FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Arnelinho
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Arnelinho » 20 maj 2012, 18:54

thulkazal je napisao/la:pa kako se može uraditi kontra protiv ekipe koja provede 90% vremena sa 9 igrača na svojoj polovini ... pojasni ti meni ...
U to 10% vremena Bayern je par puta dolazio u priliku da im trče u ledja. A tu su se pokazali jako lošim. Kako rekoh, taj kreator (polu)protunapada je bio iritirajuće smotan.

Trči se obično do strane gdje je Ribery i dodaje tako da lopta ide u for. Nakon toga svi se udaljuju, ulaze u centar, prave sebi prostor za šut, a ti Ribery, aj ti stvori sam drugima šut.

Ne ide to baš tako. Puno puta su imali puno bolje opcije na drugoj strani, al' su je sami sebi zatvarali, tako što su učinili svoj položaj neprirodnim za dodavanje na tu stranu. A kad već i dodaju, ona očekuju čuda.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2012, 18:58

Arnelinho je napisao/la: U to 10% vremena Bayern je par puta dolazio u priliku da im trče u ledja. A tu su se pokazali jako lošim. Kako rekoh, taj kreator (polu)protunapada je bio iritirajuće smotan.
istina Bayern ima uzasno utrčavanje u prazan prostor posebno kod kontri ali da je to bilo odlučujuće, nije ...

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 20 maj 2012, 19:01

Imamo taj kostur, koji je jak. Imamo Schweina, Lahma, Neura, Riberija i Robena. Weltklasse. Uz Alabu, Mullera, Badstubera i Kroosa, nema zime. Gomezu treba pojacanje u vrhu napada. Mi smo jedina ekipa u Evropi koja igra na ovakvom nivou, a ima samo jednog napadaca koji moze igrati na tom nivou. Olic je svoje dao za ovu ekipu i na tome mu hvala. Za sinocnji penal mu nista ne zamjeram, niti bilo ko normalan ima pravo to raditi. Valja skupit damu, pa uopste izvesti penal u onakvoj utakmici. Doveo nas je svojim golovima do finala prije 2 godine. Ne zaboravljaju se te stvari. Obzirom da ide u Wolfsburg, a da je Petersen=Schlaudraf od prije par godina, ostaje samo Gomez. Gomez kojeg ja volim i cijenim jos dok je za VFB igrao. Nije weltklasse, nije ni ka*ina kakvim ga nazivaju. Brojke su na njegovoj strani, ali realno, uz onakve igrace iza sebe, imao bih i ja dobru statistiku u Bayernu. Gomezu treba podrska, treba mu, ako ne partner u napadu (jer ne znam kako to bi to formacijski izgledalo), onda neko ko ce sjediti na klupi i nakon dvije lose utakmice Gomeza, spremno docekat to mjesto. A to Petersen nije. Pranjic, Timoscuk? Sta takvi igraci rade u ekipi koja puca na visoko? Tymo sinoc odlican, ali opcenito govoreci, nije to to.
Ljudi moji: Neuer, Boateng, Lahm, Badstuber, Alaba, Kroos, Schweini, Ribery, Robben, Gomez, Muller, Gustavo, recimo i Rafinha i Contetno su dobri igraci. Problem je u tome sto 14 igraca ne moze, FIZICKI ne moze izgurati cijelu sezonu na najvisem nivou. A zamjene? Usami umjesto Robbena? Pranjic umjesto Riberija? Petersen umjesto Gomeza? Tymo po potrebi da mijenja Badstubera, Boatenga, ili da igra zadnjeg veznog? Tymo me podsjeca na Barbeza u nasoj repki prije par godina. Gdje god zaskripi, trpaj njega. Fali sirine, a kad fali sirine, fali i svjezine. :)
Dolazi mali Saćiri, vidjet cemo kako ce to izgledati. Pored toga, rijesiti se pojedinih igraca, vec nabrojanih, i kupiti samo jos dva kvalitetna igraca- jednog koji ce pomagati Schweiniu u defanzivnim zadacima ( misljenja sam da zadnju liniju ne treba dirati, Lahm-Bad-Boa-Alaba, stim sto se treba pojaci ta klupa. Buyten pao ku*cu za usi, a o Plavusi sam vec rekao). Ili eventualno kupiti neko zvucno ime, a Boatenga preseliti na klupu. To ne bi bilo loše. I u napadu, dovesti nekog je*enog. Ne mislim na najboljeg strijelca japanske lige, niti najboljeg strijelca Kupa sajamskih gradova, nego JE*ENOG NAPADACA. EDINA DZEKU! :lol:
A sto se tice ova dva izgubljena finala, vratice nam se to. Sve dodje na svoje, nazalost Plavcima sinoc, preko nasih ledja, ali fudbal je to.
Siguran sam da i dogodine mozemo ocekivati visok plasman u ligi prvaka, zasto ne i finale opet. Samo, da bi osvojili finale, treba nam jos nesto. Treba nam vodja. Treba nam igrac koji se zagalamiti, naruziti, podstaci da se ide dalje u teskim situacijama. Treba nam neko k'o nece gledat u svog golmana dok mu saigrac izvodji najvazniji penal svoje karijere. Treba neko sa pobjednickim mentalitetom, da to prenese na ekipu. To jeste Neuer, sasvim sigurno, ali on je golman. Daleko od igraca, daleko od zbivanja na terenu. To moze postati i neko od igraca koje vec imamo na terenu. Do sinoc sam mislio da je to Schweini, ali me srce zaboli kad sam vidio da ne gleda onaj penal. I tad sam rekao, da ako dodje do penela, i on bude pucao, bice fula. I tako i bi.

