Oxygen je napisao/la:Njegova pjesma.![]()
[youtube][/youtube] Tuzno nema sta stvarno i mene je ovo pogodlio.![]()
![]()
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
L'hommage for Alex

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Capitano
Kako Sky prenosi, klub je spreman povući desetku.
Sam Alex je ranije govorio da to nije u redu, jer i on je kao dječak sanjao tu desetku i da ne bi bilo pravedno nekome to uzeti. Kakav je to čovjek...
Ne znam. Mi nikada više nećemo imati ovakvog igrača, to je sigurno i sa te strane je ispravno, ali ja bih volio da recimo mali Tobias jednog dana uzme tu desetku, zaista bih bio presretan.
VOLIMO TE CAPITANO
Kako Sky prenosi, klub je spreman povući desetku.
Sam Alex je ranije govorio da to nije u redu, jer i on je kao dječak sanjao tu desetku i da ne bi bilo pravedno nekome to uzeti. Kakav je to čovjek...
Ne znam. Mi nikada više nećemo imati ovakvog igrača, to je sigurno i sa te strane je ispravno, ali ja bih volio da recimo mali Tobias jednog dana uzme tu desetku, zaista bih bio presretan.
VOLIMO TE CAPITANO
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
- IlPrincipino
- Kontakt:
ja za povlačenje broja nisam...može ali na par godina...dok ne dovedemo pravog lika za taj broj...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Samo Tobias može desetku nosit. Zamjene nema...
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Giovinco bi trebao uzeti broj 10 jer ga i u reprezentaciji već ima, a po poziciji na terenu i talentu je jedini koji bi zaslužio to, usput je dijete Juventusa i rođen u Torinu.
Dakle, nisam za povlačenje brojeva općenito, to je bespotrebno, u Juventusu ne bi bilo brojeva od 1-11 da su svima povlačili, od Zoffa, Sciree, Sivoria, Bonipertia, Platinia, Zidanea, Nedveda itd.
Postoji mnogo načina da se oda priznanje kao što je ime stadiona (mada mislim teško), spomenikom u Torinu itd.
Dakle, nisam za povlačenje brojeva općenito, to je bespotrebno, u Juventusu ne bi bilo brojeva od 1-11 da su svima povlačili, od Zoffa, Sciree, Sivoria, Bonipertia, Platinia, Zidanea, Nedveda itd.
Postoji mnogo načina da se oda priznanje kao što je ime stadiona (mada mislim teško), spomenikom u Torinu itd.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- SoloJuve26
- Kontakt:
Odličan članak, ne radim copy/paste nikada, ali za ovo treba s obzirom da su medijima druge stvari važnije od istinskih vrijednosti.
Addio najvećeg džentlmena fudbala
Devedesete godine su bile godine uspona italijanskog fudbala, kada je Calcio bilo najpopularnije fudbalsko takmičenje koje je termin nedjeljom od 15:00 bio rezervisalo za uživanje u majstorijama nogometaša sa Apenina. Italija je tradicionalno fudbalska zemlja, domovina veličina kao što su Franco Baressi, Sandro Mazzola, Dino Zoff ili Gaetano Scirea, a u posljednjoj deceniji na scenu je stupio vjerovatno jedan od najvećih Italijana svih vremena - Alessandro Del Piero.
Kovrdžavi dječačić rođen je u gradu Cognelianu, a prve ozbiljne fudbalske korake napravio je u Padovi. Del Pierova porodica nije bila bogata, tako da je mladom Alessandru bila namjenjena karijera vozača kamiona, ali je on bio vizionar, i nije bio zadovoljan time. Od svojih prvih fudbalskih koraka Del Piero je pokazivao ogroman talenat, a zanimljivo je da je svoju karijeru počeo kao golman. Nakon jednog treninga njegov brat Stefano mu je predložio da zaigra u napadu, što je bio pun pogodak. Iz Padove je u julu 1993. godine prešao u Juventus za 2.6 miliona funti, i to je bio početak sna i prva stepenica u putu ka mjestu legendi. U meču protiv Reggiane postigao je svoj prvi gol za Juventus, a u prvoj utakmici u kojoj je startovao, protiv Parme, postigao je hattrick.
