FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
ako Gosk uzme bobu ili sve tri to je ipak to 
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- delpiero20
- Kontakt:
Pa to je prvobitni naziv...isti klub samo kroz godine dobio novo imeza_zivot_cijeli je napisao/la:Meni nije jasno zasto se kitite godinom osnutka Gorkog kad ste vi FK Sloboda!?VolimTz je napisao/la:Nema više KK Sloboda Dita 1946. Tako i Fk Sloboda 1919, znači puno više od bilo koje nove, samo zbog ovih brojeva !Kevin je napisao/la:ne znam što vam vrijedi da ostanete u ligi kad grcate u dugovima? kad tad ćete izletiti ili se ugasiti..
mozda je bolje putevima kk slobode pa sve ponovo, vjerujem da bi se brzo vratili nazad
Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
- jug-onostalgicar
- Kontakt:
zanima me sto ova dijaspora ne pokrene nesto da pomognu klubu, ako je velez skupio za busa vala mogu fukare(dijaspora) bar za kombi
da pomognu klubu kad je tesko
Tuzlaci nemojte se toliko sekirati. GOSK je i sam odlucio da ispadne iz PL. To se vec dalo primjetiti par kola.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
hajde bjezi rodjak ovo mene si naso peglat mislim mene malo ebes ?jug-onostalgicar je napisao/la:zanima me sto ova dijaspora ne pokrene nesto da pomognu klubu, ako je velez skupio za busa vala mogu fukare(dijaspora) bar za kombida pomognu klubu kad je tesko
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 23 maj 2012, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- delpiero20
- Kontakt:
I ja to kontam...nije im isplatljivo nikako ovo jer ih vodi taj neki tandem kojem je cilj da zaradjujeVamos je napisao/la:Tuzlaci nemojte se toliko sekirati. GOSK je i sam odlucio da ispadne iz PL. To se vec dalo primjetiti par kola.
Ili nije isplatljivo ili su u uzasnoj formi...prije prvo
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
FK Sloboda je osnovana krajem 1927. godine u okviru Radnicko-sportskog drustva "Sloboda". To je jedini valjan istorijski fakt dok sve ostalo zalazi u domen mitova i legendi.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
hoces da ti izlistam knjigu sradnickog sportskog drustva sloboda?..de bolan pusti se to na internetu sto citas ...nikad se ono nije gasilo samo je preimenovano ...klub je star od 1919 godine...to sto su ga ovi banirali vise puta to je druga stvarza_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
FK Sloboda je osnovana krajem 1927. godine u okviru Radnicko-sportskog drustva "Sloboda". To je jedini valjan istorijski fakt dok sve ostalo zalazi u domen mitova i legendi.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- slani grad
- Kontakt:
covjece,smaras..iz koje bajke ti iskoci..ko si,sta siherbion je napisao/la:Gdje li vi zivite,okrenite se malo.
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
- delpiero20
- Kontakt:
Prvo klub nije ugasen nego je zabranjen od Kraljevine Jugoslavije jer im nije odgovarao komunisticki klub, a drugo cim su se stekli uslovi za obnovu klub je obnovljen pod drugim imenom od istih ljudi koji su poceli rad 1919. i sve sto se desilo prije spada pod drugim imenom spada u historiju danasnje Slobode...za_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
Druga je stvar kad ti jedna vlast kao sto je vlast kraljevine zabrani rad jer si komunisticki klub, a to je nama uradjeno...zabranjen rad, a klub nije ugasen...
I znam da ti je krivo, idi pokrij se dekom...stariji smo klub od Zeljeznicara i lijeci komplekse negdje drugo...
- delpiero20
- Kontakt:

1919 pisalo od nastanka...i sad se nadje neko da prica kako nije
- slani grad
- Kontakt:
nista..sad kad si nam TI otvorio oci nakon gotovo jednog vijeka mitova i legendi valja ce nam ovo mjenjat...napisi na forumu sta bi jos trebali uradit i prosvijetli nas....posto si ti razotkrio golu istinu sigurno ti sljedi i neka nagrada od udruzenja skretnicara BIH jer ste po toj logici vi na odlicnom 3. mjestu..odma iza hiljadugodisnjeg zrinje i takodze jednog giganta iz lukavice koji je z.a.j.e.b.o. i pola engleskih klubova..haj zivio sadza_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?SaltCityAttack je napisao/la:hoces da ti izlistam knjigu sradnickog sportskog drustva sloboda?..de bolan pusti se to na internetu sto citas ...nikad se ono nije gasilo samo je preimenovano ...klub je star od 1919 godineza_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
- delpiero20
- Kontakt:
Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.
Nije mu isto protiv volje sto je Zrinjski isto obnovljen poslije 47 godina bez rada...
Ali mu smeta sto je fasisticka vlada zabranila komunistima rad pa Gorki nije mogao igrati par godina...
Nije mu isto protiv volje sto je Zrinjski isto obnovljen poslije 47 godina bez rada...
Ali mu smeta sto je fasisticka vlada zabranila komunistima rad pa Gorki nije mogao igrati par godina...
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
Nisam spomenuo ni Zrinjski ni Slaviju samo zato sto je ovo tema o FK Slobodi na koju sam naletio da vidim sta ima novo. A onda vidim hvalisanje sa godinom osnutka sasvim drugog kluba pa sam morao reagovati.delpiero20 je napisao/la:Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.
Godina osnutka se racuna od datuma osnivanja pravnog subjekta. U nasem slucaju pravni subjekt je Radnicko-sportsko i kulturno drustvo "Sloboda" odnosno FK Sloboda kao dio drustva, a godina osnutka jasno napisana u validnim dokumentima je 1927.
Sve ostalo su legende.
