RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

nem73
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la nem73 » 11 sep 2009, 13:55

VELEŽ TRENUTNO JEDAN OD NAJORGANIZOVANIJIH KLUBOVA U BIH
slika
Mostar (RTM) - Rijetki su fudbaleri poput njega koji odišu besprijekornom inteligencijom kako na terenu tako i izvan njega. Lakoća driblinga, sjajan pas i pregled igre, odličan udarac samo su neki od aduta Amera Osmanagića, novog plejmejkera Veleža.

Fudbalsku abecedu je naučio u Tuzli, kod Ešrefa Mujezinovića, potom potpisao za slavni Partizan, gdje je bio kapiten i vođa tima za koji su igrale neke, danas velike zvijezde evropskog fudbala, da bi, kako kaže, sebe pronašao u Mostaru, gdje sa Veležom krči put ka Evropi, te možda prvoj tituli prvaka u historiji kluba.

„Na prvi trening sam otišao sa samo pet godina. Bila je 1994. godina, rat je još uvijek harao našom zemljom. Trenirao sam u OFK-u iz Tuzle, jer usljed ratnih dejstava Sloboda uopšte nije imala omladinske kategorije. Godinu dana kasnije sam postao član Slobode. Trener mi je od tada pa sve do odlaska u Partizan bio Ešref Mujezinović. Osim mene, dio te ekipe od današnjih fudbalera Slobode bio je samo Almir Bekić".

Kako je došlo do potpisa za Partizan?

- Partizan ima skaute u gotovo svim krajevima ex-Jugoslavije. Jedan od njih me zapazio na turniru u Kruševcu, gdje sam igrao za Slobodu. Zanimljivo je da ja uopšte nisam znao da su oni nakon tog turnira nastavili pratiti moje igre. Turnir se igrao u augustu 2001., a ja sam za Partizan potpisao tek u oktobru naredne godine.

Kako ste se osjećali po dolasku u Beograd, s obzirom da ste tada imali svega 13 godina?

- Kada je stigla ponuda Partizana i kada je po mene u Tuzlu došao direktor kluba Nenad Bjeković, bio sam presretan i počašćen, želio sam pod svaku cijenu otići u Beograd. U glavi mi je bio samo fudbal, nisam razmišljao o tamnim stranama Beograda i samačkog života jednog trinaestogodišnjaka. Ipak, čovjek se na sve navikne pa je tako bilo i sa mnom. Moram takođe da kažem da od prvog dana mog boravka u Beogradu nisam imao nikakvih problema zbog svog imena i prezimena. Nakon samo tri mjeseca igranja za pionirski tim Partizana, postao sam kapiten i vođa ekipe i kapitensku traku sam nosio sve do kraja juniorskog staža.

Možete li napraviti usporedbu uslova koje imaju dječaci u Partizanu i recimo u Slobodi ili Veležu ili nekom od naših klubova?

- Razlika je ogromna. Partizan je sigurno po organizaciji i po još mnogo čemu ubjedljivo ispred svih ostalih klubova u bivšoj državi. Nakon odlaska Mateje Kežmana iz Partizana u PSV, te još par transfera koje su tada napravili čelnici Partizna, klub je izgradio veliki savremeni kompleks za omladinski pogon u Zemunelu. Tu su uslovi fenomenalni.

Bili ste kapiten Stevanu Jovetiću, danas udarnoj igli Fiorentine...

- Stevan je dobar momak i još bolji fudbaler. I danas, kada je na vrhuncu nije se nimalo promijenio. Redovno se čujemo i sretan sam zbog njegovog uspona. Osim njega, dio te generacije Partizana bili su Gulan, koji danas igra za Minhen 1860, te mladi reprezentativci Srbije, Živković i Tomić. Od 2003. do 2008., svake sezone smo osvajali duplu krunu u omladinskom prvenstvu Srbije. Sa klupe nas je predvodio današnji selektor U-21 tima Srbije, Slobodan Krčmarević, kojemu dugujem veliku zahvalnost za sve što sam do sad postigao u svojoj karijeri. Radi se o vrhunskom stručnjaku i veoma dobrom čovjeku.

