Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Hare_BvB
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Hare_BvB » 17 maj 2012, 23:20

geronimo je napisao/la:Navijam za njih, ali me ne bi iznenadilo ako ne uspiju doci do medalje.
Nisi jedini. Ja cak imam gadan osjecaj da ni iz grupe nece izaci. :( Slazem se da ce dosta ovisiti o ishodu finala LP. Vece nade polazem u "svoje" Poljake. :mrgreen:

PS: Amer nam se opasno lozi na zene fudbalera. :D Sad znam koja mu je bila omiljena serija. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 17 maj 2012, 23:59

@ Hare

ne znam na koju seriju mislis. :mrgreen: :mrgreen: Ali moli Boga da Joakim sa svojim pulenima bude igrao finale, inace ce morati traziti novog selektora, a sigurno znas ko po tom pitanju najbolje kotira. ;) ;)

Inace citam danas u BILD-u ima Joakim neke zamisli da pokusa sa Reusom na poziciji napadaca. :o :o Mislim da bi ta opcija bila ravna samoubistvu, jer Reus to ne zna igrati i samo bi smetao Özilu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 maj 2012, 00:07

amerosm je napisao/la:@ Hare

ne znam na koju seriju mislis.
http://www.imdb.com/title/tt0302103/" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 18 maj 2012, 00:07

Piso sam o tome da bi Svabe mogli negativno iznenaditi jer su sad glavno favoriti za naslov. 2002 , 2008 kao i 2010 ih niko nije uzimao ozbiljno pa su strasno odigrali a sada evo sve su eyes on them pa cemo vidjeti kakvo je stanje ! I ja se bojim da moze biti niz okolnosti pod kojim oni nebi ni grupe prosli al nadam se da svi ovdje grijesimo i da ce se pokazati kako oklopna jedinica otvara ko konzerve druge timove

Deutschland über alles
Thomas Müller - Fußballgott

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 maj 2012, 00:24

gruezi je napisao/la:Cura mu je gadna do bola mislim sto se izgleda tice ... Mrsava skroz bjaazi ba...

Haj sto je mrsava, nego je ocito dojke :mrgreen: izgubila negdje u putu. Da nema bradavica, mislio bi insan da je dira po ledjima :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 18 maj 2012, 00:27

cura mu je opasna po zdravlje

Al po svoje

Volio bi je jedno sedam dana na terapiju mast sa rostilja ima da onda stigne Vivian Schmitt if you know what i mean ;)
Thomas Müller - Fußballgott

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 maj 2012, 00:54

amerosm je napisao/la: Inace citam danas u BILD-u ima Joakim neke zamisli da pokusa sa Reusom na poziciji napadaca. :o :o Mislim da bi ta opcija bila ravna samoubistvu, jer Reus to ne zna igrati i samo bi smetao Özilu.

moram priznati da si me iznenadio sa ovim komentarom jer Reus skoro čitavu sezonu igra u špicu (u Borussiji) i odigrao je to maestralno
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 maj 2012, 01:03

Pale_Companion je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Inace citam danas u BILD-u ima Joakim neke zamisli da pokusa sa Reusom na poziciji napadaca. :o :o Mislim da bi ta opcija bila ravna samoubistvu, jer Reus to ne zna igrati i samo bi smetao Özilu.

moram priznati da si me iznenadio sa ovim komentarom jer Reus skoro čitavu sezonu igra u špicu (u Borussiji) i odigrao je to maestralno
Nije igrao kao prvi napadac, nego kao lazna devetka, a najistureniji je bio Hanke. Toga kod Joakima u sistemu 4-2-3-1 nema. Tu imas playmakera u vidu Özila, i klasicnog napadaca koji otvara prostor veznim igracima.
Zato sam napisao da bi jedan drugome smetali, jer Özilu treba sloboda u igri da bi dosao do izrazaja.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 maj 2012, 01:06

Jbg. ja se slažem s @amerosm. On ne zna igrat' klasičnog napadača i vjerovatno bi samo smetao Ozilu....
On zapravo nije ni u M'gladbachu igrao pravog (klasičnog) "špica" kakav se traži u reprezentaciji.

Al' ne treba se brinut' za ovo, jer je Low rekao da je on tek četvrta opcija u napadu (za svaki slučaj).

Na lijevoj strani mislim da je Poldi siguran, a desno bi se mogli ''hrvat" Muller, Gotze i Reus. Gledajući formu Reus bi trebao bit' u prednosti, al' znamo da Low vjeruje provjerenim igračima u Elf-u. Dakle, vjerovatno Muller. :roll:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 maj 2012, 01:11

amerosm je napisao/la:

Nije igrao kao prvi napadac, nego kao lazna devetka, a najistureniji je bio Hanke. Toga kod Joakima u sistemu 4-2-3-1 nema. Tu imas playmakera u vidu Özila, i klasicnog napadaca koji otvara prostor veznim igracima.
Zato sam napisao da bi jedan drugome smetali, jer Özilu treba sloboda u igri da bi dosao do izrazaja.