O Jupu, nekom drugom prilikom. I ovo sam napisao zbrda zdola, ali nemam ni vremena ni zivaca da vodim racuna o estetici posta. Bitna je poenta.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2012, 19:08

Treba dovesti klasu u napad, kad kažem klasu onda to i bukvalno mislim a to je u ovom trenutku Falcao, sa ovim čovjekom u napadu samo je nebo granica.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 20 maj 2012, 19:11

Saurman je napisao/la:Treba dovesti klasu u napad, kad kažem klasu onda to i bukvalno mislim a to je u ovom trenutku Falcao, sa ovim čovjekom u napadu samo je nebo granica.
Kad uspiju pljunut' 60-70 miliona , mozda i stupe u kontakt sa njim.Do tada El Tigre je u Pateticu.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2012, 19:13

Johny je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Treba dovesti klasu u napad, kad kažem klasu onda to i bukvalno mislim a to je u ovom trenutku Falcao, sa ovim čovjekom u napadu samo je nebo granica.
Kad uspiju pljunut 60-70 miliona mozda onda mozda i stupe u kontakt sa njim.Do tada El Tigre je u Pateticu.
Za nekih 50 mil bi se mogao dovesti.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 20 maj 2012, 19:13

thulkazal je napisao/la: istina Bayern ima uzasno utrčavanje u prazan prostor posebno kod kontri ali da je to bilo odlučujuće, nije ...
Moglo je biti ključno da se jedna takva šansa znala realizovati. To su nekakve propuštene prilike da se stvori prilika, al' ybt ga sad. La'ko j' sad pametovati. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 20 maj 2012, 19:18

Kada uzmemo u obzir da je doven u Atletico za 42,5 miliona , njegov ugovor vazi jos 4 godine , a njegova forma i igre su sve bolje i bolje.Nije njega patetico doveo da bi na njemu zaradio 7,5 miliona kolika je ujedno i njegova plata.Nego ga je doveo da bude trajno rjesenje u ekipi i igrac na kojem mogu zaraditi velike pare u slucaju da se odluce za prodaju.Ako ga ko zeli dovesti garantujem da nece ici ispod 65 miliona (ovo vazi za blisku buducnost , naredne 2-3 godine) ;)

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 20 maj 2012, 19:21

Arnelinho je napisao/la:
thulkazal je napisao/la: istina Bayern ima uzasno utrčavanje u prazan prostor posebno kod kontri ali da je to bilo odlučujuće, nije ...
Moglo je biti ključno da se jedna takva šansa znala realizovati. To su nekakve propuštene prilike da se stvori prilika, al' ybt ga sad. La'ko j' sad pametovati. :mrgreen:
Jako je tesko stovriti kontru ekipi koja te na centru doceka sa 2 defanzivca , nakon njih te doceka zadnja linija koja je izuzetno staticna i koja nema u planu da se pomjera napred.Bayern je igrao kako je mogao , a to je sabijanje Chelsea.Chelsea je igrao onu klasicnu seljacku igru koja je jedino moguca protiv mocnijeg protivnika.Bayern svoje sanse nije iskoristio kao sto nije Barcelona ili Benfica.Chelsea je po svim fudbalskim pravilima to kaznio i tu je kraj price :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2012, 19:25

