Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 maj 2012, 12:36

amerosm je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:U -17 reprezentacija Njemačke plasirala se u finale EP pobjedom nad Poljskom od 1:0.Njemačka u četiri susreta nije primila nijedan gola pa i ovaj podatak dovoljno govori koliko su ispred ostalih reprezentacija.Pobjednički gol dao je Goretzka.**** Ozila, Khediru, Podolskog kad ih se 10 novih rodi.
Nisam gledao utakmicu pa teako ne mogu reci koje bolje izgledao na terenu i imao kontrolu nad utakmicom - mada i to nije tesko predpostaviti. Inace Elf na ovom prvenstvu ima fenomenalnu odbranu, ali napad je katastrofalan i nije u stanju da realizuje odlicne prilike.

U finalu ce igrati protiv Holandije i mislim da su u ovoj utakmici apsolutni favoriti i nadam se da ce im se osvetiti za poraz iz prosle godine.

Sto se tice ovog boldiranog dijela mislim da ne treba trcati pred rudu, jer rijetko koji ce igrac uspjeti na visikom nivou. Sjetimo se samo Svicarske iz 2009.godine kada su uzeli SP do 17 godina i jedino Xhaka je napravio koliko toliko uspjesnu karijeru - a ostali igraju u nizerazrednim klubovima. Ovim zelim reci da je trnovit put do toga da skinu danasnju i buducu okosnicu repke sa trona.
Da, ali ipak je tesko porediti švicarsku ligu sa Bundesligom (po kvaliteti, organizaciji , uslovima za treniranje...). Recimo iz generacije u21 Njemačke koja je osvojila Ep dobili smo Neuera,Boatenga, Hummelsa, Khediru,Howedesa, Ozila, Aoga, Beck, Schmletzera...

Istina da neke generacije ne isplivaju na površinu, ali mladi igrači u Bundesligi dobivajuu šansu mnogo prije nego u nekoj drugoj ligi.KAd je otišla sjajna generacija sa Mateusom, Effenbergom, Schoolom mnogi su mislili da će Njemački nogomet dozivjeti krah no to se nije dogodilo.Pogledaj samo šta se novih mladih igrača pojavilo u zadnje 2-3 godine u Bundesligi.Biće ih sve više u godinama koje slijede jer se recept pokazao dobrim.NAravno da iz ove generacije neće uspjeti svi, ali igrači poput Benkarita, Meyera, Dittgena, Dudziaka će sigurno isplivati svojim talentom jer se nalaze u klubovima koji svojoj djeci daju šansu u 18 -19 godini (Schalke i BVB).

Što se tiče realizacije na ovom Ep-u ona je slaba sobzirom na broj prilika u utakmicama.Prije prvenstva ja sam izrazio čuđenje zasto neki od najboljih strijelaca omladinske lige nisu pozvani i bio sam u pravu (bez obzira na mozda drugačiju viziju selektora).

U utakmici protiv Poljske imali su 14 suteva (6 u okvir) i 7 kornera.Poljaci nisu imali nijedan sut u okvir gola ( 6 suteva pored gola) te tek 3 kornera.

U utakmici sa Gruzijom omjer suteva je bio 13-5, portiv Islanda 17-4 , a u meču sa Francuskom su se malo popravili 15-7 (3:0) . Odbrana im je stvarno dobra predvođena Suleom iz Hoffenheima i Sarrom iz BAyera.Dudziak je sa pozicije zadnjeg veznog prebacen na lijevi bek, a Itter je desni bek iako je u početku igrao više u sredini ,a Akpoguma na beku.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 14 maj 2012, 18:19

Istina je da nece svi uspjeti ali siguran sam da ce bar pola njih biti dobri bundesligaski igraci .recimo iz one u 19 generacije koja je bila prvak evrope kada je trinks zabio holandzanima iz slobodnjaka mnogi do sada nisu mnogo napravili. Yabo I basala mazana iz kolna su propali ko zeton jedan hladi jaja u alemaniji achen a drugi u riedu iz austrije. Kargbo nemam pojma sha bi s njim trinks tu I tamo platennhardt rezerva u nurnbergu ... Od ove generacije ocekujem da meyer I dzudziak uspiju postati top igraci. A sto se tice svice ima onaj buff iz zuricha igra u prvoj postavi mislim plus ben khalifa je u young boysima seferovic u lecceu , nisu svi propali ipak