Sa 18 godina ste potpisali profesionalni ugovor sa "crno-belima", ali pravu priliku na JNA niste dobili...

- Da, ugovor na pet godina, a na trening prvog tima su me poslali još kao mlađeg kadeta, i to na insistiranje Jirgena Robera, koji je tada bio trener.

U tom periodu ste imali privilegiju da svlačionicu dijelite sa nekoliko vrhunskih Svjetskih asova...

- Partizan je tada bio veoma jak. Sezonu ranije su nastupili u grupnoj fazi Lige prvaka. Imao sam čast da treniram skupa sa Zoranom Mirkovićem, Sašom Ilićem, Ivicom Kraljem, Nišom Sveljićem, Branimirom Bajićem, Dankom Lazovićem...

Je li neko od pobrojanih na Vas ostavio poseban utisak?

- Saša Ilić je najbolji igrač s kojim sam igrao. Nije slučajno danas jedan od najboljih igrača austrijskog Salsburga. Također, golman Ivica Kralj je sportska i ljudska veličina, sjajan čovjek.

Jednu sezonu ste proveli na pozajmici u Teloptiku...

- Teloptik je filijala Partizana. Na posudbu sam tamo otišao skupa sa Nemanjom Tomićem. Osim Teloptika jednu sezonu sam igrao i na Karaburmi, za OFK Beograd. Tamo sam imao u početku nesreću da me trenira Mihajlo Ivanović. U pripremnom periodu sam bio konstantno starter, da bi pred start prvenstva, iz samo njemu poznatih razloga, ispao iz ekipe i više vremena provodio na klupi. Na sreću, nakon njega je došao Simo Krunić, kod kojega sam bio standardan.

Ipak, na kraju ste se vratili u domovinu, i to u Velež...

- Trener iz mlade reprezentacije, Abdulah Ibraković mi je predočio ciljeve i ambicije Veleža u ovoj sezoni, te trenutno stanje u klubu i gradu. Kada sam došao shvatio sam da je bio u pravu i da je Velež u ovom momentu jedan od najorganizovanijih klubova u BiH. Niti jednog trena nisam zažalio što sam došao u Velež.

Vaše igre u prva dva kola navijače "rođenih" nisu ostavile ravnodušnim... -

Nikada nisam imao ambicije i nadahnuće, te želju za dokazivanjem kao što je imam sad. Imamo snažan i moćan tim, koji će sigurno sezonu završiti među prve četiri ekipe. U Evropu ne sumnjam, a ni titula nije nedostižna.

Prošli ste sve reprezentativne selekcije, danas ste dio U-21 nacionalnog tima...

- Igrao sam sve cikluse za kadetsku i juniorsku reprezentaciju.

Trenutno sam dio mlade reprezentacije. Koji je selektor na Vas ostavio poseban dojam?

- Bez razmišljanja, Velimir Stojnić. Svoje vrijednosti dokazuje i danas vodeći Borac - kazao je Amer Osmanagić za "San Sport".

O "zmajevima"

- Nema se tu šta reći. Molim Boga da zaigramo na Svjetskom prvenstvu. Moj san je jednog dana biti dio A selekcije, kaže.