Više je Hanke igrao lažnu devetku nego li Reus, pogotovo u zadnjih par mjeseci, posebice od ozljede Herrmanna protiv 'Lauterna.
Ja iskerno mislim da bi se on itekako mogao snaći u špicu i da ne bi ''smetao'' nikome...

mislim da je malo pretjerano za reći da bi Reus na špicu bilo samoubistvo, no dobro, svako ima svoje mišljenje ;)

i čini mi se da Low voli koristiti Ozila često na krilu, no možda griješim :?
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 maj 2012, 01:14

mislim, da se razumijemo ja sa za to da prva opcija bude Klose, jer smatram da je to najbolje opcija po Elf, ali isto tako sam i mišljenja da Marco sasvim dobro može odgovoriti zadatku poticije špic igrača, tako da ako zatreba Marco to može solidno odradit
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 maj 2012, 05:41

Po meni bi bolje rjesenje bio schurle na spicu nego reus... Iskreno nebi volio da poldija uzme mislim da su reus schurle muller goetze bolji od njeg

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 maj 2012, 16:59

Evo za @Amera nesto :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 maj 2012, 01:04

Cemu diskusija kada Gomez starta kao devetka. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 maj 2012, 02:23

geronimo je napisao/la:Cemu diskusija kada Gomez starta kao devetka. ;)
Nadam se da ce to samo ostati tvoja pusta zelja. :D :D Dovoljno je sto mi hebe zivce kada je LP u pitanju :D :D , a nek nas na EP-u postedi. :D :D
Inace mora Miro na EP-u bar izjednaciti rekord Bombera nacije. ;) ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 maj 2012, 01:12

Ne mogu o utakmici, još ne kontam šta se desilo, pa ću ovdje napisati jednu opasku:
Ako su igrači Bayerna upola syebani kao ja nakon finala (a još nisamnavijač tog tima), Joakimu je bolje da igra sa što manje Bavaraca u ekipi. Jedino bih ostavio one bez kojih se baš ne može: Lahm i Neuer, te možda Muller (veliko možda).

S druge strane, ako psiholozi Elfa uspiju ovo razočarenje kod Bavaraca pretvoriti u dodatni motiv na Euru, onda već imamo novog prvaka Europe ( ne mislim na Chelsea :twisted: ).
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 maj 2012, 01:14

spielführer_21 je napisao/la:Ne mogu o utakmici, još ne kontam šta se desilo, pa ću ovdje napisati jednu opasku:
Ako su igrači Bayerna upola syebani kao ja nakon finala (a još nisamnavijač tog tima), Joakimu je bolje da igra sa što manje Bavaraca u ekipi. Jedino bih ostavio one bez kojih se baš ne može: Lahm i Neuer, te možda Muller (veliko možda).

S druge strane, ako psiholozi Elfa uspiju ovo razočarenje kod Bavaraca pretvoriti u dodatni motiv na Euru, onda već imamo novog prvaka Europe ( ne mislim na Chelsea :twisted: ).
I Schweinesteiger.Ostali su nebitni ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 maj 2012, 01:22

spielführer_21 je napisao/la:Ne mogu o utakmici, još ne kontam šta se desilo, pa ću ovdje napisati jednu opasku:

Ne brinem se ja toliko kada je Elf u pitanju, jer Nijemci imaju vrhunske psihologe. Uostalom i Leverkusen je prije tacno 10 godina bio u istoj situaciji kao Bayern danas, pa su Ramelow, Schneider, Neuville i Ballack odigrali vazne uloge na SP-u koje su nazalost u finalu izgubili protiv Brazila - bez Ballacka koji je dobio drugi zuti u polufinalu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 maj 2012, 01:26

slika

Sudbina Elf-a je u rukama ovog covjeka - sto je i u svojoj kolumni i Franz Beckenbauer inidirektno potvrdio.
Iz trening kampa u Francuskoj danas se javio Bierhoff i rekao je da je siguran da se na igracima Bayerna nece osjetiti posljedice, a posebno je tu istaknuo Schweinsteigera. Isto tako je ubjedjen da ce ih psiholog i saigraci uspjeti vratiti u normalu.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 21 maj 2012, 01:43

Bas citam na bild.de o Schweiniju. Mislim da i novinari malo pretjeruju. Pa i kad su igrali finale prije 2 godine, i zijanili od Intera, na svjetskom odigrase strasno, i Muller, i Schweini i Lahm. Da, drugacije je sada, ali to su profesionalci. Nece sad ni Bastian narednih godinu dana razmisljati o tom udarcu. Boli, i boljet ce jos dugo, ali kada dodju nove utakmice i prilike za trofeje, to se potisne.
Reprezentacija je nesto drugo, a i ima jos do prvenstva. Sto se tice motivacije, igracima Bayerna (njemackim reprezentativcima), ovaj poraz u finalu moze biti dodatna motivacija da odigraju jos bolje i jace. Kad je vec klupska sezona propala, da naprave nesto sa repkom. A u kombinaciji sa igracima BVB-a, to ce sve ici kao po loju. ;)
Idealna kombinacija, kombinacija koja garantuje osvajanje evropskog prvenstva!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.