahn, pa casillas... cech je MOZDA medju 10 najboljih... ako se to kome ne svidja neka kaze pa cu nabrojati bolje golmane od njega u zadnjih 10 godina)

najbolji svih vremena je lev yashin, koga god pitate to ce reci.

iza njega idu: sepp maier, godon banks, dino zoff, peter shilton

pa onda: jean-marie pfaff, walter zenga, peter shmeichel, rinat dassaev

pa onda: pat jennings, harald schumacher, thomas ravelli, hans van breukelen, gianluigi buffon, oliver kahn

ako niste culi za ove nabrojane golmane, slobodno recite, pojasnit cu svakog od njih
Vidjet ces da ce Buffon kad zavrsi karijeru dobit priznanje za najboljeg svih vremena,dok jos aktivno brani -nema smisla. Ja sam cuo za tog Yashina,al kad vidis kakav se fudbal igro,tip je cini mi se branio bez rukavica. Ne moze bit najbolji da ga ****. Pele i Maradona su najbolji svih vremena jer su trajali dugo,cijelu karijeru bili dobri. To rijetko kome danas uspijeva. Ronaldinho bi ih prestigo da je nastavio onako igrat,al se oda porocima :D
A Buffon od 17-te godine od kad je stao na gol Parme je nezamjenjiv gdje god je igro.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 sep 2009, 15:43

CRNI_SA je napisao/la:1 oliver kahn u tome nema diskusije !!
2 canizarez
3 casillas
4 bufon
5 molina
U potpunosti se slažem s tobom da je oliver kahn najbolji golman svih vremena..

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 11 sep 2009, 15:48

CRNI_SA je napisao/la:1 oliver kahn u tome nema diskusije !!
2 canizarez
3 casillas
4 bufon
5 molina
Trebo si kojeg golmana iz Španije ubacit'.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 sep 2009, 15:50

Smajhel jest bio golmančina , kao što je bio i Kahn ili kao što je to sada Cassilas ali niti jedan od njih nije kompletan kao Buffon ... on jednostavno nema loših osobina ... zna i može skinuti skoro svaki šut , u svom šesnaestercu je glavni , džaba korneri , slobodnjaci , centaršutevi ... laganini istrčava , kupi lopte, koordinira odbranu, prati igru ... ma sve

za razliku od npr. cassillasa koji je klasični linijski golman mada ima prejak reflex ... smajhel je znao često da pogriješi u procjeni leta lopte i razvoja napada protivnika a kahn je bio podložan kiksevima ko niko ... primao golove kroz noge i to kad mu vrati njegov igrač loptu a sa godinama mu je koncentracija padala nenormalno ...

a da ne pričam o smajhelovim ispucavanjima lopte ... taj nije mogao ispucati loptu koja ide prema njemu nema tih para ... svaka druga u autu završavala
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 sep 2009, 15:53

Nemanja
Buffon
Runje
Casillas
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 11 sep 2009, 16:28

Ne znam jel ovo ko postavio,ako nije uzivajte...http://www.youtube.com/watch?v=sBSCghfoAm4

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 sep 2009, 19:36

LeBronJamesKing je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
LeBronJamesKing je napisao/la:jao katastrofe jesil jos na googlu mogo iscupati koje golmansko ime, pa ti doista ne znas sta pises.
Koliko je to po tebi boljih golmana od buffona i jesili ti vidio listu najboljih golmana svijeta?

i jos nesto ne mora biti niko stariji od 87god kada vide ljudi koliko ti visoko i koliko ispred Buffona ili recimo Kahna visoko kotira Smajhel , usput covjek nije znao loptu izbaciti kada mu se vrati, jasno se da zakljuciti prva recenica iz mog posta da si ih samo sa googla skino sve redom i to po starini, ili skoro po starini...
ti sto si 90+ godiste pa ti ova imena nista ne znace nije moj problem.

pitaj nekoga starijeg nek ti kaze kakav je bio zenga recimo i da li je bolji od buffona.

a smajhel je najzasluzniji za zlato '92 (mada sumnjam da znas o cemu govorim), a veliki je udio imao i u "the treble" man utda...

uostalom nije dzaba alex ferguson rekao jednom da mu je jedan od kljucnih poteza bio dovodjenje petera u klub...

prvo ja bih volio da sam to godiste koje ti govoris sada bi se mirno i bezbriznoi zabavljo sa djevojcicam po parkicima i slicno, drugo ako je Smajhel bio najzasluzni za euro 92 koje onda za SP 2006 i ne samop to a sto se tice Zenge svakako da je bio veliki golman i mozda cak u top 5 najboljih ali da je bio bolji od Buffona daj ba koncentrisi se?

e sada stvarno ozbiljno te pitam ko je po tebi bolji golman Smajhel bio ili Buffon sada ili recimo Kahn!!!!
za SP 2006 najzasluzniji je bio Pirlo (3 nagrade igraca utakmice).

zenga je najbolji golman italije svih vremena i tako ce i ostati. gigi jeste odlican golman ali ipak nije zengin kvalitet. pitaj nekog starijeg kakav je zenga bio.

i dalje stojim iza toga da je schemichel blji golman od buffona (a pogotovo kahna).

