RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjak » 22 maj 2012, 23:46

Rodeni je napisao/la:Ivetic nije dzaba otiso dugovalisumu pare neke nekoliko plata i jos ugovora i da rasciste sa njim fino mu dadnu papire a on potpise da mu nisu nista duzni to ti je sistem u ovoj ligi pa zasto svakome duguju po 3-4 plate najmanje i kad mu ugovor istekne ispisnicu dobije tek kad potpise da mu se nista neduguje ili nesto se uleti kesom za ispisnicu
Rodjeni pa i tako je skoro djabe otiso.Dugovali mu 2-3 plate :roll: koliko to moze biti 4-5000 KM plus to iz ugovora,mozda sve skupa oko cenera.Mislim da je ivetic vrijedio puno vise(bio je medju najboljim igracima Veleza),haj ti za cenera nadji takvog igraca(mogao je igrati na nekoliko pozicija).A druga stvar, bili su ko iz uprave najavljivali su da ce probati naopraviti nesto u Kupu a u isto vrijeme otpustaju najboljeg igraca :roll: pa kako su mislili to izvesti ,pomocu trikova :roll:

Eto to za Ivetica tako (a koji je bio pod ugovorom),sada je Brkovic aktuelan kome istice ugovor(a nisu ni probali sa njim produziti ugovor,makar ja nisam nigdje procito da traju razgovori oko produzetka ugovora).Sutra je na redu ko??? pa moze biti bilo ko,nema veze je li pod ugovorom ili nije, ode on a love za klub ni za lijeka :evil: Ovo je jednostavno primjer(kako ne treba raditi) kako napraviti mladog igraca i pustiti ga da ode bez ikakve odstete za klub.I onda se kuka kako se nema para :? Pa radeci na ovakav nacin nikad Velez nece imati para,nikad :| Gadi mi se na ovakav rad :evil:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 22 maj 2012, 23:47

Bijesan je napisao/la:http://www.mozzartbet.com/sr/kladjenje/kvote#1-23052012

Nema više šege i sonata, a ?

Nadam se da ces biti prisutan sutra kad im 3 utrpamo.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 22 maj 2012, 23:48

Treba iskoristiti finu kvotu na nama dok nisu blokirali par :lol: .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Bijesan
Kontakt:

Post Postao/la Bijesan » 22 maj 2012, 23:48

Gledam kvote, kladim se ( ne na našu ligu ) i nađem na stranom forumu da je dvica na GOŠK-a 1.45 i pitam jel to završeno. Niko nije rekao da ste prodali, samo zaključio i uočio nelogičnost.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 22 maj 2012, 23:52

Bola pucaj keca dok imas kad.
Support Velez, It's logical! ★

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 23 maj 2012, 00:04

trazite sad malo skuplji i luksuzniji bus,ha,ha,ha,ha
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

demamo
Kontakt:

Post Postao/la demamo » 23 maj 2012, 00:05

rodjak je napisao/la:
Rodeni je napisao/la:Ivetic nije dzaba otiso dugovalisumu pare neke nekoliko plata i jos ugovora i da rasciste sa njim fino mu dadnu papire a on potpise da mu nisu nista duzni to ti je sistem u ovoj ligi pa zasto svakome duguju po 3-4 plate najmanje i kad mu ugovor istekne ispisnicu dobije tek kad potpise da mu se nista neduguje ili nesto se uleti kesom za ispisnicu
Rodjeni pa i tako je skoro djabe otiso.Dugovali mu 2-3 plate :roll: koliko to moze biti 4-5000 KM plus to iz ugovora,mozda sve skupa oko cenera.Mislim da je ivetic vrijedio puno vise(bio je medju najboljim igracima Veleza),haj ti za cenera nadji takvog igraca(mogao je igrati na nekoliko pozicija).A druga stvar, bili su ko iz uprave najavljivali su da ce probati naopraviti nesto u Kupu a u isto vrijeme otpustaju najboljeg igraca :roll: pa kako su mislili to izvesti ,pomocu trikova :roll:

