Sad ce ako ostanu dobit kao premije mada ni plate nisu dobili...
A protiv Veleza samo se isfulali...

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Meni nije jasno zasto se kitite godinom osnutka Gorkog kad ste vi FK Sloboda!?VolimTz je napisao/la:Nema više KK Sloboda Dita 1946. Tako i Fk Sloboda 1919, znači puno više od bilo koje nove, samo zbog ovih brojeva !Kevin je napisao/la:ne znam što vam vrijedi da ostanete u ligi kad grcate u dugovima? kad tad ćete izletiti ili se ugasiti..
mozda je bolje putevima kk slobode pa sve ponovo, vjerujem da bi se brzo vratili nazad
Pa to je prvobitni naziv...isti klub samo kroz godine dobio novo imeza_zivot_cijeli je napisao/la:Meni nije jasno zasto se kitite godinom osnutka Gorkog kad ste vi FK Sloboda!?VolimTz je napisao/la:Nema više KK Sloboda Dita 1946. Tako i Fk Sloboda 1919, znači puno više od bilo koje nove, samo zbog ovih brojeva !Kevin je napisao/la:ne znam što vam vrijedi da ostanete u ligi kad grcate u dugovima? kad tad ćete izletiti ili se ugasiti..
mozda je bolje putevima kk slobode pa sve ponovo, vjerujem da bi se brzo vratili nazad
hajde bjezi rodjak ovo mene si naso peglat mislim mene malo ebes ?jug-onostalgicar je napisao/la:zanima me sto ova dijaspora ne pokrene nesto da pomognu klubu, ako je velez skupio za busa vala mogu fukare(dijaspora) bar za kombida pomognu klubu kad je tesko
I ja to kontam...nije im isplatljivo nikako ovo jer ih vodi taj neki tandem kojem je cilj da zaradjujeVamos je napisao/la:Tuzlaci nemojte se toliko sekirati. GOSK je i sam odlucio da ispadne iz PL. To se vec dalo primjetiti par kola.
Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
hoces da ti izlistam knjigu sradnickog sportskog drustva sloboda?..de bolan pusti se to na internetu sto citas ...nikad se ono nije gasilo samo je preimenovano ...klub je star od 1919 godine...to sto su ga ovi banirali vise puta to je druga stvarza_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
FK Sloboda je osnovana krajem 1927. godine u okviru Radnicko-sportskog drustva "Sloboda". To je jedini valjan istorijski fakt dok sve ostalo zalazi u domen mitova i legendi.
covjece,smaras..iz koje bajke ti iskoci..ko si,sta siherbion je napisao/la:Gdje li vi zivite,okrenite se malo.
Prvo klub nije ugasen nego je zabranjen od Kraljevine Jugoslavije jer im nije odgovarao komunisticki klub, a drugo cim su se stekli uslovi za obnovu klub je obnovljen pod drugim imenom od istih ljudi koji su poceli rad 1919. i sve sto se desilo prije spada pod drugim imenom spada u historiju danasnje Slobode...za_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
FK Sloboda je osnovana krajem 1927. godine u okviru Radnicko-sportskog drustva "Sloboda". To je jedini valjan istorijski fakt dok sve ostalo zalazi u domen mitova i legendi.
nista..sad kad si nam TI otvorio oci nakon gotovo jednog vijeka mitova i legendi valja ce nam ovo mjenjat...napisi na forumu sta bi jos trebali uradit i prosvijetli nas....posto si ti razotkrio golu istinu sigurno ti sljedi i neka nagrada od udruzenja skretnicara BIH jer ste po toj logici vi na odlicnom 3. mjestu..odma iza hiljadugodisnjeg zrinje i takodze jednog giganta iz lukavice koji je z.a.j.e.b.o. i pola engleskih klubova..haj zivio sadza_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?SaltCityAttack je napisao/la:hoces da ti izlistam knjigu sradnickog sportskog drustva sloboda?..de bolan pusti se to na internetu sto citas ...nikad se ono nije gasilo samo je preimenovano ...klub je star od 1919 godineza_zivot_cijeli je napisao/la:Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
Nisam spomenuo ni Zrinjski ni Slaviju samo zato sto je ovo tema o FK Slobodi na koju sam naletio da vidim sta ima novo. A onda vidim hvalisanje sa godinom osnutka sasvim drugog kluba pa sam morao reagovati.delpiero20 je napisao/la:Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.
Nije mu isto protiv volje sto je Zrinjski isto obnovljen poslije 47 godina bez rada...
Ali mu smeta sto je fasisticka vlada zabranila komunistima rad pa Gorki nije mogao igrati par godina...
**** krupnim koracimaza_zivot_cijeli je napisao/la: Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?
Glup si covjek...nema se sta s tobom pricat. Godina osnivanja je 1919. a to sto posteni klubovi imaju problema sa fasistima kakvi ste vi nije nas problem...Zato ****za_zivot_cijeli je napisao/la:Nisam spomenuo ni Zrinjski ni Slaviju samo zato sto je ovo tema o FK Slobodi na koju sam naletio da vidim sta ima novo. A onda vidim hvalisanje sa godinom osnutka sasvim drugog kluba pa sam morao reagovati.delpiero20 je napisao/la:Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.
Nije mu isto protiv volje sto je Zrinjski isto obnovljen poslije 47 godina bez rada...
Ali mu smeta sto je fasisticka vlada zabranila komunistima rad pa Gorki nije mogao igrati par godina...
Godina osnutka se racuna od datuma osnivanja pravnog subjekta. U nasem slucaju pravni subjekt je Radnicko-sportsko i kulturno drustvo "Sloboda" odnosno FK Sloboda kao dio drustva, a godina osnutka jasno napisana u validnim dokumentima je 1927.
Sve ostalo su legende.
Grijesis. Ja sam veliki simpatizer FK Slobode i zao mi je kao i vama sto se FK Sloboda danas nalazi tu gdje se nalazi jer mislim da klub, navijaci i grad Tuzla zasluzuju bolje.delpiero20 je napisao/la:**** krupnim koracimaza_zivot_cijeli je napisao/la: Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?![]()
Znamo da je tesko kada jedan kompleksas kao ti vidi da je Slobode bilo prije tih tvojih...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.