RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kerzen
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kerzen » 10 maj 2012, 00:31

šta god neko napiše negativno MV negira i iskazuje sumnju u likove iza nickova. a svaku njegovu tvrdnju garantuje a ničim ne podkrijepljuje. sve što on napiše istina je. sve što ja napišem lažem. jer ja imam lični interes, a on voli velež. on zna, a ja ne. on u americi a ja u sred grada :D :D :D ja sam samo fino upitao i ponovo pitam bez ljutnje:

ko je odgovoran za promašena pojačanja i suludo bačene pare? Hoće li iko za to odgovarati?

ko je odgovoran za poluprazne tribine na 90.rođendan kluba?

ko je odgovoran što je ekipa u proljetnom dijelu od 14 utakmica pobjedila samo dvije?

zašto su nas obmanjivali pričama o evropi kad smo tri kola prije kraja 4 boda iznad crte?

nemojte se ljutiti, samo pitam. ajmo fino raspravljat.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 maj 2012, 00:56

Strucni promasaji :
- Varesanovic totalni promasaj.
- Prljaca totalni promasaj
- Ceric promasaj

Podrivanje kluba i svjesne greske tko zna iz kojih privatnih razloga.
- Dovodjenje Pehlica
- Dovodjenje Handzica
- Dovodjenje Hirosa
- Tjeranje Durakovica (indirektno momak otjeran, ma sta tko napisao o njemu)
- Tjeranj Zolja (indirektno otjeran isto kao iznad)
- Tjeranje Demica (Indirektno otjeran --- Sada zasluzeno klupa posto nece da potpise, sam sebe precjenjuje)

Pozitiva:
- Forsirane mladih igraca zadnjih pola godine pogotovo
- Dovodjenje Bandovica i jos par mladih igraca
- Dovodjenje Dzafica

Za komentar astre gore :

Za svaki uspjeh potreban je sistematski rad. Opterecivati Dzafica za sadasnje rezultate je smijesno. Pisat cemo o njemu za 6 mjeseci kada bi treba taj neki rukopis da s vidi (ako ga ima). Kako na razvoju mladih igraca (fizicki i takticki) tako i na igri ekipe pogotovo TAKTICKI.

Tanovic je dao otvorene ruke sarlatanu Varesanovicu koji pojma o fudbalu nema (kao treer) i koji nam je nanio strasnuuu stetu. To na sportskm planu. Dalje osim jednog lose uradjenog zida, lose uradjene male tribine i 2 pregradna zida nista nikakvog pomaka a oficijalna web stranica puna FANCY naslova o radovima i projektima ...

Kod Tane i onih koji vode rijec trenutno je parola : " Over Promise Under Deliver " .

Protiv Borca se mora pobijediti pa svaku cijenu , ako treba glavom u kopacku onda glavom u kopacku !!! I
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 10 maj 2012, 00:58

kerzen je napisao/la:šta god neko napiše negativno MV negira i iskazuje sumnju u likove iza nickova. a svaku njegovu tvrdnju garantuje a ničim ne podkrijepljuje. sve što on napiše istina je. sve što ja napišem lažem. jer ja imam lični interes, a on voli velež. on zna, a ja ne. on u americi a ja u sred grada :D :D :D ja sam samo fino upitao i ponovo pitam bez ljutnje:

ko je odgovoran za promašena pojačanja i suludo bačene pare? Hoće li iko za to odgovarati?

ko je odgovoran za poluprazne tribine na 90.rođendan kluba?

ko je odgovoran što je ekipa u proljetnom dijelu od 14 utakmica pobjedila samo dvije?

zašto su nas obmanjivali pričama o evropi kad smo tri kola prije kraja 4 boda iznad crte?