Eto to za Ivetica tako (a koji je bio pod ugovorom),sada je Brkovic aktuelan kome istice ugovor(a nisu ni probali sa njim produziti ugovor,makar ja nisam nigdje procito da traju razgovori oko produzetka ugovora).Sutra je na redu ko??? pa moze biti bilo ko,nema veze je li pod ugovorom ili nije, ode on a love za klub ni za lijeka :evil: Ovo je jednostavno primjer(kako ne treba raditi) kako napraviti mladog igraca i pustiti ga da ode bez ikakve odstete za klub.I onda se kuka kako se nema para :? Pa radeci na ovakav nacin nikad Velez nece imati para,nikad :| Gadi mi se na ovakav rad :evil:

FORZA VELEZ
sve je to tako od a do ž i onda reknes nesto na upravu kluba i ovdje te saspu ko zadnjeg kretena! Cim progovoris na Tanu i kompaniju odma si neko ko hoce da rusi Velez. smijesno! oni su stabilizovali klub a na kraju sezone odose nam 1000% i Brkovic i Lakicevic i vjerovatno Bandovic i jos nekoliko bez ugovora medju kojima je i Riki... I opet sada na ljeto treba krojiti ekipu koja ce se na kraju sljedece sezone raspast, pa onda opet tako u krug, a mi ovdje ocekujemo rezultate!!! NIKAD. Da bi se neki igrac zadrzao mora mu se isplatiti svaka plata, a svi znamo da su u Velezu kasnile skoro 3 mjeseca,tek su je ovo koji dan dobili! Pa normalno je da ce svi oni otici negdje gdje ce im se redovnije placati, ti ljudi zive od fudbala...
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 23 maj 2012, 00:54

Nisu ni Brković, ni Lakičević a ni Bandović još otišli tako da ne trčite pred rudu. Riki neka ide kad već hoće negdje.
Who dares, wins !

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 23 maj 2012, 01:06

pa ko kaže da ne pregovaraju sa brkovićem? to bi nas trebali izvještavati o svakom sastanku s njim?
ako ga traži veći klub za veću platu, ako će igrati u evropi... hajde ga nagovori da ostane... možeš mu jedino ponuditi 3-4 puta veću platu nego ostalim igračima i to je kao dobar potez?
prvo, čim malo kasne plate (a laž je da mnogo kasne jer su dobili licencu), odakle će mu onda nuditi neke velike cifre?
drugo, sve i da mu ponude, kako će se ostali igrači osjećati ako on bude imao toliko veću platu od njih? brković je odličan i treba ga pokušati zadržati, ali ne vrijedi toliko da mu se da neka, za naše uvjete, astronomska cifra nauštrb drugih igrača.
poenta je, ako momak želi da ide, ne mogu ga oni natjerati da ostane. trebali su odmah s njim potpisati duži ugovor.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 23 maj 2012, 01:13

NeToBoLa je napisao/la:Nisu ni Brković, ni Lakičević a ni Bandović još otišli tako da ne trčite pred rudu. Riki neka ide kad već hoće negdje.
nisu jos otisli to je tacno :roll: ,ali se nije nista ni poduzelo da ostanu(barem ja nisam cuo).Ovo "Ne To Bola"nije trcanje pred rudu,nego je po meni trcanje iza rude :D jer su vec davno trebali biti obavljeni razgovori i produzeni ugovori,a kod nas se uvijek ceka zadnji dan.Ni jedan iole ozbiljniji klub ovako ne radi(a mi idemo na to da postanemo malo ozbiljniji klub)Ova praksa se mora mjenjati hitrom :?
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 23 maj 2012, 01:16

Ne zna se još ništa. Ali ako su pojedinci ubijeđeni da je to već gotova stvar, neka idu na Glavnu pred Upravu i nek traže ostavke. Sjede ispred kompjutera i kritikuju a ne mrdaju s tih istih kompjutera. Eno vam Tanovića pa za gušu hvatajte.
Who dares, wins !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 23 maj 2012, 01:31

NeToBoLa je napisao/la:Ne zna se još ništa. Ali ako su pojedinci ubijeđeni da je to već gotova stvar, neka idu na Glavnu pred Upravu i nek traže ostavke. Sjede ispred kompjutera i kritikuju a ne mrdaju s tih istih kompjutera. Eno vam Tanovića pa za gušu hvatajte.
Ja recimo nisam ubjedjen da svi ovi igraci 100% idu iz kluba ali nisam ni ubjedjen da ostaju :roll: (samo sto mogu da vidim suska se nesto o odlascima)Ja isto tako nisam za smjenjivanje ikoga iz uprave(a jos manje hvatanje nekoga za vrat)ali jesam za dobronamjernu kritiku koja bi natjerala upravu na bolji rad .Ja znam da nije najbolja situacija sa lovom(kod nas je manjak love uvjek opravdanje za los rad),ali ako se ne bude bolje radilo, bolja financijska situacija nikad nece doci :cry: .

