ne znam tu pricu..89 sam godiste al podosta znam o historiji Liverpoola..stari mi je isto vatreni navijac Liverpoola pa mi je spominjo Grobbelara i ostale legende kluba

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
pa tamo negdje '96 ja mislim.... krizirao je james samo tako... razlog?Phill Jackson je napisao/la:@KK_Bosna
ne znam tu pricu..89 sam godiste al podosta znam o historiji Liverpoola..stari mi je isto vatreni navijac Liverpoola pa mi je spominjo Grobbelara i ostale legende kluba
a sta ces reci na ovo?L'Avvocato je napisao/la:kaže Buffon :''Odabij ba Villa!''![]()
KK_Bosna je napisao/la:a sta ces reci na ovo?L'Avvocato je napisao/la:kaže Buffon :''Odabij ba Villa!''![]()
http://www.youtube.com/watch?v=l4o1Blye ... re=related
da ti ne stavljam sluzbeno najbolju odbranu proslog vijeka, nema potrebe
KK_Bosna je napisao/la:ti sto si 90+ godiste pa ti ova imena nista ne znace nije moj problem.LeBronJamesKing je napisao/la:jao katastrofe jesil jos na googlu mogo iscupati koje golmansko ime, pa ti doista ne znas sta pises.
Koliko je to po tebi boljih golmana od buffona i jesili ti vidio listu najboljih golmana svijeta?
i jos nesto ne mora biti niko stariji od 87god kada vide ljudi koliko ti visoko i koliko ispred Buffona ili recimo Kahna visoko kotira Smajhel , usput covjek nije znao loptu izbaciti kada mu se vrati, jasno se da zakljuciti prva recenica iz mog posta da si ih samo sa googla skino sve redom i to po starini, ili skoro po starini...
pitaj nekoga starijeg nek ti kaze kakav je bio zenga recimo i da li je bolji od buffona.
a smajhel je najzasluzniji za zlato '92 (mada sumnjam da znas o cemu govorim), a veliki je udio imao i u "the treble" man utda...
uostalom nije dzaba alex ferguson rekao jednom da mu je jedan od kljucnih poteza bio dovodjenje petera u klub...
Vidjet ces da ce Buffon kad zavrsi karijeru dobit priznanje za najboljeg svih vremena,dok jos aktivno brani -nema smisla. Ja sam cuo za tog Yashina,al kad vidis kakav se fudbal igro,tip je cini mi se branio bez rukavica. Ne moze bit najbolji da ga ****. Pele i Maradona su najbolji svih vremena jer su trajali dugo,cijelu karijeru bili dobri. To rijetko kome danas uspijeva. Ronaldinho bi ih prestigo da je nastavio onako igrat,al se oda porocimaKK_Bosna je napisao/la:jel ovdje iko stariji od '87 godine?
majko mila sta sve necu procitati... gigi buffon najbolji svih vremena![]()
istina, gigi je najbolji u posljednjih 10 godina (gigi, pa kahn, pa casillas... cech je MOZDA medju 10 najboljih... ako se to kome ne svidja neka kaze pa cu nabrojati bolje golmane od njega u zadnjih 10 godina)
najbolji svih vremena je lev yashin, koga god pitate to ce reci.
iza njega idu: sepp maier, godon banks, dino zoff, peter shilton
pa onda: jean-marie pfaff, walter zenga, peter shmeichel, rinat dassaev
pa onda: pat jennings, harald schumacher, thomas ravelli, hans van breukelen, gianluigi buffon, oliver kahn
ako niste culi za ove nabrojane golmane, slobodno recite, pojasnit cu svakog od njih
U potpunosti se slažem s tobom da je oliver kahn najbolji golman svih vremena..CRNI_SA je napisao/la:1 oliver kahn u tome nema diskusije !!
2 canizarez
3 casillas
4 bufon
5 molina
Trebo si kojeg golmana iz Španije ubacit'.CRNI_SA je napisao/la:1 oliver kahn u tome nema diskusije !!
2 canizarez
3 casillas
4 bufon
5 molina
za SP 2006 najzasluzniji je bio Pirlo (3 nagrade igraca utakmice).LeBronJamesKing je napisao/la:KK_Bosna je napisao/la:ti sto si 90+ godiste pa ti ova imena nista ne znace nije moj problem.LeBronJamesKing je napisao/la:jao katastrofe jesil jos na googlu mogo iscupati koje golmansko ime, pa ti doista ne znas sta pises.
