Abdulah Ibraković: Želimo ostati na vrhu
Čelik će svoju priliku tražiti preko kontranapada, opasni su njegovi napadači Vidović i Jackson, ali mi smo domaćini, igramo pred svojim navijačima kojih je iz utakmice u utakmicu sve više. Neće biti lako, ali znamo svoj cilj, želimo pobjedu, želimo ostati na vrhu'' kaže za Studio 88 Abdulah Ibraković šef stručnog štaba Veleža u najavi sutrašnje utakmice.

Iako je Velež na vrhu tabele, sa gol razlikom 15:3, Ibraković ne dozvoljava da prevelika euforija zahvati ekipu.Stalno traži još više, još bolje, jer ostaje uporan pri svojoj tvrdnji da vodeći sastav prvenstva može bolje.
U proteklom periodu ''Rođeni'' su odradili Memorijalni turnir Mustafa Hukić rezultatski neuspješno, ali su ipak prikazali igru koja je mogla zadovoljiti Abdulaha Ibrakovića. No, ono što je sasvim sigurno obradovalo ovog stručnjaka na klupi Veleža jeste povratak Amera Osmanagića. Njemu je istekla kazna zbog direktnog crvenog kartona na Koševu, i sada je u konkurenciji za subotnji duel protiv Čelika.
U Mostar Zeničani nakon reprezentativne stanke dolaze s novim trenerom, pojačanom ekipom i bez da imaju mnogo toga za izgubiti. Ibraković je svjestan da su takvi protivnici najopasniji.
- Prije svega ne smijemo dozvoliti da nas posljednji rezultati ponesu. Pokazalo se da imamo dosta nedostataka, pokazale su to i utakmice u Tuzli i zato mislim da je dobro da smo bili tamo. Mislim da su igrači svjesni da je pred nama teško razdoblje i da će sada biti i teže nego u prvih pet kola, jer sada svi žele da nas skinu s vrha. Zato moramo raditi još bolje,kako bismo pokazali da rezultati s početka prvenstva nisu slučajnost, obrazložio je Ibraković.