Sa Juventusom je osvojio sve. Osam naslova prvaka Italije, uključujući onaj koji je podigao jučer, italijanski kup, četiri puta Superkup Italije Ligu prvaka u utakmici protiv Ajaksa 1996., a nešto kasnije i Interkontinentalni kup, kada je u utakmici odigranoj u Tokiju postigao jedini gol protiv River Platea. Sa Italijanskom reprezentacijom je bio svjetski prvak 2006. godine na prvenstvu u Njemačkoj, a ostaće upamćen njegov gol u polufinalu protiv domaćina takmičenja.
Na individualnom planu je također bio uspješan. Iako nikada nije osvojio Zlatnu loptu, tri puta je bio uvrštavan u najbolji tim Evrope od strane kontinentalnih medija, proglašen je najboljim mladim igračem, te je osvojio nagradu Zlatno stopalo za životno djelo i grandioznu karijeru. Dva puta je proglašavan najboljim igračem Italije. Jedini je igrač koji je u dvije sezone uzastopno bio najbolji strijelac u dva nivo takmičenja, Serie B i A, dok je jednom bio najbolji strijelac Lige prvaka, i to 1998 godine. Nezaboravni su mečevi protiv Reala i Manchestera, kada je na Santiago Bernabeuu i Old Traffordu doživio "standing ovation" domaće publike, što je nešto čime se malo fudbalera može pohvaliti. Ale je igrač za kojeg je fair play temelj viteštva u fudbalu, te je jedan od rijetkih koji u svojoj karijeri nikada nije bio isključen. Odigrao je 704 utakmice za svoj voljeni Juventus i postigao 290 golova, oborivši sve rekorde u crno-bijelom dresu.
Gianni Agnelli, nekadašnji predsjednik Juventusa dao mu je nadimak Pinnturichio, po čuvenom renesansnom slikaru, uporedivši ono što Del Piero radi na terenu sa umjetnošću. Teško je odabrati neke posebne detalje iz devetnaestogodišnje karijere Alessandra Del Piera u Juventusu, ali jedna od najupečatljivijih stvari će ostati to što je dio terena oko ivice šesnaesterca nazvan njegovom zonom, budući da je sa tog mjesta postizao najspektakularnije golove. "Del Piero zone" golove su na svojoj koži osjetili, između ostalih, Real Madrid, Manchester United, Borussija Dortmund, a da ne govorimo o italijanskim timovima. Del Piero nikada nije bio igrač koji je po što - po to htio da zabije gol kao većina centarfora, već je svojom lucidnošću i inteligencijom uspjevao da asistira svojim saigračima iz situacija u kojima se činilo da je to nemoguće. Navijačima Juventusa će posebno ostati u sjećanju utakmica iz sezone 2003/4 kada je Del Piero u derbiju sa Milanom koji je praktički odlučivao o novom prvaku, sjajno makazicama asistirao Davidu Trezegeutu za gol i pobjedu Stare dame.
Za sve Juventine Alessandro Del Piero je više od kapitena. Bandiera (zastava), kako Italijani kažu, čovjek kojeg naprosto svi zaljubljenici u crno-bijelu boju obožavaju. Alessandro Del Piero je simbol najvećeg uspjeha i najvećeg pada kluba, ali i simbol najvećeg povratka i izdizanja iz pepela i mulja prosječnosti. Iako je Juve drugi najtrofejniji evropski klub, nikada nije bio "fancy" moderni tim, već grupa ljudi u jednostavnim dresovima čija je želja za pobjedom uvijek bila njihov zaštitni znak. Del Piero je zaista savršen primjer filozofije Juventusa, simbol skromnosti, veličine, i želje da se bude bolji od rivala. Sigurno je da se u modernom fudbalu teško može naći veći gospodin od kapitena Juventusa, čovjeka koji bez gunđanja uspjeva da istrpi i preskoči probleme i prepreke, sa ogromnim dostojanstvom u pobjedi i porazu.
