Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

effe_sa
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la effe_sa » 26 maj 2012, 23:32

geronimo je napisao/la:
Sad je Hare "odjednom" postao Pole :twisted: a ja se jos vagam kome svoje simpatije da podijelim. :D
Čuj vagaš??? Gero, gero.....Nemoj da razočaraš sad..... :D :D :D

Ma Elf može daleko, samo se nadam da će naši igrači (Bayernovi) dići se psihički brzo...Tog psihološkog momenta se bojim, da ne bude finale pa poraz....Ali igrački je Elf najjači i ima moju punu navijačku podršku, ko uvijek :D

Naravno uvijek sam za Elf , najdraži Elf nakon BiH, potpis sve govori... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 maj 2012, 23:48

amerosm je napisao/la: Sram te bilo, a @effe_sa i mene si zaboravio kada je SP bilo u pitanju. :lol: :lol:
Rekao sam "izmedju ostalih", tako da sam se oprao. :D
Ti si uvijek tu (palac gore) mensecini da je effe bio odsutan. Hare je tada probijao trnovit put i pisao jedne od najboljih analiza. Poslije se ispostavilo da smo u njemu dobili sexualnog forumasa. :lol:
Bistrikboy i principatus su tada bili prejaki i dostojantveno "branili cast" Löw-ovoj ekipi.

@effe, ne vagam se ja kome idu konacni bodovi (sve u rangu evrovizije :D ) nego ko ce mi poslije Njemacke biti "zweite Wahl". :D
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 maj 2012, 00:03

Semir bvb je napisao/la:
Hummy je siguran u prvih 11. Nije imao niti jedne greške večeras koja je odvela do gola, nego jednostavno nisu funkcionisali kao cjelina. On je u par puta presjekao protivničke napade te iznosio loptu do centra.
Merte otpada, jer se vidi da nije spreman i da je propustio cijeli drugi dio sezone u EPL. Mislim da mu je ovo čak prva utakmica od januara/februara. Tako da ne treba odmah po njemu drvlje i kamenje.
Isti slučaj i sa Gotzeom. Dečko u decembru odigrao zadnju utakmicu. Pred kraj sezone je nakupio 30-40 minuta na terenu pa zato je i očekivat' da neće bit' starter. Logično. Bravo @Saurman. :roll:
Saurman je napisao/la: Sa Hummelsom i Schmelzerom u lov na Euro. :lol:
Normalno... slika
Saurman je napisao/la:Badstuber i nema zime. 8-)
Dečko je rođeni Vize.slika
Hummels je večeras bio očajan kao i kompletna odbrana i nema opravdanja za večerašnju sramotu, za Mertea i Goteza je logično da idu na klupu jer su većim dijelom sezone bili povrijeđeni ali lijepo o tebe što si to naglasio jer teško bi neko skontao.

Činjenica je da je Badstuber mnogo više pokazao u repki od Hummelsa i to JL zna. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2012, 01:33

Iskreno meni je u neku ruku drago sto se je desio ovaj poraz i da se uoce vlastite greske i na EP-u budu pravi. Bolje sada u jednoj nevaznoj utakmici nego u jednoj vaznoj utakmici na EP-u. Takodjer se nadam da je Löw uvidio da ova ekipa nema jos taj potencijal da igra totalni napad i da se moraju vratiti svojem prvobitnom sistemu - u sta ja licno ne sumnjam.

Nakon danasnje predstave jedan od kandidata koji bi trebao ostati kuci je Mertesacker, no s obzirom na njegove zasluge i zbog nedostatka odbranbenih igraca on ce se naci medju putnicima na EP. Po meni kandidati koji ce otpasti su:

1. ter Stegen - nazalost on je danas sam sebe izbacio, no on je jos mlad i siguran sam da ce za 6-7 godina biti novi #1 Elf-a ukoliko se ovako nastavi dalje razvijati.

2. Draxler - danas je bio dosta agilan, ali mislim da on jos nije spreman za ovo prvenstvo i mislim da ce u njegovom slucaju iskustvo drugih presuditi.

3. Cacau - danas je na terenu djelovao nezainteresovano, imao je par pogresnih dodavanja i ja sam licno imao osjecaj kao da odvojen od ove ekipe. Jednostavno meni djeluje u ovom sastavu kao strano tijelo.

4. Lars Bender - do jucerasnje utakmice za mene je postajala dilema on ili njegov brat blizanac, ali nakon katastrofalne igre veznog reda i odbrane mislim da ce se Joakim odluciti za Svena Bendera koji je sto se tice odbranbenih zadataka dosta kvalitetniji od svog brata.

Meni je najsimpaticnija bila izjava Khedire nakon utakmice: Nije lose. Za samo 90 minuta od apsolutnog favorita za osvajanje EP-a do apsolutnog autsajdera. :D :D

PS: Ovi zeleni dresovi donose nesrecu i ne treba u njima vise igrati. :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 27 maj 2012, 08:53

To sam i ja htio reci.Ovi zeleni dresovi su ukleti.Mozda prije nisu bili,ali sad jesu :mrgreen: :lol:
Keep walking.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 maj 2012, 10:55

Howedes prije Badstubera? :D
Sad se namjerno pravite smijesni :D

Spominje se utakmica protiv Srbije i to Holger tad' igrao lijevog beka,nemojte toga :)
Ako cemo vec o bekovima,sta li ce Schmelzeru trebat' za kicmu posle onog juce.Nista nije pokazao.

