MostaracVelezovac je napisao/la:A raji ovoj sto cita ovo ghovno od foruma gdje svaka hablecina moze pricat sta hoce - pogledajte utakmicu pa donesite sud. Eno Fk Velez live stranica pa gledajte.
Velez nije imo za sta igrat danas - osim da Dzafa jos jednom vidi koje rupe zakrpit za sljedecu sezonu.
Gosk je igrao za goli zivot - i to im se i isplatilo. Vrlo jednostavna matematika koja se desava i u Engleskoj ligi a ne ovdje - pogledajte samo zadnju utakmicu Man. Citija protiv QPR i kako su se borili momci QPR koji su igrali sa 10 igraca protiv Man. Citija (a bio im je opstanak u pitanju a Citiju titutla) sve dok nisu 5 minuta prije kraja culi vijest da su ostali u Premier Ligi - nakon toga su se naravno opustili je i Man. Citi dao 2 gola u 2 minute.
Velez se nije imao za sta borit. Gosk jeste - to je to. Velez je bio opusten - Gosk nije. Da su bodovi trebali Velezu - Velez bi razvalio Gosk sa 3 nula. I to je normalno. I tu se pare nisu razmjenile - tu je samo Sloboda ispusila jer nije znala pobjedit Slaviju koja je primila 60 i kusur bodova ove sezone....
srećom ima i noramlnih na ovom forumu. ko je gledao utakmicu vidio je da je velež dobro igrao, ali je igrao, nije ginuo na terenu.a zašto bi... obezbijeđen je opstanak, svi su umorni od prenatrpanog rasporeda i čekaju kada će na odmor. ovog gore primjera sa man. cityjem sam se i ja odmah sjetio. znači, qpr gine na terenu i vodi jer mu treba - čim mu više ne treba, city ih nabije jer se ovi opuste. velež se nadigravao, imao loptu u posjedu, igrao malo na kratke pasove, jer nije bio u mogućnosti zadnjih utakmica, ali nisu bili dovoljno skoncentrisani u odbrani i desilo se da prime ta dva bezvezna gola. utakmica mi uopće nije izgledala kao da je prodata, ko nije gledao nek nabavi snimak. volio bih da smo dobili, ali teško je natjerati psihički igrača da se bori 100%, kad on mu ništa ne ovisi od toga. neka su malo mišići bili opušteni i eto gola. svakako i na tome treba raditi, da se svaka utakmica odigra maksimalno. al eto ne može ni željo. zašto je željo u zadnja dva kola kući jednu kozaru dobio samo 2:1 i izgubio od leotara u gostima, a par kola prije toga slobodu u tuzli nabili 0:4? još pripremili veliko slavlje nakon kozre, pa ih opet nisu namlatili 5:0 koliko je realno za očekivati.
znači, treba igrati uvijek 100% ili barem tome težiti (a vidie da velež nije jedini kome to nije uspjelo). to nije problem. problem je što se stvari nakon ovakve bezvezne utakmice preuveličavaju, tipa - neću više nikada dolaziti na utakmicu, za mene je velež prekrižen, treba ih sve pobit itd.