nemojte se ljutiti, samo pitam. ajmo fino raspravljat.
što se tiče odgovornosti za pojačanja možda ti ja mogu pomoći,ovim redom,bandović doveden na insistiranje varešanovića i trebo je doći več na početku sezone,ali uprava nije dala jer smo imali oštrakovića,momak je igrom slučaja bio bez kluba,mirza je to saznao i pozvao ga,pomoglo je i dejino prijateljstvo sa cerom,hebibović došao iz igmana na probu,mirza ga odma ostavio i uvrstio u prvi tim i nije mu bilo jasno kako velež u hercegovini nema pojma da praktični đaba može dovest takvog igrača,knez je došao na tanin poziv,i svaka čast momku na borbenosti i zalaganju,hiroša je doveo i na njmu insistiro mrkva,mada je radi njega čitav grad pljuvo po mirzi,sjeti se poslije prijateljske utakmice protiv rijeke u međugorju 1-0 za velež,u sportu izjava mrkve"hiroš če biti največe pojačanje veleža",kada je čitav grad kritikovo mirzu radi hiroša trebao je mrkva reči jesam ja sam ga doveo i stojim iza toga,pehliča je pozvao mirza jer se mislilo da se može vratiti,i pomoči svojim iskustvom,a uz to je bio i đaba,mrva i jugo su se vratili na mrkvinu inicjativu i neka su,to su naša djeca,da neduljim spisak želja je bio puno drugačiji,ali sve što valja to i košta.

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 10 maj 2012, 01:05

kimbo je napisao/la:Strucni promasaji :
- Varesanovic totalni promasaj.
- Prljaca totalni promasaj
- Ceric promasaj

Podrivanje kluba i svjesne greske tko zna iz kojih privatnih razloga.
- Dovodjenje Pehlica
- Dovodjenje Handzica
- Dovodjenje Hirosa
- Tjeranje Durakovica (indirektno momak otjeran, ma sta tko napisao o njemu)
- Tjeranj Zolja (indirektno otjeran isto kao iznad)
- Tjeranje Demica (Indirektno otjeran --- Sada zasluzeno klupa posto nece da potpise, sam sebe precjenjuje)

Pozitiva:
- Forsirane mladih igraca zadnjih pola godine pogotovo
- Dovodjenje Bandovica i jos par mladih igraca
- Dovodjenje Dzafica

Za komentar astre gore :

Za svaki uspjeh potreban je sistematski rad. Opterecivati Dzafica za sadasnje rezultate je smijesno. Pisat cemo o njemu za 6 mjeseci kada bi treba taj neki rukopis da s vidi (ako ga ima). Kako na razvoju mladih igraca (fizicki i takticki) tako i na igri ekipe pogotovo TAKTICKI.

Tanovic je dao otvorene ruke sarlatanu Varesanovicu koji pojma o fudbalu nema (kao treer) i koji nam je nanio strasnuuu stetu. To na sportskm planu. Dalje osim jednog lose uradjenog zida, lose uradjene male tribine i 2 pregradna zida nista nikakvog pomaka a oficijalna web stranica puna FANCY naslova o radovima i projektima ...

Kod Tane i onih koji vode rijec trenutno je parola : " Over Promise Under Deliver " .

Protiv Borca se mora pobijediti pa svaku cijenu , ako treba glavom u kopacku onda glavom u kopacku !!! I
samo me čudi kako je šarlatan znao ubaciti u igru pet-šest igrača mlađih od 21 god,kako smo prvi put od rata ušli u polufinale kupa,pobojedili zrinski pod bjelim brijegom,dva ta mlada igrača su pozvana u reprezentaciju...

Forza velez
Kontakt:

Post Postao/la Forza velez » 10 maj 2012, 01:14

" onclick="window.open(this.href);return false; gol Adnana Bašić a kadeta veleza koji je pozvan za U-17 BiH i oduzio se vec u 1 tekmi. 8-)
Na jugu drzave,na jugu grada šalove nosi najaca banda DoG Tekija'81

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 maj 2012, 01:16

@astra
Prije svega hvala na dobrim postovima ...

Neam nista protiv Varesanovica apriori al niko normalan ne bi uradio par poteza koje je on uradio najeklatantniji je da forsira covjeka sa termina u prvih 11 , a Okic klupa. Mucenje sa Mrkvom na terenu prvi dio prvenstva .. Mijenjanje Durakovica protiv Sarajeva a decko maltene najboji na terenu itd ... mislim prica ispricana milion puta ... A bilo je jos takvih bisera. Da ne govorim kako su igraci nepripremljeni a imali su uslove najbolje od svih BH timova. Koliko je forsiranje mladih (koje je za svaku pohvalu) bilo slobodni izbor a koliko sto nema rapa to nek ostane otvoreno pitanje ... Al eto zato mu dajem kredit u tome je bio bolji od svih ostalih al ostalo je cista katastrofa drug ...