Kao sto rekoh juce/prekuce Reus za prvu postavu i argumentira me momak jucerasnjom predstavom :)
#miasanmia

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 27 maj 2012, 11:59

amerosm je napisao/la:
PS: Ovi zeleni dresovi donose nesrecu i ne treba u njima vise igrati. :lol: :lol:

Slazem se s tobom, neznam ko im da zelene dresove,uvijek su rezervni bili crni ili crveni, pa brate kad si svabu vidio da nosi zeleno...
Utakmica prije ove sa Francuskom gdje je bila premjera ovih zelembaca, ne samo da su izgubili nego katastrofalna i neprepoznatljiva igra kao i jucer,kao da se traze po terenu,nisu navikli na ovaj dres i nadam se da na EP-u nece morati igrati u ovoj kombinaciji. :evil:

Jos nesto, sjecam se par vrhunskih sportasa u individualnim sportovima koji su nizali uspjehe i nakon par sezona kad su promijenili dres katastrofa rezultati, sve dok se nisu ponovo vratili na staru kombinaciju. :P

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 maj 2012, 12:30

Ne znam sto se toliko dize prasina oko igre Njemacke!?Pa svaka skoro repka koja je igrala juce a koja ima nastup na Euru,vecina su odigrali lose...Isprobavaju se taktike,postavke,novi i stari igraci...tek se skupili i poceli trenirati zajedno moze se reci!Pa cak i da su se uigrali nece sve karte bacati jos prije Eura...
I veoma bitna stvar,kad cujem od pojedinih da je jedan HOLGER prvi stoper repke... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu od smijeha!!! :lol: :lol: :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 maj 2012, 13:44

I pored ovog poraza će biti evropski prvaci ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 maj 2012, 14:01

smopiBVB je napisao/la: I veoma bitna stvar,kad cujem od pojedinih da je jedan HOLGER prvi stoper repke... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu od smijeha!!! :lol: :lol: :lol:
Truba je prvi stoper zato sto jedini ima zagarantovano mjesto. Tek kad se Low pocne kolebati i izostavljati ovog momka iz udarne postave tek tada cu reci da je Hummy ili neko treci prvi izbor i bolji igrac.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 maj 2012, 16:16

Omerbavarac je napisao/la:
smopiBVB je napisao/la: I veoma bitna stvar,kad cujem od pojedinih da je jedan HOLGER prvi stoper repke... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu od smijeha!!! :lol: :lol: :lol:
Truba je prvi stoper zato sto jedini ima zagarantovano mjesto. Tek kad se Low pocne kolebati i izostavljati ovog momka iz udarne postave tek tada cu reci da je Hummy ili neko treci prvi izbor i bolji igrac.
To sto ga Low forsira meni ne znaci da je bolji igrac,forsira ga i Jupp pa je Bayo zbog njega primio dosta bitnih golova,i ne zasluzuje mjesto u takvom klubu...Dzaba sto je fizicki jak kad ima mozak ko...ustvari nema ga nikako!To je moje misljenje!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 27 maj 2012, 16:49

smopiBVB je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
To sto ga Low forsira meni ne znaci da je bolji igrac,forsira ga i Jupp pa je Bayo zbog njega primio dosta bitnih golova,i ne zasluzuje mjesto u takvom klubu...Dzaba sto je fizicki jak kad ima mozak ko...ustvari nema ga nikako!To je moje misljenje!
Pa naravno šta Low zna važno je tvoje mišljenje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 maj 2012, 16:55

@ Saurman
Ko je rekao da je vazno,samo ga iznosim...Smeta ti??

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 maj 2012, 17:24

Ma meni je iskreno rečeno nebitno koga će više biti u sastavu dal Dortmundovaca ili Bavaraca, bitno je da se ta titula uzme. Ta titula evropskog prvaka. :)

Ja smatram da su idealan par Holger i Hummels. Samo što Hummels jučer nije dobro izgledao, danas su to i mediji analizirali, ali mislim da svi znamo da on može odigrat na visokom nivou i već sam govorio o njegovim jačim stranama i potencijalu. Jogi prati često i stare zasluge igrača i to kako se ko pokazao u kontinuitetu u repki, te koliko ko ima jakih internacionalni utakmica, zato je Holger trenutno u prednosti.
Danas se špekuliše da bi ipak mogli taj stoperski par biti Badstuber-Mertesacker, valjda zbog iskustva i ranijih zasluga Mertea, ali po meni bi bila bolja kombinacija: Hoger i Hummels, ali vidjet ćemo još šta će biti.
Jako je bitno da se ta odbrambena linija stabilizuje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 27 maj 2012, 17:34

effe_sa je napisao/la:Ma meni je iskreno rečeno nebitno koga će više biti u sastavu dal Dortmundovaca ili Bavaraca, bitno je da se ta titula uzme. Ta titula evropskog prvaka. :)

