Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

Dominquez
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Dominquez » 05 maj 2012, 17:27

Što je prekinuto ? Šta bi ?
★★★
Juve Storia Di Un Grande Amore !!!
★★★

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 maj 2012, 18:07

Hertha se iskoprcala zasad, vidjecemo ih u barazu. :twisted: Koln ocajan u poslijednjih par mjeseci, ali sta ocekivati od ekipe koja vec mjesecima nema ni predsjednika ni sportskog direktora, ni trenera, etc... Klepice finu lovusu za Prinzia, stoga ocekujem stabilizaciju na celu kluba i ekpresan povratak u BuLi.

Guzen, Svabe i H96 idu u EL. Vukojebina, unatoc silnim milionima, ostala kratkih rukava. :lol:

Sutra ce biti daleko vatrenije u cvajtaskim obracunima. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 05 maj 2012, 18:15

drago mi je radi Herthe, samo zbog toga sto su iz metropole :) ;)
inače ih simpatišem od djetinstva, volio bih da opstanu...
jao koliko je raje glasalo ovdje da ce Augsburg ispast :lol:

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 05 maj 2012, 18:25

izborili smo LP i imamo najboljeg strijelca lige ove sezone...sve u svemu odlicna sezona za S04 :D :D zao mi je Koelna :?
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 maj 2012, 18:32

Hertha se izborila za doigravanje i privremeno spasila. Dal je zaslužila? Teško je reći to, ali ni Koln nije svakako zaslužio doigravanje i zasluženo je ispao. Od najmanje 3-4 ekipe u BuLi koje su direktno opstale Hertha i Koln imaju jači kadar, tako da ni jedni ni drugi po toj osnovi nisu trebali ispasti. Ali znamo šta je sve ovakvoj situaciji kumovalo.

Danas su Herthaneri odigrali hrabro, angažovano, borbeno i požrtvovano. To je ono što se sve vrijeme tražilo, ali eto srećom i danas se uhvatio taj zadnji vagon za doigravanje u kojem sigurno neće biti lako. Hertha je sad preživjela nalet sigurne propasti, pa bi to trebalo dati podsticaj da se i konačni spas u prvoj ligi obezbijedi.

Inače infarkt završnica i u borbi za sedmo mjesto koje vodi u EL, vukovi su čak dugo vremena danas imali to sedmo mjesto u svojim rukama, dok Hannover nije okrenuo protiv K'lauterna, ali je i Wolfsburg uspio na kraju izgubit.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 05 maj 2012, 18:59

koja euforija ko da su osvojili salataru :lol:

http://www.herthabsc.de/index.php?id=3631&tx_ttnews" onclick="window.open(this.href);return false;[tt_news]=13537&cHash=46be5afea612e31dde5aa519b2f221be

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 maj 2012, 19:00

Auf Wiedersehen mit Wiese, Der deutsche Messi :mrgreen:, Poldy, Barrios, Ballack, Reus, Raul, Petric, Jarolim :( ;)

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 05 maj 2012, 19:02

koji odron, mnogo losija iduca sezona, po svim prilikama :oops:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 maj 2012, 19:42

sonik24 je napisao/la:koji odron, mnogo losija iduca sezona, po svim prilikama :oops:
Po cemu losija?

Svi ovi igraci koji ce otici bice nadoknadjeni ili nekim strancem ili igracem iz omladinskog pogona koji ce u toku prvih nekoliko kola procvjetati.
Ne treba zaboraviti Wolfsburg koji ce ponovo utrositi velike novce, vrlo moguci i Diega vratiti, zatim Bayern koji planira nekoliko novih pojacanja, Gladbach koji ima pik na nekoliko igraca iz Holandske lige, Hoffenheim koji ima Europske ambicije i koji je vec poceo dovoditi kvalitetna pojacanja...

Nema potrebe da nabrajam dalje, jer se ove godine ocekuju ulaganja kao nikada do sada, stoga ja ocekujem bolju narednu sezonu nego li je ova.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 maj 2012, 23:40

Sa srećom Kolnu. Nisu niti zaslužili da igraju u 1.BL. Osim toga za njih igra i najodvratniji igrač u BL :arrow: Brečko :evil:

Bit' će zanimljivo šta će sad Geromel :?: :!: Znamo da je veoma pouzdan igrač. Vjerujem da će preć' u neki klub koji će igrat' u 1.BL.

Osim što su ispali, ovaj dan su obilježili i njihovi navijači koji su pretjerali u divljanju:
slikaslika
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 06 maj 2012, 09:06

Mislim da bi Gladbach bio najbolji izbor za Geromela, jer i kod njih ostaje rupa nakon odlaska Dante-a.
#divovi

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 06 maj 2012, 09:16

ma za Koln mensčini navijaju neki divljaci, al nemora znaciti, pola navijača u Bundesci da su ispali, mozda bi ovako postupili.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 maj 2012, 13:43

Zebrasi vode u D'dorfu!! :lol: Auf geht's Paderborn!!! :mrgreen:

Edit: Risticevci okrenuse za samo par minuta + Dujo popusio crveni! :evil:

:lol: :lol:

Evo ga 2-2!!!!! :mrgreen:

Edit 2: "Nas" Sobiech za eksploziju na Millerntoru, ali treba im poraz Fortune. :(

Opala, ev' ga i drugi za Gusare preko Krusea!

