FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
to da gavrane mi dva puta
ali koja fajda kad nisi prošao dobro si.
Sarajevo ljubavi moja!
-
- Kontakt:
stvarno je ovo tezak udarac za klub i sve nas.treba odigrati maximalno i posteno do kraja sezone oa sta bude,najvaznije ce biti zadrzati igrace za iducu sezonu ma da ce biti jako tesko posebno ako nebudemo igrali evropu.
Svašta ćemo mi još preživjeti, ali sve su to iskušenja. Žao mi je, mnogo mi je žao. Izborili smo Evropu na tabeli a izgubili na stolu, sad je pitanje šta će biti, da li će podnijeti ostavke, da li će ostati i nastviti nas iz g..... izvlačiti... Opet je jako vruće ljeto pred nama, uvijek živimo od događaja do događaja, sad iščekujemo tu famoznu skupštinu, pa onda.....bordobijeli je napisao/la:stvarno mi navijaci SARAJEVA svasta moramo istrpiti ,al bez velike muke nema ni velike radosti tako da cemo izaci jaci iz ovoga.
I to baš četvrtog...
OK @dino, pogriješio sam ....
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 04 maj 2012, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
yebiga bolje i zamalo nego nikako,sekac je napisao/la:to da gavrane mi dva puta

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Svasta u Bozijo basti...
Ja u jednu ruku razumijem ove made navijace Zeljeznicara sto se raduju sto Sarajevo nece dobiti licencu radi medjusobnog prcanja ali glupost se je radovati takvim stvarima. Ako kroz ligu sarajevo ignoring Evropu stvarno bi steta bila da I'm se je izganja licenca.
Za mene je ovdje najveci krivc Grad Sarajevo i KS. Oni moraju u ovakvoj situaciji pomoci klub jer ce nastupima Zeljeznicara i Sarajeva u Evropi najvise profitirati grad i drzava. Ko je potrosio kad i koliko to je pros lost. Daj da se ide naprijed.
Ja u jednu ruku razumijem ove made navijace Zeljeznicara sto se raduju sto Sarajevo nece dobiti licencu radi medjusobnog prcanja ali glupost se je radovati takvim stvarima. Ako kroz ligu sarajevo ignoring Evropu stvarno bi steta bila da I'm se je izganja licenca.
Za mene je ovdje najveci krivc Grad Sarajevo i KS. Oni moraju u ovakvoj situaciji pomoci klub jer ce nastupima Zeljeznicara i Sarajeva u Evropi najvise profitirati grad i drzava. Ko je potrosio kad i koliko to je pros lost. Daj da se ide naprijed.
evo pametan post bravo, ne samo Sarajevo nego i Željo i Bosna i jedna i druga pa da ima stranih navijača kao što je bio Cluj-New castle **** ga turizam pa kakv god ali je turizam.PL BiH -1 je napisao/la:Svasta u Bozijo basti...
Sarajevo ljubavi moja!
PL BiH -1 je napisao/la:Svasta u Bozijo basti...
nadam se da ne mislis na mene ja se tudjoj nevolji ne radujem
Prvaci SRBIH :1946
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Je*aji ga, vasa uprava je sve vrijeme kukala, pa onda uvjeravala da ce Sarajevo dobiti licencu, pa onda ne znaju kao sto nisu dobili, bla bla.. Istina je da ljudi nisu pristali na reprogram duga kao sto su to inace radili (zasto i zbog cega sada to ne zele necu da istrazujem) i to znaci da im se odmah mora platiti.. Da su pristali na reprogram on je morao biti potpisan do 31. Marta, i to nije ucinjeno, tako da sada je rijesenje samo pronaci tih 200.000 - 300.000 KM, ali pitanje je odakle ? Vrlo tesko, jer imate samo 20-ak dana da to rijesite, a pare ne rastu na grani.
Sada se stvara drugi problem, kako igraci da pronadju motiv i ostanu u klubu koji im i ne znaci toliko (osim mozda Torlaku, mada je i on mogao zavrsiti u Azerbejdzanu) jer nece igrati u Evropi, automatski im opada vrijednost, nece biti ni isplaceni garant jer bi se klub zavalio za ova dugovanja, i to bi povuklo 1000 problema...