Mlada loša na startu

Mlada reprezentacija je loše krenula u novi kvalifikacioni ciklus... - Nadam se da je to bila samo trenutna slabost. Vjerujem da i za mladu reprezentaciju dolaze bolji dani. Već u narednim mečevima moramo dokazati da je Luksemburg bio samo loš dan i dobrim rezultatima ispraviti taj poraz - kaže Osmanagić. (San.ba)
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 11 sep 2009, 14:06

.
Zadnja izmjena: mrzim_ulizice, dana/u 12 sep 2009, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 11 sep 2009, 14:23

meni se cini da je ovaj jack -vas , on najavljuje neke talove i dogovore od ranije..

mi strpljivo cekamo tekmu sutra i ne najavljujemo nista.. mi znamo nas cilj..
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

megafon
Kontakt:

Post Postao/la megafon » 11 sep 2009, 15:34

Ovi sto se nadaju da ce Celik uzeti bod ili tri nekim mutnim radnjama mogu slobodno da od.jebu sa ove teme,jer od toga nema nista.Velez 3-Celik 0!!!

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 11 sep 2009, 15:37

.
Zadnja izmjena: mrzim_ulizice, dana/u 12 sep 2009, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 11 sep 2009, 15:38

posto velez igra odlicno nebi me cudilo da zavrse 2-3 mozda i prvi mada mislim da se zna da je vrijeme da srpski klub osvoji :D hocel se velez vratiti pod bijeli brijeg ili ce praviti sebi stadion ??
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 11 sep 2009, 15:54

megafon je napisao/la:Ovi sto se nadaju da ce Celik uzeti bod ili tri nekim mutnim radnjama mogu slobodno da od.jebu sa ove teme,jer od toga nema nista.Velez 3-Celik 0!!!
to kralju reci im, ispod trice im nema u vrapcicima :!:
Cuva Bog Zelju svog!

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 11 sep 2009, 16:25

Nema se sta prepirati- bice ovako ili onako! Sutra je tekma pa cemo vidjeti, ne izmisljajte price i pogledajte malo sta se govorilo za tekme protiv Sarajeva i Leotara na ovom forumu od strane pojedinaca, Velez pada 100% u Sarajevu, ni Barca ne moze odnijeti bodove iz Trebinja i sl. a znamo kako je to zavrsilo! I sada se nadju pametnjakovici koji znaju da je Cola pusten za bodove iz Vrapcica, nevjerovatno! Da je to istina 2-3 covjeka bi znala za to i niko od njih to nebi rekao na internet forumu! Dakle, potpune dezinformacije, to je istina koliko i ono da cemo izgubit u Trebinju i Sarajevu, da ce Olimpik odnijeti bodove odavde i sl. Ovaj koji kaze da se stave pare na Celik nek uzme par leksilijuma da se smiri jer zna kakva ekipa ih docekuje i samo ovim lazima moze sebe ubjedjivati da sutra Celik nece primit 3-4 komada!
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 11 sep 2009, 16:45

glupost je nagadjat rezultat a normala je da svako na svoju stranu vuce..
kao sto rekoh u zadnjem postu svom, dobro ste dosli, za ostalo vam nista ne garantujemo.. 8-)

NARPIJED NAPRIJED RODJENI..
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 11 sep 2009, 18:49

mrzim_ulizice je napisao/la:
megafon je napisao/la:Ovi sto se nadaju da ce Celik uzeti bod ili tri nekim mutnim radnjama mogu slobodno da od.jebu sa ove teme,jer od toga nema nista.Velez 3-Celik 0!!!
jel ti stvarno mislis da ti dolazi travnik ili olimpik pa da tri komada uvalite i ako pobjedite to ce bit jedan nula i to iz penala posto sam vidio da vam onaj dzafic pada koda ima padavicu
Jel to Celik naglo ojacao ? Imaju cijelu pobjedu protiv jos gore Slobode :D
Dolazi Celik koji ima isto bodova kao Olimpik i Travnik :D
12. Rudar P. 5 1 1 3 5:6 4
13. Čelik 5 1 1 3 3:5 4
14. Travnik 5 1 1 3 7:11 4
15. Sloboda 5 1 1 3 5:9 4
16. Olimpik 4 1 1 2 4:10 4

megafon
Kontakt:

Post Postao/la megafon » 11 sep 2009, 19:44

jel ti stvarno mislis da ti dolazi travnik ili olimpik pa da tri komada uvalite i ako pobjedite to ce bit jedan nula i to iz penala posto sam vidio da vam onaj dzafic pada koda ima padavicu
Jeli ti mislis da je ovo Velez kao onaj prijasnjih godina??Gdje je vas Djafic,ovaj pada ali daje golove!
Ja ne kazem da ce Velez dobiti 100%,ali 95% je da hoce.Sad ti vidi kolike su sanse Celiku!Igraj sutra hendikep 1.