Final edit: :lol:

Fortuna kukavickom igrom sacuvala 2-2, dok su Gusari isprasili Paderborn 5-0. Da su postigli jos 4 gola :lol: gledali bi njih u relegaciji s Berlincima.

Iz cvajte su ispali Aachen (mislim rekorder po broju sezona u cvajti) i Rostock :( , dok ce KSC u relegaciju protiv Regensburga.

Zanimljivo je da navikana ekipa RB Leipziga ima jako malo sanse za plasman u drittu, kasne 5 bodova dva kola prije kraja za prvoplasiranim Hallescherom.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 maj 2012, 15:35

drago mi je da je Fortuna izborila baraž, svojim igrama ove sezone su i zaslužili. navijat ću za njim kontra herthe, pa da opet naredne sezone imam priliku da gledam rajnski derbi

žao mi je aachena

koja tragikomična scena, Lukimya potpisao za K*ln koji je ispao u cvajtu, a sa Fortunom ima priliku da uđe u Bundesligu :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 maj 2012, 17:58

Pale_Companion je napisao/la: koja tragikomična scena, Lukimya potpisao za K*ln koji je ispao u cvajtu, a sa Fortunom ima priliku da uđe u Bundesligu :mrgreen:
Ugovor s Kolnom koji važi samo za 1.BL.

Sad može slobodno tražit' sebi novi angažman. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 maj 2012, 18:07

Semir bvb je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la: koja tragikomična scena, Lukimya potpisao za K*ln koji je ispao u cvajtu, a sa Fortunom ima priliku da uđe u Bundesligu :mrgreen:
Ugovor s Kolnom koji važi samo za 1.BL.

Sad može slobodno tražit' sebi novi angažman. ;)

hvala na infu ;)
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 maj 2012, 00:44

Izgleda u Kölnu bas zive neki kreteni.Naime policija je sinoc morla intervenirati jer je par kretana okupiralo stan Geromela i cak su ga uznemiravali na kucnim vratima.
Inace u Kölnu pregovaraju sa Büskensom i Stanslawskim oko pozicije novog trenera, a iskreno nadam se da Büskens nece otici iz Fürtha, jer bi ta ekipa u Bundesligi ostala bez glavne pokretacke snage.

Takodjer drago mi je sto je Fortuna Düsseldorf izborila baraz i nadam se da ce se na kraju uspjeti plasirati u Bundesligu, i mislim da ce vecina forumasa koji prate Bundesligu navijati za njih izuzev effe-a_sa i omerabavrac-a. ;) ;)

Bundesliga ce po svemu sudeci biti jedina liga gdje je prvak odbranio titulu prvaka iz prethodne sezone, iako jos treba sacekati razvoj u Engleskoj. Gle cuda ta ekipa nije Bayern. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 maj 2012, 21:21

Semir bvb je napisao/la: Bit' će zanimljivo šta će sad Geromel :?: :!: Znamo da je veoma pouzdan igrač. Vjerujem da će preć' u neki klub koji će igrat' u 1.BL.
moustapha je napisao/la:Mislim da bi Gladbach bio najbolji izbor za Geromela, jer i kod njih ostaje rupa nakon odlaska Dante-a.
Izgleda da se Bayer 04 interesuje za Geromela. Vidjet' ćemo gdje će na kraju završit'! Sigurno je da ide iz Kolna. 8-)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 maj 2012, 07:30

Ja neznam sha hoce guzen za tolikim stoperima. Schwaab friedrich santana ev sad geromel pa rainertz pa corluka mislim gdje ce u pm sa svima njima. Plus pokradose koelnu sve sto valja uzeli I'm helmesa sad hoce geromela nebi me iznenadilo da Im I clemensa klape.a za gladbach po meni schwab bi bio najbolje rjesenje puno bolje od geromela jer ima iskustvo igranja euro takmicenja.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 maj 2012, 10:34

gruezi je napisao/la:Ja neznam sha hoce guzen za tolikim stoperima. Schwaab friedrich santana ev sad geromel pa rainertz pa corluka mislim gdje ce u pm sa svima njima.
Ćorluka igra beka više, jeste da može igrat stopera. Reinartz može igrat u defanzivnom veznom redu. Tako da oni valjda misle da im treba štopera. Iako bi se tih neki igrača oni trebali i riješit.
Ćorluka im jeste dobro pojačanje, a među ovim ostalim ima i prosječnih igrača.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.