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 23 maj 2012, 01:37

Ne može ništa preko noći. MostaracVelezovac uvijek to napominje ali pojedincima nije cilj bolji Velež nego hoće li burazer zaigrati, hoće li mu se stari vratiti u Velež, hoće li mu tetka biti sekretarica. Lože da se digne raja i da smjenjuju postojeće ljude u klubu. Tana i ovi, mada nije ni to sto posto čisto, rade zasad normala posao i nema razloga da im se još traže ostavke ili bilo šta pogotovo kad je priča, rekla- kazala. Brković može vrlo lako otići jer je Željo u ovom momentu u stanju ponuditi i više pare a i tu Evropu. Ne znam kako to može nekome biti čudno. Mi tek treba da se dignemo iz pepela i da se takmičimo sa Željom i za Evropu i za igrače na tržištu. Neće nam Kozara uzeti igrača već prvak države( ako ikako uzme) i nema tu šta čudno biti. Naše je da tražimo, izmišljamo i stvaramo igrače za manju lovu da igraju zasad jer ne možemo financijski podržati nešto više, bolje.
Who dares, wins !

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 23 maj 2012, 01:40

ko god mogne otici tamo gdje mu je bolje otici ce. u to budite sigurni. i sutra ako procitate negdje da je navodno neko odbio nekoga zbog veleza ne nasjedajte. to su samo slatkorijecive patke. ostat ce oni koji ne budu mogli otici negdje gdje su uslovi bolji nego kod nas oni koji mognu ce otici. a to ce vjerovatno biti bandovic, lakicevic, merzic, okic, brkovic, demic... svima koje sam napisao ugovor istice. to je ona strategija dugorocnih ugovora sto je mrkva zimus o njoj zborio...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 maj 2012, 01:51

Od kritika koje sam davao upravi su upravo bile te na racun ugovora.

Nije problem da nam Zeljo igraca uzme, problem je sto ce tamo otici besplatno.
Zasto niti jedan od malo boljih igraca nisu vezani ugovorom ?!
Da je toliko losa finanijska situacija cisto ne mogu da povjerujem !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 23 maj 2012, 02:03

NeToBoLa je napisao/la:Ne može ništa preko noći. MostaracVelezovac uvijek to napominje ali pojedincima nije cilj bolji Velež nego hoće li burazer zaigrati, hoće li mu se stari vratiti u Velež, hoće li mu tetka biti sekretarica. Lože da se digne raja i da smjenjuju postojeće ljude u klubu. Tana i ovi, mada nije ni to sto posto čisto, rade zasad normala posao i nema razloga da im se još traže ostavke ili bilo šta pogotovo kad je priča, rekla- kazala. Brković može vrlo lako otići jer je Željo u ovom momentu u stanju ponuditi i više pare a i tu Evropu. Ne znam kako to može nekome biti čudno. Mi tek treba da se dignemo iz pepela i da se takmičimo sa Željom i za Evropu i za igrače na tržištu. Neće nam Kozara uzeti igrača već prvak države( ako ikako uzme) i nema tu šta čudno biti. Naše je da tražimo, izmišljamo i stvaramo igrače za manju lovu da igraju zasad jer ne možemo financijski podržati nešto više, bolje.
Meni je poznato sve ovo sto govoris i sto "Mostarac "govori.Normalno mi je da ce igrac otici u neki drugi klub koji daje vise love..Meni je nenormalno da ode bez ikakve ostete za klub,eto sa time se (strasno) ne slazem ;) .Ako su lani vidjeli da Brkovic ima potencijal zasto mu odmah lani nisu ponudili duzi ugovor(na naredne 3-4 godine) i dali mu malo vise para, vjerujem da bi pristao(ako nece ima fina klupa za tebe).Kad je neko potencijal i dodje se do zadnjeg dana prije prelaznog roka normalno je da ce tada igrac traziti puno vise love.Evo recimo sada ovi mladi igraci,kome god iduce godine istice ugovor trebaju mu sada ponuditi ugovor na jos 3-4 godine uz neku cifru ni tamo ni vamo.Ako se dodje do prelaznog roka tada ce se svakom morati dati duplo vise da bi ga zadrzali,haj samo reci da nije ovako :? .Sa ovim se neslazem,dakle sa nacinom rada,a to sto ce neki igrac otici negdje za vecu lovu(i pri tome donjeti nesto love i u maticni klub) to je normalno i upste nije bila poenta da se protivim tome.
P.S.Poznato mi je da dosta raje lobira za nekog od igraca pa zugaju na sve i svakoga u klubu,vjeruj mi ja nisam jedan od tih,meni je klub na prvom mjestu,a ko ce ga voditi i ko ce igrati u njemu savrseno me boli pimpek :D ,bitno je da klub pravi dobre rezultate,ali kad vidim da nesto ne valja ili je potrebno poboljsanje rada nekog segmenta kluba onda moram dici glas i reci sta (po meni) ne valja u klubu.Da je najbolji klub na svijetu uvijek moze bolje