Atletico ove godine nije izborio CL što jedan od dodatnih razloga za prodaju kolumbijca i mislim da sad ne mogu lupati neke astronomske cifre.Ipak moje želje su jedno a tvrdoglavost Uli Hoenessa nešto sasvim drugo. :)

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 20 maj 2012, 19:28

Saurman je napisao/la:Atletico ove godine nije izborio CL što jedan od dodatnih razloga za prodaju kolumbijca i mislim da sad ne mogu lupati neke astronomske cifre.Ipak moje želje su jedno a tvrdoglavost Uli Hoenessa nešto sasvim drugo. :)
kakva tvrdoglavost Hoenesa,...Pa ako je iko napravio ovaj mocni moderni Bayern,koji sinoc nije imo srece,onda je to Hoenes...Budite ponosni sto imate takog covjeka u upravi.... 8-) :D
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 maj 2012, 19:37

NObonus je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Atletico ove godine nije izborio CL što jedan od dodatnih razloga za prodaju kolumbijca i mislim da sad ne mogu lupati neke astronomske cifre.Ipak moje želje su jedno a tvrdoglavost Uli Hoenessa nešto sasvim drugo. :)
kakva tvrdoglavost Hoenesa,...Pa ako je iko napravio ovaj mocni moderni Bayern,koji sinoc nije imo srece,onda je to Hoenes...Budite ponosni sto imate takog covjeka u upravi.... 8-) :D
U tri godine smo izgubli dva finala i to je zasluga jednim djelom Hoenesa štedeći na transferima i kupujući igrače koji nisu dorasli nivou na kojem je Bayern.Ne kažem da se treba bezglavo trošiti ali nekad treba dublje zavući ruku u džep i dovesti klasnog igrača koji bi unaprijedio igru Bayerna.

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 20 maj 2012, 19:42

Krila imate extra,sredina isto tako,odbrana nije uigrana,a u napadu fali jos jedan klasa spic...Hoenes to sve planski radi,ali imamo tu i jednu BVB koja sjajno igra sto se lige tice...Opet ponavaljam nevidim sinoc da ste nesto puno bolje trebali uraditi,sem kojeg gola viska ;)
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 20 maj 2012, 19:47

Evo da i ja koju prozborim,dobro je sve bilo sinoc,igra na nivou,razvalili smo ih ko p icke,nema veze trofej ima iduca sezona,ali ono sto je meni upalo u oko i sto me je strasno iznerviralo jeste spoznaja da i u nasim redovima ima prvoklasnih p.icaka,i to sve redom sto su odbili pucati :oops: :evil: vade se na nekakav pritisak,j.ebo pritisak,ti si igrac,igras za klub koji je medu 4 najveca na svijetu i nemas muda da uzmes loptu i opalis je :evil: a na celu svih jeste general p.icaka Jupp :evil: koji nema hrabrosti da im dode i kaze slusaj majmune uzeti ces loptu i dati gol ili barem pokusati,jok on je i dalje p.icka kakva je i bio,sve cestitke chelseu! ;)
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 maj 2012, 20:24

Fudbal nije igra u kojoj je boljem bilo šta obećano niti suđeno. Zbog toga ono što će neki proglasiti za nepravdu nije ništa drugo do fina nijansa koja je razdvojila sudbine dva velika tima. ;)
Ponekad izgube i Nemci.

Nevolja sa njihovim porazima je što se vrate još jači, u fudbalu ili u životu, svejedno. Zato, u ovom svekolikom lamentu nad Bajernom, ne bih se baš za njih brinuo, ma koliko im se retko dešavale ovakve stvari, oni imaju stomak da svare poraz.

Ljudi koji danas govore o nepravdi polaze iz pogrešnih premisa, fudbal ne uručuje nagradu najboljima, to je potpuno nerazumevanje smisla.

Ne postoji apsolutno najbolji, ma koliko bi to pojednostavilo shvatanje igre i sveta uopšte. Ne, ovde se radi o nijansama, spletu okolnosti, lopta insistira na detaljima, jer svako ko igra finale - vredi, predug je to put da bi se varali svi ljudi sve vreme. Na neki način svako zaslužuje titulu u završnoj predstavi, o tome je reč.

Ako izuzmemo priče o tome kako je trijumf bio negde zapisan u zvezdama, pobeda je nagrada, jer je Di Mateo ostao veran jedinom načinu na koji je bilo moguće razmišljati o tituli. Osakaćeni tim, sa nekoliko epizodista koje je nužda dovela na naslovne strane je odigrao onako kako može, bez precenjivanja sopstvene moći. Kada bolje razmislite, pravilna procena snage je vrlina koja često odluči.