Današnji tabloidni fudbaleri pokušavaju da voze desetak automobila u isto vrijeme, da budu viđeni sa djevojkama-fotomodelima na svim eventima koja mogu obići, te nastoje biti u centru pažnje ne birajući metode kako doći do nje. Del Piero je antipod svim tim wannabejima, on je osoba koju biste poželjeli da imate pored sebe, nešto kao starijeg brata. O velikim ljudima je uvijek teško govoriti, jer je nemoguće naći prave riječi za njih. Gospodin nikada nije napustio svoju damu, ostao joj je vjeran uprkos tome što je mogao da igra bilo gdje drugo kada mu se pružila prilika. Garry Neville je rekao za njega da je najbolji protiv koga je igrao, a Maradona ga je čak stavio ispred Zidanea. Alessandru ta poređenja nikada nisu ni bila važna, on je volio svoj Juventus i davao mu se u potpunosti, ne obraćajući pažnju na rekorde i ličnu slavu. Jučer je najveći gentleman svjetskog fudbala učinio ono što je godinama radio najbolje - postigao gol za svoj Juventus i podigao pehar namjenjen najboljem timu u Italiji. Sa suzama u očima se oprostio od svetog dresa bianconera, a stadionom je dugo odzvanjalo ime najveće legende Juventusa svih vremena. Samo je jedan Capitano!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
I ja danas pustih suzu za Alexom.
Sto se tice broja 10, mislim da treba da se povuce do daljnjeg, te eventualno vrati onome igracu koji ce biti priblizan Alexu jer svi znamo da nikada vise nece doci neko kao on. Rano je sada pricati da ce to biti Giovinco ili neko drugi. Ima jos vremena da se dostigne priblizan nivo nase legende. I takodjer mislim da bismo stadion trebali nazvati po njemu. On to defitinitvno zasluzuje i to je najmanje sto se moze uraditi za ovakvog covjeka.
Evo lijepog snimka ceremonije, meni jako drag komentator ( ko zna ime neka kaze ).
[youtube][/youtube]
Evo lijepog snimka ceremonije, meni jako drag komentator ( ko zna ime neka kaze ).
[youtube][/youtube]
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Fabio Caressa je ime komentatora.
Alex, gospodin kakav je uvijek bio je rekao upravi da se ne povlaci desetka jer je i on ko mladji sanjao taj broj te da to sad sanjaju drugi igraci. Kapa dole njemu i veliki - upravi i treneru Juventusa sto nisu zadrzali legendu u klubu.
Alex, gospodin kakav je uvijek bio je rekao upravi da se ne povlaci desetka jer je i on ko mladji sanjao taj broj te da to sad sanjaju drugi igraci. Kapa dole njemu i veliki - upravi i treneru Juventusa sto nisu zadrzali legendu u klubu.
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Lucio idiote umri !
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.
Chi per l'Inter vive, non muore mai...
Lucio idiote umri !
Sto se tice desetke, trebaju da se ponasaju po instrukcijama kapitena.
On je rekao da se ne povlaci i ne treba.
Samo je ne treba olako davati, jer je to ipak poseban broj.
Tesko je breme koja ta desetka nosi i ne moze svako ni taj pritisak da iznese.
On je rekao da se ne povlaci i ne treba.
Samo je ne treba olako davati, jer je to ipak poseban broj.
Tesko je breme koja ta desetka nosi i ne moze svako ni taj pritisak da iznese.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Cestitke Juveu na zasluzenoj tituli, i jako mi je zao da je jedna takva ikona zavrsila svoju pricu.
Iako navijam za Inter, vaseg najveceg rivala, moram reci da je juve sasvim zasluzeno osvojio titulu i da je ove godine igrao najljepsi nogomet u Italiji, nadam se da ce to doprijeniti popularnosit Italijanskog fudbala.