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 23 maj 2012, 02:56

Cuo sam glasine - ne znam da li je suplja ili ne (znaci nemojte me lincovat ako se ne ispostavi istina) da su Siroki i Borac izgubili Evropske license...

Jel to zajebancija? Meni ne pravi logiku nikakvu. Navodno nisu isplatili neke igrace dugove sta li... Tad bi samo 4 kluba u BiH imali licensu od kojih je jedan i Velez.

Zna li iko ista vise o tome?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 23 maj 2012, 03:34

MostaracVelezovac je napisao/la:Cuo sam glasine - ne znam da li je suplja ili ne (znaci nemojte me lincovat ako se ne ispostavi istina) da su Siroki i Borac izgubili Evropske license...

Jel to zajebancija? Meni ne pravi logiku nikakvu. Navodno nisu isplatili neke igrace dugove sta li... Tad bi samo 4 kluba u BiH imali licensu od kojih je jedan i Velez.

Zna li iko ista vise o tome?

mostarac moram te razocarati hebi ga :D

Siroki i Borac su dobili licencu na prvostepenoj komisiji(zajedno sa Velezom Olimpikom i Zeljom) i nema sanse da to sada neko ospori(ili da u medjuvremenu izgube licencu)Zrinjski i Sarajevo jedini nisu dobili licencu na prvostepenoj komisiji i sumnjam da ce dobiti i na drugostepenoj(jer drugostepena komisija samo provjerava ovu prvostepenu komisiju da nije bilo kakvih propusta ili ako se klubovi zale)Za zrinjskog nista ne znaci ali mislim da ce to pogodioti jedino Sarajevo(jer nisu do roka 31 Marta isplatili dugovanja) tako da sumnjam da ce igrati u Evropi,a u Evropu ce Gracic sa njegovim Olimpikom :?

A i sve da odemo na takav nacin u Evropu,taka mi Evropa i ne treba,nije to to :roll:

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 23 maj 2012, 05:43

Moguce je da si u pravu i da od toga stvarno nema nista - svejedno.

Ali nebi se slozio i da se to desi da "to nije to" - jer dugo godina su razni klubovi prolazili u Evropu varajuci sistem -sto bi znacilo "sredi" licensu a vamo je ne zasluzi jer ne plati sve dadzbine i onda koristi novac od tih dugovanja da kupi dobra pojacanja - e yhebi ga onda - nije ni to to... I to je varanje. Onda bi vise fer bilo da klub koji je sve radio kako treba prodje nego onaj koji je zavrsio sa nekoliko bodova vise, a te bodove zaradio varajuci... nije ni to to.

Sve ce se to jednog dana morat zaustaviti.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 23 maj 2012, 08:14

Vidim da su se zahuktali ovi transferi...u nas na jednog igrača ide 1.000 menaĐera.
Pa,evo novih pikanterija.Danas idem na razgovor sa upravom Veleža i najvjerovatnije ću od jeseni nositi Veležov dres.Ja sam alternativa za Handžića.Samo da prođem ljekarski,nešto mi se manta u zadnje vrijeme.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.