FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

delpiero20
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 00:46

Zapamti jedno da mi nikad nismo kupovali...Ovih dana i da hocemo da kupimo nemamo cim, a igraci su dobili za sezonu po jednu platu
Sad ce ako ostanu dobit kao premije mada ni plate nisu dobili...

A protiv Veleza samo se isfulali... ;)

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 00:50

VolimTz je napisao/la:
Kevin je napisao/la:ne znam što vam vrijedi da ostanete u ligi kad grcate u dugovima? kad tad ćete izletiti ili se ugasiti..
mozda je bolje putevima kk slobode pa sve ponovo, vjerujem da bi se brzo vratili nazad
Nema više KK Sloboda Dita 1946. Tako i Fk Sloboda 1919, znači puno više od bilo koje nove, samo zbog ovih brojeva !
Meni nije jasno zasto se kitite godinom osnutka Gorkog kad ste vi FK Sloboda!? :mrgreen:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 00:52

ako Gosk uzme bobu ili sve tri to je ipak to :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 00:54

za_zivot_cijeli je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
Kevin je napisao/la:ne znam što vam vrijedi da ostanete u ligi kad grcate u dugovima? kad tad ćete izletiti ili se ugasiti..
mozda je bolje putevima kk slobode pa sve ponovo, vjerujem da bi se brzo vratili nazad
Nema više KK Sloboda Dita 1946. Tako i Fk Sloboda 1919, znači puno više od bilo koje nove, samo zbog ovih brojeva !
Meni nije jasno zasto se kitite godinom osnutka Gorkog kad ste vi FK Sloboda!? :mrgreen:
Pa to je prvobitni naziv...isti klub samo kroz godine dobio novo ime

Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 23 maj 2012, 00:56

zanima me sto ova dijaspora ne pokrene nesto da pomognu klubu, ako je velez skupio za busa vala mogu fukare(dijaspora) bar za kombi :) da pomognu klubu kad je tesko

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 23 maj 2012, 01:02

Tuzlaci nemojte se toliko sekirati. GOSK je i sam odlucio da ispadne iz PL. To se vec dalo primjetiti par kola.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 01:02

jug-onostalgicar je napisao/la:zanima me sto ova dijaspora ne pokrene nesto da pomognu klubu, ako je velez skupio za busa vala mogu fukare(dijaspora) bar za kombi :) da pomognu klubu kad je tesko
hajde bjezi rodjak ovo mene si naso peglat mislim mene malo ebes ? :)..javi se vam na FB smradu :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 23 maj 2012, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 01:04

Vamos je napisao/la:Tuzlaci nemojte se toliko sekirati. GOSK je i sam odlucio da ispadne iz PL. To se vec dalo primjetiti par kola.
I ja to kontam...nije im isplatljivo nikako ovo jer ih vodi taj neki tandem kojem je cilj da zaradjuje :)

Ili nije isplatljivo ili su u uzasnoj formi...prije prvo

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 01:12

delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.
FK Sloboda je osnovana krajem 1927. godine u okviru Radnicko-sportskog drustva "Sloboda". To je jedini valjan istorijski fakt dok sve ostalo zalazi u domen mitova i legendi.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 23 maj 2012, 01:19

delpiero20 je napisao/la: Nije ni prvi ni zadnji put da se to desilo, pogledaj npr klubove iz nekih jacih liga kao sto je Engleska liga pa ces vidjeti da je vecina mijenjala ime..
Mislim da je vrijeme da prestanete lagati i sebe i druge. Gorki je osnovan 1919. godine i prestao je postojati 1923. godine. Ugasio se. Nije promjenio ime u FK Sloboda.
FK Sloboda je osnovana krajem 1927. godine u okviru Radnicko-sportskog drustva "Sloboda". To je jedini valjan istorijski fakt dok sve ostalo zalazi u domen mitova i legendi.
hoces da ti izlistam knjigu sradnickog sportskog drustva sloboda?..de bolan pusti se to na internetu sto citas ...nikad se ono nije gasilo samo je preimenovano ...klub je star od 1919 godine...to sto su ga ovi banirali vise puta to je druga stvar
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 maj 2012, 01:22

herbion je napisao/la:Gdje li vi zivite,okrenite se malo. :idea:
covjece,smaras..iz koje bajke ti iskoci..ko si,sta si :? :? ..sta trazis na ovoj temi sa retardiranim upisima komentara :? :? ...donji smo..ispascemo sutra iz lige...necemo se spasit..demolirace na sslavija a i ostali ce pobjedit...ja frajera smora :? ...jel ti sad bolje..hajd furaj :roll:
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 01:24

Prvo klub nije ugasen nego je zabranjen od Kraljevine Jugoslavije jer im nije odgovarao komunisticki klub, a drugo cim su se stekli uslovi za obnovu klub je obnovljen pod drugim imenom od istih ljudi koji su poceli rad 1919. i sve sto se desilo prije spada pod drugim imenom spada u historiju danasnje Slobode...