Bajern je prihvatio na leđa prokletstvo domaćina u ovakvim situacijama, ali čini se da nisu bili dovoljno Nemci u ovom finalu. Fudbal im je ponudio ne drugu, nego treću šansu, iscurela im je kroz prste, nemaju za čim da žale. Ta nacija je, do subote uveče, svaki popravni iskoristila da pokaže kako brzo uči. Zbog toga njihov poraz ide na groblje propuštenih prilika, tamo gde su spomenici na nemačkom baš retkost.

Eto, tako je "nepravda" pogodila nemačka srca. Ovakav Bajern, ako mene pitate, služiće u budućnosti kao primer mladim Germanima kako ne treba pristupati stvarima, odnosno prihvatati ih kao konačne pre vremena.

Čelsi?

Ovo nije priča o par milijardi koje je iznedrila matuška Rusija deleći svoja prirodna bogatstva spretnima i na sve spremnima. Potpuno je pogrešno svoditi trijumf na Romanov novac. "Plava revolucija" je počela tamo sredinom devedesetih dolaskom Luke Vijalija, pa Đanfranka Zole. Čelsi je prvi od svih engleskih klubova pristao na "Italian job".

Završilo se na način na koji Srbi tumače italijanske pobede, ti koji su na prvi pogled spašavali živu glavu, izašli su sa glavom na ramenima i zlatom u džepovima. Sad što se nekima čini da je sreća glavni glumac u ovoj Čelsijevom drami, pa to nije nešto oko čega će se u Londonu brinuti.

Ako bi se finale svelo u jednu rečenicu, Bajern je bio manje nemačkog samopouzdanja nego obično, Čelsi manje engleske naivnosti nego gotovo uvek kroz istoriju. To je onaj detalj sa početka priče, nijansa koja je jedne častila, drugima naterala suze na oči...
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 20 maj 2012, 20:47

xD neko se pošteno iznervirao na ćeLu

slika

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 20 maj 2012, 21:14

Izgelda da je Pizzaro vas igrac ...
BvB Echte Liebe !!!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 20 maj 2012, 21:34

Idemo dalje NOVA SEZONA NOVA NAFAKA lahko je biti general poslije bitke :mrgreen:.Dovest cemo nadam se 2-3 nova jaka pojacanja i idemo u novu sezonu da skinemo vec jednom BVB sa trona u Njemackoj i sto dalje da stignemo u Ligi prvaka ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

amelonix
Kontakt:

Post Postao/la amelonix » 20 maj 2012, 22:22

FRANK RIBERY je napisao/la:Tragično jeste da klub kao Chelsi osvoji Lp.Narednih godina BAyern, BArselona i Real imaće problema da igraju protiv bunker sa kojim se suočavaju u skoro svakoj utakmici.Fudbal gubi smisao ako će jedna ekipa imatio 30 suteva, 20 kornera , a na kraju pognute glave napuštati stadion.Kvalitet večeras nije pobjedio već antifudbal.

odkud tebi ideja da bayern stavljas u isti kos i isti rang sa realom i barcom,jesil sa mjeseca spao,usput cestitam na sramocenju i jos jednom blacenju,mali ste vi klub sa malim igracima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
| π T € ® π ∆ © | ° π ∆ £ € M | £ ∆ π O

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 20 maj 2012, 23:38

amelonix je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Tragično jeste da klub kao Chelsi osvoji Lp.Narednih godina BAyern, BArselona i Real imaće problema da igraju protiv bunker sa kojim se suočavaju u skoro svakoj utakmici.Fudbal gubi smisao ako će jedna ekipa imatio 30 suteva, 20 kornera , a na kraju pognute glave napuštati stadion.Kvalitet večeras nije pobjedio već antifudbal.

odkud tebi ideja da bayern stavljas u isti kos i isti rang sa realom i barcom,jesil sa mjeseca spao,usput cestitam na sramocenju i jos jednom blacenju,mali ste vi klub sa malim igracima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HAjde **** padobranac.BAyern je izdominirao Reala i zasluzeno ga izbacio i prema tome sigurno ću ga stavljati u isti kos.Da ne spominjem da je BAyern puno bolji od Reala u međusobnim duelim.Lika nema 10 dana jer se isprovaljivao i sad nasao da komentariše poslije sinoćnog poraza.Koji paćenici kruze ovim forumom.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.