A za Basica svaka cast , nadam se da cemo nekada njega unovciti ako smo vec predodredjeni da budemo FARMA TIM ...
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 10 maj 2012, 01:17, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 10 maj 2012, 01:17

Ako neko cijeni nekog igrača ne može ga valjda svojevoljno dovoditi? Ili se varam. Valjda više ljudi odlučuje. Gdje je u svemu tome upravni odbor. Volio bi da MV posto je upucen napise ko danas cini UO. kako se donose odluke. nije valjda da ako je mrkva dobar sa hirosom moze dovesti hirosa bez necijeg odobrenja. i kako to da se neki hlade jer su na ljeto slobodni a neki igraju svaku po 90 minuta. ja koliko imam info merzić, okić, lakicevic, bandovic i brkovic sigurno idu. ako je tako sto i za njih ne vazi isto ko recimo za demića?

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 10 maj 2012, 01:48

kimbo je napisao/la:@astra
Prije svega hvala na dobrim postovima ...

Neam nista protiv Varesanovica apriori al niko normalan ne bi uradio par poteza koje je on uradio najeklatantniji je da forsira covjeka sa termina u prvih 11 , a Okic klupa. Mucenje sa Mrkvom na terenu prvi dio prvenstva .. Mijenjanje Durakovica protiv Sarajeva a decko maltene najboji na terenu itd ... mislim prica ispricana milion puta ... A bilo je jos takvih bisera. Da ne govorim kako su igraci nepripremljeni a imali su uslove najbolje od svih BH timova. Koliko je forsiranje mladih (koje je za svaku pohvalu) bilo slobodni izbor a koliko sto nema rapa to nek ostane otvoreno pitanje ... Al eto zato mu dajem kredit u tome je bio bolji od svih ostalih al ostalo je cista katastrofa drug ...

A za Basica svaka cast , nadam se da cemo nekada njega unovciti ako smo vec predodredjeni da budemo FARMA TIM ...
nebi se složio sa tobom da je to bila baš takva katastrofa,al to da se mi u svemu slažemo i netreba,važno je da smo svi u službi jednog cilja boljeg veleža,samo da se osvrnem na na gornji tekst,slažem se da je okič trebao igrati,ali momak je bio u nekoj vrsti više psihičke krize imao je nekih privatnih problema,a i stvarno promašuje previše šansi,posljdnja protiv želje,da ga je zabio bio bi heroj,ali nažalost nije,mrkvi je savjetovano da se oprosti na početku sezone,ali nije jer mu je tražena adekvatna pozicija u klubu,a priznaj da nije lako onda legendu kluba držati kao 18 ili 19 igrača,na durakoviča nebi trošio riječi samo da ti kažem da momak igrački ne odskače ni u kaknju,mada mu se tata po gradu hvali kako ima 6000 platu,nema sigurno ni kuna a ne maraka,i vjeruj mi da je 99% igrača jedva dočekalo da ode i da se njegovim odlaskom popravila atnosfera u svačionici,mirza je bio jedini trener veleža u zadnjih pet godina koji nije podlegao prijetnjama od strane mense da mali igra,ako imaš priliku raspitaj se šta je bilo kad je vodio,obad,odović,ibraković,hotić,zašto je čemalovič u zadnje 4 utakmice zabilježio isto toliko nastupa,prijetnje su čudo.
za bašiča isto svaka čast,mada sumnjam da če velež imati velike koristi od toga,jučer je gakovič odveo na nakvu probu u češku,kadeta-jakiroviča i juniora-bencu tako velež gubi svoje igrače i to besplatno.

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 10 maj 2012, 01:59

kerzen je napisao/la:Ako neko cijeni nekog igrača ne može ga valjda svojevoljno dovoditi? Ili se varam. Valjda više ljudi odlučuje. Gdje je u svemu tome upravni odbor. Volio bi da MV posto je upucen napise ko danas cini UO. kako se donose odluke. nije valjda da ako je mrkva dobar sa hirosom moze dovesti hirosa bez necijeg odobrenja. i kako to da se neki hlade jer su na ljeto slobodni a neki igraju svaku po 90 minuta. ja koliko imam info merzić, okić, lakicevic, bandovic i brkovic sigurno idu. ako je tako sto i za njih ne vazi isto ko recimo za demića?
može ga dovesti jer ljudi u upravnom odboru nemaju pojma o fudbalu,da su možda pjevači u pitanju tu bi kada odradio lavovski dio posla,nije problem u tome što ga je doveo to i jeste posao sportskog direktora,ali gdje je samo kritika i preuzimanje odgovornosti,kad je prvu protiv rijeke hiroš odigro stvarno dobro,vjerovatno na svježinu odmah se potrčalo sa izjavom da če biti največe pojačanje,a sad se šuti,UO ti pored kade od aktivnih još čine čevra,vuk,ponekad meaz begović,a ipak glavni je premijer,koji je nažalost sve prepustio direktoru i njemu sljepo vjeruje.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 10 maj 2012, 04:31