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 maj 2012, 18:49

gruezi je napisao/la:Istina je da nece svi uspjeti ali siguran sam da ce bar pola njih biti dobri bundesligaski igraci .recimo iz one u 19 generacije koja je bila prvak evrope kada je trinks zabio holandzanima iz slobodnjaka mnogi do sada nisu mnogo napravili. Yabo I basala mazana iz kolna su propali ko zeton jedan hladi jaja u alemaniji achen a drugi u riedu iz austrije. Kargbo nemam pojma sha bi s njim trinks tu I tamo platennhardt rezerva u nurnbergu ... Od ove generacije ocekujem da meyer I dzudziak uspiju postati top igraci. A sto se tice svice ima onaj buff iz zuricha igra u prvoj postavi mislim plus ben khalifa je u young boysima seferovic u lecceu , nisu svi propali ipak
U pitanju je U17 reprezentacija Njemačke.Dosta su mladi da bi još isplivali na površinu.Sve su to 19 godišnjaci.U naredne 2 godine od njih se moze očekivati eksplozija jer je Mazana otišao u Furth.Yobo če dobiti sansu u Koln sad kad su ispali.Thy će u neki od klubova zweite na kaljenje.Biće prilike da se dokazu.Trinks će nakon čistke u Werderu sigurnu u prvih jedanaest.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 maj 2012, 13:39

slika

SIEG HEIL :D :lol: :oops:
BvB Echte Liebe !!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 maj 2012, 15:03

gruezi je napisao/la:Zar on nije poluspic? I ribery da ti odgovorim na onaj ranije post.. Wolfsburg je prosle godine uzeo titulu sa knoscheom, thoelkom,polterom, sidenhauerom gogiom, a ovi igraci sto si naveo bas I nisu se pretjerano istakli osim haucka I arnolda... Recimo milimaci ima tek 4 gola na kontu ..a nordost koliko znam dobija 2 predstavnika ove godine jer je prosle klub iz te divizije uzeo ne? Ispravi me ako grijesim..bas nevjerujem da su akademije hanofe wolfsburga erfurta itd jace od schalke,koln,gladbach, dormundtovih akademija. Sto se tice u 19 , trener je ispao debil nevidzeni , u prvoj su igrala 3-4 igraca koji to ni po cemu nisu zasluzili I to jos iz engleskih akademija(parks,soma I jos 2 ja mislim) I logicno je da je ekipa izgledala izgubljeno..al hajd... Bayern se bori za prvo mjesto sa freiburgom u svojoj diviziji ima jos 2 tekme do kraja...
Da svake godine se to mijenja.Međutim zadnje dvije godine ekipa iz Nord/Nordosta uzima titulu pa je valjda i to neko mjerilo.Da, otišlo je Wolfsburgu par igrača od Hartherza, Gogie, Scheidhauera, Cigercia, Saussa, Schultza, Tholke, ali je ostalo dosta mladića koji su prošle godine imali 17 ili 18 godina i koji su i u tako jakoj ekipi imali svoju ulogu.Schalke i Wolfsburg su dvije najbolje ekipe i ja ih vidim u finalu, a ko će osvojiti odlučiće nijanse.Niko se u Wolfsburg pretjerano ne ističe jer imaju jak kolektiv.HAnsa, Hannover, Wolfsburg, Hertha, Werder, HSv su pravili odlične rezultati i sjajan posao sa mladim igračima zadnjih godina.Nemoguće je reći koja od liga je jača jer su klubovi tako podjeljeni da bi kvalitet bio izjednačen.To varira od generacije do generacije.Schalke pravi odličan posao sa mladim igračima i ako ih uspiju održati na okupu biće jadan od najačih klubova u Evropi (Draxler, Matip, Zander, Hofmann, Korczowski, Baus, Kolašinac, Ayhan, BAlci, MAx, Harder, Meyer, Dittgen, Avdijaj, Bodneroder , Sane, uz Holtbya, Papadopulosa, Escudera,Pukkia...) .

Prodaja Patricka Rakovskog mi je van svake pameti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2012, 15:24

Veceras od 18 h U-17 reprezentacija Njemacke igra u Ljubljani finalnu utakmicu EP-a protiv vrsnjaka iz Holandije. Nadam se da ce na kraju podici pehar namjenjen najboljoj ekipi Evrope i tako biti dodatan motiv Elfu da isti uspjeh ponovi u Ukrajini i Poljskoj.
Prikazali su najvise u toku dosadasnjeg prvenstva - osim sto realizacija nije bila na visokom nivou - i bila bi prava steta ukoliko ne bi uzeli trofej.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 maj 2012, 18:21

Damir_BvB je napisao/la:slika

SIEG HEIL :D :lol: :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a sto se ismijah xD
#miasanmia

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2012, 18:53

Nijemci su imali kontrolu utakmice protiv Holandije, da bi u posljednjih 5 minuta prvog poluvremena dopsutili Holandjanima da kreiraju par opasnih prilika. Sve je krenulo losim dodavanjem Sarr-a koji neometan salje na stranu prejaku loptu, a pozrtvovanost beka Njemacke Ittera je skupo mogla kostati Nijemce, ali je Dudziak uspio izblokirati igraca Holandije. Samo par minuta kasnije velika greska na sredini terena Meyera koji je umislio da je vrhunska zvijezda i Holandjani uzimaju loptu i pogadjaju precku, ali sva sreca pa lopta pri padu nije cijelim obimom presla gol liniju.

