ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

likma23
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la likma23 » 07 maj 2012, 19:52

Edin TM87 je napisao/la:Hajde Viktore!!!

Izbaci potencijalng protivnika Rogera, i postat ces mi jedan od drazih :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :
Mislio ti napisao da izbaci Rogera, i bi cudno jer sam u citanju komentara na ovom forumu skontao da navijas za Federera, onda sam opet procitao i vidio da pise potencijalnog protivnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 maj 2012, 23:35

likma23 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Hajde Viktore!!!

Izbaci potencijalng protivnika Rogera, i postat ces mi jedan od drazih :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :
Mislio ti napisao da izbaci Rogera, i bi cudno jer sam u citanju komentara na ovom forumu skontao da navijas za Federera, onda sam opet procitao i vidio da pise potencijalnog protivnika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hahaha :lol:

Pa on ne bi mog'o izbacit Rogera ni kad bi njegovo polje bilo servis polje, a Rogerovo citav teren :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 maj 2012, 11:02

Danas na teren izlazi prvi reket svijeta. Protivnik je domaći igrač Daniel Gimeno-Traver, protiv kojeg Novak ima 1-1. Daniel ga je pobijedio davne 2006. godine, a Novak je uzvratio 2010. u Melburnu.

Od zanimljivih mečeva izdvojio bih duel Raonića i Nalbandiana, kao i onaj između Kohlschreibera i Monfilsa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 08 maj 2012, 17:00

Raonic na kraju rutinski pobijedi Nalbandiana ,momak ima nevjerovatnu servu i sa ovako brzom sljakom Federeru ce sutra biti veoma tesko da ga pobijedi .Na ostalim mecevima nije bilo iznanadjenja ,svi su za sad favoriti prosli dalje .Del Potro pocinje svoj mec sada i tu nebi trebalo biti problema protiv Mayera ,a kasnije tek nekad i Novak protiv Gimena .

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 08 maj 2012, 18:13

MrJack je napisao/la:Ovo što Viktor igra u poslednje vrijeme je odron žestoki.Koliko god mi gotivan bio treba reći da mu je igra u kanalu totalno,čovjek više ne može prebaciti 3-4 asa po meču,a znao je imati i po 30.Po mom mišljenju prošle godine na RG je bio na vrhuncu forme.Reister i Kamke nisu neko mjerilo,ali Dolgopolov i Andy to je već nešto.Taj Grand Slam je igrao vrhunski i da je iskoristio sve one šanse protiv Murraya (Chela bi ga čekao u 1/4) mislim da bi njegova karijera otišla u totalno drugom pravcu u odnosu na ovaj u kojem sad ide.Od tad se ne može sastaviti,prvo-drugo kolo i već je out.Iskreno ja ne vjerujem da on može više u TOP 20,čini se da je ono 12. mjesto bio maximum.Većina stručnjaka kažu da je i to 12. mjesto ogroman podvig (s obzirom na talenat). :mrgreen:
....

potpuno se slazem sa tim i sam ovo stalno pominjem. taj mec i par takvih tijesnih poraza prije i poslije toga mu je totalno unistilo samopouzdanje. tu je propustio mareja na neki brutalno tezak nacin. sta je sve tu propustio to je za pricu. sto je najgore .. da je tu usao u polufinale (a mozda cak i samo s tim mecem protiv mareja) bi bip top10. sve to bi ga uputilo u sasvim drugom smjeru jer je tada igrao tenis zivota. nekada jedna lopta moze da odluci totalno cijeli tok karijere ili bar jednog njenog dijela u potpuno oprecnim smjerovima.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 08 maj 2012, 18:34

Papilon20 je napisao/la:Raonic na kraju rutinski pobijedi Nalbandiana ,momak ima nevjerovatnu servu i sa ovako brzom sljakom Federeru ce sutra biti veoma tesko da ga pobijedi .Na ostalim mecevima nije bilo iznanadjenja ,svi su za sad favoriti prosli dalje .Del Potro pocinje svoj mec sada i tu nebi trebalo biti problema protiv Mayera ,a kasnije tek nekad i Novak protiv Gimena .
Da, bas k'o sto mu je bilo tesko na IW-u na hardu kada je Roger bio jos bolestan :lol: Raonic nije imao brejk loptu ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 08 maj 2012, 19:53