Nadam se da cete uspjeti izaci u Evropu, cisto da popravite nas drzavni koeficijent, ali nikako da bi nizali neke uspjehe ukoliko su oni bolji od Zeljinih.. Pozz
Sada se stvara drugi problem, kako igraci da pronadju motiv i ostanu u klubu koji im i ne znaci toliko (osim mozda Torlaku, mada je i on mogao zavrsiti u Azerbejdzanu) jer nece igrati u Evropi, automatski im opada vrijednost, nece biti ni isplaceni garant jer bi se klub zavalio za ova dugovanja, i to bi povuklo 1000 problema...
Nadam se da cete uspjeti izaci u Evropu, cisto da popravite nas drzavni koeficijent, ali nikako da bi nizali neke uspjehe ukoliko su oni bolji od Zeljinih.. Pozz
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Mislim da je greska napravljena u startu kada je ova uprava preuzela klub, nisu se jasno odredili u svojim glavama sta će raditi. Na jednu stranu pritisak navijača za rezultatima koji za sobom povlače ulaganja u ekipu ili konsolidacija kluba organizaciono i finansijski. Oni su htjeli obadvoje odjednom i na kraju su dobili ništa - niti će u evropu niti su konsolidovali klub u toj mjeri da imaju licence. Ostaje samo stara mitomanska taktika "Svi su protiv nas a mi jadni sami" Jedino što su uspjeli je solidno-dobra ekipa i malo smanjen dug.
A što se tiče ovog privatiziranja klub dobija onaj ko skupi 1.500.000 KM (1500 KM x 20 (za jedan glas) x 150 (ukupno glasova = 4.500.000 KM, za uspješnost privatizacije treba skupiti 33,33% ili 1,5 m KM ) iako je i ovo kocka jer Hajduk je sada u vecoj dubiozi nego prije privatizacije.
Ja im zelim sve najbolje i da izadju iz g.vana a to mogu samo hladne glave i da budu realni i samokritični i pošteni prema sebi.
A što se tiče ovog privatiziranja klub dobija onaj ko skupi 1.500.000 KM (1500 KM x 20 (za jedan glas) x 150 (ukupno glasova = 4.500.000 KM, za uspješnost privatizacije treba skupiti 33,33% ili 1,5 m KM ) iako je i ovo kocka jer Hajduk je sada u vecoj dubiozi nego prije privatizacije.
Ja im zelim sve najbolje i da izadju iz g.vana a to mogu samo hladne glave i da budu realni i samokritični i pošteni prema sebi.
-
- Kontakt:
znam da ce sad svi komentarisat vama pitarima uvijek neko drugi kriv,a realno kad se pogleda sve kazne ,suspenzije se prelomilo preko FK SARAJEVA
-
- Kontakt:
Sto bi volio da imam akaunt na sa-xu sad da samo onim nekim debilima i napacenim strumfovima (ima i normalnih) napisem koju.Jednostavnije postat agent cie nego se registrovat na sarajevo - x forum.
Evo ovdje zato.
Ova uprava naravno nije zlatna, koja je to na svijetu zlatna ? Ljudi otkako su tu igracima i uposlenima se daju plate redovno.PRema dobavljacima se uvjek duguje ali sve firme duguju prema dobavljacima, to je tako.To se placa uvjek postepeno i pomalo i mislim da ne postoji agencija u BiH koja je isplatila sve prema dobavljacima.(Oni koji ne znaju sta znace dobavljaci nek ne komentarisu post molim lijepo)Bitno je da su igraci zadovoljni, uposlenici i da nema dugovanja (svjezih) prema drzavi.I to je primarno, izvrsavati trenutne obaveze.Jer ako ti ne placas igracima sad da bi platio Nedicu,Avdicu,Husrefu i ostalim od prije 5 godina onda te ista situacija ceka sljedece godine pred Europu i afere virsla itd. Ides u krug i nista ne postizes
Znaci placas regularno a sa dugovanjima se boris kolko mozes.Neke isplatis, neke zavlacis, sa nekim reprogram potpises i tako..jbg situacija je skoro pa bezizlazna.
Sad je lagano reci, zasto Amir i Irfan ne izvale se i daju pare.Prica se da su oni vec to uradili dosad par puta kad je zafalilo za plate isl.Sta mislite ko je platio Husejinovica ? Nije ni on dosao bez odredjene cifre direkt na ruke...
plus kolko je para Amir kroz sponzorstvo donio klubu sa Vakufskom bankom ?