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 sep 2009, 19:44

Nerko_Juventino je napisao/la:Vidjet ces da ce Buffon kad zavrsi karijeru dobit priznanje za najboljeg svih vremena,dok jos aktivno brani -nema smisla. Ja sam cuo za tog Yashina,al kad vidis kakav se fudbal igro,tip je cini mi se branio bez rukavica. Ne moze bit najbolji da ga ****. Pele i Maradona su najbolji svih vremena jer su trajali dugo,cijelu karijeru bili dobri. To rijetko kome danas uspijeva. Ronaldinho bi ih prestigo da je nastavio onako igrat,al se oda porocima :D
A Buffon od 17-te godine od kad je stao na gol Parme je nezamjenjiv gdje god je igro.
yashin je JEDINI GOLMAN koji je dobio nagradu za NAJBOLJEG IGRACA EVROPE (1966 godine), da li ti to nesto govori?

usput, yashin je proglasen zvanicno za najboljeg ruskog sportistu svih vremena (a znas valjda i sam koliko su rusi bili uspjesni u svim sportovima!)

ocito da nemas pojma o cemu govoris. pele i maradona su cijelu karijeru bili dobri, a yashin nije?

yashin je branio 22 godine za dinamo moskvu i nije primio gol u 480 od 812 meceva u karijeri sto je odigrao (za dinamo i SSSR)! pa ti skontaj o kakvom se golmanu radilo. spomenucu ti jos podatak da je odbranio preko 150 penala.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 sep 2009, 19:59

L'Avvocato je napisao/la:Smajhel jest bio golmančina , kao što je bio i Kahn ili kao što je to sada Cassilas ali niti jedan od njih nije kompletan kao Buffon ... on jednostavno nema loših osobina ... zna i može skinuti skoro svaki šut , u svom šesnaestercu je glavni , džaba korneri , slobodnjaci , centaršutevi ... laganini istrčava , kupi lopte, koordinira odbranu, prati igru ... ma sve

za razliku od npr. cassillasa koji je klasični linijski golman mada ima prejak reflex ... smajhel je znao često da pogriješi u procjeni leta lopte i razvoja napada protivnika a kahn je bio podložan kiksevima ko niko ... primao golove kroz noge i to kad mu vrati njegov igrač loptu a sa godinama mu je koncentracija padala nenormalno ...

a da ne pričam o smajhelovim ispucavanjima lopte ... taj nije mogao ispucati loptu koja ide prema njemu nema tih para ... svaka druga u autu završavala
da li si ti ikada gledao schmeichela kako brani?

schemichel je bio golman bez mane - odlican na liniji, na istrcavanjima skoro nikada nije pogrijesio, komandant odbrane u svakom smislu, bez kikseva (osim ponekih u poznim godinama u man cityju).

uostalom, peter je rekorder u engleskoj premier ligi - u 42% meceva nije primio gol.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 11 sep 2009, 20:05

Bijeljinac je napisao/la:Najbolji golman svih vremena je bio Lev Jasin. Jedan, jedini i neponovljivi Lev Jasin. Covjej koji nikada nije kiksao, a branio je cuda. Od ostalih bilo je jos legendarnih golmana. Nijemci su imali Sepa Majera i Olivera Kana, Englezi Gordona Benksa, Reja Klemensa i Pitera Siltona, Italijani Djampjera Kombija, Dina Zofa, Djanluidji Bufona, Spanci Rikarda Zamoru, Rusi jos Rinata Dasajeva, Cesi Frantiseka Planicku i Ivu Viktora, Austrijanci Valtera Zemana, Belgijanci Misela Prudoma, bivsa Jugoslavija Vladimira Bearu i Milutina Soskica, Istocni Nijemci Jirgena Kroja, Poljaci Tomasevskog, Danci Smajhela, Argentinci Filjola, Madjari Grosica, Brazilci Gilmara, ali ponavljam Lev je najveci!
njemci su imali meiera i kahna, a gdje ti je tu veliki toni schumacher?

clemence ipak nije rang banksa i shiltona iako je i on bio fenomenalan (tako kazu, nisam ga gledao).

a combi... pravi navijaci juveta znaju ko je on. a on je veca legenda od buffona.

preud'homme? bio je odlican ali je ipak pfaff njihov no.1! :)

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 sep 2009, 20:22

Njemačka očekivanja za SP 2002. su bila jako mala, no Kahnove vratarske sposobnosti su odvele reprezentaciju u završnicu natjecanja, gdje su primili samo tri gola. Iako je većinu utakmica igrao s ozljedom prstenjaka desne ruke, mnogi su (unatoč ozljedi) okrivili Kahna za poraz u finalu, nakon što je brazilac Ronaldo postigao pogodak u 67. minuti. Unatoč tome, Kahn je osvojio nagradu "Lav Jašin" za najboljeg vratara prvenstva, a postao je i prvi vratar u povijesti koji je osvojio Zlatnu loptu za najbolji individualni nastup na SP-u. Uz to, postao je i prvi njemački vratar sa pet utakmica na FIFA SP-u bez primljenog pogotka.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 11 sep 2009, 20:48

Lev Jasin i ja mislim da je najbolji. Istina nisam ga gledao al mi je otac pricao kako je bio daleko najbolji. Kaze da je nekom Kosticu koji je imao najjaci udarac u SFRJ (davao golmanima golove sa centra iz koraka) odbranio penal i to ne odbranio vec mu ufatio loptu jednom rukom.

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 11 sep 2009, 20:48

schemichel je dobar bio nikad necu zaboraviti kako ga je rivaldo busio !! :D
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.