Himeno dere Novaka u 2. setu.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 08 maj 2012, 20:40

Sta je ovo ba,Djompara se muci sa ovim anonimusom :mrgreen:

edit: na kraju pobjeda,ali nisam mislio da ce se ovako muciti na pocetku turnira.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 09 maj 2012, 00:05

Sutra, Nadal vs Davidenko ?
Bice zajebano, 4 uzastopne pobjede Davidenka...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 maj 2012, 00:19

Podloga je čarobna.... Tako me odmori dok je gledam... Hoću plavu šljaku na svim turnirima.... Gdje da pokrenem peticiju
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 09 maj 2012, 00:21

samosarajvo je napisao/la:Sutra, Nadal vs Davidenko ?
Bice zajebano, 4 uzastopne pobjede Davidenka...
Mora se jednom prekinuti taj niz
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 09 maj 2012, 00:36

Edin TM87 je napisao/la:Himeno dere Novaka u 2. setu.
Pa baš da dere ne dere ali hajde,ljudski je nadati se ;)
Na kraju flauta,za Himena i ove što se nadaju :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 09 maj 2012, 00:47

Nakon ova dva dana Mastersa u Madridu, gledajuci razlicite meceve, od onih u kojima igraju razbijaci, do onih u kojima Spanski pimpleri pokusavaju nesto uraditi na za njih neuobicajeno brzoj sljaci.
Podloga je prakticno ista kao i prosle godine, samo sto je boja drugacija i to vjerovatno vise buni tenisere, nego karakteristike sljake.
Pricalo se da ce loptica imati pravo nizak odskok, sto bi prakticno bilo kao da se turnir igra u dvoranskim uslovima, ali ni ovi uslovi nisu daleko od toga.
Prvi put ove godine gledamo turnir, gdje ofanzivna igra donosi uspjeh, po poen se mora ici winnerom, ravni, flat udarci se prakticno ne mogu vratiti i to mi se itekako svidja. :mrgreen:
Uglavnom beton, posut sa malo "plave" sljake + visoka nadmorska visina = brza "sljaka" nego beton AO, IW-a i Miamia.
Promjena je dobra, ovakvih brzih terena nedostaje u kalendaru, ali nisu trebali ubrzati sljaku, koja cini samo par mjeseci sezone, vec vratiti brzi beton kao nekada jer "hard" cini 2/3 sezone.
Jos jedan u nizu losih odluka ATP, pa i nije cudo sto se igraci stalno zale, ali s obzirom kakvu su korist imali pojedini igraci usporavanjem podloga, neka sad trpe.
Servis ce igrati itekako vaznu ulogu, svaka kraca loptica se prakticno ne moze vratiti.
Federer ce sutra na teren, nakon pauze, nije mogao dobiti tezeg protivnika, Raonic je danas ubio Nalbandiana servisima i ako bude servirao kao danas, nemoguce mu je uzeti servis.
Roger je poznat kao igrac koji zna igrati protiv udaraca, razbijaca i uvijek je znao iskoristiti i najmanje opustanje na servisu i praviti kljucne breakove. Poslije pauze nikada nije lako igrati, a pogotovo kada dobijes ovako zeznutog protivnika, ipak mislim da ce dobiti mec, ako nista u dva tie breaka.
Djokovica nisam gledao, ne znam kako je uspio izgubiti set od Travera, ali najbitnije je da je prosao dalje, ova uvodna kola, su totalno nebitna, kada za protivnike imate igrace koji vam realno ne mogu nauditi.
Novak je prosao kroz tezak period, smrt dede ga je poremetila, iako je govorio da je sve uredu, ipak nije bilo.
Emotivno se istrosio, tako da u finalu Monte Carla je pruzio najlosiju partiju u posljednjih godinu dana, prekocio je "svoj" turnir u Beogradu i to je bio dobar potez, brzi uslovi malo vise odgovaraju njemu, nego Nadalu.
Madrid, Rim bi mogli biti kljuc ove sezone, ukoliko Nadal veze jos koji turnir, itekako ce se psihicki vratiti, nakon sto je bio down, skoro godinu dana.
Federer isto tako moze do prvog mjesta, jer je imao malo losije rezultate u ovom periodu prosle godine, njemu fali samo jos jedna sedmica na prvom mjestu, da bi prestigao Pistol Petea po broju sedmica provedenih kao broj 1.
Ocekujem svu trojicu u polufinalu, s obzirom na zdrijeb, Rafa bi mogao do finala lakse, nego neko od dvojice s druge strane zdrijeba.
Treba sutra pogledati Federera i vidjeti na cemu je i da li je zadrzao formu sa betona, ukoliko jeste, moze se on i sa Nadalom "tuci" u finalu u magicnoj kutiji. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 maj 2012, 00:58