Ja smatram da su idealan par Holger i Hummels. Samo što Hummels jučer nije dobro izgledao, danas su to i mediji analizirali, ali mislim da svi znamo da on može odigrat na visokom nivou i već sam govorio o njegovim jačim stranama i potencijalu. Jogi prati često i stare zasluge igrača i to kako se ko pokazao u kontinuitetu u repki, te koliko ko ima jakih internacionalni utakmica, zato je Holger trenutno u prednosti.
Danas se špekuliše da bi ipak mogli taj stoperski par biti Badstuber-Mertesacker, valjda zbog iskustva i ranijih zasluga Mertea, ali po meni bi bila bolja kombinacija: Hoger i Hummels, ali vidjet ćemo još šta će biti.
Jako je bitno da se ta odbrambena linija stabilizuje.
Ma dobro,juce je kompletan Elf izgledao nemocno ali mislim da tu ima i taktiziranja pred Euro,nece Low da otkriva karte...Protivnici s Eura su sigurno pregledali tekmu u nadi da ce vidjeti nesto,neke slabosti i vrline.Mislim da su vidjeli samo slabosti a nije iskljuceno i da je to bio cilj na neki nacin(naravno nije bio cilj izgubiti 5-3 al omaklo se :D ).Bice to na Euru skroz druga prica,vjerujem...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2012, 17:46

Adidas je sa ovim zelenim dresovima htio podsjetiti na slavnu generaciju Elf-a pocetkom 70-tih koja je bila Evrospki i Svijetski prvak u samo dvije godine - EP `72 i SP `74.
Do EP-a za selektora postoje samo dvije dileme. Ko ce pored Badstubera igrati drugog stoper, i hoce li Schmelzer dobiti povjerenje na lijevoj strani, mada sam ja nekako ubjedjen da ce tamo igrati Lahm, a desno Boateng.

Ove prepirke ne bih komentarisao meni je samo bitno da ekipa postane Evrospki prvak, a imam osjecaja da bi pojedini navijaci oba tabora vise voljeli da u prvoj postavi ima vise igraca njihovog tima samo kako bi druge mogli provocirati - a uspjeh reprezentacije je najmanje bitan. Sto se mene tice nek okosnicu cine igraci St.Pauli-ija samo da Lahm 1.Jula podigne taj trofej u zrak.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 maj 2012, 18:10

amerosm je napisao/la:Sto se mene tice nek okosnicu cine igraci St.Pauli-ija samo da Lahm 1.Jula podigne taj trofej u zrak.

Ma tebi svejedno al' "samo da Lahm podigne trofej :mrgreen: " ...treba mijenjati kapitena...npr. Hummels :lol: :lol:

Holandija zijanila jucer protiv Bugarske,Portugal odigrao 0-0 protiv Makedonije...to dovoljni govori o ovim prijateljskim utakmicama...bice to mnogo ozbiljnije i bolje za 10-15 dana.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2012, 18:18

adnan24 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Sto se mene tice nek okosnicu cine igraci St.Pauli-ija samo da Lahm 1.Jula podigne taj trofej u zrak.

Ma tebi svejedno al' "samo da Lahm podigne trofej :mrgreen: " ...treba mijenjati kapitena...npr. Hummels :lol: :lol:

Holandija zijanila jucer protiv Bugarske,Portugal odigrao 0-0 protiv Makedonije...to dovoljni govori o ovim prijateljskim utakmicama...bice to mnogo ozbiljnije i bolje za 10-15 dana.
Pa hebiga je li kapiten ili nije. ;) ;) Hummels ce dobiti nagradu kao najbolji igrac turnira i eto svi na kraju zadovoljni. :) :)

Danas su igraci bili gosti Mercedesa na VN Monaca i utrku su posmatrali sa jahte jednog Njemackog biznismena, a pored strucnog staba (nakon jucerasnje utakmice su otkazali putovanje) jedino nisu bili Götze i Hummels koji su ostali u hotelu da bi se sto bolje odmorili.

http://www.bild.de/sport/fussball-em-20 ... .bild.html

Isto mala djeca. :lol: :lol: :lol:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 27 maj 2012, 18:30

Ko zivi u Dojclandu da mi kaze koliko su ove trenerke?

Kako mocno izgledaju :o
Thomas Müller - Fußballgott

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 maj 2012, 18:38

don_burza je napisao/la:Ko zivi u Dojclandu da mi kaze koliko su ove trenerke?

Kako mocno izgledaju :o
Kosataju ti 120,00 € za odrasle osobe. ;) ;)

http://dfb-fanshop.de/Produkt/Praesenta ... f6680b5490

Imas stranicu DFB shop gdje se mogu naci svi artikli vezani za Elf

http://dfb-fanshop.de/

Ovo ti je ta stranica pa ti sebi izaberi sta ti se svidja. ;) ;)

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.