Iskreno meni je u neku ruku drago sto se je desio ovaj poraz i da se uoce vlastite greske i na EP-u budu pravi. Bolje sada u jednoj nevaznoj utakmici nego u jednoj vaznoj utakmici na EP-u. Takodjer se nadam da je Löw uvidio da ova ekipa nema jos taj potencijal da igra
totalni napad i da se moraju vratiti svojem prvobitnom sistemu - u sta ja licno ne sumnjam.
Nakon danasnje predstave jedan od kandidata koji bi trebao ostati kuci je Mertesacker, no s obzirom na njegove zasluge i zbog nedostatka odbranbenih igraca on ce se naci medju putnicima na EP. Po meni kandidati koji ce otpasti su:
1. ter Stegen - nazalost on je danas sam sebe izbacio, no on je jos mlad i siguran sam da ce za 6-7 godina biti novi #1
Elf-a ukoliko se ovako nastavi dalje razvijati.
2. Draxler - danas je bio dosta agilan, ali mislim da on jos nije spreman za ovo prvenstvo i mislim da ce u njegovom slucaju iskustvo drugih presuditi.
3. Cacau - danas je na terenu djelovao nezainteresovano, imao je par pogresnih dodavanja i ja sam licno imao osjecaj kao da odvojen od ove ekipe. Jednostavno meni djeluje u ovom sastavu kao
strano tijelo.
4. Lars Bender - do jucerasnje utakmice za mene je postajala dilema on ili njegov brat blizanac, ali nakon katastrofalne igre veznog reda i odbrane mislim da ce se
Joakim odluciti za Svena Bendera koji je sto se tice odbranbenih zadataka dosta kvalitetniji od svog brata.
Meni je najsimpaticnija bila izjava Khedire nakon utakmice:
Nije lose. Za samo 90 minuta od apsolutnog favorita za osvajanje EP-a do apsolutnog autsajdera.
PS: Ovi zeleni dresovi donose nesrecu i ne treba u njima vise igrati.