Nadal ispada od Davidenka sutra. Nepobitna cinjenica.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 09 maj 2012, 01:02

Ma nema sanse, iako ne bi imao nista protiv. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 maj 2012, 01:09

Bit' ce 6:2 5:1 za Davidenka, e dalje ne znam :lol:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 maj 2012, 01:13

SirAlexFerguson je napisao/la:Mora se jednom prekinuti taj niz
Voli Rafa održavati tradiciju, tako da će tek poslije sedmog uzastopnog poraza prekinuti niz. :mrgreen:

Sutra ima odličnih mečeva i kad bih imao vremena, svaki bih pogledao.

Andreev i Monfils znaju prikazati fantastičan i atraktivan tenis. Igor ima odličan forhend koji ga je dobro služio protiv Ferrera, a Monfils je uspio pobijediti nakon duže pauze, što je jako dobro za njega.
- Obojica, kako rekoh, znaju odigrati odlično, ali istina je da vrlo često i razočaraju i da su skloni velikim oscilacijama. Očekujem pobjedu Andreeva u 3 seta, jer Gael ipak nije u formi i trebaće mu još nekoliko mečeva da uđe u ritam.

Meč Dolga i Seppija svakako plijeni pažnju. Reponja ima dobar arsenal udaraca i ako se odluči za pravu taktiku i ne bude srljao, svakako ima čemu da se nada.
- S druge strane, Seppi je u odličnoj formi. Osvojio je Beograd, pobijedivši Pairea u finalu, a zatim je u 2 seta savladao i Llodru. Mislim da je ta serija pobjeda i najveći razlog zašto ga sutra smatram favoritom, iako to ne mora ništa da znači.

Od Isnera očekujem velike stvari u Madridu, ali da će biti itekako teško protiv Čilića, hoće. Marin je igrao finale Minhena i izgubio od Kohlscreibera, međutim, solidan nivo igre je pokazao. Sutra igra protiv momka čiji je napredak u zadnjih godinu-dvije fascinantan. Popravio je bekend i kretanje, anticipacija je solidna s obzirom na visinu, forhend je ubitačan kada loptica visoko odskače, a servis je uvijek i bio tu.
- S obzirom na ovo što gledamo u Madridu i kada vidimo da Nalbandian nije ništa mogao Raoniću koji je imao 16 asova, onda je Isner svakako favorit, a da li će opravdati tu ulogu, ostaje nam da vidimo.

Melzer je mnoge iznenadio pobjedom protiv Lopeza, ali mene nije. Od njega me ništa ne iznenađuje, jer je svima manje-više poznato kako zna biti opasan kada igra svoj tenis, kada opusti ruku i jako udara loptici. Danas je to okusio Lopez, koji je vodio 1-0 u setovima, ali nije uspio privesti meč kraju.
Jurgen će sutra igrati protiv Wawrinke, a ne bih se usudio da prognoziram pobjednika tog meča. Obojica igraju dobro na šljaci, obojica osicliraju i chokeri su. Očekujem 3 seta dobrog tenisa.

Gasqet je preokrenuo protiv Bellucija i uspio slaviti. Sutra ako izgubi od Viktora, može slobodno okačiti reket o klin. Sve je na Gašinoj strani, tako da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Viktor nema oružje kojim može nauditi Richardu, ali na njegovu sreću, Gašo posjeduje mehanizam koji može sam sebe uništiti. :mrgreen:
Svejedno, očekujem pobjedu Gasqueta u 2 seta.

