Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- 10DelPiero
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Jbg onda naravno Contea jer on tek treba da ostavi svoj trag u Juventusu kao trener.
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- harebianconero
- Kontakt:
Ispade Villareal u 2. ligu, mogli bi za male pare dovesti Rossija ...
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- rastafarian
- Kontakt:
Svaka čast ADP-u na onom što je dao za Juventus i repku. LEGENDA!
Ž'21 !
alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!
UEFA MAFIJA !
alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!
UEFA MAFIJA !
Jednostavno, došao je kraj, svakome dođe.
Ne može to zauvijek trajati. Momenat je dobar, odlazi kao najveći, šampion i legenda. Razumijem ja vas mlađe od 15-18 godina, možda ga se niste nagledali dovoljno, vjerovatno i slabo se sjećate kada smo u drugoj ligi bili.
Ja ga pamtim od 1996-97 otprilike, dakle, 2/3 svog života, zaista je pravo vrijeme, ja sam jako tužan, ali i sretan, mislim da je iznad svega i kada razmisli, sretan i Alex.
Sretan je jer je Juve na vrhu, a on ga je doveo tamo iz dna u kojem smo bili.
Sada će doći mlađi, jači i brži, a Alex će vječno biti u srcu svakog Juventina kao najveća legenda kluba, simbol Juventusa i duša Juventusa. Vratit će se on opet, tu nema sumnje.
Sa njim odlazi i posljednja prava, istinska desetka svjetskog fudbala, kao što sam negdje napisao, posljednji fudbalski romantik. Trebamo biti ponosni što smo ga gledali, poistovjećivali se sa njim, uzeli ga za uzora kao što sam i ja.
Teško je zamisliiti Juventus, a nema Alexa sa brojem 10, ali morat ćemo se pomiriti i prihvatiti.
Iznad svega dragi Juventini, Sempre Forza Juve!
Uživajte u slavlju na ulicama Torina.
Ja ga pamtim od 1996-97 otprilike, dakle, 2/3 svog života, zaista je pravo vrijeme, ja sam jako tužan, ali i sretan, mislim da je iznad svega i kada razmisli, sretan i Alex.
Sretan je jer je Juve na vrhu, a on ga je doveo tamo iz dna u kojem smo bili.
Sada će doći mlađi, jači i brži, a Alex će vječno biti u srcu svakog Juventina kao najveća legenda kluba, simbol Juventusa i duša Juventusa. Vratit će se on opet, tu nema sumnje.
Sa njim odlazi i posljednja prava, istinska desetka svjetskog fudbala, kao što sam negdje napisao, posljednji fudbalski romantik. Trebamo biti ponosni što smo ga gledali, poistovjećivali se sa njim, uzeli ga za uzora kao što sam i ja.
Teško je zamisliiti Juventus, a nema Alexa sa brojem 10, ali morat ćemo se pomiriti i prihvatiti.
Iznad svega dragi Juventini, Sempre Forza Juve!
Uživajte u slavlju na ulicama Torina.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Svi oni koji jos nisu, palite ovaj link od Oxygena. Autobus dolazi na trg.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Znaci pridrzavaju se ogranicenja, samo 30 
juventus 0244 je napisao/la:Znaci pridrzavaju se ogranicenja, samo 30
- HeavensWonder
- Kontakt:
Da odgovorim pitanjem. Je li se to Alex nije uklapao u igru Contea ??? Mozda nije timski igrac pa sve sam zavrsava ??beki je napisao/la:Kada biste vi morali birati izmedju Del Piera i Contea i njegove taktike koja bi donosila uspjehe, sta biste odabrali ?
Ne zaboravite koliko se puta igra Juventusa preokrenula kad Alex udje u igru i smiri, stane na loptu pa onda ponovo. Koliko je puta spasio utakmicu pravim potezima, a da i ne spominjem slobodnjak protiv Lazia i Milan itd. Koliko je puta bio jedina slamka za koju se Juventus drzi u posljednjim trenucima ??
Naprotiv, Alex je itekako vazan dio Conteove igre i mozda ne moze izdrzati vise od 25 minuta ubitacnog tempa, ali za to vrijeme donosi titule i stvara historiju. Nek neko kaze kako svaki navijac nije ponosan na Alexa sto je u najtezim trenucima odbio sve i vjerovao u Juventus, i mi smo s njim vjerovali da bi na kraju i vratili titulu kuci. I sad da mu taj isti klub pokaze vrata... Sramota za upravu Juventusa. Jedan je Gianni Agnelli i jedan je Giampiero Boniperti. Istinske legende uprave kluba, a ne ovi kvazi menadzeri. Sreca pa je Andrea malo normalniji, al nek se ugleda na djeda koji je izmedju ostalog i nazvao Del Piera " Il Pinturiccio "
Sretan sam zbog titule, ali naravno ostaje gorak okus zbog Alexa... Zauvijek #1 za mene !
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
beki je napisao/la:juventus 0244 je napisao/la:Znaci pridrzavaju se ogranicenja, samo 30
Bonuci je genijalan i znak 30

AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
U pravu si, ja sam samo fino pitao. Da vidim kakvo je vase misljenje.HeavensWonder je napisao/la:Da odgovorim pitanjem. Je li se to Alex nije uklapao u igru Contea ??? Mozda nije timski igrac pa sve sam zavrsava ??beki je napisao/la:Kada biste vi morali birati izmedju Del Piera i Contea i njegove taktike koja bi donosila uspjehe, sta biste odabrali ?
Ne zaboravite koliko se puta igra Juventusa preokrenula kad Alex udje u igru i smiri, stane na loptu pa onda ponovo. Koliko je puta spasio utakmicu pravim potezima, a da i ne spominjem slobodnjak protiv Lazia i Milan itd. Koliko je puta bio jedina slamka za koju se Juventus drzi u posljednjim trenucima ??
Naprotiv, Alex je itekako vazan dio Conteove igre i mozda ne moze izdrzati vise od 25 minuta ubitacnog tempa, ali za to vrijeme donosi titule i stvara historiju. Nek neko kaze kako svaki navijac nije ponosan na Alexa sto je u najtezim trenucima odbio sve i vjerovao u Juventus, i mi smo s njim vjerovali da bi na kraju i vratili titulu kuci. I sad da mu taj isti klub pokaze vrata... Sramota za upravu Juventusa. Jedan je Gianni Agnelli i jedan je Giampiero Boniperti. Istinske legende uprave kluba, a ne ovi kvazi menadzeri. Sreca pa je Andrea malo normalniji, al nek se ugleda na djeda koji je izmedju ostalog i nazvao Del Piera " Il Pinturiccio "
Sretan sam zbog titule, ali naravno ostaje gorak okus zbog Alexa... Zauvijek #1 za mene !
VOLIM TE CAPITANO

★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
ABd poslije finala kupa, njegov dres ide na zid sobe.
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
To sam i ja htio napisati.. Sad ce Villareal biti vjerovatno "rasprodaja - sve u pola cijene!", tako da bi se Rossi vrlo vjerovatno mogao dovesti za neke male pare.harebianconero je napisao/la:Ispade Villareal u 2. ligu, mogli bi za male pare dovesti Rossija ...
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
Scudetto je u drugom planu. Svi samo o NAJVEĆEM pišu. Sjebali su nam slavlje ovom odlukom. Prodali su Alexa, prodali su dušu, a duša ovoga tima je ON... nisu smjeli ovako...

Nikad neće biti isto.
Ja se izvinjavam svima, pogotovo onima koji slave i ne razumiju ovo. Znaju oni malo stariji, koji duže prate Juve šta je Capitano. Pogotovo mi, koji smo odrasli i zavoljeli Juve zbog njega. Ostao je i kad je najteže bilo. Simbol pada i uspona našeg kluba. Ljudina, institucija...
Ja ne mogu vjerovat da ga više nikad neću gledat u našem dresu.

Nikad neće biti isto.
Ja se izvinjavam svima, pogotovo onima koji slave i ne razumiju ovo. Znaju oni malo stariji, koji duže prate Juve šta je Capitano. Pogotovo mi, koji smo odrasli i zavoljeli Juve zbog njega. Ostao je i kad je najteže bilo. Simbol pada i uspona našeg kluba. Ljudina, institucija...
Ja ne mogu vjerovat da ga više nikad neću gledat u našem dresu.
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Zlatnim slovima upisani u historiju, upamtite ovo jer teško da će ovo neko opet doživjeti:

Niti jedan tim u historiji nije imao 38 utakmica bez poraza, tj jednu sezonu, zapravo, milan i Perugia su bili neporaženi jednu sezonu, ali igralo se 34 kola.
Bit će vremena za statistike, 2 podatka ću još izdvojiti, 20 igrača se upisalo u strijelce i najvažnije, najbolja odbrana svih vremena italijanske lige, 20 primljenih golova.
Šampioni!

Niti jedan tim u historiji nije imao 38 utakmica bez poraza, tj jednu sezonu, zapravo, milan i Perugia su bili neporaženi jednu sezonu, ali igralo se 34 kola.
Bit će vremena za statistike, 2 podatka ću još izdvojiti, 20 igrača se upisalo u strijelce i najvažnije, najbolja odbrana svih vremena italijanske lige, 20 primljenih golova.
Šampioni!

AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Rastanak je svaki težak, ali meni ovaj danas bio neopisiv...
Lijepo je što se oprostio titulom.. mišljenja sam da je mogao još jednu godinu ostati...
Proslava danas fenomenalna, ali ostaje taj ukus tuge i gorčine što Alex ode.
Zavolio od prvog momenta, pratio, frizure mijenjao u skladu kako je to Capitano radio, lomio nogu vježbajući slobodnjak a la Alex, masu drugih stvari...
Hvala ti pa si mi donio mnogo lijepih trenutaka u životu, što si mi fudbal činio lijepim, ljepšim, boljim, hvala ti što si bio dio naših mladalačkih života...
Alessandro Del Piero. čast mi je što živim u istom vremenu kao ti.
Lijepo je što se oprostio titulom.. mišljenja sam da je mogao još jednu godinu ostati...
Proslava danas fenomenalna, ali ostaje taj ukus tuge i gorčine što Alex ode.
Zavolio od prvog momenta, pratio, frizure mijenjao u skladu kako je to Capitano radio, lomio nogu vježbajući slobodnjak a la Alex, masu drugih stvari...
Hvala ti pa si mi donio mnogo lijepih trenutaka u životu, što si mi fudbal činio lijepim, ljepšim, boljim, hvala ti što si bio dio naših mladalačkih života...
Alessandro Del Piero. čast mi je što živim u istom vremenu kao ti.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Stefania Vucinic, Veronica Storari, Agnese Pepe, Carolina Chiellini, Martina Bonucci

Jedna od jacih slika danas.