Sretno i sledece sezone, ali nadam se da necete osvojiti titulu
...
ps... Del Piero je jedan od tri legende uz koje sam ja odrastao, i uz Ronalda i Zidanea prva imena u fudbalu koja sam upamtio .
Iako navijam za Inter, vaseg najveceg rivala, moram reci da je juve sasvim zasluzeno osvojio titulu i da je ove godine igrao najljepsi nogomet u Italiji, nadam se da ce to doprijeniti popularnosit Italijanskog fudbala.
Sretno i sledece sezone, ali nadam se da necete osvojiti titulu
ps... Del Piero je jedan od tri legende uz koje sam ja odrastao, i uz Ronalda i Zidanea prva imena u fudbalu koja sam upamtio .
Slučajni
Kako gotivim Lucu, veliki igrač će biti.
[youtube][/youtube]
Raiola kaže da još nije gotovo vezano za Pogbu, ali je veoma blizu.
Kako gotivim Lucu, veliki igrač će biti.
[youtube][/youtube]
Raiola kaže da još nije gotovo vezano za Pogbu, ali je veoma blizu.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
- L'Avvocato
- Kontakt:
Sada moramo iskoristiti priliku i dovesti Rossia. Ekipa mu je ispala, on ima tešku povredu, ali moramo rizikovati .
Naš bi bio za 15-ak miliončića
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Ako se sjetite, ja sam pisao da mi je velika želja da ga dovedemo i prije ovoga, sada pogotovo, on je igračina, rizikovati apsolutno, ima 25 godina i oporavit će se.
On i Gio po krilima
.
Avvocato
On i Gio po krilima
Avvocato
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Ma moze to i za dosta manje...dzenan01 je napisao/la:Sada moramo iskoristiti priliku i dovesti Rossia. Ekipa mu je ispala, on ima tešku povredu, ali moramo rizikovati .
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”
Amauri > Mandžukić
“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”
Amauri > Mandžukić
- golgeter242
- Kontakt:
Cestitke navijacima Juventusa na ovoj titulu. Od prvog kola sezone i od one utakmice s Parmom sam znao da ce nesto biti od njih i nisam se prevario. Prije svega novi stadion je vratio neku ljepotu. Nekako mi je bilo dosadno gledati utakmice Juventusa na polupraznom Delle Alpiu koji je otisao u legende. Tu je i Conte koji je doveo par imena, a prije svega Pirlo je po meni jedan od boljh stvari koja se desila Juventusu u zadnjih par godina. Nevjerovatno kakve taj covjek lopte daje, doslovno moze pogoditi komara u obrvu, svaka cast majstoru.
Nema potrebe da se prica o tome dal je titula zuasluzena ili ne. Sama cinjenica da je sezona bez poraza govori neke stvari.
Alex se oprostio kao gospodin. Igrac koji je bio uz ovaj tim i u najtezim trenucima, pa i onim kada je Juve igrao drugu ligu on je bio tu. I ne vjerujem da mu nisu dali barem jos jednu godinu ugovora, s obzirom da je Alex jasno i glasno rekao da zeli da igra fudbal i da mu se igra.
Nema potrebe da se prica o tome dal je titula zuasluzena ili ne. Sama cinjenica da je sezona bez poraza govori neke stvari.
Alex se oprostio kao gospodin. Igrac koji je bio uz ovaj tim i u najtezim trenucima, pa i onim kada je Juve igrao drugu ligu on je bio tu. I ne vjerujem da mu nisu dali barem jos jednu godinu ugovora, s obzirom da je Alex jasno i glasno rekao da zeli da igra fudbal i da mu se igra.
Manchester United! FK Sarajevo! Roger Federer! Miami Heat!
Dok Sarajevo postoji i Miljacka tece, Horde tvoje ime zaboraviti nece!
VEDRAN PULJIC!
Dok Sarajevo postoji i Miljacka tece, Horde tvoje ime zaboraviti nece!
VEDRAN PULJIC!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.