Kolja i Nadal. :mrgreen: Da nije Kolja izjavio to što je izjavio, očekivao bih zanimljiv meč, ali ovako, ne zanima me nešto pretjerano. Zanima me kako se Rafa prilagodio podlozi, te kako će to izgledati protiv igrača koji je uvijek imao igru za njega. 6-4 je za Kolju u međusobnim omjerima, sa 4 uzastopne pobjede, sve 4 na hardu, dok je Rafa pobijeđivao na šljaci. Dakle, bez obzira na čudno svojstvo šljake, očekujem pobjedu Nadala. Ipak je Kolja daleko od svoje prave forme, a i kad je igrao tenis života, nije mogao Rafi ništa na zemlji.
- Međutim, znamo kakav Kolja ima bekend te kako ravno udara lopticu, a ova podloga će mu dosta takvih poena omogučavati, budući da su flat udarci jako isplativi i da prave razliku u poenu. Vidjećemo kako će ga servis služiti, te koliko će biti motivisan. Ima se čemu nadati, to je sigurno i slagao bih kad bih rekao da ne navijam za Kolju, ali prije svega želim vidjeti dobar tenin, bez obzira na pobjednika.

Rogeru će biti teško protiv Raonića, ali je uvijek ima odgovor na takve igrače. Ne znam kako i koliko se privikao na podlogu, tako da mi je nepoznanica, a Miloš ako bude servirao kao danas, onda će Roger imati velikih problema.
Mora koristiti svaku priliku koja mu se pruži, a kojih će sigurno biti. Zna šta treba raditi, ali zna da mnogo toga zavisi i od protivnika. Vidjećemo kako će to izgledati.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2012, 09:05

Edin TM87 je napisao/la: Da, bas k'o sto mu je bilo tesko na IW-u na hardu kada je Roger bio jos bolestan :lol: Raonic nije imao brejk loptu ;)
Nije tačno. Gledao sam meč i poprilično sam siguran da je Miloš imao 2-3 brejk lopte.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 maj 2012, 10:53

NAPOKON JE NETKO REKAO ISTINU
Đoković poludio i sasuo im sve u lice!
Vidno iznerviran plavom zemljanom podlogom na turniru ATP Masters 1000 u Madridu, pred novinarima se pojavio branitelj naslova i prvi tenisač svijeta Novak Đoković nakon prvog nastupa...

Teškom mukom je Đoković u 2. kolu svladao španjolskog kvalifikanta Daniela Gimeno-Travera 6:2, 2:6, 6:3. Nakon meča je napao organizatore i ATP zbog postavljanja plave zemljane podloge, koju su mahom i ranije kritizirali sudionici kombiniranog muškog i ženskog turnira u Madridu.

"Na ovoj podlozi se nemoguće kretati. U cijelom meču sam možda mogao udariti pet lopti kako treba. Sve ostalo je samo bilo nastojanje da vratim loptu u teren. Mogao sam se samo osloniti na svoj servis i neke poene koje sam dobio zahvaljujući neforsiranim pogreškama mog suparnika. Za mene ovo nije tenis. Ili bih trebao ponijeti nogometne kopačke, ili bi mi trebali savjeti Chucka Norrisa kako igrati na ovakvoj podlozi", ironično je izjavio Đoković.

Velik broj igrača, među kojima je dosad 'najglasniji' bio Rafael Nadal, izrazio je negodovanje zbog promjene podloge. Organizatori su objasnili kako su klasičnu crvenu zemlju zamijenili plavom kako bi gledatelji na terenima, kao i oni pred TV-ekranima mogli bolje vidjeti žutu loptu.

"Pouzdano znam da moje mišljenje dijele i mnogi drugi igrači, jer sam razgovarao s njima zadnja tri-četiri dana. Mislim da bi se trebao uzeti u obzir glas svih igrača i da bi se trebalo uvažiti njihovo mišljenje. Ovo je jako dobar primjer ignoriranja mišljenja igrača. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti. Još nisam čuo niti jednog tenisača, kao niti jednu tenisačicu koji su izrazili pozitivno mišljenje o ovoj plavoj zemljanoj podlozi", zaključio je Đoković.
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 09 maj 2012, 13:34

Haj ba sta seru, nek' se prilagode i tacka, vidjet ce kako se Roger krece veceras...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.