Nijemci igraju dosta lose, a razlog u takvoj igri treba traziti u Dittgenu i Meyeru koji nisu u stanju da sastave dva dodavanja kako treba.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 maj 2012, 19:12

Potpuna dominacija Njemačke u drugom poluvremenu.Vode golom Goretzke.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2012, 19:41

Kako su ova djeca glupa majko draga. Nek se oni zahebavaju pred golom protivnika. Ovo ce izgubiti na penalima.

Meyer nikad nece biti veliki igrac samo sto misli da je izmislio svijet. Njegovo poigravanje ce ih kostati vec zasluzene titule.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 16 maj 2012, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 maj 2012, 19:42

amerosm je napisao/la:Kako su ova djeca glupa majko draga. Nek se oni zahebavaju pred golom protivnika. Ovo ce izgubiti u produzetcima.
A sad penali.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 maj 2012, 20:35

Je.bo ne mogu vjerovat ode titula bezze Amere ne diraj Meyera momak je top naucit ce on neke stvari jbg schade schade schade .
BvB Echte Liebe !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2012, 23:24

Realno, Gruzija je nadigrala i Njemačku i Holandiju.

Njemačka je večeras trebala zabiti drugi gol i završiti posao, ali jbg, djeca su to, ne možeš ih kriviti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2012, 21:11

Nakon sto je tri puta zaredom odnijela laskavu titulu najljepse djevojke/spruge reprezentativca Njemacke na velikom takmicenju Sarah Brandner (djevojka Schweinsteigera) ce ove godine morati priznati poraz.
Licno mislim da ce titulu odnijeti nasljednica Heidi Klum (kako je javnost u Njemackoj zove) Lena Gercke inace djevojka Sami-ja Khedire.

slika

Inace samo mogu jedno reci: Blago se Sami-iju. :D :D

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 17 maj 2012, 21:38

amerosm je napisao/la:Nakon sto je tri puta zaredom odnijela laskavu titulu najljepse djevojke/spruge reprezentativca Njemacke na velikom takmicenju Sarah Brandner (djevojka Schweinsteigera) ce ove godine morati priznati poraz.
Licno mislim da ce titulu odnijeti nasljednica Heidi Klum (kako je javnost u Njemackoj zove) Lena Gercke inace djevojka Sami-ja Khedire.

slika

Inace samo mogu jedno reci: Blago se Sami-iju. :D :D
Po meni ovo nije pravo zensko, skoro je anoreksicna. 'ebo ba ovo, nek nabaci koju "kilu" i oblinu pa ce i biti nesto od nje :D
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 17 maj 2012, 22:08

Momci, ne spamajte. :D Mala mi lici na Cameron Diaz.
Fali ovdje Lothar da on sa svojim trebama popravi rejting. :lol:

Ne svidja mi se sto se Njemacka svrstava u najuzi krug favorita (iako to zasluzuju).
Nekako mi djeluju jaci kada delaju iz drugog plana, sa ulogom favorita nisu bas najboljsi. :(

Navijam za njih, ali me ne bi iznenadilo ako ne uspiju doci do medalje. Pogotovo ako Bayern potone (ne daj Boze) protiv Chelsea u subotnjem finalu.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2012, 22:20

geronimo je napisao/la:Momci, ne spamajte. :D Mala mi lici na Cameron Diaz.
Fali ovdje Lothar da on sa svojim trebama popravi rejting. :lol:

Ne svidja mi se sto se Njemacka svrstava u najuzi krug favorita (iako to zasluzuju).
Nekako mi djeluju jaci kada delaju iz drugog plana, sa ulogom favorita nisu bas najboljsi. :(

Navijam za njih, ali me ne bi iznenadilo ako ne uspiju doci do medalje. Pogotovo ako Bayern potone (ne daj Boze) protiv Chelsea u subotnjem finalu.

Ma Nijemci su uvijek vjerovali u sebe i nikad ih nije zanimalo sta drugi misle i sto ih nesvrstavaju u krug favorita. Uvijek su ocekivanja javnosti ogoromna - jedini izuzetak je SP 2002 - jer su otisli kroz baraz na SP.
Iako ne daj Boze Bayern kiksa u Subotu mislim da to nece dosta ostaviti traga na igrace, jer su Löw i njegov strucni stab dosad bezbroj puta pokazali da igrace znaju vratiti psihicki i da pruze ono najbolje sto znaju. Takodjer su ja mislim jedina reprezentacija koja ce za vrijeme EP-a imati svog psihologa.

Ne daj Boze da se Lothar nalazi u strucnom stabu Löw-a, siguran sam da bi bilo belaja. :lol: :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 maj 2012, 22:34

geronimo je napisao/la:Pogotovo ako Bayern potone (ne daj Boze) protiv Chelsea u subotnjem finalu.
Gero, my man :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 maj 2012, 23:07

Cura mu je gadna do bola mislim sto se izgleda tice ... Mrsava skroz bjaazi ba...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 17 maj 2012, 23:19

gruezi je napisao/la:Cura mu je gadna do bola mislim sto se izgleda tice ... Mrsava skroz bjaazi ba...
Bil' joj presušio baricu?! slika :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.