Astra, moje informacije su donekle slicne tvojima a i ne pises nebuloze ko neki ovdje pa mi je drago da pises. Volio bi da to radis cesce.

Sto se tice uprave - nisam siguran bas da upravu trebaju sacinjavat fudbaleri. Prosla su ta vremena. Danas vise trebaju da budu ljudi koji se razumiju u biznis stranu price - a fudbal treba ostavit ljudima koji su u tom fahu. E sad, da li bi premijer trebao vjerovat direktoru po pitanju fudbala? Pa neznam. Valjda bi trebo pitat ljude koji su bili fudbaleri, jer ovaj je bio fudbaler a ovaj ne. A da li Tana donosi ispravne odluke - vidicemo. To je vec drugo pitanje. Ja se nadam da jeste ali neznam. Treba vremena da se vide pomaci naprijed il nazad. Za godinu dana znacemo koliko su sposobni.

A Hiros je bio promasaj a izbacivanje Durakovica jeste pogodak.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 10 maj 2012, 09:31

kerzen je napisao/la:Ako neko cijeni nekog igrača ne može ga valjda svojevoljno dovoditi? Ili se varam. Valjda više ljudi odlučuje. Gdje je u svemu tome upravni odbor. Volio bi da MV posto je upucen napise ko danas cini UO. kako se donose odluke. nije valjda da ako je mrkva dobar sa hirosom moze dovesti hirosa bez necijeg odobrenja. i kako to da se neki hlade jer su na ljeto slobodni a neki igraju svaku po 90 minuta. ja koliko imam info merzić, okić, lakicevic, bandovic i brkovic sigurno idu. ako je tako sto i za njih ne vazi isto ko recimo za demića?
ako i trun istine ima u tome da sva ova petorica idu na ljeto onda ti je situacija pisi propalo i sljedece sezone, opet borba za opstanak i opet isti scenario kao i ove sezone! pa ta petorica su najbolji 5 igraca koji trenutno igraju u velezu! okic,brkovic,bandovic najbolji trio ove polusezone, lakicevic vrlo dobar do povrede i onda merzic znamo sta moze stim da su mu skoro citavu sezonu pokvarile povrede! ako hocemo neki rezultatski iskorak sljedece sezone onda moramo svu ovu petoricu zadrzat inace je opet novo uigravanje ekipe, opet novi 5-6-7 igraca i opet nova borba za opstanak! taj trend se negdje mora presjec i konacno malo bolje ugovore podpisat sa najboljim igracima i pokazat da se malo ozbiljnije klub postavlja! nemozes igrat sa igracima kojim je plata 500 maraka i od ti igraca trazit evropu/titulu/kup!

astra
Kontakt:

Post Postao/la astra » 10 maj 2012, 10:15

MostaracVelezovac je napisao/la:Astra, moje informacije su donekle slicne tvojima a i ne pises nebuloze ko neki ovdje pa mi je drago da pises. Volio bi da to radis cesce.

Sto se tice uprave - nisam siguran bas da upravu trebaju sacinjavat fudbaleri. Prosla su ta vremena. Danas vise trebaju da budu ljudi koji se razumiju u biznis stranu price - a fudbal treba ostavit ljudima koji su u tom fahu. E sad, da li bi premijer trebao vjerovat direktoru po pitanju fudbala? Pa neznam. Valjda bi trebo pitat ljude koji su bili fudbaleri, jer ovaj je bio fudbaler a ovaj ne. A da li Tana donosi ispravne odluke - vidicemo. To je vec drugo pitanje. Ja se nadam da jeste ali neznam. Treba vremena da se vide pomaci naprijed il nazad. Za godinu dana znacemo koliko su sposobni.

