bjeri astra, siješ bezveze negativnu atmosferu. vidim da imaš insajderske informacije i to je odlično, da raja s foruma malo dobije i uvid u neka događanja iza kulisa. ali brate, zadnjih nekoliko postova samo spominješ plate, kako će svi igrači otići, kako niko neće doći i pucaš kontre forumašima koji govore o stabilizaciji kluba i koji žele da se malo vesele nekim pozitivnim pomacima u zadnje vrijeme, a bog zna da ih nije bilo mnogo u zadnjih 10 godina. eto trebali su momci danas dobiti platu, koliko su im onda još dužni, je li samo aprilsku? prije nekoliko godina su i više plata bili dužni, pa se guralo nekako naprijed, neki igrači opraštali dugove, neki tužili... ne kažem da ne treba momke plaćati, baš naprotiv, novac je jedan od glavnih pokretača fudbala danas, zato željo i osvaja titule, ali ne može se najavljivati raspad sistema ako se duguje jedna-dvije plate. eto uprava radi sa sponzorima, potpisuju se ugovori, za nadati se da će biti bolje.
sačekajmo kraj sezone, pa ćemo napraviti neki rezime prošle sezone, stavljati pluseve i minuse, pratiti dešavanja oko igračkog kadra i gledati kuda sve to ide. za sada mi se čini odličnim potezom dovođenje džafića koji je u možda najgorem mogućem trenutku preuzeo klub, malo promiješao karte i osigurao opstanak 2 kola prije kraja. do njegovog dolaska velež je u prvih proljetnih 8 kola uzeo 7 bodova, a on je za 5 kola uzeo 7 bodova, i to tih 7 bodova uzeo od zrinjskog, olimpica i borca, koji svi imaju bolje ekipe (osim zrinjskog

) i bore se za evopu. do džafića velež je u tri domaće utakmice dao jedan gol, a u zadnje tri domaće su zabili 5 golova (ovo se odnosi samo na proljetni dio sezone).
mislim da je ovo do sada ipak jedan uspjeh. igra još nije na nivou, daleko od toga, ali kako je moglo biti - odlično je.
ima i uprava dosta minusa ove sezone, imat će ih i džafa ubuduće, tako fudbal funkcioniše, ali mislim da trenutno nema nekog velikog opravdanog razloga da se podriva sistem.
da se okrenemo malo slobodi, čuo sam da neće igrati bandović, jugo i cerić zbog kartona... pa eto, neka neko potvrdi. taman da dejo malo odmori, ako je iko zaslušio, to je on.