A i svaki takav vid davanja para ljudi u upravi je zapravo novo zaduzivanje kluba.Napiso je neko na fksinfu fino, kad neko iz uprave da/posudi pare on zapravo zaduzuje klub, sad sto on MOZDA nece te pare nikad trazit je druga stvar ali se klubu pise dodatni dug.Treba naci drugi nacin.
Ja zasad od uprave vidim da oni rade svim silama da to urade.Potpisali smo vise sponzorskih ugovora za njih mandat nego nikad dosad ja mislim, razni projekti nebi li se u klub donjelo marka vise.
Mozda je Dinina izjava u medjima "sami protiv svih" malo nepotrebna ali je istinita i to pravo istinita.
Mi nemamo nikakav lobji nigdje u savezu, onaj Hadzibegic je tamo ko nesto ali njega libo rinaka za Sarajevom.
"Legende" kluba nas podapinju jer zapravo mi nemamo prave legende sem Haseta.Ima par velikih igraca koji su igrali za FKS ali oni su neutralni, nit pomazu nit odmazu, ala Pape ovako. A ove samoprozvane legende na sve strane podapinju i opstruiraju.
Sad 6000 protiv Zrinjskog nek nas bude, izvucemo x protiv Olimpica a onda maximalno lobiranje da bude 20.000 na derbiju nebi li dobili **** licencu.Sad moramo stisnut redove, ako se odavde izvucemo i isplatimo ovim lopovima kojima je Sarajevo dalo sve a oni Sarajevu skoro pa nista mi smo na konju.
@blueboy
To nije privatizacija vec ce se tim parama samo kupovat UPRAVLJACKI a ne IMOVINSKI udjeli.
Evo ovdje zato.
Ova uprava naravno nije zlatna, koja je to na svijetu zlatna ? Ljudi otkako su tu igracima i uposlenima se daju plate redovno.PRema dobavljacima se uvjek duguje ali sve firme duguju prema dobavljacima, to je tako.To se placa uvjek postepeno i pomalo i mislim da ne postoji agencija u BiH koja je isplatila sve prema dobavljacima.(Oni koji ne znaju sta znace dobavljaci nek ne komentarisu post molim lijepo)Bitno je da su igraci zadovoljni, uposlenici i da nema dugovanja (svjezih) prema drzavi.I to je primarno, izvrsavati trenutne obaveze.Jer ako ti ne placas igracima sad da bi platio Nedicu,Avdicu,Husrefu i ostalim od prije 5 godina onda te ista situacija ceka sljedece godine pred Europu i afere virsla itd. Ides u krug i nista ne postizes
Znaci placas regularno a sa dugovanjima se boris kolko mozes.Neke isplatis, neke zavlacis, sa nekim reprogram potpises i tako..jbg situacija je skoro pa bezizlazna.
Sad je lagano reci, zasto Amir i Irfan ne izvale se i daju pare.Prica se da su oni vec to uradili dosad par puta kad je zafalilo za plate isl.Sta mislite ko je platio Husejinovica ? Nije ni on dosao bez odredjene cifre direkt na ruke...
plus kolko je para Amir kroz sponzorstvo donio klubu sa Vakufskom bankom ?
A i svaki takav vid davanja para ljudi u upravi je zapravo novo zaduzivanje kluba.Napiso je neko na fksinfu fino, kad neko iz uprave da/posudi pare on zapravo zaduzuje klub, sad sto on MOZDA nece te pare nikad trazit je druga stvar ali se klubu pise dodatni dug.Treba naci drugi nacin.
Ja zasad od uprave vidim da oni rade svim silama da to urade.Potpisali smo vise sponzorskih ugovora za njih mandat nego nikad dosad ja mislim, razni projekti nebi li se u klub donjelo marka vise.
Mozda je Dinina izjava u medjima "sami protiv svih" malo nepotrebna ali je istinita i to pravo istinita.
Mi nemamo nikakav lobji nigdje u savezu, onaj Hadzibegic je tamo ko nesto ali njega libo rinaka za Sarajevom.
"Legende" kluba nas podapinju jer zapravo mi nemamo prave legende sem Haseta.Ima par velikih igraca koji su igrali za FKS ali oni su neutralni, nit pomazu nit odmazu, ala Pape ovako. A ove samoprozvane legende na sve strane podapinju i opstruiraju.