A Hiros je bio promasaj a izbacivanje Durakovica jeste pogodak.
ovo su ti provjerene informacije i šta imamo od lupetanja nekih gluposti,naravno da upravu netrebaju sačinjavati fudbaleri več biznismeni,za sportski dio su zaduženi direktor,sportski direktor,i šef stručnog štaba,oni sa prijedlozima izlaze pred upravni odbor koji bi trebao imati konačnu odluku.mislim da bi velež pod hitno trebao angažovati dva tri skauta koji bi pratili igrače,barem sa područja hercegovine,da nam se svaki put ne dogodi da nam neko ispred nosa otima talente,kad možemo imati nekakvog direktora stadiona morali bi imati i skauta,činjenica je da mi nemožemo kupiti provjerenog igrača ni iz naše lige,da velež na primjer ima golgetera,kruniča i kojaševiča koji su bili želja za dovođenje borio bi se za titulu,ali kojašević košta 20.000 km i mi ga nemožemo kupiti.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 10 maj 2012, 10:36

Forza velez je napisao/la: gol Adnana Bašić a kadeta veleza koji je pozvan za U-17 BiH i oduzio se vec u 1 tekmi. 8-)
mali kina je ubica ;)
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 10 maj 2012, 11:12

nem73 je napisao/la:
Forza velez je napisao/la: gol Adnana Bašić a kadeta veleza koji je pozvan za U-17 BiH i oduzio se vec u 1 tekmi. 8-)
mali kina je ubica ;)
A ova U-17 selekcija prejaka. ;)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 10 maj 2012, 11:37

pa s malim kinom je taktika pre jednostavna,
gurneš mu loptu i to je to! 8-)

kod nas je zlo previše hvalit igraće ali njegov talent je stvarno neupitna stvar ;)
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 10 maj 2012, 12:11

Dobar je mali Bašić.Mada,kad pogledam njega u reprezentaciji i rezultate mlađih selekcija Veleža,nije mi jasno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 maj 2012, 13:06

ma sve će to pozlatiti narod........ :lol: :lol: :lol:

ma bit će to bad ok, molim malo više optimizma.....doći će sve to na svoje, samo polahko..... ;)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 10 maj 2012, 18:35

Jucer ocekivan poraz od Zvijezde. Nisam bio na tekmi, ali prema svim izvjestajima, bili smo i vise nego solidan protivnik i imali smo svoje prilike. Nismo ih iskoristili, a domacini svoje jesu i to je to. Dzafic je takodjer isprobao i "ostale" igrace i nadam se da je uocio ko ce biti vazan u buducnosti. Mislim da cemo u subotu i zvanicno obezbjediti opstanak i onda do kraja sezone ponovo imati utakmice na kojima ce "rezerve" pokusati da zasluze ostanak u Velezu. Vidim da je pocela prica o odlasku Brkovica u Zelju i mislim da su sanse 50-50. Brkovic je strasan igrac i treba mu samo malo vremena da svoj talenat u potpunosti otkrije. Brz je ,ima fizicke predispozicije i samo treba da malo popravi zavrsnicu i bit ce ekstra napadac. Volio bih da potpise novi ugovor sa Velezom i da svoj talenat upravo ovdje otkrije.

Pred Dzaficem je tezak posao i nadam se da ce on ovaj ugovor odraditi do kraja. Imam neki dobar predosjecaj u vezi buducnosti Veleza. Takodjer se nadam da ce Dzafic vratiti Durakovica, da ce Demic i ostali mladici potpisati nove ugovore, otjerati ovih nekoliko sa strane, ostaviti Bandovica, Lakicevica, Knezevica...

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 10 maj 2012, 19:56

Za utakmicu protiv Borca iskreno se nadam da će iole stariji momci doći na vatrenu tribinu i pružiti podršku Rođenim.

Sad' za sad' tribina je baš maloljetnička, 70 % iste čine djeca (protiv koje nemam ništa), al' kako da nas neko shvati za ozbiljnu navijačku skupinu sa ovakvom postavom, meni je ovo Bgt prežalosno.

Dakle za Velež se samo navija kad' pobjeđuje, a kad' ih treba moralisat' onda nas nema nigdje.

Sramota !
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 10 maj 2012, 19:58

Bravo *p!p!t@* 8-)

I jesi Boga ti mogo nac laksi nick? :D
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.