SirAlexFerguson je napisao/la:Mora se jednom prekinuti taj niz
Voli Rafa održavati tradiciju, tako da će tek poslije sedmog uzastopnog poraza prekinuti niz.
Sutra ima odličnih mečeva i kad bih imao vremena, svaki bih pogledao.
Andreev i Monfils znaju prikazati fantastičan i atraktivan tenis. Igor ima odličan forhend koji ga je dobro služio protiv Ferrera, a Monfils je uspio pobijediti nakon duže pauze, što je jako dobro za njega.
- Obojica, kako rekoh, znaju odigrati odlično, ali istina je da vrlo često i razočaraju i da su skloni velikim oscilacijama. Očekujem pobjedu Andreeva u 3 seta, jer Gael ipak nije u formi i trebaće mu još nekoliko mečeva da uđe u ritam.
Meč Dolga i Seppija svakako plijeni pažnju. Reponja ima dobar arsenal udaraca i ako se odluči za pravu taktiku i ne bude srljao, svakako ima čemu da se nada.
- S druge strane, Seppi je u odličnoj formi. Osvojio je Beograd, pobijedivši Pairea u finalu, a zatim je u 2 seta savladao i Llodru. Mislim da je ta serija pobjeda i najveći razlog zašto ga sutra smatram favoritom, iako to ne mora ništa da znači.
Od Isnera očekujem velike stvari u Madridu, ali da će biti itekako teško protiv Čilića, hoće. Marin je igrao finale Minhena i izgubio od Kohlscreibera, međutim, solidan nivo igre je pokazao. Sutra igra protiv momka čiji je napredak u zadnjih godinu-dvije fascinantan. Popravio je bekend i kretanje, anticipacija je solidna s obzirom na visinu, forhend je ubitačan kada loptica visoko odskače, a servis je uvijek i bio tu.
- S obzirom na ovo što gledamo u Madridu i kada vidimo da Nalbandian nije ništa mogao Raoniću koji je imao 16 asova, onda je Isner svakako favorit, a da li će opravdati tu ulogu, ostaje nam da vidimo.
Melzer je mnoge iznenadio pobjedom protiv Lopeza, ali mene nije. Od njega me ništa ne iznenađuje, jer je svima manje-više poznato kako zna biti opasan kada igra svoj tenis, kada opusti ruku i jako udara loptici. Danas je to okusio Lopez, koji je vodio 1-0 u setovima, ali nije uspio privesti meč kraju.
Jurgen će sutra igrati protiv Wawrinke, a ne bih se usudio da prognoziram pobjednika tog meča. Obojica igraju dobro na šljaci, obojica osicliraju i chokeri su. Očekujem 3 seta dobrog tenisa.
Gasqet je preokrenuo protiv Bellucija i uspio slaviti. Sutra ako izgubi od Viktora, može slobodno okačiti reket o klin. Sve je na Gašinoj strani, tako da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Viktor nema oružje kojim može nauditi Richardu, ali na njegovu sreću, Gašo posjeduje mehanizam koji može sam sebe uništiti.
Svejedno, očekujem pobjedu Gasqueta u 2 seta.
Kolja i Nadal.

Da nije Kolja izjavio to što je izjavio, očekivao bih zanimljiv meč, ali ovako, ne zanima me nešto pretjerano. Zanima me kako se Rafa prilagodio podlozi, te kako će to izgledati protiv igrača koji je uvijek imao igru za njega. 6-4 je za Kolju u međusobnim omjerima, sa 4 uzastopne pobjede, sve 4 na hardu, dok je Rafa pobijeđivao na šljaci. Dakle, bez obzira na čudno svojstvo šljake, očekujem pobjedu Nadala. Ipak je Kolja daleko od svoje prave forme, a i kad je igrao tenis života, nije mogao Rafi ništa na zemlji.
- Međutim, znamo kakav Kolja ima bekend te kako ravno udara lopticu, a ova podloga će mu dosta takvih poena omogučavati, budući da su flat udarci jako isplativi i da prave razliku u poenu. Vidjećemo kako će ga servis služiti, te koliko će biti motivisan. Ima se čemu nadati, to je sigurno i slagao bih kad bih rekao da ne navijam za Kolju, ali prije svega želim vidjeti dobar tenin, bez obzira na pobjednika.
Rogeru će biti teško protiv Raonića, ali je uvijek ima odgovor na takve igrače. Ne znam kako i koliko se privikao na podlogu, tako da mi je nepoznanica, a Miloš ako bude servirao kao danas, onda će Roger imati velikih problema.
Mora koristiti svaku priliku koja mu se pruži, a kojih će sigurno biti. Zna šta treba raditi, ali zna da mnogo toga zavisi i od protivnika. Vidjećemo kako će to izgledati.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com