Koliko je to po tebi boljih golmana od buffona i jesili ti vidio listu najboljih golmana svijeta?
i jos nesto ne mora biti niko stariji od 87god kada vide ljudi koliko ti visoko i koliko ispred Buffona ili recimo Kahna visoko kotira Smajhel , usput covjek nije znao loptu izbaciti kada mu se vrati, jasno se da zakljuciti prva recenica iz mog posta da si ih samo sa googla skino sve redom i to po starini, ili skoro po starini...
pitaj nekoga starijeg nek ti kaze kakav je bio zenga recimo i da li je bolji od buffona.
a smajhel je najzasluzniji za zlato '92 (mada sumnjam da znas o cemu govorim), a veliki je udio imao i u "the treble" man utda...
uostalom nije dzaba alex ferguson rekao jednom da mu je jedan od kljucnih poteza bio dovodjenje petera u klub...
prvo ja bih volio da sam to godiste koje ti govoris sada bi se mirno i bezbriznoi zabavljo sa djevojcicam po parkicima i slicno, drugo ako je Smajhel bio najzasluzni za euro 92 koje onda za SP 2006 i ne samop to a sto se tice Zenge svakako da je bio veliki golman i mozda cak u top 5 najboljih ali da je bio bolji od Buffona daj ba koncentrisi se?
e sada stvarno ozbiljno te pitam ko je po tebi bolji golman Smajhel bio ili Buffon sada ili recimo Kahn!!!!
yashin je JEDINI GOLMAN koji je dobio nagradu za NAJBOLJEG IGRACA EVROPE (1966 godine), da li ti to nesto govori?Nerko_Juventino je napisao/la:Vidjet ces da ce Buffon kad zavrsi karijeru dobit priznanje za najboljeg svih vremena,dok jos aktivno brani -nema smisla. Ja sam cuo za tog Yashina,al kad vidis kakav se fudbal igro,tip je cini mi se branio bez rukavica. Ne moze bit najbolji da ga ****. Pele i Maradona su najbolji svih vremena jer su trajali dugo,cijelu karijeru bili dobri. To rijetko kome danas uspijeva. Ronaldinho bi ih prestigo da je nastavio onako igrat,al se oda porocima![]()
A Buffon od 17-te godine od kad je stao na gol Parme je nezamjenjiv gdje god je igro.
da li si ti ikada gledao schmeichela kako brani?L'Avvocato je napisao/la:Smajhel jest bio golmančina , kao što je bio i Kahn ili kao što je to sada Cassilas ali niti jedan od njih nije kompletan kao Buffon ... on jednostavno nema loših osobina ... zna i može skinuti skoro svaki šut , u svom šesnaestercu je glavni , džaba korneri , slobodnjaci , centaršutevi ... laganini istrčava , kupi lopte, koordinira odbranu, prati igru ... ma sve
za razliku od npr. cassillasa koji je klasični linijski golman mada ima prejak reflex ... smajhel je znao često da pogriješi u procjeni leta lopte i razvoja napada protivnika a kahn je bio podložan kiksevima ko niko ... primao golove kroz noge i to kad mu vrati njegov igrač loptu a sa godinama mu je koncentracija padala nenormalno ...
a da ne pričam o smajhelovim ispucavanjima lopte ... taj nije mogao ispucati loptu koja ide prema njemu nema tih para ... svaka druga u autu završavala
njemci su imali meiera i kahna, a gdje ti je tu veliki toni schumacher?Bijeljinac je napisao/la:Najbolji golman svih vremena je bio Lev Jasin. Jedan, jedini i neponovljivi Lev Jasin. Covjej koji nikada nije kiksao, a branio je cuda. Od ostalih bilo je jos legendarnih golmana. Nijemci su imali Sepa Majera i Olivera Kana, Englezi Gordona Benksa, Reja Klemensa i Pitera Siltona, Italijani Djampjera Kombija, Dina Zofa, Djanluidji Bufona, Spanci Rikarda Zamoru, Rusi jos Rinata Dasajeva, Cesi Frantiseka Planicku i Ivu Viktora, Austrijanci Valtera Zemana, Belgijanci Misela Prudoma, bivsa Jugoslavija Vladimira Bearu i Milutina Soskica, Istocni Nijemci Jirgena Kroja, Poljaci Tomasevskog, Danci Smajhela, Argentinci Filjola, Madjari Grosica, Brazilci Gilmara, ali ponavljam Lev je najveci!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.