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 11 sep 2009, 20:43

Red je napisao/la:
Jel to Celik naglo ojacao ? Imaju cijelu pobjedu protiv jos gore Slobode :D
Dolazi Celik koji ima isto bodova kao Olimpik i Travnik :D
12. Rudar P. 5 1 1 3 5:6 4
13. Čelik 5 1 1 3 3:5 4
14. Travnik 5 1 1 3 7:11 4
15. Sloboda 5 1 1 3 5:9 4
16. Olimpik 4 1 1 2 4:10 4
ja znam tabelu napamet netrebas mi ti stavljat e sad je ti pogledaj i vidi koliko je celik golova dobio u 5 utakmica jel ga iko nadigro i nemaju pobjedu protiv slobode nego protiv modrice vidi se da nepratis fudbal uopste

hara17
Kontakt:

Post Postao/la hara17 » 11 sep 2009, 21:41

fazlaaaa
Kontakt:

Post Postao/la fazlaaaa » 11 sep 2009, 21:53

moze se celik vratiti sa tricom kuci....

ali u svojoj mrezi...kako velez igra ove sezone tesko ce im iko uzeti bodove u Vrapcicima,pogledajte smao gol razliku :D
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une

Jedna i jedina.....

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 11 sep 2009, 22:10

Svi znamo kako se gosti provedu u Vrapčićima, pa sumnjam da će Čelik uspjeti da dođe do bod (ova).

U nas se sutra vraćaju Osmanagić, Velagić, Zaimović i Obad, dok na raspolaganju Ibraković neće imati Jovanovića koji ima 3 žuta kartona..
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 11 sep 2009, 23:14

Dobro,dobro dacete vi nama 3-4 komada bla-bla jest kad bi vam svirali 4 penala,al hajd dobro nemoj suza sutra i nemoj izvlakuse ako zijanite,i nemoj ni za zivu glavu na sudije i na zavjeru protiv Veleza,jer vec 10 godina vam ista prica,shvatite da se i kuci moze izgubit(doduse vi ne mozete-kad zakazu napadaci ima penal) :mrgreen: zivi bili pa vidjeli p.s. Manijaci ne lizite vise RA,ODVRATNO!!!
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

mrzim_ulizice
Kontakt:

Post Postao/la mrzim_ulizice » 11 sep 2009, 23:16

.
Zadnja izmjena: mrzim_ulizice, dana/u 12 sep 2009, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 11 sep 2009, 23:24

robijo, pocinjete smarati, nevidjeno.. svim svojim suludim najavama, dojavama, prijetnjama itd itd..
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 sep 2009, 23:37

nem73 je napisao/la:robijo, pocinjete smarati, nevidjeno.. svim svojim suludim najavama, dojavama, prijetnjama itd itd..
Ma stipu ih mi smo mali za njih , oni se svake godine bore za prvo mjesto :D :D :D
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Robijas007
Kontakt:

Post Postao/la Robijas007 » 11 sep 2009, 23:39

:D :D prijetnjama?Ko ti bolan prijeti,sto se drogiras kad ti skodi?..."Iz Zenice dolazimo,samo Celik volimo,gdje igras ti tu smo i mi jer ti si jedan jedini..."..."kad sismisi izlaze iz pecine uvijek skrecu lijevo"
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!

KANTU NAM DAJ!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.