Druga je stvar kad ti jedna vlast kao sto je vlast kraljevine zabrani rad jer si komunisticki klub, a to je nama uradjeno...zabranjen rad, a klub nije ugasen...

I znam da ti je krivo, idi pokrij se dekom...stariji smo klub od Zeljeznicara i lijeci komplekse negdje drugo...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 01:27

slika

slika

1919 pisalo od nastanka...i sad se nadje neko da prica kako nije

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 23 maj 2012, 01:33

nista..sad kad si nam TI otvorio oci nakon gotovo jednog vijeka mitova i legendi valja ce nam ovo mjenjat...napisi na forumu sta bi jos trebali uradit i prosvijetli nas....posto si ti razotkrio golu istinu sigurno ti sljedi i neka nagrada od udruzenja skretnicara BIH jer ste po toj logici vi na odlicnom 3. mjestu..odma iza hiljadugodisnjeg zrinje i takodze jednog giganta iz lukavice koji je z.a.j.e.b.o. i pola engleskih klubova..haj zivio sad
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 01:36

SaltCityAttack je napisao/la:
hoces da ti izlistam knjigu sradnickog sportskog drustva sloboda?..de bolan pusti se to na internetu sto citas ...nikad se ono nije gasilo samo je preimenovano ...klub je star od 1919 godine
Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 01:41

Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.

Nije mu isto protiv volje sto je Zrinjski isto obnovljen poslije 47 godina bez rada...

Ali mu smeta sto je fasisticka vlada zabranila komunistima rad pa Gorki nije mogao igrati par godina...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 01:49

delpiero20 je napisao/la:Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.

Nije mu isto protiv volje sto je Zrinjski isto obnovljen poslije 47 godina bez rada...

Ali mu smeta sto je fasisticka vlada zabranila komunistima rad pa Gorki nije mogao igrati par godina...
Nisam spomenuo ni Zrinjski ni Slaviju samo zato sto je ovo tema o FK Slobodi na koju sam naletio da vidim sta ima novo. A onda vidim hvalisanje sa godinom osnutka sasvim drugog kluba pa sam morao reagovati.

Godina osnutka se racuna od datuma osnivanja pravnog subjekta. U nasem slucaju pravni subjekt je Radnicko-sportsko i kulturno drustvo "Sloboda" odnosno FK Sloboda kao dio drustva, a godina osnutka jasno napisana u validnim dokumentima je 1927.
Sve ostalo su legende.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 01:49

za_zivot_cijeli je napisao/la: Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?
**** krupnim koracima ;)

Znamo da je tesko kada jedan kompleksas kao ti vidi da je Slobode bilo prije tih tvojih...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 23 maj 2012, 01:51

delpiero20 je napisao/la:Zali se covjek na to sto je Sloboda zabranjena od fasistickog rezima kraljevine jugoslavije, a nema problema s tim sto je FK Slavija koji se nalazio u Sarajevu do pocetka drugog svjetskog rata (naravno sa prekidima rada) obnovljen u Lukavici koja nema veze sa bivsom Slavijom do 1940.

Nisam spomenuo ni Zrinjski ni Slaviju samo zato sto je ovo tema o FK Slobodi na koju sam naletio da vidim sta ima novo. A onda vidim hvalisanje sa godinom osnutka sasvim drugog kluba pa sam morao reagovati.

Godina osnutka se racuna od datuma osnivanja pravnog subjekta. U nasem slucaju pravni subjekt je Radnicko-sportsko i kulturno drustvo "Sloboda" odnosno FK Sloboda kao dio drustva, a godina osnutka jasno napisana u validnim dokumentima je 1927.
Sve ostalo su legende.
Glup si covjek...nema se sta s tobom pricat. Godina osnivanja je 1919. a to sto posteni klubovi imaju problema sa fasistima kakvi ste vi nije nas problem...Zato ****

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 23 maj 2012, 01:54

delpiero20 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la: Koji klub? FK Gorki ili FK Sloboda?
**** krupnim koracima ;)

Znamo da je tesko kada jedan kompleksas kao ti vidi da je Slobode bilo prije tih tvojih...
Grijesis. Ja sam veliki simpatizer FK Slobode i zao mi je kao i vama sto se FK Sloboda danas nalazi tu gdje se nalazi jer mislim da klub, navijaci i grad Tuzla zasluzuju bolje.
Bez obzira na to, realan sam i necu da sutim ukoliko se istorijske cinjenice mijenjaju kako kome pase. One su u ovom slucaju jasne kao dan.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.