- delpiero20
- Kontakt:
**** krupnim koracimaza_zivot_cijeli je napisao/la: Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?
Znamo da je tesko kada jedan kompleksas kao ti vidi da je Slobode bilo prije tih tvojih...
- delpiero20
- Kontakt:
Glup si covjek...nema se sta s tobom pricat. Godina osnivanja je 1919. a to sto posteni klubovi imaju problema sa fasistima kakvi ste vi nije nas problem...Zato ****za_zivot_cijeli je napisao/la:Nisam spomenuo ni Zrinjski ni Slaviju samo zato sto je ovo tema o FK Slobodi na koju sam naletio da vidim sta ima novo. A onda vidim hvalisanje sa godinom osnutka sasvim drugog kluba pa sam morao reagovati.delpiero20 je napisao/la:Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.
Godina osnutka se racuna od datuma osnivanja pravnog subjekta. U nasem slucaju pravni subjekt je Radnicko-sportsko i kulturno drustvo "Sloboda" odnosno FK Sloboda kao dio drustva, a godina osnutka jasno napisana u validnim dokumentima je 1927.
Sve ostalo su legende.
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
Grijesis. Ja sam veliki simpatizer FK Slobode i zao mi je kao i vama sto se FK Sloboda danas nalazi tu gdje se nalazi jer mislim da klub, navijaci i grad Tuzla zasluzuju bolje.delpiero20 je napisao/la:**** krupnim koracimaza_zivot_cijeli je napisao/la: Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?![]()
Znamo da je tesko kada jedan kompleksas kao ti vidi da je Slobode bilo prije tih tvojih...
Bez obzira na to, realan sam i necu da sutim ukoliko se istorijske cinjenice mijenjaju kako kome pase. One su u ovom slucaju jasne kao dan.
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
Nema razloga da tako razgovaras sa mnom. Ili cemo razgovarati normalno ko insani, mozda i malo zustrije, ili necemo nikako. Imam dovoljno godina a i pameti da ne dozvoljavam da mi se neko tako obraca.delpiero20 je napisao/la: Glup si covjek...nema se sta s tobom pricat. Godina osnivanja je 1919. a to sto posteni klubovi imaju problema sa fasistima kakvi ste vi nije nas problem...Zato ****
ovo bi trbalo biti najrelevantnije kad je u pitanju istorijat slobode:
http://www.sdsloboda.ba/pdf/SD_Sloboda_Istorijat.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
godina osnivanja i formalno pravni kontinuitet (postojanje kluba) ne moraju nuzno biti povezani...primjeri su upravo fk sloboda koja prema dokumentu osnovana 1927. i od tada 85 godina ima formalno pravni kontinuitet, odnosno postoji kao klub.. prema istom dokumentu fk gorki je prestao da postoji krajem 1923... formiran hajduk 1924. kao novi klub koji je u istoj godini ugasen ... formiranje rsd sloboda i fk sloboda nije obnavljanje fk gorki, vec formiranje novog drustva i kluba.. isto tako nigdje se ne navodi da je fk sloboda koji je formiran 1927. formalno-pravni nasljednik fk gorkog ili hajduka (obzirom da se hajduk i rsd sloboda spominju kao novi klubovi)...tek u tom slucaju bi se kao godina osnivanja mogla uzeti 1919.-ta.
prema tome, sloboda je postojala u posljednjih 85 godina u kontinuitetu, dok su klubovi poput zrinjskog i slavije imali duge prekide u postojanju, ali su obnavljani i kod tih klubova se kao godina osnivanja moze uzeti 1905, odnosno 1908. iako ti klubovi nisu postojali u kontinuitetu formalno pravno dugi niz godina.
teoretski bi se mogao sad obnoviti fk gorki i na grbu tog kluba bi se mogla naci 1919. godina kao godina osnivanja, iako nije postojao skoro 90 godina, medjutim o 93 godine postojanja nema ni govora... analogno tome tako obnovljeni klub bi mogao 2019. obiljezavati 100 godina od osnivanja, ali nikako 100 godina postojanja..
http://www.sdsloboda.ba/pdf/SD_Sloboda_Istorijat.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
godina osnivanja i formalno pravni kontinuitet (postojanje kluba) ne moraju nuzno biti povezani...primjeri su upravo fk sloboda koja prema dokumentu osnovana 1927. i od tada 85 godina ima formalno pravni kontinuitet, odnosno postoji kao klub.. prema istom dokumentu fk gorki je prestao da postoji krajem 1923... formiran hajduk 1924. kao novi klub koji je u istoj godini ugasen ... formiranje rsd sloboda i fk sloboda nije obnavljanje fk gorki, vec formiranje novog drustva i kluba.. isto tako nigdje se ne navodi da je fk sloboda koji je formiran 1927. formalno-pravni nasljednik fk gorkog ili hajduka (obzirom da se hajduk i rsd sloboda spominju kao novi klubovi)...tek u tom slucaju bi se kao godina osnivanja mogla uzeti 1919.-ta.
prema tome, sloboda je postojala u posljednjih 85 godina u kontinuitetu, dok su klubovi poput zrinjskog i slavije imali duge prekide u postojanju, ali su obnavljani i kod tih klubova se kao godina osnivanja moze uzeti 1905, odnosno 1908. iako ti klubovi nisu postojali u kontinuitetu formalno pravno dugi niz godina.
teoretski bi se mogao sad obnoviti fk gorki i na grbu tog kluba bi se mogla naci 1919. godina kao godina osnivanja, iako nije postojao skoro 90 godina, medjutim o 93 godine postojanja nema ni govora... analogno tome tako obnovljeni klub bi mogao 2019. obiljezavati 100 godina od osnivanja, ali nikako 100 godina postojanja..