Sad 6000 protiv Zrinjskog nek nas bude, izvucemo x protiv Olimpica a onda maximalno lobiranje da bude 20.000 na derbiju nebi li dobili **** licencu.Sad moramo stisnut redove, ako se odavde izvucemo i isplatimo ovim lopovima kojima je Sarajevo dalo sve a oni Sarajevu skoro pa nista mi smo na konju.
@blueboy
To nije privatizacija vec ce se tim parama samo kupovat UPRAVLJACKI a ne IMOVINSKI udjeli.
-
- Kontakt:
Izvini ako sam pogresno protumacio ali koliko sam ja vidio to su nasljedna i doživotna prava koja se mogu prenositi pa otprilike e svodi na isto. Opet ako sam nesto krivo razumio moja greska
Krivite Osima komitet, svi vam krivi ..Krivi su mafijasi koji su vodil klub u proteklom periodu,igraci na jedu pastete virsle...normalno je da svako trazi svoje pare.....Rastjerajte bandu oko kluba i u klubu dovedite legende kojima su vrata kluba prethodnici zatvorili....a ne ove kojekakve piljare i biznisere
@samosarajevo
Problem svih uprava ne samo vase je sto se olako zaduzuju i time stvaraju jos vece probleme klubovima, jer svi olako prelaze preko cinjenice da je na bilo koji prihod koji ulazi svaki klub obavezan obracunati i pdv i automatski stvara vecu obavezu sebi.Ova drzava jos samo ne uzima porez na zrak.
Problem svih uprava ne samo vase je sto se olako zaduzuju i time stvaraju jos vece probleme klubovima, jer svi olako prelaze preko cinjenice da je na bilo koji prihod koji ulazi svaki klub obavezan obracunati i pdv i automatski stvara vecu obavezu sebi.Ova drzava jos samo ne uzima porez na zrak.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
To je jako bitan segment u cijeloj ovoj prici, a ima i svoju pozadinu.Baja_Zvjerka je napisao/la:JIstina je da ljudi nisu pristali na reprogram duga kao sto su to inace radili (zasto i zbog cega sada to ne zele necu da istrazujem)
Sa svime drugim sto si napisa se slazem.
Naš direktor je hvala Bogu navijač kluba.bparena je napisao/la:I nas Robijase to ponese i mi kazemo za svoj klub. Ali kad ti neko od "nenavijaca" prebacuje lopticu na neke druge stvari umjesto da rade sto bi trebalo onda to nije to.VanBasten je napisao/la:A to ti ne bi rekao za svoj?bparena je napisao/la:Ja sam iz Zenice i navijam za Celik ali od sveg srca zelim da Sarajevo igra Evropske utakmice. To vam zaista zelim, ali ovo dole sto cu vam navesti je bas ono prepoznatljivo pretjerivanje zbog kojih mnogi i ne vole klub Sarajevo. Ne bi trebalo da sve trpate u isti koš.... prosudite i vi ...
"......"Izgleda da smo kao i mnogo puta do sada sami protiv svih. Zbog toga pozivam navijače da u nedjelju u što većem broju dođu na Koševo, te da po ko zna koji put pokažu da je Sarajevo veće od svih".
p.s. zbog svih nas koji zelimo svim BH timovima dobre rezultate u Evropskim takmicenjima - dozvolite da vas postujemo....
pozz iz Zenice
A i realno, zašto to ne bi rekao predstavnik jednog od dva ubjeljdivo najpoznatija kluba u državi ( Sarajevo i Željo).
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Ja jedino sto mogu da uradim je da u nedelju (kao i do sada) kupim kartu i na taj nacin dam svoj doprinos i pomognem svom klubu!
damir_82 je napisao/la:Ja jedino sto mogu da uradim je da u nedelju (kao i do sada) kupim kartu i na taj nacin dam svoj doprinos i pomognem svom klubu!

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
neda se nama ovo poslije rata, sve neki problemi, nismo se par puta mogli istinski radovat, skoro svake sezone se rano oprostimo od trofeja, strepimo uvjek za licencu, mjenjaju se uprave...al nema predaje, vidimo se sutra na kosevu!
komsije nadam se da ce te dobit licencu,drzim vam fige jer ste vi pored nas najbolji u drzavi 

sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.