Imamo taj kostur, koji je jak. Imamo Schweina, Lahma, Neura, Riberija i Robena. Weltklasse. Uz Alabu, Mullera, Badstubera i Kroosa, nema zime. Gomezu treba pojacanje u vrhu napada. Mi smo jedina ekipa u Evropi koja igra na ovakvom nivou, a ima samo jednog napadaca koji moze igrati na tom nivou. Olic je svoje dao za ovu ekipu i na tome mu hvala. Za sinocnji penal mu nista ne zamjeram, niti bilo ko normalan ima pravo to raditi. Valja skupit damu, pa uopste izvesti penal u onakvoj utakmici. Doveo nas je svojim golovima do finala prije 2 godine. Ne zaboravljaju se te stvari. Obzirom da ide u Wolfsburg, a da je Petersen=Schlaudraf od prije par godina, ostaje samo Gomez. Gomez kojeg ja volim i cijenim jos dok je za VFB igrao. Nije weltklasse, nije ni ka*ina kakvim ga nazivaju. Brojke su na njegovoj strani, ali realno, uz onakve igrace iza sebe, imao bih i ja dobru statistiku u Bayernu. Gomezu treba podrska, treba mu, ako ne partner u napadu (jer ne znam kako to bi to formacijski izgledalo), onda neko ko ce sjediti na klupi i nakon dvije lose utakmice Gomeza, spremno docekat to mjesto. A to Petersen nije. Pranjic, Timoscuk? Sta takvi igraci rade u ekipi koja puca na visoko? Tymo sinoc odlican, ali opcenito govoreci, nije to to.
Ljudi moji: Neuer, Boateng, Lahm, Badstuber, Alaba, Kroos, Schweini, Ribery, Robben, Gomez, Muller, Gustavo, recimo i Rafinha i Contetno su dobri igraci. Problem je u tome sto 14 igraca ne moze, FIZICKI ne moze izgurati cijelu sezonu na najvisem nivou. A zamjene? Usami umjesto Robbena? Pranjic umjesto Riberija? Petersen umjesto Gomeza? Tymo po potrebi da mijenja Badstubera, Boatenga, ili da igra zadnjeg veznog? Tymo me podsjeca na Barbeza u nasoj repki prije par godina. Gdje god zaskripi, trpaj njega. Fali sirine, a kad fali sirine, fali i svjezine.
Dolazi mali Saćiri, vidjet cemo kako ce to izgledati. Pored toga, rijesiti se pojedinih igraca, vec nabrojanih, i kupiti samo jos dva kvalitetna igraca- jednog koji ce pomagati Schweiniu u defanzivnim zadacima ( misljenja sam da zadnju liniju ne treba dirati, Lahm-Bad-Boa-Alaba, stim sto se treba pojaci ta klupa. Buyten pao ku*cu za usi, a o Plavusi sam vec rekao). Ili
eventualno kupiti neko zvucno ime, a Boatenga preseliti na klupu. To ne bi bilo loše. I u napadu, dovesti nekog je*enog. Ne mislim na najboljeg strijelca japanske lige, niti najboljeg strijelca Kupa sajamskih gradova, nego JE*ENOG NAPADACA.
EDINA DZEKU!
A sto se tice ova dva izgubljena finala, vratice nam se to. Sve dodje na svoje, nazalost Plavcima sinoc, preko nasih ledja, ali fudbal je to.
Siguran sam da i dogodine mozemo ocekivati visok plasman u ligi prvaka, zasto ne i finale opet. Samo, da bi osvojili finale, treba nam jos nesto. Treba nam vodja. Treba nam igrac koji se zagalamiti, naruziti, podstaci da se ide dalje u teskim situacijama. Treba nam neko k'o nece gledat u svog golmana dok mu saigrac izvodji najvazniji penal svoje karijere. Treba neko sa pobjednickim mentalitetom, da to prenese na ekipu. To jeste Neuer, sasvim sigurno, ali on je golman. Daleko od igraca, daleko od zbivanja na terenu. To moze postati i neko od igraca koje vec imamo na terenu. Do sinoc sam mislio da je to Schweini, ali me srce zaboli kad sam vidio da ne gleda onaj penal. I tad sam rekao, da ako dodje do penela, i on bude pucao, bice fula. I tako i bi.
O Jupu, nekom drugom prilikom. I ovo sam napisao zbrda zdola, ali nemam ni vremena ni zivaca da vodim racuna o estetici posta. Bitna je poenta.